Trump Regime vraagt ​​formeel om uitlevering van Assange aan de VS.

Trump Regime vraagt ​​formeel om uitlevering van Assange aan de VS.

13 juni 2019 0 Door Indignatie redactie

In totaal gaan achttien aanklachten tegen Assange, waarvan naar verluidt meer komt, over het willen van waarheidsvertellende journalistiek zoals het zou moeten zijn over het zwijgen van belangrijke binnenlandse en geopolitieke kwesties.

De hardliners van het Trump-regime willen dat informatie over onderdrukking door de VS wordt onderdrukt. Ze willen dat alleen het officiële verhaal wordt gerapporteerd.

Vestigingsmedia zijn medeplichtig door eraan vast te houden, opererend als persagenten voor rijkdom, macht en privileges – vooral wanneer de VS ten oorlog trekt, er een plant of op andere manieren tegen landen op de lijst met regimewijzingen uitvoert, zoals Iran en Venezuela .

Spraak, media en academische vrijheden in de VS en het Westen worden bedreigd door acties van het Trump-regime tegen Assange, waar totalitaire heerschappij over gaat.

Naar verluidt daagde de justitiedienst van het Trump-regime afgelopen donderdag formeel de uitlevering van Assange uit het Verenigd Koninkrijk aan de VS.

Op 14 juni zal zijn eerste uitleveringsgehoor plaatsvinden in een Londense rechtbank, een waarschijnlijk langdurige strijd tegen hem om te volgen.

Zijn advocaten zwoeren om te betwisten dat ze hem hadden overgedragen aan de Amerikaanse autoriteiten over verzonnen aanklachten en virtuele zekerheid om schuldig te worden bevonden door beschuldiging in gerechtelijke procedures met een rubberen stempel.

Wat er op het spel staat, gaat veel verder dan zijn lot. Het is of waarheidsvertellende journalistiek in de VS en het Westen strafbaar kan worden gesteld.

Het gaat erom of fundamentele grondwettelijke grondrechten van de Verenigde Staten worden afgedwongen of ongeldig worden verklaard, in het bijzonder de eerste amendementen, alle andere bedreigd als ze verloren gaan.

Assange advocaat Jen Robinson zei dat zijn juridische team de uitlevering aan de VS zal ‘betwisten en bestrijden’. Als dit niet lukt in Britse rechtbanken, zal zijn zaak waarschijnlijk worden aangevochten bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens en / of Europees Hof van Justitie, de hoogste EU-rechtbank.

Lees ook:  Het vervelende geheim achter Aramco, ISIS en Trump in Syrië

Als hij wordt uitgeleverd aan de VS, is hij gedoemd. Hij zal waarschijnlijk worden geconfronteerd met marteling en mishandeling, mishandeling vergelijkbaar met wat Chelsea Manning bijna zeven jaar heeft doorstaan, meer van hetzelfde voortdurende voor het beroep doen op haar grondwettelijke rechten om te zwijgen.

Volgens hoofdredacteur Kristinn Hrafnsson van WikiLeaks zal het ministerie van Justitie van Trump tijdens zijn uitleveringshoorzitting in Londen het zogenaamde bewijs tegen Assange presenteren, de eerste van de komende weken of maanden.

Hrafnsson noemde zijn zaak een “keerpunt moment … in de aanval op de journalistiek.” Kosten voor Assange zijn politiek gemotiveerd.

Het uitleveringsverdrag VS / VK verbiedt het overhandigen van personen in Groot-Brittannië aan Washington voor politieke overtredingen.

Het zegt dat

“(A) een overtreding is een uitleveringsdelict als het gedrag waarop het misdrijf is gebaseerd, strafbaar is volgens de wetgeving in beide staten …”

“Uitlevering wordt niet verleend als het strafbare feit waarvoor uitlevering wordt gevraagd een politiek delict is.”

Uitbesteedbare niet-politieke delicten in het verdrag zijn onder meer:

“A) een strafbaar feit waarvoor beide partijen op grond van een multilaterale internationale overeenkomst verplicht zijn de gezochte persoon uit te leveren of de zaak aan zijn bevoegde autoriteiten voor te leggen met het oog op de beslissing tot vervolging;

(b) een moord of andere gewelddadige misdaad tegen de persoon van een staatshoofd van een van de partijen of van een familielid van het staatshoofd;

(c) moord, doodslag, kwaadwillige verwonding of het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel;

(d) een strafbaar feit met betrekking tot ontvoering, ontvoering of enige vorm van onwettige detentie, inclusief het nemen van een gijzelaar;

(e) plaatsen of gebruiken, of een bedreiging vormen voor de plaatsing of het gebruik van een explosief, brandgevaarlijk of destructief apparaat of vuurwapen dat in staat is om het leven in gevaar te brengen, zwaar lichamelijk letsel te veroorzaken of aanzienlijke materiële schade aan te richten;

(f) bezit van een explosief, brandgevaarlijk of vernielend apparaat dat in staat is om het leven in gevaar te brengen, om zwaar lichamelijk letsel te veroorzaken, of om aanzienlijke materiële schade aan te richten;

(g) een poging of een samenzwering om te plegen, deel te nemen aan het plegen van, hulp bij of na te laten, het adviseren of het verkrijgen van de commissie van, of een accessoire zijn voor of na het feit van een van de voorgaande misdrijven. “

“(E) x-traditie wordt niet (voor) politiek gemotiveerde redenen (of) gegeven voor strafbare feiten onder militair recht die geen strafbare feiten zijn volgens het gewone strafrecht.”

Geen van bovenstaande overtredingen is van toepassing op Assange. In uitleveringszaken in het Verenigd Koninkrijk moet “de verzoekende staat (verzekerde) de verzekering geven dat de doodstraf niet zal worden opgelegd of, indien opgelegd, niet zal worden uitgevoerd.”

Totdat Amerikaanse functionarissen van het Ministerie van Justitie hun beschuldigingen tegen Assange presenteren tijdens zijn uitleveringshoorzitting, blijft het onduidelijk of ze politiek gemotiveerde personen uitsluiten die verboden zijn door het uitleveringsverdrag tussen de VS en het VK.

Het is duidelijk dat de zaak tegen hem volledig politiek geladen is. Geen enkel bewijs suggereert “samenzwering om computerintrusie te plegen”, spionage of andere overtredingen hebben plaatsgevonden.

WikiLeaks publiceert materiaal van betrouwbare bronnen die het geloofwaardig acht, hoe journalistiek verondersteld wordt te werken – een vitale openbare dienst, geen strafbaar feit.

Assange is een gewetensgevangene. Britse autoriteiten arresteerden en hielden hem alleen vast voor uitlevering aan de VS. DOJ-woordvoerster Nicole Oxman erkende het, zeg maar

“Ik kan bevestigen dat Julian Assange is gearresteerd in verband met een voorlopig uitleveringsverzoek van de Verenigde Staten van Amerika.”

Zijn vervolging heeft nog een lange weg te gaan. Als de Britse rechters het uitleveringsverzoek inwilligen en zijn zaak aanhangig maakt bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens en / of het Europese Hof van Justitie, zal een van beide of beide gerechtelijke instanties het afwijzen op grond van beschuldigingen die verboden zijn door het uitleveringsverdrag tussen de VS en het VK?

Zo niet, dan zal hij waarschijnlijk in de VS worden opgesloten totdat hij achter de tralies omkomt – voor waarheidsvertellende journalistiek over Amerikaanse hoge misdaden van oorlog, tegen de menselijkheid en andere wandaden.

Gezien zijn sterk verslechterde fysieke en emotionele gezondheid, laat Groot-Brittannië hem langzaam in gevangenschap sterven in de zwaarbeveiligde Belmarsh-gevangenis in Londen?

Volgens een gevangenisbron verloor hij “gevaarlijke hoeveelheden gewicht. (Hij is) over het algemeen onwel, en heeft onlangs moeite om te eten, waardoor het nog erger is geworden. Hij leek in de buurt van instorten, uitgemergeld en broos en daarom hebben ze hem als voorzorgsmaatregel ingehuurd (de medische afdeling van de gevangenis). ‘

‘En zijn gemoedstoestand is ook niet geweldig.’ Hij is te zwak om getuigenis te geven via een videoverbinding vanuit Belmarsh.

Als mishandeling achter de tralies doorgaat in Groot-Brittannië of wordt uitgeleverd aan de VS, kan hij in gevangenschap sterven – voor de ‘misdaad’ van waarheidsvertellende journalistiek zoals die hoort te zijn.

*

Opmerking voor lezers: klik op de deelknoppen hieronder. Stuur dit artikel door naar uw e-maillijsten. Crosspost op je blogsite, internetforums. enz.Comments

comments