Zeven redenen om zeer sceptisch te zijn over het incident in de Golf van Oman

Zeven redenen om zeer sceptisch te zijn over het incident in de Golf van Oman

15 juni 2019 2 Door Indignatie redactie

In een beweging die precies nul mensen verraste, heeft minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo  geen enkele tijd verspild  aan het beschuldigen van Iran voor  schade aan twee zeeschepen  in de Golf van Oman op donderdag, onder vermelding van exact nul bewijsmateriaal.

“Deze beoordeling is gebaseerd op intelligentie, de gebruikte wapens, het niveau van deskundigheid dat nodig is om de operatie uit te voeren, recentelijk vergelijkbare Iraanse aanvallen op de scheepvaart, en het feit dat geen enkele proxygroep die in het gebied opereert over de middelen en bekwaamheid beschikt om met een dergelijke actie te handelen. hoge graad van verfijning, “vertelde Pompeo de pers in  een verklaring .

“De Verenigde Staten zullen hun troepen, belangen verdedigen en samen met onze partners en bondgenoten staan ​​om wereldwijde handel en regionale stabiliteit te beschermen. En we roepen alle naties op die bedreigd worden door de provocerende acties van Iran om ons bij dat streven te voegen, “besloot Pompeo voordat hij haastig afschudde en  nul vragen stelde .

Donald J. Trump on Twitter

It is the assessment of the U.S. government that Iran is responsible for today’s attacks in the Gulf of Oman….” @StateDept @SecPompeo https://t.co/sTIB0p1kCE

Hier zijn zeven redenen om extreem sceptisch te zijn over alles wat Pompeo zei:

1. Pompeo is een bekende leugenaar, vooral als het gaat om Iran.

Pompeo heeft  een gevestigde geschiedenis  van circulerende schaamteloze leugens over Iran en het gedrag van de Iraanse regering, en onlangs  vertelde hij een publiek aan de Texas A & M University dat toen hij de CIA leidde: “We logen, we hebben vals gespeeld, we hebben gestolen. We hadden hele trainingen. “

2. Het Amerikaanse rijk staat erom bekend leugens en valse vlaggen te gebruiken om oorlogen te beginnen.

De VS-gecentraliseerde machtsalliantie  heeft een uitgebreide en goed gedocumenteerde geschiedenis  van het voortschrijden van reeds bestaande militaire agenda’s met behulp van leugens, valse vlaggen en psyops om gerichte regeringen de agressors te laten lijken. Dit is zo’n goed ingeburgerd patroon dat “Golf van Tonkin”  kortstondig trende op Twitter  na het incident in de Golf van Oman. Een willekeurig aantal overheidsinstanties zou kunnen zijn betrokken bij een aantal landen in deze alliantie, waaronder de VS, het VK, de KSA, de VAE of Israël.

3. John Bolton heeft openlijk ingestemd met liegen om de militaire agenda’s te bevorderen.

Ik  schreef hierover vorige maand een artikel  omdat de regering van Trump al snel was begonnen met escaleren tegen Iran op manieren die toevallig perfect aansluiten bij de oude agenda’s van Trump’s psychopathische Iraanse National Security Advisor. In die tijd waren mensen zich zo bewust van de mogelijkheid dat Bolton zich zou kunnen bemoeien met het organiseren van nog een andere oorlog uit het Midden-Oosten gebaseerd op leugens dat  The Onion  het al voor de gek hield .

In een aflevering van Freedom News in Fox News in december 2010  debatteerden Bolton en de host van de show, Andrew Napolitano,  over recente WikiLeaks-publicaties en natuurlijk kwam het onderwerp van het regeringsgeheim aan de orde.

“Nu wil ik pleiten voor geheimhouding in de regering als het gaat om het voeren van nationale veiligheidszaken, en mogelijk voor bedrog waar dat passend is,”  zei Bolton . ‘Je weet dat Winston Churchill tijdens de Tweede Wereldoorlog zei dat in oorlogstijd de waarheid zo belangrijk is dat het omringd moet zijn door een lijfwacht van leugens.’

“Geloof je dat echt?” Vroeg een ongelovige Napolitano.

“Absoluut,” antwoordde Bolton.

“Je zou liegen om de waarheid te behouden?”

“Als ik iets moest zeggen waarvan ik wist dat het onwaar was om de Amerikaanse nationale veiligheid te beschermen, dan zou ik het doen,” antwoordde Bolton.

Dit zou dezelfde John Bolton zijn die  exorbitante spreekvergoedingen heeft betaald  door de MEK-terreurcultus van het pro-regime  , die de sekte belooft  in een toespraak in 2017  dat ze samen regeringswisseling zouden vieren in Teheran vóór 2019. Dit zou ook de dezelfde John Bolton die  ooit dreigde de kinderen van de OPCW-functionaris te vermoorden  als hij niet stopte met het in de weg staan ​​van zijn Irak-oorlogsagenda.

4. Het gebruik van valse vlaggen om een ​​oorlog met Iran te beginnen is al een gevestigd idee in het DC-moeras.

In 2012, op een forum voor de denktank van het Washington Institute Of Near East Policy, sprak de onderzoeksdirecteur Patrick Clawson van de groep  openlijk over de mogelijkheid om een ​​valse vlag  te gebruiken om een ​​oorlog met Iran uit te lokken, daarbij verwijzend naar de verschillende manieren waarop de VS precies hebben gedaan dat met zijn vorige oorlogen.

“Eerlijk gezegd denk ik dat crisisinitiatie echt moeilijk is, en het is heel moeilijk voor me om te zien hoe de president van de Verenigde Staten ons in oorlog kan brengen met Iran,”  begon Clawson .

Lees ook:  Wilders door het lint: ‘85.000 luxe woningen voor asielzoekers, geen plekje voor eenzame oudere. Schaam u, Rutte!!’

“Wat mij doet besluiten dat als het compromis niet komt, dat de traditionele manier waarop Amerika tot oorlog komt, het beste is voor de Amerikaanse belangen,” voegde Clawson eraan toe. ‘Sommige mensen denken misschien dat meneer Roosevelt ons in de oorlog wilde krijgen … je herinnert je misschien dat we moesten wachten op Pearl Harbor. Sommige mensen denken misschien dat Mr. Wilson ons in de Eerste Wereldoorlog wilde brengen; Misschien herinner je je dat we moesten wachten op de aflevering van Lusitania. Sommige mensen denken misschien dat Mr. Johnson ons naar Vietnam wilde halen; je herinnert je misschien dat we moesten wachten op de aflevering in de Golf van Tonkin. We zijn pas in oorlog met Spanje toen de USS Maine ontplofte. En mag ik erop wijzen dat Mr. Lincoln niet het gevoel had dat hij het leger kon roepen totdat Fort Sumter werd aangevallen,

‘Dus als de Iraniërs eigenlijk geen compromis sluiten, zou het het beste zijn als iemand anders de oorlog zou beginnen,’ vervolgde Clawson. “Je kunt andere manieren van druk combineren met sancties. Ik noemde die explosie op 17 augustus. We zouden de druk kunnen opvoeren. Ik bedoel, kijk mensen, Iraanse onderzeeërs gaan periodiek naar beneden. Op een dag zal een van hen misschien niet komen. Wie zou weten waarom? [Smakelijk van sociopathisch gelach uit de menigte.] We kunnen een verscheidenheid aan dingen doen, als we de druk willen verhogen (ik pleit er niet voor) maar ik wil alleen maar suggereren dat dit geen of / of een voorstel is – gewoon sancties moeten slagen of andere dingen. We zijn in het spel van het gebruik van geheime middelen tegen de Iraniërs. Daar kunnen we gemener van worden. ‘

5. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft al psyops uitgevoerd om het publieke Iran-verhaal te manipuleren.

Negar Mortazavi on Twitter

Outrage on Capitol Hill over completely unacceptable US-funded scheme to shape Iran debate. The @IranDisinfo troll campaign targeted American citizens critical of Trump’s Iran policy and accused them of being loyal to Tehran regime. Me and @borzou https://t.co/go91181jlU

Ambtenaren van het ministerie van Buitenlandse Zaken hebben maandag tijdens een vergadering op een gesloten deur toegelaten dat een trolboerderij van $ 1,5 miljoen ‘buiten het bereik van zijn mandaat’ was gegaan door agressieve Amerikaanse critici van het Iran-beleid van de Trump als propagandisten voor de Iraanse regering te smeren, naar  een nieuw rapport van  The Independent . Dat “mandaat” zou naar verluidt bestaan ​​uit “het tegengaan van propaganda uit Iran”, ook bekend als het voeren van anti-Iraanse propaganda.

“Critici in Washington zijn verder gegaan en zeiden dat het programma leek op het type trolboerderijen dat wordt gebruikt door autocratische regimes in het buitenland”, zegt  The Independent .

“Een vrouw achter de intimidatiecampagne, een al lang Iraans-Amerikaanse activist, heeft in de loop van de jaren honderdduizenden dollars van het ministerie van Buitenlandse Zaken ontvangen om” vrijheid van meningsuiting en vrije toegang tot informatie “te bevorderen,” aldus het rapport.

6. Het verhaal van de Golf van Oman slaat nergens op.

Kim Dotcom on Twitter

Here we go again. US Empire creating a pretext to go to war with Iran. It makes no sense that Iran would provoke a war with US Empire while Iran tries to salvage the nuclear deal with Europe. This situation looks manufactured as hell. The pro-war US media can’t wait to sell this.

Een van de schepen die bij de aanslagen was beschadigd, was  eigendom van Japan en de andere was op weg naar Japan . Dit gebeurde op  dezelfde manier als de  Japanse premier Shinzo Abe in Teheran probeerde te onderhandelen over een de-escalatie tussen de VS en Iran met de zegen van Trump, en net nadat Iran een gevangene had  vrijgesproken die beschuldigd was van spionage voor de VS in wat velen een gebaar van goede trouw.

Iran heeft zichzelf met opmerkelijke terughoudendheid gedragen   in het licht van meedogenloze sancties en provocaties van de VS en zijn bondgenoten; het zou niet logisch zijn om plotseling die terughoudendheid op te geven door aanvallen op zeeschepen, dan  hun bemanning te redden , dan  de aanvallen te verloochenen , in een tijd van diplomatieke uitwisselingen en terwijl ze  proberen de nucleaire deal met Europa te behouden. Als Teheran de aanvallen had gepleegd om een ​​sterke boodschap naar de Amerikanen te sturen, dan zou het een zeer gemengde boodschap zijn geweest die op een heel vreemde manier werd verzonden met een zeer vreemde timing.

7. Zelfs als Iran de aanval zou plegen, zou Pompeo nog steeds liegen.

De verklaring van Pompeo   gebruikt twee keer de woorden “niet-uitgelokte” en “provocerende handelingen van Iran”, waarbij hij expliciet beweert dat het Amerikaanse imperium alleen op zijn eigen zaken lette terwijl hij Iran alleen achterliet toen het door een gewelddadige agressor uit het niets werd aangevallen. Soms voelen de dingen die door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zijn gedaan, aan alsof ze experimenten met ons uitvoeren, gewoon om de grenzen van onze domheid te testen.

Zoals opgemerkt in  dit artikel door  Moon of Alabama  en  deze discussie over het  Ron Paul Liberty-rapport , hebben de VS Iran uitgelokt met extreem agressieve en gestaag aanscherpende sancties, wat betekent dat, zelfs als Teheran achter de aanslagen zit, het niet de agressor zou zijn en de aanvallen zouden zeker niet “niet zijn uitgelokt”. Economische sancties  zijn een daad van oorlog ; Als China de Amerikaanse economie zou doen wat Amerika met Iran doet, zouden de VS onmiddellijk in een hete oorlog met China zijn. Het zou technisch mogelijk kunnen zijn dat Iran de Amerikaanse agressies en provocaties terugdringt, zij het op een vreemde en neoconservatief gemakkelijke manier.

Hoe dan ook, we hebben precies nul bewijs gezien dat de beweringen van Pompeo ondersteunt, dus iedereen die je ziet om Iran te beschuldigen van het incident in de Golf van Oman is een oorlogs hoer of een kwijlende idioot, of allebei. Wetende wat we weten over het door de VS gecentraliseerde rijk en de  reeds bestaande regimewijzigingsagenda tegen Iran , is er geen reden om Pompeo en vele redenen niet te geloven.

 

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Rutte moet nood-basisinkomen invoeren om als groot staatsman de boeken in te gaan

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Orkaan Dorian: klimaatcrises en klassenmaatschappij
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments