Het belachelijk beschuldigen van Iran door de VS gov

Het belachelijk beschuldigen van Iran door de VS gov

16 juni 2019 0 Door Indignatie redactie

De beweringen van de Trump dat Iran olietankers aanvalt in de Golf van Oman werden snel ontmaskerd, waarbij de bemanning van het schip zei dat het “was geraakt door een vliegend object.” Maar de VS verstoorden belangrijke Iraanse diplomatieke inspanningen op de Shanghai Cooperation Organization Summit in Bishkek, Kirgizië .

De bewijslastloze beschuldigingen van de Donald  Trump-administratie tegen Iran  zijn binnen enkele uren uit elkaar gevallen. Maar deze Amerikaanse beschuldigingen lukte het om een ​​belangrijke vergadering van Aziatische leiders te verstoren tijdens de Shanghai Cooperation Organization Summit, waar Teheran hoopte diplomatieke doorbraken te maken om een ​​verlammende Amerikaanse economische blokkade te verzachten.

Ben NORTON Grayzone

Op donderdag 13 juni leed twee olietankers die op weg waren naar Japan door de Golf van Oman aan mysterieuze explosies. De oorzaak van het incident was niet duidelijk.

De Amerikaanse regering beweerde zonder bewijs dat Iran verantwoordelijk was voor vermeende ‘aanvallen’ op de schepen. Ambtenaren van de Trump beschuldigden de Iraanse Revolutionaire Garde (IRGC) van het beschadigen van een Japanse tanker met een mijn.

Maar op de ochtend van vrijdag 14 juni was het verhaal ontkracht, waarbij het Japanse vrachtbedrijf Kokuka Sangyo aan journalisten vertelde dat de versie van het verhaal van de Amerikaanse regering gewoon vals was.

“De bemanning zegt dat het werd geraakt door een vliegend voorwerp,” legde de president van het bedrijf, Yutaka Katada, uit. “Ze zeggen dat er iets is komen vliegen.”

“Om een ​​bom op de zijkant te zetten is iets dat we niet denken”, voegde hij eraan toe tijdens een persconferentie.

TicToc by Bloomberg on Twitter

2 tankers have been damaged in a suspected attack near the Persian Gulf. The area is a waterway for about 35% of the world’s oil transport https://t.co/lmll6f5FU8

Het Amerikaanse leger heeft video gepubliceerd van wat volgens hem een ​​Iraanse   bootploeg is die een niet-geëxplodeerde mijn verwijdert uit de romp van de Japanse tanker Kokuka Courageous.

Lees ook:  Sirenes in de stilte: Terwijl we ons opmaken voor een pestjaar, slaat het rijk terug

Maar de president van het bedrijf drong aan op opmerkingen  die Reuters meldde  dat het niet om een ​​Iraanse mijn ging, maar om twee “vliegende objecten” die het schip beschadigden.

“De bemanning vertelde ons dat er iets op het schip vloog en ze vonden een gat”, herhaalde Katada. “Toen was een bemanning getuige van het tweede schot.”

Reuters merkte op dat de tanker werd aangevallen in de buurt van de Straat van Hormuz, een belangrijke strategische waterweg waar ongeveer een vijfde van de wereldwijde olieconsumptie zijn weg vindt van producenten uit het Midden-Oosten, waaronder Saoedi-Arabië, Irak, de VAE, Koeweit en Iran. .”

De bedrijfsvoorzitter voegde eraan toe: “Deze straat is zeer cruciaal. Zonder deze route kunnen we geen benzine en zware olie naar Japan vervoeren. ”

Sabotage van de Iraanse diplomatie met Aziatische leiders

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Javad Zarif, schoot terug op de aantijgingen van de Trump-regering op Twitter. Zarif beschuldigde het Witte Huis ervan te streven naar “sabotage van diplomatie” en “het bedekken van [Amerikaans] economisch terrorisme tegen Iran”, zonder een “flard feitelijk of indirect bewijs” aan te bieden ter ondersteuning van zijn beweringen.

Javad Zarif on Twitter

That the US immediately jumped to make allegations against Iran-w/o a shred of factual or circumstantial evidence-only makes it abundantly clear that the #B_Team is moving to a #PlanB: Sabotage diplomacy-including by @AbeShinzo-and cover up its #EconomicTerrorism against Iran.

Zoals  The Grayzone aangaf , beschuldigde de Amerikaanse regering Iran van de vermeende aanvallen, net zoals premier Shinzo Abe de eerste Japanse leider werd die   vierentwintig jaar lang naar Teheran ging .

De Trump-regering gaf ook een dag voor een nog belangrijkere bijeenkomst van de Shanghai Cooperation Organization, een pan-Aziatische politieke en economische alliantie die de leiders van de grootste landen ter wereld bijeenbracht, zijn ongefundeerde beschuldigingen.

Foreign Ministry 🇮🇷 on Twitter

President Rouhani met with his counterparts at the SCO summit in Bishkek

Lees ook:  De Amerikaanse regering bereidt zich voor op een pandemie van 18 maanden en 'kritieke tekorten'

Op 14 juni trad de Iraanse president Hassan Rouhani toe tot president Xi Jinping van China, president Vladimir Poetin van Rusland, premier Narendra Modi van India, en premier Imran Khan van Pakistan, onder andere staatshoofden, op een regionale top in Bishkek, de hoofdstad van Kirgizië.

De beschuldigingen van de Amerikaanse regering hebben op zijn minst gedeeltelijk de diplomatieke inspanningen van Iran kunnen ontsporen, omdat  Modi  op het laatste moment een bilaterale ontmoeting met Rouhani heeft geannuleerd , waarbij vaag “planningsproblemen” werden genoemd.

TOI India on Twitter

PM Modi’s meeting with Iranian President Rouhani cancelled due to scheduling issues https://t.co/CdVwhn4MOj

Tot de regering-Trump in mei 2018 de internationale nucleaire deal met Iran (officieel bekend als de JCPOA) illegaal had geschonden, was India de op één na grootste koper van Iraanse olie. Maar Amerikaanse bedreigingen van secundaire sancties dwongen New Delhi om Iraanse olie-importen te verminderen.

Rouhani en Modi hebben recent gesproken over pogingen om een ​​nieuw mechanisme te creëren waarmee  India in rupees Iraanse olie kan betalen , waarbij Amerikaanse sancties worden omzeild.

Iran Embassy in Indonesia on Twitter

ChinesePresident in the meeting with #PresidentRouhani : #China will promote steady development of ties with Iran no matter how the situation changes internationally. https://t.co/l8XjzrTi94

Ondanks Amerikaanse pogingen tot sabotage verliepen de Iraans-Chinese gesprekken op de Shanghai Cooperation Organization-top vlotjes. Reuters meldde, met vermelding van de staatsmedia van Peking, dat “de Chinese president Xi Jinping vrijdag tegen de president van Iran heeft gezegd dat China een gestage ontwikkeling van de banden met Iran zal bevorderen,   ongeacht hoe de situatie verandert.”

Op de top  ontmoette Rouhani ook Poetin en riep op tot  nauwere banden tussen Iran en Rusland .

President of Russia on Twitter

On the sidelines of the #SCOSummit in Bishkek, the President discussed Russia-Iran relations with Iranian President Hassan Rouhani https://t.co/JOwSWTd8s1

Minister van Buitenlandse Zaken Zarif tweette dat Rouhani in Kirgizië was voor de top, met de opmerking dat hij “Belangrijke multilaterale dialoog” en “vruchtbare bilaterale gesprekken” met Xi en Poetin had.

“Unilaterale Amerikaanse acties-incl. zijn #EconomicTerrorism on Iran-zijn alleen verantwoordelijk voor onzekerheid en hernieuwde spanning in onze regio, “voegt Zarif toe.

Javad Zarif on Twitter

With Pres. @HassanRouhani at #SCO in Kyrgyzstan. Important multilateral dialogue + fruitful bilateral talks incl. w/ President Xi & President Putin. Unilateral US actions-incl. its #EconomicTerrorism on Iran-are solely responsible for insecurity & renewed tension in our region.

In zijn toespraak op de Bishkek-top  veroordeelde Rouhani de Verenigde Staten  voor internationale agressie.

“De Amerikaanse regering heeft de afgelopen twee jaar alle internationale structuren en regels geschonden en haar economische, financiële en militaire middelen gebruikt, heeft een agressieve aanpak aangenomen en vormt een ernstig risico voor de stabiliteit in de regio en de wereld”, aldus de Iraanse president. zei.

thegrayzone.com

 

Lees ook:  Is koningin Maxima betrokken bij zaak Transavia-piloot Julio Poch?
OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.

Comments

comments