Laag, lager, laagst.

Laag, lager, laagst.

17 juni 2019 1 Door Indignatie redactie

Er zijn in deze tijd ruim voldoende onderwerpen voorhanden waar de emotie het met overmacht wint van de kille feiten. Eén onderwerp dat er met kop en schouders bovenuit steekt, is ‘MH-17‘. Vanaf het moment dat dat vliegtuig uit de lucht werd geschoten, overheerst ‘stemmingmakerij‘. Maar dat je een oud generaal die openlijk durft te twijfelen aan de lezing die jouw eigen voorkeur heeft wegzet als een ‘landverrader‘, zoals Hubert Smeets in NRC doet, tart toch wel elk fatsoen, in dit verband.

Toegegeven, Smeets formuleert het alsof hij Toine Beukering vrijpleit van ‘landverraad‘, omdat er meer voor nodig is dan het verkopen van ‘kletskoek‘, maar de toon is gezet. De man is een ‘NSB-er‘. En dat is toch wel extreem brutaal, in dit verband. Want mede dankzij het vileine lobbywerk van anti-Rusland agitator Hubert Smeets, van het propaganda-netwerk ‘Raam op Rusland‘, liep ons land warm voor de staatsgreep in Oekraïne, die enkele notoire, en openlijke neo-nazi’s aan de macht bracht in dat land. Met als gevolg een wrede burgeroorlog, gericht tegen alles en iedereen die nog affiniteit had met Rusland, waar het land eeuwenlang deel van had uitgemaakt.

Een burgeroorlog die de inzittenden van vlucht MH-17 het leven kostte. Niet in de laatste plaats omdat de vrienden van Smeets in Oekraïne verzuimden het luchtruim te sluiten toen duidelijk werd dat de ‘rebellen’ over luchtafweer beschikte dat hoger reikte dan de gebruikelijke ‘Manpads‘. Dus als iemand zich die tragedie aan zou moeten trekken………

Lees ook:  De Inentings-Alliantie

Hoe we het ook wenden, of keren, dat wat door Smeets en het JIT als bewijs-voor-schuld wordt opgevoerd in dit dossier is niet ‘getest‘ in een rechtbank, en het is buitengewoon onwaarschijnlijk dat dat ooit gaat gebeuren. Maar als dat wel zou gebeuren, en het is mogelijk ergens nog een objectieve rechter te vinden die zich geen knollen voor citroenen laat verkopen, dan moeten we toch vrezen dat het ‘indirecte bewijs‘ van de nauw met de Britse geheime dienst en de NAVO verweven ‘Bellingcat‘, en andere notoire anti-Poetin lobbyisten nog altijd niet tot een veroordeling zou leiden. En dat weet Smeets ook.

Het is eerlijk gezegd angstaanjagend dat een krant, die ooit een platform bood aan Thierry Baudet, op wiens standpunten ik destijds van mijn kant de nodige kritiek had, nu de beoogde Senaatsvoorzitter namens diens partij zo lomp neersabelt. Het badinerende toontje, waar Smeets opmerkt dat de oud-generaal natuurlijk mag ‘zeggen‘ wat hij denkt, terwijl hij hem bij wijze van spreke aanbeveelt voor het vuurpeloton, is een Nederlandse krant onwaardig. Althans, vroeger.

Vroeger, dat was toen feiten er nog toe deden, journalisten niet met de geheime dienst in bed kropen, zich verre hielden van propaganda, en ‘waarheidsvinding‘ voor alles ging voor een redactie van een ‘kwaliteitskrant‘, die NRC ooit was. Deze verloedering waar we nu getuige van zijn hangt nauw samen met de overdosis ‘Kremlin-koekeloerders‘, zoals Smeets zichzelf ooit beschreef, die voor die krant werkzaam zijn, en die aan de lopende band kletskoek mogen verkopen over een land dat ze haten, omdat het zich niet ontwikkelt zoals in hun draaiboek stond. Het is een ziekelijke obsessie. En knap gevaarlijk bovendien, als je gaat strooien met zulke extreem beladen termen als ‘landverrader‘ voor iemand met een militaire achtergrond. Dan slaat het mij koud om het hart. En waar Smeets’ collega Derix eerder deze week de gemankeerde Russische ‘oppositieleider‘ Navalny bewierookte, en kansen toedichtte in de strijd tegen Poetin, waar hij kiezers in Rusland opriep om ‘strategisch‘ voor de communisten te stemmen, in september, om de door NRC/’Raam-op-Rusland’-scribenten gehate Poetin uit het zadel te wippen, rook je de heimwee naar de tijden van de Gulag. Brrr!

Lees ook:  Mike Pence in toespraak: dat de afstuderende officiers binnenkort in oorlog zouden zijn
Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  België in de wurggreep van de migranten geweld: een volk wordt geleidelijk geterroriseerd in zijn eigen land
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments