Laag, lager, laagst.

Laag, lager, laagst.

17 juni 2019 1 Door Indignatie redactie

Er zijn in deze tijd ruim voldoende onderwerpen voorhanden waar de emotie het met overmacht wint van de kille feiten. Eén onderwerp dat er met kop en schouders bovenuit steekt, is ‘MH-17‘. Vanaf het moment dat dat vliegtuig uit de lucht werd geschoten, overheerst ‘stemmingmakerij‘. Maar dat je een oud generaal die openlijk durft te twijfelen aan de lezing die jouw eigen voorkeur heeft wegzet als een ‘landverrader‘, zoals Hubert Smeets in NRC doet, tart toch wel elk fatsoen, in dit verband.

Toegegeven, Smeets formuleert het alsof hij Toine Beukering vrijpleit van ‘landverraad‘, omdat er meer voor nodig is dan het verkopen van ‘kletskoek‘, maar de toon is gezet. De man is een ‘NSB-er‘. En dat is toch wel extreem brutaal, in dit verband. Want mede dankzij het vileine lobbywerk van anti-Rusland agitator Hubert Smeets, van het propaganda-netwerk ‘Raam op Rusland‘, liep ons land warm voor de staatsgreep in Oekraïne, die enkele notoire, en openlijke neo-nazi’s aan de macht bracht in dat land. Met als gevolg een wrede burgeroorlog, gericht tegen alles en iedereen die nog affiniteit had met Rusland, waar het land eeuwenlang deel van had uitgemaakt.

Lees ook:  Het Hooggerechtshof sloeg de opruiende poppenshow van Trump in Texas neer

Een burgeroorlog die de inzittenden van vlucht MH-17 het leven kostte. Niet in de laatste plaats omdat de vrienden van Smeets in Oekraïne verzuimden het luchtruim te sluiten toen duidelijk werd dat de ‘rebellen’ over luchtafweer beschikte dat hoger reikte dan de gebruikelijke ‘Manpads‘. Dus als iemand zich die tragedie aan zou moeten trekken………

Hoe we het ook wenden, of keren, dat wat door Smeets en het JIT als bewijs-voor-schuld wordt opgevoerd in dit dossier is niet ‘getest‘ in een rechtbank, en het is buitengewoon onwaarschijnlijk dat dat ooit gaat gebeuren. Maar als dat wel zou gebeuren, en het is mogelijk ergens nog een objectieve rechter te vinden die zich geen knollen voor citroenen laat verkopen, dan moeten we toch vrezen dat het ‘indirecte bewijs‘ van de nauw met de Britse geheime dienst en de NAVO verweven ‘Bellingcat‘, en andere notoire anti-Poetin lobbyisten nog altijd niet tot een veroordeling zou leiden. En dat weet Smeets ook.

Het is eerlijk gezegd angstaanjagend dat een krant, die ooit een platform bood aan Thierry Baudet, op wiens standpunten ik destijds van mijn kant de nodige kritiek had, nu de beoogde Senaatsvoorzitter namens diens partij zo lomp neersabelt. Het badinerende toontje, waar Smeets opmerkt dat de oud-generaal natuurlijk mag ‘zeggen‘ wat hij denkt, terwijl hij hem bij wijze van spreke aanbeveelt voor het vuurpeloton, is een Nederlandse krant onwaardig. Althans, vroeger.

Lees ook:  Schulden, schulden en schulden

Vroeger, dat was toen feiten er nog toe deden, journalisten niet met de geheime dienst in bed kropen, zich verre hielden van propaganda, en ‘waarheidsvinding‘ voor alles ging voor een redactie van een ‘kwaliteitskrant‘, die NRC ooit was. Deze verloedering waar we nu getuige van zijn hangt nauw samen met de overdosis ‘Kremlin-koekeloerders‘, zoals Smeets zichzelf ooit beschreef, die voor die krant werkzaam zijn, en die aan de lopende band kletskoek mogen verkopen over een land dat ze haten, omdat het zich niet ontwikkelt zoals in hun draaiboek stond. Het is een ziekelijke obsessie. En knap gevaarlijk bovendien, als je gaat strooien met zulke extreem beladen termen als ‘landverrader‘ voor iemand met een militaire achtergrond. Dan slaat het mij koud om het hart. En waar Smeets’ collega Derix eerder deze week de gemankeerde Russische ‘oppositieleider‘ Navalny bewierookte, en kansen toedichtte in de strijd tegen Poetin, waar hij kiezers in Rusland opriep om ‘strategisch‘ voor de communisten te stemmen, in september, om de door NRC/’Raam-op-Rusland’-scribenten gehate Poetin uit het zadel te wippen, rook je de heimwee naar de tijden van de Gulag. Brrr!Comments

comments