Verenigde Staten zijn ‘Kwispelende honden’ terwijl ze overal over liegen

Verenigde Staten zijn ‘Kwispelende honden’ terwijl ze overal over liegen

18 juni 2019 0 Door Indignatie redactie

De regering van Donald Trump, bijgestaan ​​en aangetrokken door de Republikeinse congresconferentie, zal de geschiedenis ingaan als een regime van leugenaars, griffers, dime-winkelpropagandisten, gewone misdadigers en pesterijen van het schoolplein. 

Het bewijs dat “Team Trump” de Verenigde Staten kan en waarschijnlijk in een oorlog met Iran zal leggen, net zoals George W. Bush en Dick Cheney Amerika loog in een oorlog met Irak, wordt gezien in het laatste gekheid over recente aanvallen op twee tankschepen in de Golf van Oman. De aanvallen volgen bijna een maand met dezelfde achterdochtige aanvallen op vier voor anker liggende schepen in de Golf van Oman, voor de kust van de sjeikij van Fujairah in de Verenigde Arabische Emiraten. Hoewel Iran de schuld kreeg van leden van de Trump-regering voor de aanslagen van 12 mei, werd er geen bewijsmateriaal verstrekt om dergelijke beweringen te ondersteunen.

Trump’s Nationale Veiligheidsadviseur John Bolton, een cartoonachtige oorlogsman die had kunnen dienen als een voorbeeld voor de fictieve film “Wag the Dog” over een Amerikaanse oorlog tegen Albanië op basis van bedachte leugens en een gestage stroom van propaganda op televisie, sterk lijkt zijn vingerafdrukken te hebben gehad tijdens de aanval van 13 juni op twee schepen die vanuit de Straat van Hormuz naar de Golf van Oman stroomden.

Zodra het verhaal wereldwijd over de aanslag werd verbroken, ging minister van corruptie Mike Pompeo van Bolton voor camera’s een beschuldiging aan Iran uit voor het aanvallen van de schepen met mijnen. Pompeo verklaarde dat “intelligentie” vaststelde dat Iran mijn aanvallen uitvoerde op de Japans- bezetene en Panamese vlaggemerkte M / V Kokuka Courageous en de Noorse vlag van de Marshall-eilanden, gemarkeerd M / V Front Altair. Maar wiens intelligentie? Pompeo beweerde niet dat de Amerikaanse inlichtingendienst concludeerde dat Iran verantwoordelijk was. Gezien de nauwe banden van Pompeo en Bolton met het extreemrechtse en extreem nationalistische regime van de Israëlische premier Binyamin Netanyahu, lijkt de ‘intelligentie’ waarop Pompeo vertrouwt sterk te zijn geweest van Mossad en zijn team van videopropagandisten in Herzliya; Washington, DC; en Los Angeles.

Het uitlokken van een Amerikaanse militaire aanval op Iran in een operatie onder valse vlag in de Golf van Tonkin-stijl is zeker een belangrijk onderdeel van het speelboek van Bolton, Pompeo en het team van neoconservatieven en pro-Israëlische shills die ze hebben ingehuurd bij de Nationale Veiligheidsraad en State Department. Bovendien is oorlog voeren door misleiding een integraal onderdeel van de strategie van de Israëlische Mossad. Operatie Susannah in 1954 was een dergelijke bedrieglijke tactiek die door de Mossad werd gebruikt. Amerikaanse, Britse en Egyptische doelwitten in Egypte werden gebombardeerd door Mossad-agenten die de schuld kregen van de Egyptische communisten en leden van de Moslimbroederschap. De Israëlische aanslag op de USS Liberty in 1967, een inlichtingenverzamelschip op patrouille in de oostelijke Middellandse Zee was oorspronkelijk bedoeld om de schuld te krijgen van Egypte. De kaping van een vliegtuig uit Air France in 1976 en zijn omleiding naar Entebbe, Uganda, was volgens de Britse inlichtingendienst een valse vlagaanval gepland door de Israëlische inlichtingendienst met behulp van Popular Front voor de bevrijding van Palestina (PFLP) cut-outs om de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie te schaden (PLO) in de ogen van de Fransen en de Amerikanen. En er blijven serieuze vragen bestaan ​​over de rol van Mossad bij de aanslag van 11 september op het World Trade Center in New York.

Het uitlokken van een Amerikaanse militaire aanval op Iran in een operatie onder valse vlag in de Golf van Tonkin-stijl gaat ook niet verder dan de Bolton, Pompeo en andere top neo-consorten zoals de speciale vertegenwoordiger voor Iran Brian Hook en de antiterrorismecoördinator Nathan Sales van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Verschillende feiten wijzen erop dat Iran verantwoordelijk is voor de aanslagen. De Iraanse president Hassan Rouhani bereidde zich voor op de Shanghai Cooperation Organisation (SCO) -top in Bishkek, Kirgizië, toen de aanval op de schepen plaatsvond. Er is geen enkele kans dat Iran dergelijke acties zou ondernemen terwijl de president naar het buitenland reisde. Hoewel het Iraans revolutionair bewakingskorps (IRGC) de schuld kreeg van neo-con kringen voor de aanval, is het IRGC-beleid om de handel in de waterwegen in de regio niet te verstoren. Dat komt omdat de IRGC, die onlangs door de Trump-regering is aangeduid als een “buitenlandse terroristische organisatie”, wordt geïnvesteerd in verschillende commerciële ondernemingen, waaronder transport, in Iran en Irak. De IRGC houdt zich ook regelmatig bezig met het verzachten van actuele bedreigingen in het gebied, zoals die afkomstig zijn van de Islamitische Staat en Al Qaeda op het Arabisch Schiereiland (AQAP), beide groepen worden gefinancierd door Saoedi-Arabië. Het lanceren van niet-uitgelokte aanvallen op de scheepvaart zou ook van invloed zijn op de resultaten van de IRGC, vandaar het beleid.

Lees ook:  Clown-coup: Trump's poging om de democratie omver te werpen, net zo goed beheerd als zijn bedrijf (en presidentschap)

Bovendien was de Japanse premier Shinzo Abe in Teheran toen de schepen werden aangevallen. Abe was op een vredesdialoog en droeg een brief van Donald Trump aan de Iraanse Opperste Leider, Ayatollah Ali Khamenei. Het is opmerkelijk dat de Kokuka Courageous in Japanse handen is en dat de Front Altair zijn lading licht ontvlambare nafta van Abu Dhabi naar Japan vervoerde toen het werd aangevallen. De Kokuka Courageous vervoerde brandbare methanol van Saoedi-Arabië naar Singapore. Een woordvoerder van het Japanse ministerie van Handel in Tokio verklaarde dat de twee schepen “Japan-gerelateerde vracht” droegen. Van Teheran, de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Javad Zarif zei dat “de verdachte begint niet te beschrijven” de aanval op een Japans schip tijdens de bezoek van Abe aan Iran.

Iraanse tv-nieuwscamera’s uit de lucht waren in staat video’s te maken van de twee schepen die brandden uit hun brandbare lading. Deze video’s, genomen tegen een onbewolkte hemel, werden benadrukt door de oorlogbevorderende westerse nieuwsnetwerken, waaronder Fox News, CNN, MS-NBC, de BBC en anderen om de meme te promoten dat Iran de aanvallen uitvoerde. Maar waarom zou de Iraanse tv opzettelijk de westerse bedrijfsmedia dergelijke beelden verschaffen als ze clandestien de aanvallen hadden uitgevoerd? Daarnaast werd de bemanning van de Front Altair, bestaande uit 11 Russen, 11 Filippino’s en een Georgiër, gered door de Iraanse kustwacht, behandeld voor verwondingen, en vervoerd naar Bandar Abbas voor vluchten naar huis.

Er zijn andere, meer waarschijnlijke bronnen voor de aanvallen op de schepen tijdens het eerste bezoek aan Iran in ongeveer 40 jaar voor een Japanse premier. De Saoedi’s, Emiratis en Israëli’s zijn bijvoorbeeld allemaal gekant tegen alle gesprekken tussen Washington en Teheran, ongeacht of ze worden gemedieerd door Japan of een ander land. De Saoedi’s hebben bijvoorbeeld eerder hard opgetreden tegen Oman omdat ze een rol als bemiddelaar tussen de Trump-regering en Iran speelden.

Ironisch genoeg hoorde de House Intelligence Committee op dezelfde dag dat er tijdens de aanstaande presidentsverkiezingscampagne bewijs was voor de dreiging van ‘deep nake video’s’. Het Amerikaanse Central Command (CENTCOM) bracht een korrelige toekomstgerichte infrarood (FLIR) video uit, samen met met foto’s, waarvan wordt beweerd dat ze een boot van de IRGC laten zien die een niet-ontplofte limpetmijn verwijdert van de kant van de Kokuka Courageous. Het Pentagon leverde de video op als “bewijs” van de schuld van Iran. Het Pentagon werd echter gevangen in een grote leugen van Trump-rang wanneer Yutaka Katada, de president van Kokuka Sangyo Marine, het bedrijf dat de Kokuka Courageous bezit., zei de aanval op het schip van zijn bedrijf niet uit een mijn kwam, maar uit een “vliegende schaal”. De explosie was te ver boven de waterlijn om van een mijn te zijn geweest, vertelde Katada de pers in Tokio.

Pompeo vertelde de pers dat “geen enkele proxygroep die in het gebied opereert over de middelen en bekwaamheid beschikt om met zo’n hoge graad van verfijning te handelen.” Dat was weer een leugen. Israël onderhoudt ten minste één Dolphin-klasse dieselelektrische onderzeeër op patrouille in de wateren van de Perzische Golf te allen tijde. Deze onderzeeërs zijn niet alleen uitgerust met nucleair gewapende raketten, maar met conventionele raketten, waaronder de Popeye Turbo-kruisraket, die de schade aan de Kokuka Courageousen Front Altair kunnen veroorzaken. De Saoedische marinevloot in de Perzische Golf bestaat uit Al-Badr-klasse korvetten en Al Sadiq-klasse patrouilleboten bewapend met Harpoon oppervlak-oppervlak raketten die in staat zijn om de twee koopvaardijschepen te beschadigen. De korvetten van de VAE-marine zijn bewapend met Exocet anti-schipraketten die de tankers kunnen beschadigen.

Bovendien heeft de terroristische cultgroep Mojahedin-e-Khalq (MEK), wiens belangen in Washington worden vertegenwoordigd door Bolton en Trumps persoonlijke advocaat, Rudolph Giuliani, zichzelf meer dan in staat gebleken om terroristische aanvallen op Iraanse doelwitten langs de Perzische zijde uit te voeren. Golfkust, met de steun van Saoedi-Arabië en Bahrein. Bahrein biedt ook onderdak aan een Amerikaanse en Britse marinebasis. De MEK is gekant tegen elk land dat relaties onderhoudt of een dialoog onderhoudt met de Iraanse regering en, zoals Bolton en Giuliani, streeft naar ‘regimeverandering’ in Teheran. Hoewel de Trump-regering de IRGC een terroristische organisatie heeft genoemd, heeft het het terroristenmerk voor de MEK laten vallen en laat het vrij opereren in Washington, New York en Los Angeles.

Pompeo, die net zo bedrieglijk leugenaar is als Trump, zei: “Geen enkele proxygroep die in het gebied werkzaam is, heeft de middelen en vaardigheid om met zo’n hoge mate van verfijning te handelen.” Dat betekent natuurlijk het tegenovergestelde in de Orwelliaanse “dubbelspeak” van Trumpland, “Dat wil zeggen, de MEK, met de steun van de VS, Israël, Saoedi-Arabië en de VAE, beschikt over de middelen en vaardigheid om met zo’n hoge graad van verfijning te handelen.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Democraten plannen bliksemafzetting van Trump en eisen onmiddellijke actie

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Facebook verwijdert advertentie van Trump voor gebruik nazi-symbool
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments