ALLES IS POLITIEK; EEN STUKJE FILOSOFIE – DEEL 1 VAN 2

ALLES IS POLITIEK; EEN STUKJE FILOSOFIE – DEEL 1 VAN 2

19 juni 2019 0 Door Indignatie redactie

Soms kom je via de meest vreemde routes toch weer op het spoor van de huidige politiek. Even een nostalgisch stukje TV geschiedenis kijken, kan plotseling de realiteit van onze huidige wereld en onze huidige strijd weer naar het centrum van de aandacht trekken. Van dromerij naar rauwe werkelijkheid in een paar seconden.

Op YouTube kom je veel oude TV series tegen uit de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw. Zo ook de Duitse familieserie “Ich heirate eine familie”. Een stukje TV geschiedenis uit 1983/86, waar de kijkers in die tijd letterlijk voor thuis bleven, en waar ook in Nederland met plezier naar werd gekeken. Het ging om een familie uit West Berlijn, die met inzet van alle krachten, bezig was een nieuwe toekomst op te bouwen. Gelijktijdig was het ook een serie die een goed gevoel moest geven.

Dat is ongeveer 35 jaar geleden, een periode die je in de wereldgeschiedenis zeker niet als lang kunt beschrijven. Als je nu naar deze serie begint te kijken, heeft de nostalgie in eerste instantie de overhand. Je ziet immers bekende gezichten, je kent het verhaal nog en ook de beelden doen vertrouwt aan. Maar naar enige tijd kom je plotseling tot de conclusie dat diezelfde beelden een Duitsland laten zien dat intussen niet meer bestaat. En dan hebben we het niet over de hereniging en het verdwijnen van de DDR. Het Duitsland van toen is er gewoon niet meer, als je het vergelijkt met het Duitsland van vandaag. En dat is niet ten goede bedoelt.

Maar laten we nog even bij de serie blijven. Wat hadden de Duitsers in die tijd een mooi land. Natuurlijk waren er ook problemen, maar de gemiddelde Duitser kon goed leven. Er was welstand, de steden zagen er goed uit, het was vrij veilig en veel mensen waren tevreden. Op een zeker moment zien we de familie over een Kerstmarkt in Berlijn lopen. Wat ging dat allemaal gemoedelijk, en wat straalde er een gezelligheid vanaf. Kijk naar de Kerstmarkten nu, die gehouden moeten worden achter betonblokken en met gewapende politie op iedere straathoek. Angst voor islamitische terroristen. Dat had men toen nooit voor mogelijk gehouden. Toen hadden Merkel en haar medecriminelen dan ook nog geen macht. Maar het gaat nog verder. De welstand van Duitsland had ook met de industrie te maken. De auto-industrie en de elektronica waren de beste in de wereld. En de energie kwam via de steen en bruinkool, die overal voor handen was. Hoe je ook over Duitsland en de Duitsers mocht denken, ze hadden het goed voor elkaar. Een goed leven, dat weliswaar op de achtergrond nog onder Amerikaanse bezetting afspeelde, maar daar merkten de meeste Duitsers niets of weinig van. Ze wilden het ook niet weten. Een vrij leven was het ook, tot op zekere hoogte. De bijna volwassen dochter in de serie kon gerust in de avond laat thuis komen. Het risico was klein, hoewel natuurlijk nooit helemaal afwezig.

Lees ook:  Het presidentschap van Trump hangt af van één besluit

Hoe groot is het contrast met het Duitsland van nu. En dan spreken we niet alleen over de zogenaamde Merkel betonblokken op de Kerstmarkten. Er zijn wijken in ondermeer Berlijn, Keulen en Hamburg waar je praktisch geen geboren Duitser meer ziet. Kijk maar rond in Moabit of Neukolln. De chaos die ooit in Kreuzberg begon, heeft intussen heel wat andere districten bereikt. En het gaat zelfs nog verder, want in Frankfurt, de thuishaven van het Duitse kapitaal, zijn niet de geboren Duitsers, maar de buitenlanders in de meerderheid. Ook in andere steden zal dit binnen niet al te lange tijd een realiteit zijn. Als we nu in deze steden rond kijken, kan het contrast met de jaren 80 van de vorige eeuw niet groter zijn. Overal graffiti, zeker op de zogenaamde Antifa hoofdkwartieren, of beter gezegd de Soros bunkers die een grimmige indruk maken. Maar ook in de buurten die er om heen liggen. Het geld voor deze uitvalsbasissen van de Antifa knokploegen komt deels van de overheid, en deels van Soros. De aanblik geeft iedere voorbijganger het gevoel naar verval en neergang te kijken. De vreemd uitgedoste figuren die er rond hangen versterken dit gevoel nog. Je ziet ook parken, die vroeger geliefde recreatieplekken waren, maar waar nu geen Duitser meer komt door de constante drugshandel, en stadscentrums die in de avonduren praktisch verlaten zijn. Kijk naar de Prager Strasse in Dresden, een grote winkelstraat, waar in de avond en nacht migranten bendes elkaar bevechten. De enige Duitsers die daar in de avond verschijnen zijn de politie agenten die nog enigszins moeten proberen om de ergste excessen te voorkomen. Wat overigens vaak niet lukt. Even in de avond winkeletalages kijken zo als vroeger is een levensgevaarlijk bezigheid geworden.

Lees ook:  We zijn nu allemaal beul

Vooral voor vrouwen is het leven compleet veranderd. Uitgaan of winkelen, kan alleen nog maar in groepen, en natuurlijk is de pepperspray altijd bij de hand. Ook worden er steeds meer kleine wapenvergunningen aangevraagd, die recht geven op een alarm of gaspistool. Ondanks dit alles worden vrouwen en meisjes nog steeds lastig gevallen door migranten, die door hun islamitische opvoeding geen enkel respect voor vrouwen hebben. Vaak gaat het ook verder dan alleen lastigvallen, maar over de vele verkrachtingen en moorden schreven we al eerder. Het gaat nu meer om hoe een land langzaam aan het verval is prijs gegeven. Een proces dat nog steeds gaande is, en dat in tempo toeneemt.

Hoe heeft het allemaal zo ver kunnen komen? Waarom hebben de Duitsers niet veel eerder gereageerd en Merkel naar de duivel gejaagd? Hoe komt het dat ze zijn blijven stemmen op een figuur die haar land en haar volk zo heeft verraden? Deels komt het door de verblindheid van de Duitsers in het westelijke deel. Ze hebben het nog altijd beter dan de mensen in de voormalige DDR. Daar zijn ze veel te lang tevreden mee geweest. Ze slapen rustig verder, terwijl de grond onder hun voeten wordt weggetrokken. Ze kijken de andere kant op, en willen de problemen niet zien. Ook geloven ze de gelijkgeschakelde media nog steeds, de misthoorns van het Merkel regime. Daar komt nog bij dat ze niet leren. Weliswaar beginnen ze nu genoeg te krijgen van Merkel, maar als alternatief kiezen ze steeds vaker voor Die Grunen, die nog 10 keer erger zijn dan Merkel. Het is niet alleen het graven van je eigen graf, het is de aanleg van een heel kerkhof. Een kerkhof waar velen van hen vroegtijdig terecht zullen komen, als het slaapwandelen zo door gaat. Niet alleen door de massamigratie, maar ook door de klimaatwaanzin. Op het altaar van deze nieuwe religie worden de auto, de staal, en de kolenindustrie geofferd. Merkel heeft een proces in gang gezet dat de ruggengraat van Duitsland, waar zo lang op is vertrouwd, steeds verder sloopt en afbreekt. Chaos en armoede zullen het gevolg zijn, en de eerste tekenen hiervan zijn nu al overal zichtbaar. Een trieste, maar ware constatering, waar zelfs de grootste optimist niet meer om heen kan.

Lees ook:  DE 'PEST' VAN HET FASCISME DAT TRUMP'S AMERIKA INFECTEERT

Volgende week zien we in deel 2 dat het beeld niet in heel Duitsland hetzelfde is, en gaan we in op het waarom hier van.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments