Trump’s Kick-Off Rally demonstreert wat de president het beste doet

Trump’s Kick-Off Rally demonstreert wat de president het beste doet

19 juni 2019 0 Door Indignatie redactie

Blijkt dat het laatste toevluchtsoord van een schurk niet patriottisme is, maar racisme.

Donald Trump heeft een presidentiële campagne opnieuw gelanceerd die nooit echt ooit is geland. (Vergeet niet dat de president ingediend op dezelfde dag dat hij werd ingehuldigd lopen voor herverkiezing.) Spreken voor 80 minuten bij een Orlando, Florida, rally op dinsdag, Trump weer overgespeeld  2016’s grootste hits . Hij mompelde over de e-mails van Hillary Clinton: “Kun je je voorstellen dat ik een dagvaarding kreeg voor e-mails?” Vroeg hij, ten onrechte bewerend dat de voormalige minister van Buitenlandse Zaken  haar servers “zuur gewassen” had. “Als ik een e-mail verwijderde, zoals een liefdesbrief voor Melania, is dit de elektrische stoel voor Trump.” Hij noemde het Mueller-onderzoek een “illegale poging om de resultaten van de verkiezingen omver te werpen, onze campagne bespioneren, wat ze deden, en onze democratie ondermijnen. “En hij waarschuwde dat de Democraten het land zouden overspoelen met gevaarlijke immigranten zonder papieren als zij de volgende verkiezingen zouden winnen. “De democraat agenda van open grenzen is moreel verwerpelijk. Het is het grootste verraad van de Amerikaanse middenklasse en, eerlijk gezegd, het Amerikaanse leven, “zei Trump, terwijl de menigte” de muur bouwde “scandeerde.

Ondanks het balken en bravoure bevindt Trump zich misschien in de ergste positie van een zittende president in de recente geschiedenis. Zijn peilingen zijn zo somber dat hij weigert ze te erkennen, zo ver dat hij peilingen ontslaat die het lef hadden om de president consequent te verliezen aan zijn potentiële democratische rivalen. Hij loopt achter in een aantal belangrijke kiesstaten, inclusief Michigan, Wisconsin en Pennsylvania. Hij staat op het punt de Verenigde Staten in oorlog te brengen met Iran, en zijn andere spraakmakende diplomatieke gambits hebben gefaald. Zijn geluk met de economie kan elk moment opraken, als gevolg van de wisselvalligheden van economische cycli of de handelsoorlogen die hij heeft geprobeerd op te halen. Zelfs als huisdemocraten officieel geen onderzoek naar beschuldigingen starten, kunnen de onderzoeken die zij uitvoeren de aantallen van presidentiële peilingen naar de kern van de aarde brengen.

Maar wanneer de muren sluiten, kun je altijd op president Trump rekenen om te doen wat elke man in zijn positie (zijn positie als een woedend en onzeker mannelijk kind) zou zijn: keer terug naar racistische angstangst. Maandag, in een teaser voor zijn campagneverzameling, twitterde de president op maandag dat hij een ongekende verzameling illegale immigranten bestelde.

Donald J. Trump on Twitter

long before they get to our Southern Border. Guatemala is getting ready to sign a Safe-Third Agreement. The only ones who won’t do anything are the Democrats in Congress. They must vote to get rid of the loopholes, and fix asylum! If so, Border Crisis will end quickly!

Een plan om de verwijdering van duizenden immigranten te bespoedigen, bekend als de ‘raketdocket’ , bestaat al maanden, aldus The Washington Post . Het zou een “blitz-operatie” van de overheid met zich meebrengen die “duizenden migrantenouders en -kinderen” zou afronden wiens deportatieorders eerder dit jaar werden versneld. De operatie werd als zo extreem beschouwd dat de directeur Ronald Vitiello van Immigration and Customs Enforcement (ICE) en de minister van Binnenlandse Veiligheid, Kirstjen Nielsen, niet echt een vriend van de ineengedoken massa’s waren die vrij adverteren en uit de administratie verdreven werden door Trump en zijn vampier senior adviseur Stephen Miller.

Lees ook:  Doorbraak in topdrama! EU-landen zijn het eens over het bedrag van de subsidies

Trump is bijna zeker hyperbolisch. Uitleveringsoperaties worden niet van tevoren aangekondigd. Op hun hoogtepunt – onder president Obama in het fiscale jaar 2012 –dekten de uitbatingsbestellingen rond de 400.000. ICE heeft deportaties in 2019 vertraagd, deels omdat, zoals NBC’s Julia Ainsley meldde , het bureau “te weinig ruimte heeft vanwege de toestroom van immigranten die de grens overkomen”. Human Rights First vertelde ondertussen aan Reuters dat het idee dat Guatemala zou kunnen migranten beschermen was “gewoon belachelijk”.

Daaropvolgende rapportering suggereerde dat een grootschalige operatie “niet aanstaande was”, wat niet verwonderlijk is, aangezien de president in theorie het hele proces heeft afgebroken. Tot op zekere hoogte was dit een typische Trump-bluff: een grootse claim die gijzelaars lijkt te laten zien in een poging Democraten in het Congres onder druk te zetten. Trump probeerde iets soortgelijks toen hij eenzijdig dreigde om tarieven toe te passen op auto’s uit Mexico, wat leidde tot een protest van Senaat Republikeinen en conservatieve businessgroepen in het proces.

Tegelijkertijd is dit zeker bedoeld als rood vlees voor de basis. Trump werd voor het eerst voor een deel verkozen vanwege zijn bereidheid om het draconische anti-immigratiebeleid te omarmen; altijd hongerig voor de bewondering van zijn xenofobe superfans, is hij nu ook steeds wanhopiger op hun stemmen voor 2020. De president is erin geslaagd duizenden migrantenkinderen van hun ouders te rukken en heeft juist dit jaar meer dan 10.000 asielzoekers teruggebracht naar Mexico, maar hij heeft gefaald met zijn item met het grote ticket, de bouw van een muur aan de zuidelijke kant van de Verenigde Staten. grens. Die muur zal tussen nu en november 2020 niet worden gebouwd, een realiteit die Trump waarschijnlijk zal dwingen roekeloze en racistische claims te maken zoals die maandag en dinsdag zijn gedaan.

In overeenstemming met deze strategie kondigde de regering maandag aan dat het “permanent” een eind zou maken aan buitenlandse hulp aan El Salvador, Guatemala en Honduras, de “noordelijke driehoek” waar veel migranten en asielzoekers vandaan komen. Dat zal natuurlijk alleen maar de erbarmelijke omstandigheden in die landen verergeren en meer mensen dwingen om de gevaarlijke reis naar het noorden te maken. De instroom van migranten zal vervolgens de regering ertoe brengen te verklaren dat er nog meer wrede en hardhandige maatregelen nodig zijn, wat op zijn beurt waarschijnlijk zal leiden tot een verdere verslechtering van de situatie aan de grens.

Ongeacht of ICE volgende week al dan niet aan de plannen van de ‘raketdetector’ begint, is de strategie van Trump in een moeilijk verkiezingsseizoen duidelijk. Hij zal het voorzitterschap gebruiken om migranten te demoniseren en de Midden-Amerikaanse landen verder te destabiliseren, zonder een duidelijk beleidsdoel in gedachten te hebben. In plaats daarvan bewijst het doel zijn voorstanders dat hij het voorzitterschap gebruikt om immigranten zonder papieren te straffen. Om een ​​”kick-off” -rally te promoten , kondigde de president aan dat ICE “miljoenen” zou gaan afronden – stel je voor wat hij zal doen als de verkiezingsdag steeds dichterbij komt.Lees ook:  DENK Rotterdam huilt over lesmateriaal, naam Mohammed komt niet vaak genoeg voor in boekjes

Comments

comments