Vijand van de staat

Vijand van de staat

19 juni 2019 1 Door Indignatie redactie

Trump nodigt buitenlandse bemoeienis met de Amerikaanse democratie uit (opnieuw) en de Democraten doen niet genoeg om hem (opnieuw) te stoppen.

Er zit een vreemde paradox in de benadering van de waarheid door president Donald Trump. Hij is bereid om een ​​enorme en duizelingwekkende hoeveelheid leugens, halve waarheden en verzinsels te vertellen om zijn doelen te bereiken. Maar hij kan soms ook verfrissend eerlijk zijn, zelfs als een leugen hem misschien beter van pas komt. In een interview met ABC News-anker George Stephanopoulos, dat op donderdag werd vrijgelaten, zei hij dat hij de buitenlandse hulp niet zou weigeren om de presidentsverkiezingen van 2020 te winnen.

“Uw campagne deze keer”, zei Stephanopoulos, “als buitenlanders, als Rusland, als China, als iemand anders u informatie over tegenstanders aanbiedt, moeten zij het accepteren of moeten zij de FBI bellen?”

“Ik denk dat jullie het allebei kunnen doen,” antwoordde Trump. “Ik denk dat je misschien wilt luisteren, er is niets mis met luisteren. Als iemand belt vanuit een land – Noorwegen – [en zei]: ‘We hebben informatie over je tegenstander’, oh, ik denk dat ik het wil horen. ‘

“Wil je dat soort inmenging in onze verkiezingen?” Vroeg Stephanopoulos.

“Het is geen storing,” zei Trump. “Ze hebben informatie. Ik denk dat ik het zou nemen. Als ik dacht dat er iets mis was, zou ik misschien naar de FBI gaan. Als ik dacht dat er iets mis was. Maar wanneer iemand met oppo-onderzoek komt, goed, komen ze met oppo-onderzoek. ‘Oh, laten we de FBI bellen.’ De FBI heeft niet genoeg agenten om ervoor te zorgen. Maar je gaat eerlijk praten met congresleden, ze doen het allemaal, ze hebben het altijd gedaan. En zo is het.”

Trump nodigt effectief ( weer ) buitenlandse regeringen uit om zich in te laten met het Amerikaanse democratische proces voor zijn persoonlijk gewin. Hij verwelkomt cyberaanvallen op gekozen functionarissen en kandidaten door autoritaire regimes in de hoop in de gunst te komen bij de regering van Trump. Het is een schending van zijn grondwettelijke plicht om het land te beschermen tegen buitenlandse tegenstanders en zijn wetten te handhaven. Het is ook een beledigende overtreding, en toch zullen er vrijwel zeker geen gevolgen voor zijn.

De verdedigers van Trump zouden zijn opmerkingen kunnen spinnen door op te merken dat hij nog steeds openstaat voor contact met de FBI. Dat zou op twee punten misleidend zijn. Ten eerste geeft het niet precies de geest van zijn woorden weer. Merk op dat terwijl Trump de deur open laat om contact op te nemen met de FBI als hij zich voordoet, hij op zijn best twijfelachtig is en op zijn best vecht. (In hetzelfde interview zei hij botweg dat FBI-directeur Chris Wray “verkeerd” was omdat hij volhield dat campagnes buitenlandse bemoeienissen melden bij het Bureau.) Als het gaat om het gebruik van vuil van buitenlandse mogendheden, is hij echter veel zekerder en verdedigender over de idee.

Zoals zijn opmerkingen op donderdagochtend nieuws maakten, wuifde Trump de kritiek weg:

Donald J. Trump on Twitter

call the FBI about these calls and meetings? How ridiculous! I would never be trusted again. With that being said, my full answer is rarely played by the Fake News Media. They purposely leave out the part that matters.

Onnodig te zeggen dat buitenlands vuil niet uit Noorwegen of andere stabiele democratische bondgenoten zoals Ierland, Frankrijk en Engeland zou komen. Het zou komen van corrupte autoritaire regimes die de Amerikaanse democratie willen manipuleren voor hun eigen doeleinden. In 2016, de Russische regering de voorkeur Trump omdat hij leek open voor het verlichten van de Amerikaanse sancties tegen het land. Wat als Saoedi-Arabië en de andere monarchieën in de Golf proberen de steun van Trump als president terug te betalen door zich in 2020 te bemoeien? (De Verenigde Arabische Emiraten, die nauwe banden onderhoudt met het Witte Huis, zijn naar verluidt gericht tegen dissidenten , buitenlandse nieuwszenders en rivaliserende staten met cyberaanvallen.) Wat als Chinese leiders proberen de verkiezing in het voordeel van zijn tegenstanders te duwen, in de hoop de handelsoorlog te beëindigen?

Lees ook:  Immuniteitskaart: Merkel stelt nu eindelijk de totale bewakingsstaat vast

Trump en zijn bondgenoten hebben de afgelopen tijd lang geprobeerd hun contactenmet Russische tussenpersonen te normaliseren . (Jared Kushner, de schoonzoon van de president en een invloedrijke hoveling in het Witte Huis, weigerde onlangs ook te beweren dat hij de FBI zou waarschuwen voor mogelijke bemoeienissen.) En de Republikeinse partij die groot is, heeft het grotendeels mogelijk gemaakt. Senaat Meerderheid Leider Mitch McConnell blokkeert de Senaat van het overwegen van rekeningen die verkiezingsveiligheid voor volgend jaar zouden versterken, wanneer hij, ook, voor herverkiezing is. Idealiter zouden Amerikaanse leiders hun partijdige verschillen opzij zetten om het democratische systeem te beschermen tegen buitenlandse bemoeienissen. Die hogere ambities zijn geen partij voor McConnell’s meedogenloze hyperparticipatie.

Een basisprincipe in een democratische samenleving is dat gekozen leiders handelen in het belang van de mensen. Er is ook een inherente verplichting om niemand anders te dienen. Wanneer zij hun feest dienen, noemen we het partijdig. Als ze zichzelf dienen, noemen we het corruptie. Als ze hun familie dienen, noemen we het nepotisme. Als ze een buitenlandse regering dienen, noemen we dat verraad.

De acties van Trump komen natuurlijk niet juridisch neer op verraad. (De opstellers van de grondwet wisten heel goed hoe Engelse koningen misbruik hadden gemaakt van hoogverraad om hun politieke vijanden af ​​te zetten, en namen wijselijk een bepaling op die een hoge drempel stelde om iemand schuldig te verklaren aan die misdaad.) Maar zijn bemoediging van buitenlandse bemoeienis is nog steeds een diep verraad, een die zijn belangen boven Amerikaans zelfbestuur en de rechtsstaat plaatst. Als dit geen beledigende overtreding is, is er niets.

Huis Democratische leiders zijn het daar niet mee eens. Gevraagd op donderdag over de uitspraken van Trump klonk Spreker Nancy Pelosi meer als een teleurgestelde ouder dan de enige Amerikaan die de macht had om een ​​onderzoek naar de beschuldiging aan de president te lanceren . “De president gaf ons nogmaals bewijs dat hij niet goed en fout weet”, zei ze donderdag tegen verslaggevers . “Het is een heel trieste zaak, een heel trieste zaak dat hij niet goed of fout weet.” Pelosi maakte vervolgens van de gelegenheid gebruik om een ​​stem uit de Senaat op HR 1 te vragen – de For the People Act – het hervormingswetgevingspakket van de Democraten . Wat de algemene verdiensten van het wetsvoorstel ook zijn, het is een zwakke reactie op een president die de Amerikaanse democratie flagrant ondermijnt.

Trump zal waarschijnlijk geen gevolgen ondervinden voor dit verraad zolang de beschuldiging buiten de tafel blijft. Noch zal iemand anders in deze saga. McConnell, de grote enabler van Trump, staat op het punt om in 2020 niet te worden afgesloten. Zelfs Pelosi zelf zal geen gevolgen ondervinden voor haar weigering om Trump te beschuldigen; ze blijft breed populair onder de Democraten en heeft al aangekondigd dat ze als spreker zal aftreden.

Die gevolgen worden in plaats daarvan door iedereen in het land gevoeld. Amerikaanse democratie, hoewel nooit perfect, zou een stuk erger kunnen zijn. Dankzij Trumps acties riskeren Amerikanen een democratie te erven waarbij verkiezingen speelplaatsen zijn voor buitenlandse mogendheden eerder dan een uitdrukking van de wensen van de burgers.

Lees ook:  MUST SEE: Het Lincoln Project heeft veel goede video's uitgebracht. Maar Don Winslow is een genie. Hij heeft Bruce.


Comments

comments