Exposed: Cyberwar van het Pentagon tegen Rusland

Exposed: Cyberwar van het Pentagon tegen Rusland

20 juni 2019 0 Door Indignatie redactie

Vijf jaar voordat Robert Mueller werd aangesteld als Special Counsel om de aantijging te onderzoeken dat Rusland zich mengde in de verkiezing van 2016 en samen zat met de Trump-campagne, had het Pentagon geheime cyberaanvallen uitgevoerd tegen het Russische elektriciteitsnet. De cyberoorlog tegen Rusland begon in 2012. De timing van de cyberoorlog tegen Rusland is aanzienlijk. Het werd dus niet veroorzaakt door Ruslands interventie in Syrië (2015) of het referendum op de Krim in juni 2014 dat ertoe leidde dat de Krim Oekraïne verliet en opnieuw Rusland werd.

In het afgelopen jaar zijn de aanvallen versneld “met de plaatsing van potentieel  verlammende malware binnen het Russische systeem op een diepte en met een agressiviteit die nog nooit eerder was uitgeprobeerd”, aldus een nieuw rapport gepubliceerd door de New York Times op basis van drie maanden van privéinterviews met functionarissen van het Pentagon.

Ambtenaren in het Pentagon besloten de details van de operatie te verbergen voor Donald Trump uit angst dat hij de meer geavanceerde offensieve aanvallen niet zou toestaan. Barack Obama had volgens het rapport aanvankelijk geen volledig offensieve cyberoorlog toegestaan. Obama tekende voor de minder agressieve cyberwaretactieken tegen Rusland, maar vreesde dat een escalatie de Amerikaanse infrastructuur te kwetsbaar zou maken voor een tegenaanval.

Was Bolton in de lus van het Pentagon?

Trump werd in het duister gehouden, maar je kon redelijkerwijs concluderen dat de oorlogsgelovige Bolton en Mike Pompeo, de religieuze fanaticus die de functie van topdiplomaat vervult, volledig zijn ingepalmd door de militaire kliek die nu functioneert als de echte macht in Washington.

“Dhr. Trump was niet gedetailleerd geïnformeerd over de stappen om “implantaten” te plaatsen – softwarecode die kan worden gebruikt voor surveillance of aanval – binnen het Russische raster, “twee niet-benoemde Trump-functionarissen vertelden de NY Times [omdat]” hij zou het kunnen tegengaan … “Wie zijn die twee ambtenaren?

Een belangrijke achtergrond voor deze alarmerende onthulling is de nieuwe militaire strategie / doctrine van het Pentagon, aangekondigd in december 2017, die het Amerikaanse militaire en buitenlandse beleid grondig heroriënteert om het land voor te bereiden op een “grote machtsconflict” met Rusland en China in de komende jaren.

Dit is aanstootgevende en niet verdedigende oorlog

In het artikel in de New York Times wordt expliciet gesteld dat de cyberaanvallen tegen Rusland een offensieve en geen defensieve operatie zijn. Ze zijn een oorlogsdaad. Met behulp van de Orwelliaanse taal beschreef de commandant van het Amerikaanse Cyber ​​Command, generaal Paul M. Nakasone , de operatie als een “verdedig voorwaarts” maatregel tegen Rusland, doordringend “diep in de netwerken van een tegenstander”, volgens de Times.

Tijdens de Cubaanse rakettencrisis van 1962 hield president Kennedy het koperen messing van het Pentagon nauwelijks af, die een nucleaire oorlog met de Sovjet-Unie wilde beginnen. De wereld stond aan de rand. Die gebeurtenissen moeten worden bestudeerd. Kennedy vertelde zijn naaste adviseurs na de schokkende debatten binnen de regering over hoe om te gaan met de crisis dat het militaire leiderschap ‘gek was’.

Is het een democratie wanneer het leger de beslissingen neemt?

Het besluit om Trump niet te vertellen dat het Pentagon aanstootgevende militaire operaties voert tegen de Russische infrastructuur is een van de duidelijkste tekenen, onder vele anderen, dat de touwtjes in handen als het gaat om zaken als oorlog en vrede nauwelijks in handen van de burger blijven regering. De president is de opperbevelhebber. Dit is de hoeksteen van de burgerregering die de democratische heerschappij van een militair regime afbakent. De verwaandheid en de arrogantie van het besluit van de geüniformeerde koper om offensieve operaties uit te voeren tegen de infrastructuur van een rivaliserende thermonucleaire macht – zonder de civiele bevelhebber op de hoogte te brengen – geeft aan dat ze niet langer bang zijn voor verantwoording, laat staan ​​vergelding, voor hun inbeslagname van bevoegdheden die de Grondwet dringt aan op de gekozen volksvertegenwoordigers en niet ongekozen militaire sterke mannen.

Lees ook:  Hoe Alexei Navalny het belangrijkste oppositieplatform van Rusland heeft opgericht

Trump is zo’n vreselijke, onzekere en belachelijke ‘leider’ dat hij deze geheime coup praktisch tegen zijn eigen autoriteit heeft uitgenodigd. Hij omringde zichzelf met de generaals van het Pentagon in het kabinet en zette groen op de ‘onafhankelijkheid’ van veldcommandanten en hun bazen in de besluitvorming over de kwesties van existentieel belang. “Dhr. Trump heeft afgelopen zomer nieuwe autoriteiten aan het Cyber-commando overgedragen, in een nog steeds geclassificeerd document dat bekend staat als Presidentiële Memoranda van Nationale Veiligheid 13, “aldus de Times. Misschien verwachtte deze buffoonachtige politicus die de positie van opperbevelhebber bekleedde niet dat de commandanten van het Pentagon kritieke beslissingen zouden nemen, zoals het lanceren van aanstootgevende cyberoorlog tegen Rusland, zonder hem op de hoogte te brengen.

Het Pentagon en Trump zijn niet het enige probleem. Het leiderschap van de Democratische Partij heeft ook zijn steentje bijgedragen aan het dreigende debacle door de afgelopen drie jaar de meest gemene haat en demonisering van Rusland op te rakelen – zelfs terwijl het Pentagon de Russische infrastructuur aanviel – als een afleidende verklaring voor waarom zo’n schurk als Trump zou het kiescollege kunnen winnen. Ondertussen zetten de gekoesterde politici van beide partijen de plundering van de nationale schatkist voort voor de verrijking en verbreding van de macht van de Amerikaanse oorlogsmachine.

Voor de Koude Oorlog waren er echte wereldoorlogen

Een kristallen bol is niet nodig om te zien dat, tenzij het oorlogsinitiatief van het Pentagon wordt gestopt of beperkt, de toekomst van de 21e eeuw erg veel lijkt op de eerste helft van de 20e eeuw.

Venezuela wordt aangevallen. Het elektriciteitsnet is herhaaldelijk gecrasht en ze beschuldigden de Verenigde Staten van het saboteren van het systeem met behulp van zijn cyberwarfare-mogelijkheden. Cuba en Nicaragua worden doelwit. Iran hield zich alleen aan een internationale nucleaire deal om te zien dat Trump de overeenkomst vernietigde en een economische oorlog tegen Iraniërs op gang bracht. Het gevaar van een ander militair conflict in het Midden-Oosten wordt bedreigd. En het Pentagon en al zijn afgeleide DC-denktanks bereiden het land voor op grootmachtconflicten – en het is al begonnen. Het congres is geen cheque noch is het de zogenaamde opperbevelhebber.

‘Groot machtsconflict’ is een van de geestdodende eufemismen die door het Pentagon worden gebruikt om mondiaal conflict te beschrijven. Deze dreiging is nu echt en het is al eerder gebeurd. Kapitalistische machten voorbereid op een dergelijk conflict en initieerden het 1914-1918 en opnieuw tussen 1937-1945. De gesel van een derde “grootmachtconflict” is sinds 1945 vermeden, grotendeels omdat de Sovjet-Unie een vorm van nucleaire militaire pariteit ontwikkelde die tegen het midden van de jaren vijftig de hypoconcentrische plannen van het Pentagon voor unipolaire overheersing controleerde.

Toen de Sovjetunie in 1991 plotseling instortte, verwachtte het VS-imperialisme echter dat het doel van onbetwiste wereldwijde overheersing zou kunnen worden bereikt zonder uitgebreide grondoperaties en uitgeputte beroepen aan te gaan. Toen Rusland in de afgelopen tien jaar weer op de been was en China de wereldmacht werd, is het Pentagon teruggekeerd naar een spelplan dat is gebaseerd op het verslaan van demonstraties van militaire dreigingen in en rond deze landen en een campagne van systematische verzwakking van beide landen op alle fronten – zowel militair als door een regime van sancties en economische oorlogsvoering. De inzet is hoog.

Militarisme en Amerikaans kapitalisme zijn hetzelfde. Het gevaar van een catastrofale oorlog komt niet van deze of gene politicus, maar is eerder geworteld in de basisstructuren van het laatstadiumkapitalisme.

*

Opmerking voor lezers: klik op de deelknoppen hierboven of hieronder. Stuur dit artikel door naar uw e-maillijsten. Crosspost op je blogsite, internetforums. enz.Lees ook:  SCHANDE Vladimir Poetin niet uitgenodigd voor herdenking 75 Jaar Vrijheid V-day net zo belangrijk

Comments

comments