5 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Iran kiest voor “maximale tegendruk”

iran

BISHKEK, KYRGYZSTAN - JUNE 14: Kyrgyz President Sooronbay Jeenbekov (R) meets Prime Minister of India Narendra Modi (L) within the Council of Heads of State of Shanghai Cooperation Organization (SCO) meeting in Bishkek, Kyrgyzstan on June 14, 2019. Nezir Aliyev / Anadolu Agency


 19 total views,  6 views today

Vroeg of laat zou de “maximale druk” van de VS op Iran onvermijdelijk worden bereikt door “maximale tegendruk”. Vonken zijn onheilspellend gebonden om te vliegen.

De afgelopen paar dagen hadden geheime inlichtingenkringen in Eurasia Teheran aangespoord om een ​​tamelijk rechttoe rechtaan scenario te overwegen. Het zou niet nodig zijn om de Straat van Hormuz af te sluiten als Quds Force commandant, generaal Qasem Soleimani, het ultieme Pentagon bête noire, op mondiale media gedetailleerd uitlegde dat Washington eenvoudigweg niet de militaire capaciteit heeft om de Straat open te houden.

Zoals ik eerder heb gemeld , het afsluiten van de Straat van Hormuz

zou de Amerikaanse economie vernietigen door de $ 1.2 quadrillion derivatenmarkt te laten ontploffen; en dat zou het banksysteem van de wereld doen instorten, het wereldwijde bbp van $ 80 triljoen verpletteren en een ongekende depressie veroorzaken.

Soleimani moet ook botweg zeggen dat Iran in feite de Straat van Hormuz mag sluiten als de natie wordt belet om essentiële twee miljoen vaten olie per dag te exporteren , meestal naar Azië. Uitvoer, die vóór de illegale Amerikaanse sancties en de de facto blokkade normaal gesproken 2,5 miljoen vaten per dag zou bereiken, is nu mogelijk slechts 400.000.

Soleimani’s interventie zou aansluiten bij consistente signalen die al van de IRGC komen. De Perzische Golf wordt beschreven als een op handen zijnde “schiettent”. Brigadegeneraal Hossein Salami benadrukte dat de ballistische raketten van Iran  in staat zijn om “dragers in de zee” met uiterste precisie te raken. De hele noordelijke grens van de Perzische Golf, op Iraans grondgebied, staat opgesteld met anti-scheepsraketten – zoals ik bevestigde met IRGC-gerelateerde bronnen.

We laten je weten wanneer het is gesloten

Toen gebeurde het.

De voorzitter van de Stafchef van de Iraanse strijdkrachten, generaal-majoor Mohammad Baqeri, ging meteen terzake ; “Als de Islamitische Republiek Iran vastbesloten was om de export van olie uit de Perzische Golf te verhinderen, zou die vastberadenheid volledig worden gerealiseerd en in het openbaar worden aangekondigd, gezien de macht van het land en zijn strijdkrachten.”

De feiten zijn grimmig. Teheran zal eenvoudigweg niet accepteren dat een allesomvattende economische oorlog ligt – voorkomen wordt om de olie te exporteren die zijn economische overleving beschermt. De kwestie-Straat van Hormuz is officieel behandeld. Nu is het tijd voor de derivaten.

Het presenteren van gedetailleerde derivatenanalyses plus militaire analyses aan wereldwijde media zou het mediapakket, meestal Westers, dwingen naar Warren Buffett te gaan om te zien of het waar is. En het is waar. Soleimani zou volgens dit scenario zoveel zeggen en de media aanraden om met Warren Buffett te praten.

De omvang van een mogelijke derivatencrisis is een uber-taboe-thema voor de consensusinstellingen in Washington. Volgens een van mijn Amerikaanse bankiersbronnen komt het meest accurate cijfer – $ 1,2 biljard – van een Zwitserse bankier, off the record. Hij zou het moeten weten; de Bank of International Settlements (BIS) – de centrale bank van centrale banken – bevindt zich in Bazel.

Het belangrijkste punt is dat het niet uitmaakt hoe de Straat van Hormuz wordt geblokkeerd.

Het kan een valse vlag zijn. Of het kan zijn omdat de Iraanse regering denkt dat het zal worden aangevallen en dan een vrachtschip of twee zinkt. Het gaat om het uiteindelijke resultaat; elke blokkering van de energiestroom zal ertoe leiden dat de olieprijs tot $ 200 per vat, $ 500 of zelfs, volgens sommige Goldman Sachs-projecties, $ 1.000 zal bedragen.

Een andere Amerikaanse bankbron legt uit; “De sleutel in de analyse is wat fictief wordt genoemd. Ze zijn zo ver weg van het geld dat ze niets zeggen. Maar in een crisis kan het fictieve werkelijkheid worden. Als ik bijvoorbeeld een oproep koop voor een miljoen vaten olie bij $ 300 per vat, zullen mijn kosten niet erg hoog zijn, omdat het ondenkbaar wordt geacht dat de prijs zo hoog zal worden. Dat is fictief. Maar als de Straat gesloten is, kan dat een ontzagwekkende figuur worden. ‘

BIS zal officieel alleen verbindend verklaren dat het totale notionele uitstaande bedrag voor contracten in derivatenmarkers naar schatting $ 542,4 biljoen bedraagt. Maar dit is slechts een schatting.

De bancaire bron voegt eraan toe: “Zelfs hier is het begrip dat betekenis heeft. Enorme bedragen zijn rentederivaten. De meeste zijn fictief, maar als olie naar een vat van duizend dollar gaat, dan zal dit de rentetarieven beïnvloeden als 45% van het BBP van de wereld olie is. Dit is wat in het bedrijfsleven een voorwaardelijke verplichting wordt genoemd. ”

Goldman Sachs heeft een haalbare, mogelijke $ 1.000 per vat geprojecteerd enkele weken nadat de Straat van Hormuz werd gesloten. Dit cijfer, maal 100 miljoen vaten olie per dag geproduceerd, leidt ons naar 45% van het wereldwijde bbp van 80 biljoen dollar. Het is vanzelfsprekend dat de wereldeconomie zou instorten op basis van alleen dat alleen.

Oorlogshonden die gek blaffen

Maar liefst 30% van de olievoorraad in de wereld komt via de Perzische Golf en de Straat van Hormuz. Wile Perzische Golf handelaren – die weten het beter – zijn vrijwel unaniem; Als Teheran echt verantwoordelijk was voor het incident met de Golf van Oman, zouden de olieprijzen nu al door het dak gaan. Dat zijn ze niet.

De territoriale wateren van Iran in de Straat van Hormuz bedragen 12 zeemijl (22 km). Sinds 1959 erkent Iran alleen niet-militaire marine-doorvoer.

Sinds 1972 bedragen de territoriale wateren van Oman in de Straat van Hormuz ook 12 zeemijl. Op zijn smalst is de breedte van de Straat 21 zeemijl (39 km). Dat betekent, cruciaal, dat de helft van de Straat van Hormuz in Iraanse territoriale wateren ligt, en de andere helft in Oman’s. Er zijn geen “internationale wateren”.

En dat voegt aan Teheran toe die nu openlijk zegt dat Iran kan beslissen om de Straat van Hormuz in het openbaar te sluiten – en niet door stealth.

Irans indirecte, asymmetrische oorlogsreactie op elk Amerikaans avontuur zal zeer pijnlijk zijn. Prof. Mohammad Marandi van de universiteit van Teheran bevestigde nogmaals: “Zelfs een beperkte staking zal worden beantwoord door een grote en onevenredige reactie.” En dat betekent handschoenen af, groots; alles van het echt opblazen van tankschepen tot, in de woorden van Marandi, “olie-installaties van Saoedi-Arabië en de VAE in vlammen”.

Hezbollah zal tienduizenden raketten tegen Israël lanceren. Zoals

Hezbollah’s secretaris-generaal Hasan Nasrallah heeft in zijn toespraken benadrukt dat “de oorlog tegen Iran niet binnen de grenzen van dat land zal blijven, maar dat het betekent dat het hele [Midden-Oosten] gebied in vuur en vlam zal worden gezet. Alle Amerikaanse troepen en belangen in de regio zullen worden weggevaagd, en met hen de samenzweerders, eerst onder hen Israël en de Saoedische heersende familie. ”

Het is heel verhelderend om goed te letten op wat deze Israëlische informatie zegt . De honden van de oorlog zijn echter gek .

Eerder deze week, stootte de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo naar CENTCOM in Tampa om ‘regionale veiligheidszorgen en lopende operaties’ te bespreken met – sceptisch – generaals, een eufemisme voor ‘maximale druk’ die uiteindelijk leidde tot oorlog tegen Iran.

De Iraanse diplomatie heeft discreet de EU en de Zwitsers geïnformeerd over hun vermogen om de hele wereldeconomie te laten instorten. Maar dat was nog niet genoeg om Amerikaanse sancties te verwijderen.

Zoals het in Trumpland staat, de voormalige CIA Mike “We logen, We hebben vals gespeeld, We hebben”Pompeo – Amerika’s “topdiplomaat” gestolen – is vrijwel het Pentagon aan het besturen. ‘Handelende’ secretaris Shanahan voerde zelfverbranding uit. Pompeo blijft het idee actief verkopen dat de “inlichtingengemeenschap ervan overtuigd is”. Iran is verantwoordelijk voor het incident met de Golf van Oman-tanker. Washington staat in de nabije toekomst in de fik met geruchten over een onheilspellende dubbele rekening; Pompeo als hoofd van het Pentagon en Psycho John Bolton als staatssecretaris. Dat zou Oorlog beschrijven.

Maar zelfs voordat vonken beginnen te vliegen, kan Iran verklaren dat de Perzische Golf in staat van oorlog verkeert; verklaren dat de Straat van Hormuz een oorlogsgebied is; en verbieden dan alle “vijandige” militair en burgerverkeer in de helft van de Straat. Zonder een enkel schot te schieten, zou geen enkel scheepvaartbedrijf op de planeet olietankers hebben die de Perzische Golf passeren.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments