Iran kiest voor “maximale tegendruk”

Iran kiest voor “maximale tegendruk”

21 juni 2019 0 Door Indignatie redactie

Vroeg of laat zou de “maximale druk” van de VS op Iran onvermijdelijk worden bereikt door “maximale tegendruk”. Vonken zijn onheilspellend gebonden om te vliegen.

De afgelopen paar dagen hadden geheime inlichtingenkringen in Eurasia Teheran aangespoord om een ​​tamelijk rechttoe rechtaan scenario te overwegen. Het zou niet nodig zijn om de Straat van Hormuz af te sluiten als Quds Force commandant, generaal Qasem Soleimani, het ultieme Pentagon bête noire, op mondiale media gedetailleerd uitlegde dat Washington eenvoudigweg niet de militaire capaciteit heeft om de Straat open te houden.

Zoals ik eerder heb gemeld , het afsluiten van de Straat van Hormuz

zou de Amerikaanse economie vernietigen door de $ 1.2 quadrillion derivatenmarkt te laten ontploffen; en dat zou het banksysteem van de wereld doen instorten, het wereldwijde bbp van $ 80 triljoen verpletteren en een ongekende depressie veroorzaken.

Soleimani moet ook botweg zeggen dat Iran in feite de Straat van Hormuz mag sluiten als de natie wordt belet om essentiële twee miljoen vaten olie per dag te exporteren , meestal naar Azië. Uitvoer, die vóór de illegale Amerikaanse sancties en de de facto blokkade normaal gesproken 2,5 miljoen vaten per dag zou bereiken, is nu mogelijk slechts 400.000.

Soleimani’s interventie zou aansluiten bij consistente signalen die al van de IRGC komen. De Perzische Golf wordt beschreven als een op handen zijnde “schiettent”. Brigadegeneraal Hossein Salami benadrukte dat de ballistische raketten van Iran  in staat zijn om “dragers in de zee” met uiterste precisie te raken. De hele noordelijke grens van de Perzische Golf, op Iraans grondgebied, staat opgesteld met anti-scheepsraketten – zoals ik bevestigde met IRGC-gerelateerde bronnen.

We laten je weten wanneer het is gesloten

Toen gebeurde het.

De voorzitter van de Stafchef van de Iraanse strijdkrachten, generaal-majoor Mohammad Baqeri, ging meteen terzake ; “Als de Islamitische Republiek Iran vastbesloten was om de export van olie uit de Perzische Golf te verhinderen, zou die vastberadenheid volledig worden gerealiseerd en in het openbaar worden aangekondigd, gezien de macht van het land en zijn strijdkrachten.”

De feiten zijn grimmig. Teheran zal eenvoudigweg niet accepteren dat een allesomvattende economische oorlog ligt – voorkomen wordt om de olie te exporteren die zijn economische overleving beschermt. De kwestie-Straat van Hormuz is officieel behandeld. Nu is het tijd voor de derivaten.

Het presenteren van gedetailleerde derivatenanalyses plus militaire analyses aan wereldwijde media zou het mediapakket, meestal Westers, dwingen naar Warren Buffett te gaan om te zien of het waar is. En het is waar. Soleimani zou volgens dit scenario zoveel zeggen en de media aanraden om met Warren Buffett te praten.

Lees ook:  Totaal ontspoord #gekkenhuis niet denkend aan de gevolgen

De omvang van een mogelijke derivatencrisis is een uber-taboe-thema voor de consensusinstellingen in Washington. Volgens een van mijn Amerikaanse bankiersbronnen komt het meest accurate cijfer – $ 1,2 biljard – van een Zwitserse bankier, off the record. Hij zou het moeten weten; de Bank of International Settlements (BIS) – de centrale bank van centrale banken – bevindt zich in Bazel.

Het belangrijkste punt is dat het niet uitmaakt hoe de Straat van Hormuz wordt geblokkeerd.

Het kan een valse vlag zijn. Of het kan zijn omdat de Iraanse regering denkt dat het zal worden aangevallen en dan een vrachtschip of twee zinkt. Het gaat om het uiteindelijke resultaat; elke blokkering van de energiestroom zal ertoe leiden dat de olieprijs tot $ 200 per vat, $ 500 of zelfs, volgens sommige Goldman Sachs-projecties, $ 1.000 zal bedragen.

Een andere Amerikaanse bankbron legt uit; “De sleutel in de analyse is wat fictief wordt genoemd. Ze zijn zo ver weg van het geld dat ze niets zeggen. Maar in een crisis kan het fictieve werkelijkheid worden. Als ik bijvoorbeeld een oproep koop voor een miljoen vaten olie bij $ 300 per vat, zullen mijn kosten niet erg hoog zijn, omdat het ondenkbaar wordt geacht dat de prijs zo hoog zal worden. Dat is fictief. Maar als de Straat gesloten is, kan dat een ontzagwekkende figuur worden. ‘

BIS zal officieel alleen verbindend verklaren dat het totale notionele uitstaande bedrag voor contracten in derivatenmarkers naar schatting $ 542,4 biljoen bedraagt. Maar dit is slechts een schatting.

De bancaire bron voegt eraan toe: “Zelfs hier is het begrip dat betekenis heeft. Enorme bedragen zijn rentederivaten. De meeste zijn fictief, maar als olie naar een vat van duizend dollar gaat, dan zal dit de rentetarieven beïnvloeden als 45% van het BBP van de wereld olie is. Dit is wat in het bedrijfsleven een voorwaardelijke verplichting wordt genoemd. ”

Goldman Sachs heeft een haalbare, mogelijke $ 1.000 per vat geprojecteerd enkele weken nadat de Straat van Hormuz werd gesloten. Dit cijfer, maal 100 miljoen vaten olie per dag geproduceerd, leidt ons naar 45% van het wereldwijde bbp van 80 biljoen dollar. Het is vanzelfsprekend dat de wereldeconomie zou instorten op basis van alleen dat alleen.

Oorlogshonden die gek blaffen

Maar liefst 30% van de olievoorraad in de wereld komt via de Perzische Golf en de Straat van Hormuz. Wile Perzische Golf handelaren – die weten het beter – zijn vrijwel unaniem; Als Teheran echt verantwoordelijk was voor het incident met de Golf van Oman, zouden de olieprijzen nu al door het dak gaan. Dat zijn ze niet.

De territoriale wateren van Iran in de Straat van Hormuz bedragen 12 zeemijl (22 km). Sinds 1959 erkent Iran alleen niet-militaire marine-doorvoer.

Lees ook:  Trump zegt dat de VS 'verre van een recessie' is terwijl de economische angst van het Witte Huis toeneemt

Sinds 1972 bedragen de territoriale wateren van Oman in de Straat van Hormuz ook 12 zeemijl. Op zijn smalst is de breedte van de Straat 21 zeemijl (39 km). Dat betekent, cruciaal, dat de helft van de Straat van Hormuz in Iraanse territoriale wateren ligt, en de andere helft in Oman’s. Er zijn geen “internationale wateren”.

En dat voegt aan Teheran toe die nu openlijk zegt dat Iran kan beslissen om de Straat van Hormuz in het openbaar te sluiten – en niet door stealth.

Irans indirecte, asymmetrische oorlogsreactie op elk Amerikaans avontuur zal zeer pijnlijk zijn. Prof. Mohammad Marandi van de universiteit van Teheran bevestigde nogmaals: “Zelfs een beperkte staking zal worden beantwoord door een grote en onevenredige reactie.” En dat betekent handschoenen af, groots; alles van het echt opblazen van tankschepen tot, in de woorden van Marandi, “olie-installaties van Saoedi-Arabië en de VAE in vlammen”.

Hezbollah zal tienduizenden raketten tegen Israël lanceren. Zoals

Hezbollah’s secretaris-generaal Hasan Nasrallah heeft in zijn toespraken benadrukt dat “de oorlog tegen Iran niet binnen de grenzen van dat land zal blijven, maar dat het betekent dat het hele [Midden-Oosten] gebied in vuur en vlam zal worden gezet. Alle Amerikaanse troepen en belangen in de regio zullen worden weggevaagd, en met hen de samenzweerders, eerst onder hen Israël en de Saoedische heersende familie. ”

Het is heel verhelderend om goed te letten op wat deze Israëlische informatie zegt . De honden van de oorlog zijn echter gek .

Eerder deze week, stootte de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo naar CENTCOM in Tampa om ‘regionale veiligheidszorgen en lopende operaties’ te bespreken met – sceptisch – generaals, een eufemisme voor ‘maximale druk’ die uiteindelijk leidde tot oorlog tegen Iran.

De Iraanse diplomatie heeft discreet de EU en de Zwitsers geïnformeerd over hun vermogen om de hele wereldeconomie te laten instorten. Maar dat was nog niet genoeg om Amerikaanse sancties te verwijderen.

Zoals het in Trumpland staat, de voormalige CIA Mike “We logen, We hebben vals gespeeld, We hebben”Pompeo – Amerika’s “topdiplomaat” gestolen – is vrijwel het Pentagon aan het besturen. ‘Handelende’ secretaris Shanahan voerde zelfverbranding uit. Pompeo blijft het idee actief verkopen dat de “inlichtingengemeenschap ervan overtuigd is”. Iran is verantwoordelijk voor het incident met de Golf van Oman-tanker. Washington staat in de nabije toekomst in de fik met geruchten over een onheilspellende dubbele rekening; Pompeo als hoofd van het Pentagon en Psycho John Bolton als staatssecretaris. Dat zou Oorlog beschrijven.

Lees ook:  Het Westen moet worden gedwongen om naar onze stemmen te luisteren

Maar zelfs voordat vonken beginnen te vliegen, kan Iran verklaren dat de Perzische Golf in staat van oorlog verkeert; verklaren dat de Straat van Hormuz een oorlogsgebied is; en verbieden dan alle “vijandige” militair en burgerverkeer in de helft van de Straat. Zonder een enkel schot te schieten, zou geen enkel scheepvaartbedrijf op de planeet olietankers hebben die de Perzische Golf passeren.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments