Geheime nationale veiligheidsconferentie VS-Rusland-Israël in Jeruzalem: Wat is de verborgen agenda?

Geheime nationale veiligheidsconferentie VS-Rusland-Israël in Jeruzalem: Wat is de verborgen agenda?

24 juni 2019 0 Door Indignatie redactie

De National Security Advisor-top van deze week in Jeruzalem is een historische gebeurtenis  vanwege de deelname van de Russische, Israëlische en Amerikaanse vertegenwoordigers tijdens deze meerdaagse bijeenkomst van 24-26 juni, maar het is ook een sappige vanwege de vele geruchten dat het is ontstaan, de meest populaire is de mogelijkheid van een zogenaamde ‘grand deal’ waarbij de toekomst van het Midden-Oosten centraal staat.

De Amerikaanse National Security Adviser John Bolton zal  samen met zijn Israëlische en Russische tegenhangers Meir Ben-Shabbat en Nikolai Patrushev achter gesloten deuren bijeenkomen in wat wordt beschreven als een “ongekende top” in Jeruzalem.

Volgens de Israëlische media: “ De chaos in Syrië, toenemende spanningen in de Perzische Golf” staan ​​op de agenda.

top

President Poetin heeft tijdens de afgelopen Q & A-sessie van vorige week een vraag beantwoord, waarbij hij de terminologie van een ‘grootse deal’ bespot omdat hij klonk als ‘enige commerciële daad’ en vervolgens bevestigde  dat zijn land ‘onze bondgenoten niet uitverkocht, onze interesses of onze principes “. Niettemin, als het concept van een ‘grootse deal’ niet betekent dat het bovengenoemde wordt ‘uitverkocht’, dan kan Rusland daar heel goed mee instemmen, wat prospectief het doel zou kunnen zijn van deze ongekende ontmoeting.

De Israëlische premier Netanyahu heeft de afgelopen maand Iran geplaagd door te verklaren dat deze bijeenkomst zal zijn gericht op zijn regionale activiteiten, met name zijn militaire aanwezigheid in Syrië, die werd bevestigd door niet-benoemde Amerikaanse functionarissen die zoveel bevestigden aan de pers. De Russen hebben een mondje lippen over de onderwerpen die zouden worden besproken, maar hun vertegenwoordigers verzekerden het publiek dat ze rekening zullen houden met de legitieme belangen van Iran, vandaar de reactie van Poetin op de manier waarop Rusland onze bondgenoten, onze belangen of onze principes. Toch,

Lees ook:  SCHOKKEND nieuw onderzoek concludeert dat het 'beste case-scenario' voor een COVID-19-pandemie 15 miljoen dood is

De 21e-eeuwse grootse strategie van Rusland is om de allerhoogste “in evenwicht brengende” kracht te worden in Afro-Eurasia, waarvoor het een hele reeks niet-traditionele partnerschappen heeft aangeknoopt, zoals de zeer nabije landen die het momenteel geniet met Israël en zijn niet-zo-geheime Saoedische bondgenoot, die beiden gekant zijn tegen de uitbreiding van Iran regionale invloed. Met dit in gedachten, zou de Top van Jeruzalem misschien een poging kunnen zijn om de Russische, Israëlische en Amerikaanse standpunten over deze kwestie te kalibreren en – volgens onbevestigde berichten – zie de laatste twee Moskou enkele vage prikkels bieden, zoals mogelijke sancties. Irans “gefaseerde terugtrekking” uit Syrië. Zien hoe de laatste twee dagen van de bijeenkomst samenvallen met de economische conferentie van Bahrein die verondersteld wordt de apolitieke component van de ” Deal of the Century ” van de VS te vormen,

Over dat heeft Rusland publiekelijk erop aangedrongen dat de enige acceptabele oplossing voor de Palestijnse kwestie de creatie van twee afzonderlijke staten langs de grenzen van vóór 1967 is, en hoewel het onwaarschijnlijk is dat Moskou een compromis zal sluiten over dit principe van internationaal recht, zou het meer kunnen tonen flexibiliteit op andere facetten. Bijvoorbeeld, de ‘Deal of the Century’ lijkt niet exclusief te zijn voor de Israëli’s en Palestijnen, maar lijkt een eufemisme te zijn voor de geheel nieuwe regionale orde die is voortgekomen uit de nasleep van de zogenaamde ‘Arabische Lente’ Theatre-wide Color Revolutions, waardoor de National Security Advisor-top enigszins verwant is aan het eerste deel van een moderne maar veel geheimzinniger Yalta-conferentie voor het vormgeven van het post-Sykes-Picot-Midden-Oosten. Gezien de waarschijnlijkheid dat dit het geval is,

Het zal afwachten wat de drie nationale veiligheidsadviseurs eens zijn geworden, maar het feit dat ze drie dagen doorbrengen in een stad die zo symbolisch is als Jeruzalem om regionale kwesties te bespreken (eerst en vooral onder hen Iran en alles wat daarmee samenhangt) zegt in deze zeer specifieke en gespannen context heel veel over de intentie van deze ultrabezette personen om op zijn minst een soort van niet-officiële overeenkomst te sluiten. Wat er ook beslist zal worden, zal uiteraard Iran betreffen, maar op dit punt kan alleen maar gespeculeerd worden over de uitkomst en misschien zelfs niet gekend worden tot maanden nadat de ontmoeting eindigt als het informele begrip bereikt tussen de deelnemers geheim gehouden wordt omwille van de gevoeligheid. In ieder geval zal Rusland zijn bondgenoten, belangen of principes niet “uitverkopen”,

*

Opmerking voor lezers: klik op de deelknoppen hierboven of hieronder. Stuur dit artikel door naar uw e-maillijsten. Crosspost op je blogsite, internetforums. enz.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  De ineenstorting van Amerika: Een economie gebaseerd op plundering


Comments

comments