Trump heeft een $ 259 miljoen reden om Iran te bombarderen

Trump heeft een $ 259 miljoen reden om Iran te bombarderen

24 juni 2019 0 Door Indignatie redactie

Donderdag kwamen de Verenigde Staten gevaarlijk dicht bij een militaire confrontatie met Iran nadat het een Amerikaanse drone neersloeg die al dan niet het luchtruim van het land is binnengekomen. President Donald Trump gaf naar verluidt opdracht tot een vergeldingsgerichte militaire aanval op Iran, maar riep het af, volgens de eigen tweets van Trump op vrijdagochtend, omdat een generaal hem zei dat “150 mensen” mogelijk zouden sterven tijdens de staking.

Veel analyses van Trumps dia richting oorlog met Iran hebben zich gericht op zijn agressieve nationale veiligheidsadviseur, John Bolton , die naar verluidt opties van het Pentagon vroeg om maar liefst 120.000 troepen naar het Midden-Oosten te sturen en Iran met 500 raketten per dag te raken. Bolton is de luidruchtigste stem in het Witte Huis die aandringt op een militaire escalatie van de “maximale druk” -strategie van het bestuur.

Staatssecretaris Mike Pompeo van zijn kant zet de stelling uit dat de Autorisatie van het gebruik van militaire macht uit 2001 de regering toestaat om militaire actie te ondernemen tegen Iran zonder goedkeuring van het Amerikaanse Congres, een ongewone en breed bekritiseerde interpretatie van het toezicht door het Congres.

Toch is er nog een alomtegenwoordige invloed op Trump: $ 259 miljoen gegeven door een aantal van de topupposors van GOP om zijn campagne in 2016 te stimuleren en Republikeinse congres- en senaatscampagnes in 2016 en 2018 te ondersteunen.

Die fondsen kwamen van Sheldon en Miriam Adelson, Paul Singer en Bernard Marcus , donoren die geen geheim hebben gemaakt , zowel door publieke verklaringen als door financiering van denktanks die militaire actie tegen Iran steunen, van hun verlangen naar de Verenigde Staten om de Islamitische Republiek te vernietigen.

Adelson, die samen met zijn vrouw Miriam de grootste donateurs zijn van Trump en de GOP, heeft in de afgelopen twee politieke cycli $ 205 miljoen bijgedragen aan de Republikeinen en stuurde naar verluidt $ 35 miljoen naar de Future 45 Super PAC die het presidentiële bod van Trump ondersteunde. Zijn rol als grootste financier van campagnes van het Republikeins Huis en de Senaat maakt hem een ​​belangrijke bondgenoot voor Trump – die afhankelijk was van de donaties van Adelson om een ​​Republikeinse meerderheid in de Senaat te behouden en republikeinse verliezen in het Huis te beteugelen bij de tussentijdse verkiezingen van 2018 – en van elke Republikein op zoek naar nationale kantoor.

Adelson stelde publiekelijk voor om kernwapens tegen Iran te gebruiken en drong er bij Trump op aan om de toenmalige nationale veiligheidsadviseur HR McMaster te vervangen door Bolton, deels vanwege de vermeende onwil van de voormalige om harder op Iran af te stemmen. In 2017 leidde de zionistische organisatie van Amerika , die veel van zijn financiering van de Adelsons ontvangt, een publieke campagne tegen McMaster, waarbij hij hem beschuldigde ‘tegenstander te zijn van de fundamentele beleidsstandpunten van president Trump over Israël, Iran en islamistische terreur’.

In 2015 spotte Trump zijn voornaamste tegenstander, Sen Marco Rubio (R-FL), met het zoeken naar Adelson’s financiële steun, en waarschuwde hij dat Adelson een zekere mate van controle over kandidaten verwacht in ruil voor campagnebijdragen. Trump tweette :

Lees ook:  Soros vreest voor zijn liberaal-globalistische wereldorde - de "revolutie van de wereldpolitiek" van Trump is gevaarlijk

Sheldon Adelson wil Rubio veel geld geven, omdat hij denkt dat hij hem kan vormen in zijn perfecte kleine marionet. Daar ben ik het mee eens!

En Adelson is niet de enige.

Billionaire Home Depot mede-oprichter Bernard Marcus is de op een na grootste bijdrager aan de campagne van Trump en heeft $ 7 miljoen beschikbaar gesteld. Hij is ook voorstander van John Bolton en heeft gedurende zijn leven $ 530.000 bijgedragen aan Super PAC van John Bolton. En hij levert een belangrijke bijdrage aan GOP-campagnes en draagt ​​meer dan 13 miljoen dollar bij aan de presidentiële campagne van Trump en de campagnes van het GOP-congres in 2016 en bijna $ 8 miljoen aan GOP-inspanningen op de middellange termijn in 2018.

Marcus, net als Adelson, maakt geen enkele moeite met zijn opvattingen over Iran, dat hij in een Fox Business- interview uit 2015 typeerde als ‘de duivel’  .

In tegenstelling tot Adelson en Marcus was hedge fund-miljardair Paul Singer een conservatief ‘nooit Troef’ totdat Trump de verkiezingen won. Vervolgens schonk hij $ 1 miljoen aan de inauguratie van Trump. Singer is veel voorzichtiger met zijn woorden dan Marcus en Singer, maar zijn geld ondersteunt enkele van de meest agressieve denktankexperts en politici in Washington.

Singer heeft, naast Marcus en Adelson, royaal bijgedragen aan de agressieve Stichting voor de verdediging van democratieën , waarvan de experts het afgelopen decennium regelmatig beleid hebben gevoerd om Iran economisch en militair onder druk te zetten, waaronder de meest recente “maximale druk” -benadering van Trump.

Volgens donors van de grootste supporters van FDD tegen het einde van 2011, een jaar waarin de spanningen en geruchten van oorlog door Israël tegen Iran sterk stegen, droeg Adelson $ 1,5 miljoen bij, Paul Singer droeg $ 3,6 miljoen bij, en Bernard Marcus, die op zit Het bestuur van FDD heeft $ 10,7 miljoen bijgedragen.

(FDD zegt dat Adelson niet langer een bijdrager is, maar Marcus blijft gul geven en draagt ​​in 2013 $ 3,63 miljoen bij, meer dan een kwart van de bijdragen van FDD dat jaar.)

Medewerkers van het bedrijf Singer, Elliott Management, waren de op een na grootste bron van fondsen voor de 2014 kandidatuur van Senate’s meest uitgesproken Iraanse havik,  Sen. Tom Cotton (R-AR) , die drong er bij Trump op aan een “vergeldingsaanval” tegen Iran uit te voeren naar verluidt vorige week twee commerciële tankers aanvielen.

Singer heeft $ 26 miljoen aan de Republikeinen geschonken in de verkiezingen van 2016 en $ 6,4 miljoen aan de midterm campagnes van de GOP.

De miljardair Iran-haviken – de door Adelsons, Singer en Marcus samengestelde donaties van meer dan $ 259 miljoen aan GOP-politici in de afgelopen twee cycli, maakten van hen enkele van de belangrijkste donors van de Republikeinse partij. Die kwart miljard dollar omvat geen bijdragen aan 501c4-groepen met een donker geldbedrag en donaties aan 501c3-non-profitorganisaties, zoals denktanks zoals FDD.

De berichtgeving over Trump’s dia richting oorlog beschrijft de discussie als een competitie tussen zijn betere instincten en een nationale veiligheidsadviseur en minister van Buitenlandse Zaken die, in verschillende mate, militaire actie begunstigen.

Maar de $ 259 miljoen die heeft bijgedragen aan de verkiezing van Trump en Trump-vriendelijke Republikeinen moet groot opdoemen boven de president.

Terwijl Trump zijn opties evalueert met Iran en zijn aandacht richt op de verkiezingen in 2020, weet hij dat hij afhankelijk zal zijn van de Adelsons, Singer en Marcus om zijn campagne een boost te geven, een kleine meerderheid in de Senaat te behouden en een terugname van het huis.

Deze donoren hebben hun beleidsvoorkeuren ten aanzien van Iran duidelijk bekend gemaakt. Ze verwachten zeker een rendement op hun investering in Trump’s GOP.

*

Opmerking voor lezers: klik op de deelknoppen hierboven of hieronder. Stuur dit artikel door naar uw e-maillijsten. Crosspost op je blogsite, internetforums. enz.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  'Klokkenluider'-klacht gekoppeld aan de door Soros gefinancierde groep' Investigative Journalism '

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  In Californië, waar miljoenen zijn opgesloten, bellen mensen de politie om hun hoestende buren te melden
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments