Europa zal niet toegeven dat de mini-BOT’s komen

Europa zal niet toegeven dat de mini-BOT’s komen

25 juni 2019 1 Door Indignatie redactie
0
()

Italië verkeert financieel in grote problemen. Dit is vrijwel algemeen bekend op dit punt. Wat niet algemeen bekend is, is de Euroskeptische regering onder leiding van Lega’s Matteo Salvini en Luigi Di Maio van Five Star Movement bereiden een aanval op de stichting van de Europese Unie zelf voor om Italië te redden.

En die aanval komt met de meest onschadelijke naam. Mini-BOT. Mini-BOT’s waren oorspronkelijk het idee van de voormalige Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis om Griekenland te helpen uit de wurggreep van de euro te komen.

Wat is een mini-BOT? Het is een kleine coupure (mini) Bill of Treasury (BOT) die kan worden uitgegeven door, in dit geval, de Italiaanse regering om op te treden als een binnenlandse valuta voor het afwikkelen van overheidsschulden, het betalen van belastingen, enz.

Het zou een parallelle valuta zijn die vrij in het binnenland zou kunnen circuleren met een korting op de euro die zou werken als een ruilmiddel om de realiteit van de Italiaanse economie beter weer te geven dan de euro.

De waarde van de euro wordt gedomineerd door de Duitse economie. En kortom, door zo te zijn, overschat de euro de arbeidspool van Italië en onderwaardeert die van Duitsland. De wet van Gresham stelt dat ondergewaardeerd geld wordt opgepot en overgewaardeerd. In Italië wordt de euro opgepot. In Duitsland wordt het uitgegeven. Dit is de reden waarom Duitsland zo’n enorm handelsoverschot voert ten opzichte van de andere leden van de eurozone.

Italië (en Griekenland, Portugal, Spanje en anderen) hebben een valuta nodig die kan circuleren om de binnenlandse handel naar behoren te ondersteunen.

Door Italiaanse arbeid te misprijzen via de euro, blijven de in Italië geproduceerde goederen niet concurrerend op de wereldmarkt. De centrale bank van Italië kan alleen schuldpapier in euro uitgeven dat tegen een veel lagere rente verhandeld wordt dan het zou moeten, wat de positie van Duitsland versterkt.

De Italiaanse economie, net als Griekenland, wordt ook gewurgd door de kosten van het onderhoud van haar nationale schuld uitgedrukt in euro’s. Dit zorgt ervoor dat de vraag naar geld binnen de economie hoog blijft voor onderhoudsdoeleinden en de circulatie laag.

Lage circulatie is gelijk aan lage handel en een trage economie. De EU-begrotingsregels geven de voorkeur aan het eerst afbetalen van schuldeisers en het op de tweede plaats neigen naar de Italiaanse economie. De ‘soberheid’ die de leden van de eurozone worden opgelegd vanwege deze verkeerde prijsstelling van zowel de schuld als de euro zelf, wordt dubbel streng wanneer de euro stijgt en het leven uit de schuldenarennatie zuigt.

Naarmate de valuta stijgt, stijgt de waarde van de schuld ten opzichte van de arbeid waartegen het claimt. Dan hebben de schuldeisers van het land een bailout nodig, dat ze krijgen. De schuld wordt ‘geherstructureerd’ om de schuldenaar een nog langer gedateerd hamsterwiel van terugbetaling te geven en een deel ervan wordt afbetaald in de vorm van nationale activa die nu handelen tegen een fractie van de reële waarde.

De mini-BOT tracht dit proces om te keren door de Italiaanse schatkist toe te staan ​​ze uit te geven als rentedragende, kleine rekeningen die kunnen worden gebruikt voor de aankoop van goederen en diensten op de Italiaanse markt, maar die ook terugbetaalbaar zijn om te betalen voor overheidsdiensten en belastingen.

Hierdoor wordt de euro volledig omzeild en zullen deze worden verhandeld tegen een korting op de euro, waardoor een juiste wisselkoers voor de Italiaanse economie ten opzichte van Europa als geheel en toenemende geldsnelheid wordt vastgesteld.

Dit is waar Salvini en Di Maio voorstander van zijn en wat ze waarschijnlijk binnenkort zullen introduceren.

En het is absoluut noodzakelijk dat u begrijpt wat dit betekent voor de Europese Unie. Het is een existentiële bedreiging voor de huidige door Duitsland gedomineerde politieke orde. Het voornaamste doel van de euro was om precies datgene te doen wat we sinds de introductie hebben gezien, een structureel voordeel voor de Duitse industrie te creëren waardoor de politieke klasse van Duitsland de EU zelf kan domineren. Het was speciaal ontworpen om de welvaart van het continent op deze manier op te rollen, failliete landen minder concurrerend dan Duitsland en ze op die manier gevangen te houden binnen dit regime met één valuta.

Lees ook:  Inzicht in Trump over Iran - Het onaantastbare einde van het trans-Atlanticisme

Ik leg mijn myriade en verschillende libertaire en Oostenrijkse op economie gebaseerde bezwaren naast dit systeem van op schulden gebaseerde fiat-valuta terzijde, de huidige structuur van de euro is zelfs nog monsterlijker dan die van de afzonderlijke valuta’s zelf. Maar de Mini-BOT is een stop-gap-maatregel op de weg terug naar monetaire en fiscale gezondheid. Niet perfect, maar de juiste eerste stap.

Italië’s op soevereiniteit gerichte regering, een uitvloeisel van de wanhoop van het Italiaanse volk, begrijpt deze dynamiek op een diep niveau. Het is de reden waarom Salvini en Di Maio Brussel hebben aangevallen met betrekking tot de kwestie van de begrotingsregels, belastingverlagingen en uitgaven voor infrastructuur, terwijl ze het Italiaanse volk een radicale agenda geven, namelijk een reorganisatie van de macht in Brussel forceren of, bij gebrek daaraan, haal Italië volledig uit de euro.

Ik heb nu meer dan twee jaar ruzie sinds Matteo Salvini op het toneel verscheen als een belangrijke speler in de Italiaanse politiek dat zijn beste pad voor succes is om Brussel altijd in de positie van de slechterik te plaatsen.

Overtreed hier een begrotingsregel, houd daar mensenhandelaren vast.

Elke keer dat de EU op de meest voorspelbare manier reageert, wint Salvini aan populariteit en zijn argumenten tegen de onwil van Brussel om te luisteren winnen aan geloofwaardigheid.

En wat Brussel het meest beangstigt, is niet wat ze zeggen te doen – een toename van de Italiaanse schuld, onhoudbare uitgaven, enz. Italië is bijna onverkoopbaar onder een euro-alleen valutaregime. Nee, wat het EU-leiderschap het meest vreest, is dat dit systeem van parallelle binnenlandse valuta’s van de mini-BOT echt werkt.

Want als het eenmaal zover is, zal het de rest van Europa laten zien hoe corrupt en wraakzuchtig EU-leiderschap is. Alsof de Brexit-gesprekken deze fundamentele waarheid al niet aan hen hebben onthuld. En als dat eenmaal gebeurt, komt de toekomst van de EU zelf in twijfel.

Van wat ik begrijp, door middel van anekdotisch bewijs, gaan Salvini en Di Maio snel op de mini-BOT, niet alleen als een bedreiging maar als een echte zaak.

En hun problemen liggen nu bij wie ik de Troika van Technocraten noem die de posities hebben om hun plannen te blokkeren – president Sergei Mattarella, premier Giuseppe Conte en minister van Financiën Giovanni Tria.

Dit zijn allemaal de belichaming van het Italiaanse moeras. Ze werken voor de oude politieke wachtorde in Italië die, net als het grootste deel van het politieke establishment in het Verenigd Koninkrijk, voor Brussel werkt.

Ze zullen proberen de Italiaanse regering neer te halen voordat de mini-BOT meer wordt dan een discussie in het parlement. Conte dreigde al om af te treden over deze kwestie. Je zult merken dat hij dat niet deed.

En dat is voor mij een enorm verhaal. Conte blufde Salvini en verloor. Omdat met Di Maio die de leiding heeft over Five Star en de poll-nummers waar ze zijn, de trojka allemaal gemakkelijk kan worden verwijderd als ze de regering neerhalen (zie mijn artikel hierboven gelinkt voor de tactische situatie).

Als Salvini het deed, zou het hem pijn doen. Maar nogmaals, Salvini is een veel te scherpe operator om voor die val te vallen. Dus het zal van president Mattarella en premier Conte moeten komen, als het al komt.

Ze moeten snel bewegen om de Mini-BOT op zijn plaats te krijgen. De financiën van Europa ontrafelen snel. De ECB kijkt opnieuw naar het verlagen van de tarieven zodra Mario Draghi het podium verlaat om de rotzooi te verlaten voor zijn vervanging.

Deutsche Bank probeert een klein deel van haar slechte activa in een Bad Bank te drijven, terwijl de Duitse economie blijft krimpen en een harde Brexit steeds waarschijnlijker wordt.

Geen van deze dingen is positief voor de euro en geen van hen helpt de EU in haar strijd om Italië in de plooi te houden.

Italië heeft de mini-BOT nodig als deze enorme stap naar staatsschuld voorbij is. Het wordt snel de meest overbevolkte handel in geschiedenis met bijna $ 12 biljoen aan schulden die nu een negatief rendement hebben.

Voorlopig zijn Draghi en de rest van de zogenaamde oligarchen in Brussel ontkennend over wat Salvini en Di Maio van plan zijn. Ze zullen niet één keer zijn wanneer de machtsstrijd voor de Italiaanse regering centraal staat in september wanneer het budget wordt voorgesteld, Brussel probeert boetes op te leggen en Salvini begint met de verkoop van mini-BOT’s.

Je zou je niet moeten afvragen hoe de markten daar op zullen reageren.

donatie Voordat je gaat... 2020 zal naar verwachting ongekende hoeveelheden desinformatie bevatten. Bij Indignatie doen we ons best om journalistiek te produceren, geschreven door experts, op basis van hun onderzoek. Uw donatie zal helpen ervoor te zorgen dat deze journalistiek gratis wordt verspreid waar het nodig is.
IBAN: DE97100110012628055249
BIC:NTSBDEB1XXX
Op naam van: Erich brink
Onderwerp: Indignatie

Dit artikel is gekozen voor herpublicatie op basis van de interesse van onze lezers. Indignatie publiceert verhalen uit een aantal andere onafhankelijke nieuwsbronnen. De meningen in dit artikel zijn van de auteur en weerspiegelen niet het redactionele beleid van Indignatie.
Lees ook:  SAMENZWERING OF ALLEEN MAAR THEORIE DEEL I


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments