De schandelijke “Deal of the Century”.

De schandelijke “Deal of the Century”.

26 juni 2019 0 Door Indignatie redactie

Er is veel gezegd en geschreven over de zogenaamde ‘Deal of the Century’, ook wel aangeduid met verschillende namen, afhankelijk van het perspectief van verschillende partijen. De deal is al twee jaar in ontwikkeling en wordt deze week uiteindelijk onthuld in Manama, Bahrein na lange periodes van uitstel. Het werd geleid door Trump’s schoonzoon, Jared Kushner , met de hulp van Jason Dov Greenblatten David Melech Friedman .

Kushner is een jonge vastgoedinvesteerder en -ontwikkelaar, die de senior adviseur van Trump is geworden. Kushner is nog steeds een jong kind, een 38-jarig kind dat door de volwassen wereld manoeuvreert. Hij is politiek onervaren en volkomen onwetend van de geschiedenis van het Midden-Oosten. Je vraagt ​​je af wat voor soort politieke ervaring hij moet worden voorgedragen als senior adviseur van president Trump. Kushner is een vurige zionistische jood, die Israëlische nederzettingen (koloniën) op de bezette Westelijke Jordaanoever steunt en financiert. De Kushner-familiestichting droeg financiële donaties bij aan de Israëlische nederzetting Bet El.

Jason Dov Greenblatt was de persoonlijke advocaat voor Donald Trump en The Trump Organisation. Na zijn benoeming tot president, benoemde Trump Greenblatt als zijn adviseur voor Israël en assistent voor internationale onderhandelingen. Greenblatt is een vurige zionist, die een financier en financier is van Israëlische nederzettingen (koloniën) op de bezette Westelijke Jordaanoever en beweert dat deze koloniën geen obstakels zijn voor de vrede .

David Melech Friedman was een faillissementsadvocaat en de voorzitter en president van The Trump Organization, die later werd aangesteld door president Trump als de Amerikaanse ambassadeur in Israël. Friedman is de zoon van een rabbijn op Temple Hillel in North Woodmere, New York. Hij is een vurige zionistische Jood die Israëlische nederzettingen (koloniën) op de bezette Westelijke Jordaanoever steunt en financiert. In een interview met The New York Times juni 8 ste . Friedman verklaarde dat Israël het recht heeft delen van de bezette Westelijke Jordaanoever te annexeren.

Toch beweert dit zionistische Joodse team dat het een economisch plan (Deal) heeft om het leven van de Palestijnen te verbeteren door geld te investeren (geld uit de Golf van Arabische landen) om de Palestijnse economie te stimuleren. Ze beweren dat deze economische deal uiteindelijk zou leiden tot een politieke deal die zou leiden tot vrede en welvaart. Het is vermeldenswaard dat dit team geen Palestijns of zelfs een Arabisch lid omvat, dat de Palestijnse kant zou vertegenwoordigen. Het is alsof dit Zionistische team zichzelf ziet als “licht op naties” met hun oplossingen in de overtuiging dat Palestijnen niet in staat zijn om een ​​economisch plan voor zichzelf te begrijpen of te plannen.

Het team van Kushner benadert het probleem met de mentaliteit van een zakelijke transactie, waarbij geld alles kan kopen en de prijs afhankelijk is van bekwame onderhandelingen. Tijdens een Reuter-interview , waarvan de verslaggever moeiteloos vragen uit een reeds voorbereid transcript lijkt te lezen, onthulde Jared Kushner een deel van zijn economische deal. Hij had het over “een wereldwijd investeringsfonds” van $ 50 miljard dat werd gebruikt om de economieën van de Palestijnse en naburige Arabische landen op te heffen en een fonds van $ 5 miljard om een ​​transportcorridor te bouwen die de Westelijke Jordaanoever en Gaza met elkaar verbindt.

Kushner legde uit dat 25 miljard dollar zou worden uitgegeven in Palestijnse gebieden over een periode van 10 jaar, terwijl de rest van het geld zou worden verdeeld tussen Egypte, Jordanië en Libanon om hun eigen economieën te stimuleren. Sommige van de projecten zouden op het Sinaï-schiereiland van Egypte zijn, waar Palestijnen uit de Gazastrook van zouden kunnen profiteren.

De benodigde fondsen voor dit plan, legde Kushner uit, zouden afkomstig zijn van rijke Arabische Golfstaten, landen uit Europa en Azië (maar niet uit Amerika), en van particuliere investeerders. Het is hier impliciet dat het meeste, zo niet al het geld zou komen uit Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. Kushner legde uit dat de internationale economische “workshop” in Bahrein op juni 25 ste en 26 ste overheid en zakelijke leiders samen zullen brengen om het plan te lanceren.

In deze “Peace to Prosperity Workshop ” of zoals Kushner het “The Opportunity of the Century”noemde in vergelijking met “The deal of the Century”, gaf Kushner een bedrijfspresentatie over de ontwikkeling van de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook. Door te stellen dat Israël niet het probleem is, gaf hij de Palestijnen de schuld voor het saboteren van eerdere politieke plannen om het conflict op te lossen vanwege hun slechte politieke beslissingen. Tijdens zijn toespraak merkt hij op dat hij gelooft dat de Palestijnen niet goed zijn opgeleid en niet in staat zijn om een ​​visie van een welvarende toekomst te hebben.

Het plan van Kushner is gebouwd op basis van het feit dat het bouwen van economie zou leiden tot vrede, zoals hij bleef benadrukken in al zijn media-interviews en in zijn presentatie in Bahrein. Maar in zijn toespraak spreekt hij dit uitgangspunt vaak tegen door zinnen als “… als we echte vrede hebben en we geen angst hebben voor terrorisme … dan kunnen we de grenzen verdunnen en veel stroom van goederen en mensen toestaan” , en “… al deze plannen zouden in real-time kunnen worden gefaseerd als er een echt beslagleggingsvuur en echte vrede ‘ en ‘ zijn … hoe een veilige omgeving te creëren zodat mensen in het gebied kunnen investeren ‘, onder andere. Kushner’s economische plan plaatst de kar tegenover het paard, voor hoe de economie van een land zou worden ontwikkeld als de regering niet weet waar haar politieke grenzen liggen?

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  De rechtszaken van Trump die de verkiezingen uitdagen, zijn veranderd in een clownshow

De twee zakenlieden: dhr. Stephen Schwarzman , voorzitter, CEO en mede-oprichter van Blackstone Group, ‘s werelds grootste aandelenbeleggingsfirma, en de heer Mohamed Alabbar , de toonaangevende ontwikkelaar en voorzitter van Emaar Properties, die beroemd is om de Burj Khalifa-wolkenkrabber te bouwen in Dubai verklaarde spreker als een panellid duidelijk dat veiligheid, beveiliging en de rechtsstaat vrede betekenen, voorwaarde voor investeringen. Een onafhankelijk land met beveiligde grenzen en een overheid zijn essentiële voorwaarden voor investeringen en het opbouwen van een economie.

Kushner bleef aandringen op de verklaring van “help het Palestijnse volk”, terwijl wat hij echt bedoelt “de Israëliërs helpen”, die uiteindelijk al deze projecten zal controleren als wat er was gebeurd tijdens alle voorgaande vredesakkoorden. Dit zogenaamde economische plan (Deal of the Century) is hetzelfde als alle eerdere economische en politieke vredesakkoorden tussen Arabische landen en Israël die vrede en welvaart beloofden aan de regio. De in 1978 gesloten Camp David-akkoorden tussen Israël en Egypte, het Wadi Araba-verdrag van 1994 tussen Israël en Jordanië en het Protocol van Parijs van 1994 en de Oslo-akkoorden van 1995 tussen Israël en de PLO, maakten het mogelijk dat Israëlische goederen de Israëlische economie zouden verbeteren, maar niet de andere weg rond. De Oslo-akkoorden gaven Israël volledige controle over de Palestijnse economie; controle over douane, belastingen, landbouw, industrie en alle poorten naar de wereldeconomie.

Om te voorkomen dat de Palestijnse en Arabische economieën met hun eigen economie concurreren, had Israël al deze verdragen geschonden en internationale wetten overtreden. Israël zou de leiding nemen over alle door Kushner voorgestelde economische projecten die hoofdzakelijk door Arabische Golfstaten zijn gebouwd.

Kushner verklaarde dat zijn plan uit twee delen bestaat; het economische plan is het eerste deel, gevolgd door het politieke gedeelte dat naar verwachting in november zal worden uitgebracht. Iedereen weet dat het politieke deel al aan het economische plan was voorafgegaan toen president Trump al-Quds (Jeruzalem) als de hoofdstad van Israël verklaarde, het PA-kantoor in Washington sloot, steun aan UNRWA terugtrok, Israëls annexatie van de Golanhoogte erkende en onrechtstreeks liet doorschemeren dat Israël ook grote delen van de Westelijke Jordaanoever zou annexeren. Dit is de favoriete maffia-techniek van Trump om levensbedreigende druk op te leggen om zijn Deal of the Century te handhaven.

Andere gelekte politieke plannen voor de regio omvatten het dwingen van Jordanië om het vruchtbare Baqoura-gebied te geven; waar de Yarmouk-rivier uitmondt in de rivier de Jordaan, naar Israël. In ruil daarvoor zou Saoedi-Arabië Jordanië een deel van zijn noordelijke woestijn geven. Geld van Saoedi-Arabië en de Emiraten zouden het Al-Arish-gebied op het Sinaï-schiereiland ten zuiden van de Gazastrook kopen, evenals de Tiran- en Sanafir-eilanden aan de monding van de Golf van Aqaba die naar de Rode Zee leiden. Volgens het plan van Kushner zou een Saoedische olieraffinaderij en een fabriek voor waterontzilting worden gebouwd in Al-Arish ten behoeve van Palestijnen die in Gaza wonen. De Tiran- en Sanafir-eilanden zouden worden omgedraaid en gecontroleerd door Israël, dat Israël vrije toegang geeft tot de Rode Zee. Deze territoriale verdeling zal de oorzaak zijn van nog meer toekomstige conflicten.

Deze Deal of the Century is vergelijkbaar met de overeenkomst tussen Sikes en Picot, de Balfour-verklaring en alle andere Arabisch / Israëlische overeenkomsten, die in werkelijkheid progressieve fasen zijn van de uitvoering van het Zionistische Greater Israel Project. De belangrijkste doelen van deze Deal zijn de eliminatie van de kwestie van de Palestijnse vluchteling en de vestiging en bevestiging van de staat Israël als een legitieme staat in de regio, die de relaties met sommige Arabische landen zou kunnen normaliseren en zelfs hun militaire en inlichtingenpartner zou worden tegen buitenstaanders. vijand; namelijk Iran. Dit betekent ook het einde van de tweestatenoplossing en van de PA een Israëlisch veiligheidsapparaat maken dat elke Palestijnse afwijkende houding onder controle houdt.

De Deal of the Century kreeg te maken met een sterke afwijzing sinds de oprichting door Palestijnen als geheel, inclusief de PA en alle facties van de Palestijnen. De Palestijnse facties opgeroepen tot massademonstraties in elke stad op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook te beginnen op 24 juni th en doorgaan tot het 26 ste voor de duur van Bahreinse conferentie onder banners roepen “The Manama Workshop is Verraad” en “Palestina is niet te koop.”

De deal werd ook afgewezen door alle Arabische landen en bevolkingsgroepen, behalve door de leiders van Saoedi-Arabië, het bezette Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten. Massale protesten hebben plaatsgevonden in de hele Arabische wereld, die zich uitstrekt van de Perzische Golf helemaal naar het westen door Noord-Afrikaanse landen tot Marokko aan de Atlantische Oceaan. In Bahrein zelf heeft elk huis de Palestijnse vlag opgetild in solidariteit met de Palestijnen tegen de economische werkplaats van Kushner.

Het zijn niet alleen de Arabieren die de Deal of the Century de koudevlucht geven. De EU, die de tweestatenoplossing altijd heeft gesteund, had de deal ook afgewezen. Hooggeplaatste voormalige Europese politici; 25 voormalige ministers van Buitenlandse Zaken, zes voormalige premiers en twee voormalige secretarissen-generaal van de NAVO ondertekenden een brief aan de EU waarin werd opgeroepen tot afwijzing van de deal en de uitvoering van de tweestatenoplossing waarbij Israël en de Palestijnse staat naast elkaar leven.

Deze deal is bestemd om te mislukken. Zelfs de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, erkende dat de deal mislukt in een toespraak voor Joodse leiders in New York die het “een deal noemden waar alleen de Israëli’s van konden houden” en gaf toe dat het plan “niet-uitvoerbaar ” is en “het kan worden afgewezen “

De economische conferentie zal alleen dienen om de Palestijnse en in het algemeen de haat van de Arabieren tegen Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten te intensiveren, die beweren dat het hun doel is de Palestijnen te helpen. Als ze echt wilden helpen, hadden ze dat direct en zonder de Amerikaanse pro-Israëlische bemiddeling kunnen doen.

De Palestijnen hebben de harde les geleerd niet afhankelijk te zijn van Arabische leiders. De enige methode om het hele Palestina te bevrijden en hun staat te herbouwen is door gewapend verzet. Ze hebben dat generatie na generatie gedaan in de afgelopen 71 jaar. De laatste generatie gebruikte stenen en messen, deze generatie gebruikt raketten die Tel Aviv kunnen bereiken.

*

Opmerking voor lezers: klik op de deelknoppen hierboven of hieronder. Stuur dit artikel door naar uw e-maillijsten. Crosspost op je blogsite, internetforums. enz.Lees ook:  Trump de fascistische kunstenaar: hoe de MAGA-menigte wordt gemotiveerd door esthetiek, niet door ideeën

Comments

comments