‘Death To America’: Iran is klaar om Hordes Hezbollah-terroristen te ontketenen op de Amerikaanse bodem

‘Death To America’: Iran is klaar om Hordes Hezbollah-terroristen te ontketenen op de Amerikaanse bodem

26 juni 2019 0 Door Indignatie redactie

Als de VS ten strijde trekt met Iran, zullen ze niet alleen het Iraanse leger bestrijden. De afgelopen jaren is Hezbollah uitgegroeid tot de krachtigste terreurorganisatie die de wereld ooit heeft gezien.

Het is het best bekend voor het veroorzaken van allerlei chaos in het Midden-Oosten, maar tegenwoordig is het uitgebreid aanwezig in Europa, Afrika, Latijns-Amerika en Noord-Amerika. Hezbollah heeft miljarden drugs verkocht in de Verenigde Staten en op een gegeven moment hadden ze meer dan 70 dealers van tweedehands auto’s in dit land waarmee ze drugsgeld witten. Natuurlijk is de belangrijkste bron van financiering voor Hezbollah Iran. De terreurorganisatie werd in 1985 opgericht met zware steun van Iran, en volgens Wikipedia “het grootste deel van haar financiële, training, wapens, explosieven, politieke, diplomatieke en organisatorische hulp”.komt momenteel van de Iraniërs. In wezen is Hezbollah de Iraanse terreurarm en als we dus oorlog met Iran voeren, zullen we ook in een conflict met Hezbollah komen te verkeren.

De meeste Amerikanen hebben geen idee hoe een volledig conflict met Hezbollah eruit zou kunnen zien. Voor een moment, stel je je eens voor dat duizenden extreem goed opgeleide terroristen in heel Amerika schieten en zachte doelen opblazen. De pure paniek die dit zou veroorzaken zou onze hele samenleving onmiddellijk lam leggen.

Maar Iran wist altijd dat als Hezbollah begon met het plegen van terreuraanslagen in de Verenigde Staten dat we ze van de kaart zouden blazen. We hebben het buitengewoon duidelijk gemaakt dat we Iran verantwoordelijk zouden houden voor wat Hezbollah ook deed, en dat belette Hezbollah Amerikaanse doelen in de afgelopen paar decennia te raken. Als de VS en Iran echter verstrikt raken in een volwaardige oorlog in het Midden-Oosten en raketten overal naartoe vliegen, is er geen reden meer voor Hezbollah om nog langer achter te blijven.

En afgelopen vrijdag kwamen we letterlijk binnen 10 minuten van oorlog met Iran. Het volgende komt van Fox News …

President Trump bevestigde begin vrijdag dat hij een vergeldingsaanval op Iran afsloot als reactie op het neerhalen van een Amerikaanse drone “10 minuten voor de staking”, waarbij het aantal verwachte slachtoffers niet “evenredig” was aan wat Teheran deed.

In een verbluffende tweetthread zei de president dat de VS “gespannen en geladen was om te represailleren” met plannen om drie sites te raken, maar hij keerde terug nadat hij aan de militaire leiders had gevraagd hoeveel er zouden worden gedood.

Alleen omdat die aanval werd teruggetrokken, betekent nog niet dat de dreiging voorbij is. In feite bedreigt Trump Iran met “vernietiging zoals je nog nooit eerder hebt gezien”als ze niet onmiddellijk aan de onderhandelingstafel komen en ermee instemmen om hun kernwapenprogramma te beëindigen …

President Donald Trump waarschuwde dat de Verenigde Staten een verwoestende militaire aanval op Iran zullen starten, tenzij het aan de onderhandelingstafel komt en zijn bod om kernwapens te ontwikkelen, verliest.

“Ik ben niet op zoek naar oorlog, en als dat zo is, zal het vernietiging zijn zoals je nog nooit hebt gezien. Maar ik ben niet op zoek om dat te doen. Maar je kunt geen kernwapen hebben. Wil je praten? Goed. Anders kun je de komende drie jaar een slechte economie hebben “, zei Trump tijdens een interview met NBC’s” Meet The Press “uitzending op zondag.

Natuurlijk gaat Iran dat niet doen.

Lees ook:  Hoe Jemenitische zelfbepaalde Houthis het schaakbord ten val bracht

In feite lijken de Iraniërs klaar te zijn om te rommelen. Op zondag was er een gezang van “dood aan Amerika” door Iraanse wetgevers op de staatsradio …

“Amerika is de echte terrorist in de wereld door chaos in landen te verspreiden, gevorderde wapens te geven aan terroristische groeperingen, onzekerheid te veroorzaken, en toch staat er:” Kom, laten we onderhandelen “, zei de afgevaardigde spreker van het parlement, Masoud Pezeshkian, aan het begin van een sessie live uitgezonden op de staatsradio.

“Dood aan Amerika,” chant veel wetgevers.

De gezangen, vaak herhaald sinds de islamitische revolutie van 1979 die de door de VS gesteunde Shah omver wierp, kwamen weken nadat Trump in een Amerikaans televisie-interview zei: “Zij (Iraniërs) hebben de laatste tijd niet de dood naar Amerika geschreeuwd.”

In tegenstelling tot onze oorlogen in Afghanistan en Irak, als er een oorlog is met Iran, zal het niet alleen beperkt blijven tot het Midden-Oosten.

Iran heeft een zeer geavanceerd intelligentienetwerk van zichzelf en iedereen is het erover eens dat ze veel agenten hebben die diep ingebed zijn in de Verenigde Staten. In feite zijn eind vorig jaar twee van hen gearresteerd en beschuldigd van spionage …

De VS hebben twee vermeende agenten van Iran aangeklaagd, beschuldigd hen van het uitvoeren van geheime bewaking van Israëlische en Joodse faciliteiten in de Verenigde Staten en het verzamelen van inlichtingen over Amerikanen die banden hebben met een politieke organisatie die wil zien dat de huidige Iraanse regering wordt omvergeworpen.

Eerder deze week, Ahmadreza Doostdar, 38, een tweevoudig Amerikaans-Iraans burger geboren in Long Beach, Californië, en Majid Ghorbani, 59, die heeft gewoond en gewerkt in Costa Mesa, Californië, sinds hij midden in de Verenigde Staten aankwam Jaren negentig, werden beschuldigd van het optreden als illegale agenten voor Teheran. Ghorbani, die de beschuldigingen ontkent, werd in 2015 een legale permanente inwoner van de Verenigde Staten.

Maar zonder twijfel is Hezbollah een nog grotere terreurdreiging. Als je niet zo bekend bent met Hezbollah, is hier een aardig overzicht van de Heritage Foundation …

Hezbollah beschouwt terrorisme niet alleen als een nuttig hulpmiddel om zijn revolutionaire agenda vooruit te helpen, maar ook als een religieuze plicht als onderdeel van een “wereldwijde jihad.” Het hielp om de tactiek van zelfmoordaanslagen in Libanon in de jaren tachtig te introduceren en te populariseren, ontwikkelde een sterke guerrilla en een politiek apparaat in de jaren negentig, in 2006 een oorlog met Israël uitlokten, tussenbeide kwamen in de Syrische burgeroorlog na 2011 in de richting van Iran, en een belangrijke destabiliserende invloed hebben gekregen in het aanhoudende Arabisch-Israëlische conflict.

Hezbollah vermoordde vóór 11 september 2001 meer Amerikanen dan enige andere terroristische groep. Ondanks de toegenomen zichtbaarheid van Al-Qaeda sindsdien, blijft Hezbollah een grotere, beter toegeruste, beter georganiseerde en mogelijk gevaarlijkere terroristische organisatie, deels omdat hij de steun geniet van de twee belangrijkste staatssteun voor terrorisme in de wereld van vandaag: Iran en Syrië.

En zoals ik al eerder zei, vandaag is Hezbollah een wereldwijde krachtpatser geworden. In feite realiseren de meeste Amerikanen zich niet dat Hezbollah zeer actief is geweest in de Verenigde Staten gedurende een zeer lange tijd.

Ongeveer een decennium geleden ontdekte een DEA-operatie dat Hezbollah $ 1 miljard per jaar binnenhaalde van het witwassen van geld, criminele activiteiten en handel in drugs en wapens, maar die operatie werd uiteindelijk stilgelegd door de regering-Obama. Het volgende komt van Newsweek …

Project Cassandra, een campagne gelanceerd door de Drug Enforcement Administration in 2008, vond dat de door Iran gesteunde militaire en politieke organisatie $ 1 miljard per jaar verzamelde van witwassen van geld, criminele activiteiten en handel in drugs en wapens, volgens Politico. In de daarop volgende acht jaar ontdekte het agentschap dat Hezbollah betrokken was bij cocaïnetransporten van Latijns-Amerika naar West-Afrika, maar ook via Venezuela en Mexico naar de Verenigde Staten.

De regering-Obama stopte Project Cassandra terwijl het de hoogste regionen van de samenzwering van Hezbollah naderde om een ​​nucleaire deal met Iran af te sluiten, hoewel Hezbollah nog steeds cocaïne naar Amerika vloeide. Ambtenaren bij de Amerikaanse ministeries van Justitie en Financiën hebben de projectaanvragen vertraagd om relevante onderzoeken, vervolgingen en arrestaties te verrichten. Obama heeft uiteindelijk in 2015 geholpen met de Iran-deal met verschillende andere naties.

En volgens Politico was een van de dingen die de operatie blootlegde het feit dat veel drugsgeld werd witgewassen door “Amerikaanse tweedehands auto’s te kopen en ze naar Afrika te verschepen” …

Ze volgden cocaïneverzendingen, sommige van Latijns-Amerika naar West-Afrika en naar Europa en het Midden-Oosten, en anderen via Venezuela en Mexico naar de Verenigde Staten. Ze volgden de rivier met vuile contanten terwijl het werd gewassen door, onder andere, Amerikaanse tweedehandsauto’s te kopen en naar Afrika te verschepen. En met de hulp van enkele belangrijke samenwerkende getuigen volgden de agenten de samenzwering, zo geloofden ze, naar de binnenste kring van Hezbollah en haar staatssponsors in Iran.

Zoals ik eerder opmerkte, waren er op een gegeven moment meer dan 70 dealers van tweedehands auto’s in de VS die bij dit plan betrokken waren.

Maar dankzij Barack Obama werd Project Cassandra gesloten voordat het een beslissende slag tegen de financiële netwerken van Hezbollah in de Verenigde Staten kon uitlokken, en we konden uiteindelijk een geweldige prijs betalen voor die nalatigheid.

Op dit moment is er geen terreurorganisatie in de hele wereld die beter bewapend is dan Hezbollah. Zoals ik vorige week opmerkte, hebben ze 150.000 raketten verzameld voor gebruik in een toekomstige oorlog met Israël. En gelet op wat een grap de Amerikaanse grensbeveiliging in de afgelopen jaren is geworden, zou het niet bepaald moeilijk zijn om wapens over onze grens te krijgen.

In feite zijn Hezbollah-cellen in de Verenigde Staten ongetwijfeld al zeer goed bewapend en zeer goed voorbereid op militaire operaties in de Verenigde Staten.

We leven in buitengewoon onheilspellende tijden en een verkeerde zet door de regering van Trump kan een reeks gebeurtenissen veroorzaken die niemand in de hand kan hebben.

Als ik dit artikel sluit, laat me je verlaten met deze huiveringwekkende waarschuwing van de Heritage Foundation …

Geheime Hezbollah-cellen kunnen in andere vormen veranderen en terroristische operaties in de Verenigde Staten opstarten. Gezien Hezbollah’s nauwe banden met Iran en het verleden van het uitvoeren van terroristische aanslagen namens Teheran, is er een reëel gevaar dat Hezbollah-terroristische cellen binnen de Verenigde Staten kunnen worden geactiveerd in het geval van een conflict tussen Iran en de VS of Israël.

Helaas heeft bijna niemand het hier over.

Iedereen lijkt te veronderstellen dat alle dood en vernietiging aan de andere kant van de wereld zal gebeuren als we oorlog voeren met Iran, maar dat is gewoon niet waar.

In het geval van een complete oorlog zouden de Iraniërs en Hezbollah vastbesloten zijn om zoveel mogelijk bloed op Amerikaanse bodem af te werpen als mogelijk, en dat is iets dat we niet lichtvaardig moeten nemen.

Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Comments

comments