Ons klimaat: We hebben minder dan een milliseconde over

Ons klimaat: We hebben minder dan een milliseconde over

27 juni 2019 0 Door Indignatie redactie

We hebben minder dan een milliseconde over.

Weet je, de planeet die we thuis noemen bestaat al zo’n  4,55 miljard jaar . Maar nummers die zo groot zijn, betekenen bijna niets voor mij, noch voor de meeste mensen, dus ik kies ervoor om het uit te splitsen. Als we de ouderdom van de aarde over een kalenderjaar leggen, zou dat oplopen tot 518.264 jaar per uur of 144 jaar per seconde. Dus als we 10 of 11 jaar hebben tot het punt van geen terugkeer, zoals klimaatwetenschappers ons  herhaaldelijk hebben verteld, dat betekent dat we nog voor de middernacht een milliseconde hebben om onze samenleving volledig te veranderen om te voorkomen dat de aarde verandert in een gloeiend hete fajita. (Als je meer genereus wilt zijn en in plaats daarvan kijkt naar hoe lang moderne homosapiens rondwandelen, is dat 315.000 jaar. Dus als je dat over een kalenderjaar legt, hebben we ongeveer 15 minuten voor de aanslag van middernacht om de klimaatverandering te bestrijden. Ik weet niet zeker of ik me veel beter voel.)

Niemand van ons zou aan iets anders moeten denken dan aan klimaatverandering. We weten het allemaal, zelfs als we denken dat we het niet weten. Zelfs  mensen die de klimaatverandering ontkennen,  kennen dit waarschijnlijk stiekem. Ze verwarren gewoon wat ze  willen  dat waar is met wat ze onbewust  weten waar  te zijn. Ik deed hetzelfde toen ik een kind was en tennislegende Jimmy Connors verloor in de halve finale van het  US Open 1991 na zijn monumentale run op de oude leeftijd van 39. (Voor een 11-jarige, 39 klinkt vrij dicht bij gemummificeerd.) Ik was er zeker van Jimmy zou spelen in de finale. Ik wist diep in mijn botten dat Jimbo ons zou verblinden met duiksalvo’s en mid-court passerende schoten in de kampioenswedstrijd, want hoe konden de krachten die het enige teken waren dat Amerika echt graag wilde buigen voor de finale? In mijn gedachten was het vergelijkbaar met het doden van Iron Man halverwege de film ‘Iron Man’.

Jimmy Connors kwam niet opdagen voor de finale. Klimaatverandering is het enige waaraan we moeten denken.

Ik bedoel niet alleen dat er om de paar uur een verslag moet worden gemaakt over de klimaatverandering door onze bloedstollende megafoons van het reguliere nieuws. Ik bedoel niet dat je één keer per dag tegen een vriend moet zeggen dat Al Gore vaag zwoelig lijkt maar waarschijnlijk een punt heeft. Ik bedoel, klimaatverandering zou ALLEN  moeten zijn waar  we aan denken. Het zou een belangrijke factor moeten zijn in elk gesprek, elke baan, elke tv-show, elke humorcolumn, elke tweet, elke slimme T-shirt-slogan en elke fortune-cookieboodschap. Klimaatverandering zou alles moeten zijn.

Plastic action figures voor kinderen moeten één arm laten smelten om de effecten van klimaatverandering te symboliseren. Je server in een leuk restaurant moet zand strooien in je soep du jour om je te herinneren aan het verdwijnen van vers water. IJs moet uitsluitend gesmolten worden geserveerd om de stijgende temperaturen te symboliseren. Hamburgers zouden $ 200 moeten kosten om de wereldwijde uitstoot van de bio-industrie te compenseren. En elke keer als je gaat schaatsen, moet iemand je in je gezicht slaan en roepen: “Geniet ervan zolang het duurt!”

We hebben minder dan een milliseconde over.

Lees ook:  Gretacalypse nu: milieuactivisten vernietigen gezinnen en verkopen kinderen in slavernij

Simpel gezegd, mensen hebben niets te maken met onze dagelijkse handelingen alsof we niet aan de horizon van het gebeuren zijn. Het komt overeen met het werken aan uw modelspoor terwijl uw keuken aan het afbranden is, uw echtgeno (o) t (e) in de badkamer tegen een krokodil vecht die zich in de badkuip heeft gevestigd en uw 12-jarige dochter in de woonkamer net is aangeboden heroïne voor de eerste keer. … Op dit moment is de mensheid nog steeds gefocust op de modeltrein.

Volgens het International Governmental Panel on Climate Change is het punt van geen terugkeer  het jaar 2030 . Dit betekent natuurlijk niet dat alles spontaan verbrandt in de nacht van middernacht 2030 (hoewel dat fascinerend zou zijn om te zien). Het betekent dat na dat punt – als we geen enorm verschillend leven leiden – geen enkele inspanning het feit zal veranderen dat de planeet onvermijdelijk onbewoonbaar zal worden en dat wij mensen onvermijdelijk zullen uitsterven en er onvermijdelijk niet meer zal skiën (beide vanwege een gebrek aan sneeuw en door gebrek aan vlezige wezens om op ski’s te rijden). Het jaar 2030 is het punt van geen terugkeer. Het is de datum van onze dreigende, langdurige zelfmoord.

Laten we aannemen dat ‘s werelds grootste klimaatwetenschappers  ver weg zijn . Laten we aannemen dat deze mensen niets anders doen dan klimaatmodellen bestuderen met behulp van computerprogramma’s die zo geavanceerd zijn dat ik niet gekwalificeerd zou zijn om ze aan te zetten – laten we aannemen dat ze hun opgezwollen hoofden omhoog hebben gedreven door hun hoogopgeleide ezels. Laten we aannemen dat ze  zo verkeerd waren  dat het geen 10 jaar is maar in plaats daarvan 20 jaar tot het punt van geen terugkeer, dus de hoeveelheid tijd die we nog hebben is het dubbele van wat ze dachten. Dat  betekent nog steeds  dat we aan niets anders moeten denken dan aan klimaatverandering. Het  betekent nog steeds  dat onze overleving als soort, of gebrek daaraan, in de komende paar decennia zal worden beslist. Het  betekent nog steeds dat we slechts een milliseconde hebben.

Misschien hebben we gelijk om te sterven. Misschien hebben onze overmoed en ego, de grootte en vorm van SUV’s, ons gedoemd en moeten we gewoon opgeven en genieten van onze laatste paar jaar. Maar als dat het geval is, zou ik een aankondiging willen. Ik zou eerlijk gezegd een nationale toespraak verkiezen van sommige van onze zogenaamde leiders, die duidelijk zeggen: “Kijk mensen, om de geciviliseerde samenleving van de menselijke soort voort te zetten, zouden we alles moeten veranderen. Ieder van ons zou moeten werken aan een massale verschuiving naar een duurzame cultuur die in harmonie met de natuur werkt, in plaats van de natuur te misbruiken alsof het een dienaar is die ons een lelijke blik gaf. We zouden ons moeten concentreren op het bereiken van deze nieuwe samenleving in plaats van een derde van al onze vrije tijd aan het kijken naar superheldenfilms. Maar we zijn niet van plan dat te doen omdat het nogal moeilijk klinkt, niet te vergeten dat de bedrijfswinsten op korte termijn zouden lijden. Dus in plaats daarvan verklaren we hier en nu dat we allemaal gewoon blijven functioneren totdat de oceanen veranderen in zuur, de steeds groter wordende stormen ons consumeren en Californië aanvoelt als de binnenkant van een oven. Volgens ons beste verstand zal dat over 10 tot 20 jaar zijn, dus maak je geen zorgen over het starten van dat pensioenfonds. Koop geen verlengde garantie op dat vacuüm. En wat je ook doet, op geen enkel moment en onder geen enkele omstandigheid stoppen met roken en drinken. …”Dank u wel en goede nacht.” dus maak je geen zorgen over het starten van dat pensioenfonds. Koop geen verlengde garantie op dat vacuüm. En wat je ook doet, op geen enkel moment en onder geen enkele omstandigheid stoppen met roken en drinken. …”Dank u wel en goede nacht.” dus maak je geen zorgen over het starten van dat pensioenfonds. Koop geen verlengde garantie op dat vacuüm. En wat je ook doet, op geen enkel moment en onder geen enkele omstandigheid stoppen met roken en drinken. …”Dank u wel en goede nacht.”

Als dat de keuze is die we hebben besloten te maken, dan wil ik een aankondiging in deze richting. Aan de andere kant, als we besluiten het tegenovergestelde te doen en onszelf te redden, zou iemand waarschijnlijk iedereen moeten laten weten dat het een scenario is met alle handen aan dek.

Laten we bellen. We hebben minder dan een milliseconde over.

Lees ook:  Klimaatverandering van een ander soort: 40 mesaanvallen in de laatste dagen - te warm voor december?


Comments

comments