SCHOKKENDE Enquête: Amerikanen hebben opvallend onwetende houding tegenover kernwapens en Noord-Korea

SCHOKKENDE Enquête: Amerikanen hebben opvallend onwetende houding tegenover kernwapens en Noord-Korea

27 juni 2019 0 Door Indignatie redactie

De helft van de respondenten op  een innovatief nieuw onderzoek onder 3000 Amerikanen onder  leiding van het Bulletin of the Atomic Scientists en het Britse onderzoeksbureau YouGov meldden dat ze een nucleaire aanval tegen Noord-Korea zouden ondersteunen als het een langeafstandsraket testte die in staat was het continentale continent te bereiken. Verenigde Staten. Een derde zei dat ze een dergelijke staking eigenlijk liever hadden dan andere hypothetische antwoorden.

“Terwijl bijvoorbeeld ‘slechts’ 33 procent van het Amerikaanse publiek de voorkeur geeft aan een nucleaire aanval vanuit de VS die 15.000 Noord-Koreanen zou doden, stemt 50 procent ermee in ‘, aldus het rapport.

De studie vond weinig verandering in de voorkeur voor een preëmptieve nucleaire aanval of het hypothetische scenario dat aan respondenten werd aangeboden de dood van 15.000 Noord-Koreaanse burgers of een miljoen met zich meebracht. De voorkeuren voor een preventieve aanval daalden pas toen het hypothetische scenario de kans op succes verminderde (wat betekent dat de nucleaire represaillemogelijkheden van Noord-Korea worden uitgeschakeld) is teruggebracht van negentig tot vijftig procent.

De enquête vond een groot kennis tekort bij responders met betrekking tot nucleaire wapens, waarbij een meerderheid een onrealistisch vertrouwen uitsprak in zowel het vermogen van het Amerikaanse leger om alle kernwapens van Noord-Korea te elimineren in een preventieve aanval en in zijn vermogen om Noord-Koreaanse raketten neer te schieten. gebruik van huidige raketverdedigingssystemen. Dit onnauwkeurige perspectief was aanzienlijk hoger onder de supporters van Trump.

Hoewel uit de studie bleek dat een meerderheid van de Amerikanen de voorkeur zou geven aan de-escalatie tegen Noord-Korea als de keuze zou worden gegeven, zou een schrikbarend aantal van hen bereid zijn om kernwapens te gebruiken met een klap, en geloven dat het mogelijk is om dit te doen op relatief weinig risico voor Amerikanen.

“Zoals we eerder hebben vastgesteld, vertoont het Amerikaanse publiek slechts een beperkte afkeer van het gebruik van nucleaire wapens en een schokkende bereidheid om het doden van vijandige burgers te ondersteunen”, schrijven de auteurs van het rapport.

Jeffrey Kaye on Twitter

As we have previously found, the U.S. public exhibits only limited aversion to nuclear weapons use and a shocking willingness to support the killing of enemy civilians.” https://t.co/B5ufHNmFyX

En echt, waarom zouden we iets anders verwachten? Immers, Amerikanen leren de leugen, omdat zij kinderen zijn, dat hun land, de enige natie die ooit nucleaire wapens heeft gebruikt, dit heeft gedaan met als doel een snel en pijnloos einde te brengen aan een verschrikkelijke wereldoorlog. Zoals zoveel anders komt dit uiteindelijk neer op de effecten van propaganda.

Lees ook:  Trump wil weten wie bronnen klokkenluider zijn: “Je weet wel wat we vroeger deden met spionnen en verraders, nee?”

“De meeste Amerikanen hebben geleerd dat het gebruik van atoombommen op Hiroshima en Nagasaki in augustus 1945 gerechtvaardigd was omdat de bombardementen een eind maakten aan de oorlog in de Stille Oceaan, waardoor een kostbare Amerikaanse invasie van Japan werd voorkomen”, leest een  uitstekend LA Times-  artikel uit 2016   over dit onderwerp door Oliver Stone en Peter Kuznik. “Deze foutieve bewering vindt nog steeds zijn weg naar de geschiedenis van de middelbare schoolgeschiedenis.”

In werkelijkheid was het enige doel van het droppen van kernwapens op Hiroshima en Nagasaki in 1945 niet om de oorlog te beëindigen, maar om de rest van de wereld in het algemeen en de Sovjets in het bijzonder te laten zien dat de Verenigde Staten zowel het vermogen als de wreedheid hadden om vernietig elke stad in de wereld met een enkele bom. De oorlog was zelfs al gewonnen en de Japanners stonden al op het punt zich over te geven toen de geduchte Sovjet-troepen de oorlog in de Stille Oceaan binnenreden. Het verhaal dat het gebruik van nucleaire bommen een tragisch maar noodzakelijk middel was om de Tweede Wereldoorlog te beëindigen, is een leugen dat de VS zijn culturele hegemonie heeft gebruikt om rond de wereld rond te reizen, net als  de leugen dat Amerika voornamelijk verantwoordelijk was voor de nederlaag van Duitsland  en niet de USSR.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenIk krijg altijd heel wat ophef van Amerikanen als ik dit aanwijst, niet omdat ik geen feiten aan mijn kant heb, maar omdat het zo schril verschilt van de dominante verhalen dat Amerikanen met de lepel worden gevoed op school. Als je me niet gelooft, lees dan het bovengenoemde  LA Times-  artikel getiteld ” Bombarsen dat Hiroshima de wereld heeft veranderd, maar het heeft de Tweede Wereldoorlog niet beëindigd “, of  dit artikel van The Nation of  deze van Mises Institute .

Lees ook:  Opvallende speech van Obama: 'Nog nooit in de geschiedenis heeft een oud-president zó over zijn opvolger gesproken'

Serieus, lees de artikelen als dit je van streek maakt. Dit is een vaststaand feit dat de hedendaagse generaals destijds hebben bevestigd. Het ongemakkelijke gevoel dat je ervaart bij het lezen van dit wordt cognitieve dissonantie genoemd. Het is wat het leren van je gelogen om je hele leven te voelen.

Steven Aftergood on Twitter

Using nuclear weapons could create conditions for decisive results and the restoration of strategic stability” said new DoD doctrine before it was taken offline https://t.co/eRzUAnTOBu

Dit rapport over de wijdverbreide onwetendheid van en de onverschilligheid voor de gevolgen van het gebruik van nucleaire wapens komt kort nadat de Amerikaanse stafchefs kort  publiceerden en vervolgens de toegang van het publiek tot  een update over hun standpunt over het gebruik van kernbommen die de alarmerende lijn bevatten, heeft verwijderd , “Het gebruik van kernwapens kan voorwaarden scheppen voor beslissende resultaten en het herstel van strategische stabiliteit. In het bijzonder zal het gebruik van een kernwapen de omvang van een veldslag fundamenteel veranderen en omstandigheden creëren die invloed hebben op hoe commandanten in een conflict zullen heersen. “

Dus de mensen die verantwoordelijk zijn voor het vormen van Amerika’s nucleaire strategieën geloven dat het gebruik van kernwapens niet alleen acceptabel is, maar ook potentieel heilzaam. De massamedia negeren deze gruwelijke onthulling volledig, en het publiek is te zwaar in desinformatie om er zelf iets aan te doen.

Iedereen die gelooft dat het acceptabel is om nucleaire wapens te gebruiken voor enige andere reden dan vergelding tegen een andere nucleaire aanval, mag geen zware machines gebruiken, en veel minder deelnemen aan de vorming van nucleaire strategieën voor de machtigste militaire strijdkracht in de geschiedenis van de beschaving. De juiste reactie op Noord-Korea met nucleaire vergeldingscapaciteiten is hetzelfde als het antwoord op andere kernenergie: laat hen met rust. Het verhaal dat Noord-Korea’s leiderschap waarschijnlijk een niet-uitgelokte aanval zal lanceren, is net zo ongegrond en debiel als de verhalen over Irak of Iran die een niet-uitgelokte aanval lanceren. Het is geen ding.

Tim Wright on Twitter

Accounts of the atomic bombing of Hiroshima should compel any reasonable person to support the UN #nuclearban treaty https://t.co/t9akpVsrSe

Terwijl de spanningen tussen kernmachten over de hele wereld blijven escaleren, terwijl het haperende Amerikaanse imperium steeds wanhopiger wordt om zijn wereldwijde hegemonie te behouden, is het uitsterven van de mens door middel van nucleaire vernietiging net zo’n reële mogelijkheid als op het hoogtepunt van de laatste Koude Oorlog.

Lees ook:  Een woord aan U van Indignatie.nl: Covid-19 wereldwijde Lockdown

Maar het is niet alleen het gebruik van kernwapens dat ons bedreigt. Hun bestaan ​​vervormt ons als een soort. Arundhati Roy schrijft het volgende in haar boek  The Algebra of Infinite Justice :

“Het is zo’n opperste dwaasheid om te geloven dat kernwapens alleen dodelijk zijn als ze worden gebruikt. Het feit dat ze überhaupt bestaan, hun aanwezigheid in ons leven, zal meer schade aanrichten dan we kunnen beginnen te doorgronden. Nucleaire wapens doordringen ons denken. Bepaal ons gedrag. Beheer onze samenlevingen. Informeer onze dromen. Ze begraven zichzelf als meathooks diep in de basis van onze hersenen … De atoombom is het meest antidemocratische, anti-nationale, anti-menselijke, regelrechte kwaadaardige ding dat de mens ooit heeft gemaakt. Daardoor heeft de mens nu de macht om Gods schepping te vernietigen. “

Dit moet veranderen. En het zal niet worden veranderd door degenen die aan de macht zijn en die profiteren van de status-quo. De mensheid moet zelf ontwaken uit de propagandakooien die om ons heen zijn gebouwd, zodat de mensen de kracht van hun nummers kunnen gebruiken om een ​​verandering te forceren. De tijd om wakker te worden is nuComments

comments