Miljoenen vieren LGBTQ-pride in New York

Miljoenen vieren LGBTQ-pride in New York

1 juli 2019 0 Door Indignatie redactie

Miljoenen liepen zondag door de straten van New York om regenboogvlaggen te zwaaien, de beweging naar LGBTQ-gelijkheid te vieren en hernieuwde oproepen tot actie in wat organisatoren voorstelden als de grootste gay pride-viering in de geschiedenis.

Ongeveer 150.000 paradeerder mee en naar schatting 4 miljoen toeschouwers herdachten de 50e verjaardag van de Stonewall-opstand die de moderne LGBTQ-beweging teweegbracht, met bedrijfssponsoring en politiebescherming die een halve eeuw geleden ondenkbaar was geweest.

Gelijkaardige parades werden overal ter wereld gehouden, met feestelijke evenementen in liberale democratieën en groeiende gevechten voor gelijkheid op andere plaatsen.

Noord-Macedonië hield zaterdag zijn eerste gay pride-mars. In Singapore riepen de demonstranten op tot het schrappen van een wet die homoseksualiteit verbiedt. In Turkije kwamen leden van de homo- en transgendergemeenschap van Istanboel bijeen voor een kleine rally die eindigde met traangas en rubberen kogels op zondag nadat hun jaarlijkse mars voor het vijfde opeenvolgende jaar was verboden.

“Het is moeilijk voor ons vandaag, maar kun je je zelfs voorstellen wat sommige van deze mensen in het verleden hebben meegemaakt? Er is geen manier om hen te bedanken dan om ons volledig, oprecht en van harte uit te drukken en elkaar op te heffen terwijl we het doen , “zei Josh Greenblatt, 25, een acteur met een rode zonnebril, een witte crop-top, gescheurde spijkerbroek en laarzen met gouden hielen tijdens het evenement in New York.

Greenblatt zei dat hij zijn bizarre outfit ’empowerment’ vond, en hij had genoeg concurrentie van feestgangers die zich ontdeden van de allerkleinsten en de legalisering van toplessness voor vrouwen in New York vierden.

Een vrouw droeg een strakke regenboogjurk met een regenboog afro van ongeveer 60 cm hoog. Een shirtloze man met regenboogkleurige vleugels en hoge witte platformschoenen stak omhoog op Broadway. Rainbow en roze maillots waren populair en er waren veel kleurrijke pruiken, lakleder, visnetten en lichte make-up.

De parade met vrolijke trots van de wereld werd voorafgegaan door een protestmars van duizenden dissidenten tegen het bedrijfsleven die een uniforme aanwezigheid van de politie en commerciële sponsoring afwezen, terwijl ze de gelijkheid van LGBTQ’s eisten.

Lees ook:  Bill Gates Foundation en Event 201 hadden gelijk bij grote virusuitbraak met veel doden

De Queer Liberation March had tot doel de aandacht te vestigen op het doden van zwarte transvrouwen, protesteren tegen Amerikaanse detenties van migrantenkinderen en zich verzetten tegen acties van de Amerikaanse president Donald Trump om de rechten van lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en andere homorechten te beperken.

Ze marcheerden achter een spandoek met de tekst: “We Resist” en hesen tekens met uitspraken als “Mijn trans pride is geen zakelijke marketing” en “Decolonize Pride.”

Sommigen onderbraken ook de status van LGBTQ-rechten onder Trump, die transgender mensen in het leger verbood, hiv / aids-onderzoek afsneed en steunden voor zogenaamde religieuze vrijheidsinitiatieven om LGBTQ-bescherming in te dammen.

Het Witte Huis zegt dat Trump lang heeft gepleit voor de gelijkheid van LHBTQ, waarbij hij opmerkte dat hij dit jaar de eerste Republikeinse president werd die Pride Month erkende en een wereldwijde campagne om homoseksualiteit te decriminaliseren steunde.

“Er is nog veel werk te doen”, zegt Damian Otwinowski (40) uit Londen. “Ik denk niet dat het zo gelijk is als we denken dat het is.”

In de vroege ochtenduren van 28 juni 1969 deed de politie een inval in de Stonewall Inn in New York, zogenaamd om een ​​fabriek in maffia-eigendom te sluiten die drank zonder drank verkocht zonder vergunning. Maar de overval volgde een reeks van anderen in homobars in de wijk Greenwich Village, en de beschermheren vochten terug, waardoor de politie gedwongen werd zichzelf binnen te barricaderen.

Dat raakte meerdere nachten van rellen en de geboorte van een beweging.

New York werd dit jaar uitgeroepen tot World Pride en trok naar schatting 4 miljoen mensen naar de stad, waar rechtse bondgenoten zich bij LGBTQ-mensen voegden bij het verdedigen van burgerrechten.

In de Disco-mis in de St. Markskerk werden dans- en pophits van Diana Ross, Justin Timberlake en Pharrell Williams vermengd met traditionele bisschoppelijke en evangelische hymnen in het thema van inclusie en vrijheid.

Mary Glasspool, assistent-bisschop van het bisdom van New York van de Amerikaanse bisschoppelijke kerk, zei dat al haar kerken in Manhattan hun deuren openden voor bezoekers uit de hele wereld.

“We willen hen laten zien dat dit een veilige ruimte is en God houdt van iedereen”, zei Glasspool. “Vandaag gaat het om liefde.”

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Epstein creëerde $ 577 miljoen trust voor zijn dood

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  De katholieke kerk is uitverkocht aan het globalisme
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments