Groot-Brittannië struikelt over rampen en Boris Johnson zal haar val versnellen


 2 total views,  2 views today

De toekomst dreigt voor het Verenigd Koninkrijk, en de aanstaande ramp is volledig het maken van zijn eigen politici. De oorzaak van de huidige crisis is niet zozeer de beslissing van het VK om de Europese Unie te verlaten, maar de cack-handed manier waarop ‘Brexit’ is afgehandeld door leden van het Britse parlement.

De premier, Theresa May, heeft geprobeerd haar best te doen om de zaken in evenwicht te brengen, maar kortzichtige politici van haar eigen en andere partijen hebben hun best gedaan om de hele zaak te verspillen. Wat nu in Groot-Brittannië van belang is, is wie de volgende premier wordt en de tekenen zijn niet goed voor het land, voor Europa en de rest van de wereld.

Om de leiderschapscompetitie te onderzoeken, is het noodzakelijk om kort de omstandigheden samen te vatten die leiden tot de eis om een ​​nieuwe leider te zoeken voor de conservatieve partij die het land schoksgewijs in een coalitie met de Democratic Unionist Party (DUP) van Noord-Ierland heeft geleid. In 2017 maakte Theresa May een enorme fout door het aanroepen van een algemene verkiezing waarvan ze dacht dat ze haar partij een duidelijke meerderheid zou geven. In het Lagerhuis is de regerende partij die met een meerderheid van 326 van de 650 zetels en de Conservatieven slechts 317. Als het aan de macht wilde komen, wat de belangrijkste reden is om enige actie te ondernemen (zoals het is, om eerlijk te zijn, voor de andere partijen), moest het de DUP accepteren als een partner, met zijn tien parlementsleden.

Dit was het begin van de downhill-glijbaan naar chaos, enorm vergemakkelijkt door de activiteiten van enkele van de slinkere collega’s van mei waarvan ze zich voorstelde dat ze op steun kon rekenen.

De belangrijkste missie van May was om Groot-Brittannië uit de EU te halen met de minste mogelijke schade, wat een moeilijk genoeg taak was zonder de complicaties veroorzaakt door de disloyaliteit van veel leden van haar regering, van wie twee, Boris Johnson en Jeremy Hunt, proberen te nemen vanaf mei als premier op 22 juli. De BBC vat hun politieke carrières samen door ons te laten weten dat “Jeremy Hunt, die vorig jaar de heer Johnson verving als buitenlandse secretaris, meer ervaring heeft met de regering en meer kabinetsfuncties heeft bekleed. . . Johnson was zeven jaar volksvertegenwoordiger voor Henley voordat hij in 2008 tot burgemeester van Londen werd verkozen. In 2015 keerde hij terug naar het Parlement. “Hij trad af als minister van Buitenlandse Zaken in juli 2018.

In november 2018 kondigde mei de voltooiing aan van een overeenkomst om zich terug te trekken uit de Europese Unie, en het werd aanvaard door de leiders van de andere 27 EU-landen. Het gezond verstand leek de overhand te hebben gekregen, maar niet in het Lagerhuis (geen woordspeling bedoeld), waar het akkoord op 15 januari met 432 tot 202 stemmen werd verworpen. Men zou zich kunnen voorstellen dat dit resultaat de zaak zou hebben beëindigd en dat Groot-Brittannië op 29 maart de EU zou hebben verlaten, zoals overeengekomen door Brussel, en dat de hele zaak voorbij zou zijn. Maar de ‘terugtrekkingsovereenkomst’ ging naar nog eens twee stemmen en werd opnieuw verworpen in maart tussen 391 en 242, en tussen 344 en 286. De hele affaire had zich tot een farce ontwikkeld. Dat brengt ons bij Boris Johnson.

Wanneer er serieuze politieke wedstrijden zijn, is het verstandig om de peilingen te negeren en de bookmakers te raadplegen, die slim zijn en enorme bedragen van gokkers verdienen. De woordvoerder van het enorme boekhandelsbedrijf Coral verklaarde : “Het gokken wijst erop dat Boris Johnson op weg is om de volgende premier te zijn” en dit is waarschijnlijk de beste indicator. En het is de meest angstaanjagende indicator, omdat Boris Johnson een grillige dreiging is die zijn land niet goed zal dienen.

Als minister van Buitenlandse Zaken (‘Staatssecretaris voor Buitenlandse en Gemenebestzaken’) van juli 2016 tot juli 2018 was hij een ramp, die voorspeld werd voorspeld door The Bisthot van The Economist, die merkte dat het aanstellen van hem op de post “is als het zetten van een baviaan bij de wiel van de Rolls Royce. Natuurlijk, het stuur, de koppeling en het gaspedaal houden de baviaan blij en druk. Maar de prijs in bijkomende schade kan hoog zijn. “

Na zijn aftreden merkte de BBC op dat “het werk van Boris Johnson als buitenlandse secretaris de wereld ervan moest overtuigen dat Brexit niet de terugtrekking van Groot-Brittannië uit mondiale aangelegenheden betekende. Het is een taak die maar weinig historici zullen concluderen die de heer Johnson heeft bereikt. “Niet alleen dat, maar Johnson verontrustte, irriteerde en maakte woedend op tal van regeringen en individuen door zijn ongebruikelijke opmerkingen, vóór, tijdens en na zijn ambtstermijn als persoon” die verantwoordelijk is voor de relaties van Groot-Brittannië met buitenlandse regeringen en staten. “

Toen hij in 2017 bijvoorbeeld Myanmar bezocht, werd gemeld dat hij “binnen de Shwedagon-pagode, een van de heiligste boeddhistische plaatsen van Birma, was toen hij regels begon te reciteren van The Road to Mandalay, waaronder een die liep: ‘De tempelklokken die ze zeggen / Kom terug, je Engelse soldaat ‘De Britse ambassadeur in Myanmar, Andrew Patrick, werd gedwongen om te voorkomen dat Johnson verdere regels voorleest, en hem vertelde dat het’ niet gepast ‘was. “Op 20 juni lachte de Britse Daily Mail om Johnson door zijn voormalige afgevaardigde als een ‘circusact’ te hebben bestempeld nadat hij te voorschijn kwam, had hij de Fransen ervan beschuldigd zich als ‘drol’ boven de Brexit te gedragen. De voormalige buitenlandse secretaris kreeg te maken met een terugslag na de e-mail onthulde dat hij was opgenomen en maakte de grove opmerking als onderdeel van een documentaire. “

Op 30 juni merkte Business Insider op dat “Boris Johnson heeft geweigerd zich te verontschuldigen voor zijn eerdere artikelen waarin zwarte mensen werden aangeduid als ‘piccaninnies’ met ‘watermeloen-glimlachjes’ en homo’s ‘bumboys’ te noemen, ‘bewerend dat zijn opmerkingen’ geheel satirisch ‘waren, wat patent onzin. Hij is een diplomatiek los kanon dat in de woorden van de New York Times op 29 juni een “losse relatie heeft met waarheid en principe”.

Hij heeft herhaaldelijk herhaald dat Groot-Brittannië opnieuw zal onderhandelen over de voorwaarden van de Theresa May-overeenkomst en geen aandacht schenkt aan de vlakke verklaring van de Brexit- coördinator van het Europees Parlement , Guy Verhofstadt, dat de leider onder de “onwaarheden” van Johnson “de mythe is dat Groot-Brittannië de aarde kan verscheuren de terugtrekkingsovereenkomst die in mei met de EU is gesloten, de financiële toezeggingen aan het blok inhouden en tegelijkertijd onderhandelingen beginnen over vrijhandelsovereenkomsten. “

Alle EU-leiders die commentaar hebben geleverd op de futiele fandangos van Johnson hebben precies dit punt gemaakt, maar hij blijft proberen het Britse electoraat ervan te overtuigen dat er een andere deal zal worden aanvaard.

Dit is de man die op 22 juli leider wordt van de Conservatieve Partij en dus premier van het Verenigd Koninkrijk “wanneer de ongeveer 160.000 leden van de Conservatieve Partij – 70 procent mannen , 97 procent blank, gemiddelde leeftijd 57 ” hun stem uitbrengen. Dit proces is wild ondemocratisch, maar de hele akelige Brexit-farce heeft laten zien dat de democratie extreem wankel is. De regering zou beter kunnen worden geadviseerd zich te concentreren op het terughalen van het land in plaats van zich over te geven aan de fantasie dat, zoals Johnson beweert, het verlaten van de Europese Unie betekent dat Groot-Brittannië ” onze koek kan hebben en opeten “. Ramp is niet ver weg.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments

Geef een antwoord