Heeft Iran al kernwapens?

Heeft Iran al kernwapens?

2 juli 2019 0 Door Indignatie redactie

Wat als wat je keer op keer werd verteld niet echt de waarheid is? Wekenlang hebben de reguliere media ons verteld dat Iran gevaarlijk dicht in de buurt komt van het hebben van nucleaire wapens.

En nu de Iraniërs publiekelijk hebben toegegeven dat hun uraniumvoorraad de limiet overschrijdt die is vastgelegd in de nucleaire deal, er is veel geroezemoes dat de Verenigde Staten of Israël binnenkort Iran zullen treffen om te voorkomen dat hun nucleaire programma verder gaat. Maar natuurlijk, zodra de raketten beginnen te vliegen, zal het vrijwel onmogelijk zijn om te voorkomen dat een grote oorlog uitbarst in het Midden-Oosten. Voordat we betrokken raken bij een dergelijke oorlog, moeten we er absoluut zeker van zijn dat Iran niet al over nucleaire wapens beschikt, omdat een oorlog met een nucleair bewapend Iran absoluut cataclysme zou kunnen zijn. Als de Iraniërs vonden dat het voortbestaan ​​van hun regime op het spel stond, zouden ze niet aarzelen om alles wat ze in Israël en in de strijdkrachten van de VS in de regio hebben, te gooien. Helaas hebben heel weinig mensen het over het welbekende bewijs dat Iran al heel lang de hand heeft gehad aan kernwapens.

In de onmiddellijke nasleep van de ineenstorting van de Sovjet-Unie, was er een gekke strijd om de nucleaire wapens die werden vastgehouden door Kazachstan en Oekraïne. Volgens de voormalige CIA-spion Reza Kahlili ontving Iran in die periode ten minste twee kernkoppen uit Kazachstan …

Kazachstan, dat een aanzienlijk deel van het Sovjetarsenaal had en overwegend moslim is, werd door het islamitische Iran voor het gerecht gedaagd met aanbiedingen van honderden miljoenen dollars voor de bom. Uit de rapporten kwam al snel naar voren dat drie kernkoppen ontbraken. Dit werd bevestigd door de Russische generaal Victor Samoilov, die de ontwapeningskwesties behandelde voor de generale staf. Hij gaf toe dat de drie vermist waren in Kazachstan.

Ondertussen zei Paul Muenstermann, toen vice-president van de Duitse federale inlichtingendienst, dat Iran twee van de drie nucleaire kernkoppen en middellange afstand nucleaire afleversystemen uit Kazachstan had ontvangen.

Als Iran twee nucleaire kernkoppen uit Kazachstan heeft gekregen, is dat zeker zeer verontrustend, maar niet genoeg om Armageddon te veroorzaken.

Lees ook:  Saoedi-Arabië in vlammen: Riyad staat op het punt van een grote ramp

Het slechte nieuws houdt echter niet op. Volgens Kahlili , toen Oekraïne eindelijk zijn kernwapens terugstuurde naar Rusland, was er “een discrepantie van 250 kernwapens” …

Tot overmaat van ramp, enkele jaren later, verklaarden Russische functionarissen dat bij het vergelijken van documenten bij de overdracht van nucleaire wapens van Oekraïne naar Rusland, er sprake was van een discrepantie van 250 kernwapens.

Vorige week zei Mathew Nasuti, een voormalige kapitein van de Amerikaanse luchtmacht die op een gegeven moment was ingehuurd door het ministerie van Buitenlandse Zaken als adviseur van een van zijn provinciale wederopbouwteams in Irak, in maart 2008 tijdens een briefing over Iran in het ministerie van Buitenlandse Zaken , de expert uit het Midden-Oosten vertelde de groep dat het “algemeen bekend” was dat Iran tactische kernwapens had verkregen van een of meer van de voormalige Sovjetrepublieken.

Deze discrepantie werd ook gerapporteerd door de media in Rusland, en een Russisch dagblad stelde zelfs voor dat die 250 kernkoppen zouden zijn verkocht aan Iran …

Op 3 april meldde het Russische tijdschrift Novaia Gazeta dat 250 kernkoppen met een totale opbrengst van 20 megaton niet door Oekraïne naar Rusland werden teruggestuurd.

Novaia Gazeta stelde voor de kernkoppen te hebben verkocht aan een derde land, mogelijk Iran.

De 200-kiloton kernkoppen zouden in 1992 naar Rusland worden teruggestuurd nadat Oekraïne zich een nucleair-vrije zone had verklaard na een betaling door Moskou aan Kiev van ongeveer $ 500 miljoen. De ontbrekende kernkoppen werden geïnventariseerd op papieren die Oekraïne aan Moskou had voorgelegd en die officieel door Rusland waren aanvaard.

Als Iran op 250 kernkoppen zit, zou het absoluut zelfmoord zijn om een ​​volledige oorlog met Iran aan te gaan.

Natuurlijk herhalen de mainstream media in de VS het “feit” dat Iran niet zo lang kernbommen heeft, dat de meesten van ons het niet langer in twijfel trekken.

Maar in 2002 verklaarde een Russische generaal ondubbelzinnig dat “Iran wel kernwapens heeft” …

Soms is een verspreking van de tong zo ongelooflijk dat geen enkele hoeveelheid dokters het kan verklaren. En soms is een slip van de tong zo opzettelijk als zou kunnen zijn. Neem een ​​kijkje door de Russische vice-stafchef generaal Yuri Baluyevsky. Hij gaf vrijdag een briefing in Moskou tijdens de Bush-Poetin-top en werd gevraagd of Iran de Shihab-3-raket met middellange afstand daadwerkelijk heeft afgevuurd in een succesvolle test eerder deze maand. De tweede vraag was of Iran Israël, Rusland of de Verenigde Staten kan bedreigen met zijn nucleaire en raketprogramma’s.

Dan neemt de Russische generaal een verrassende wending: ‘Nu, of Iran zoiets al dan niet heeft getest. Iran heeft wel kernwapens, ‘zei Baluyevsky. ‘Natuurlijk zijn dit niet-strategische kernwapens. Ik bedoel, dit zijn geen ICBM’s met een bereik van meer dan 5.500 kilometer en meer. ”

En de hele tijd geleden in 1998, verklaarden twee leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden publiekelijk dat de intelligentie die hen was getoond aangeeft dat de Iraniërs al kernbommen hadden …

Vertegenwoordiger Jim Saxton (R-NJ), chariman van de House Task Force on Terrorism and Unconventional Warfare, vertelde de Jerusalem Post: ‘Ik geloof dat Iran al nucleaire wapens heeft en dat ons beleid dat moet weerspiegelen.’ Vertegenwoordiger Bill McCollum (R-FL), ook lid van de Task Force, zei dat bewijs verzameld door de groep ‘aangeeft dat Iran over nucleair vermogen beschikt’. Hij voegde eraan toe dat ‘al jaren betrouwbare informatie is ontvangen dat Iran onderdelen en voorraden van nucleaire wapens heeft verkregen van de voormalige Sovjetrepublieken in Centraal-Azië. Niet alleen hebben we deze rapporten niet verworpen, maar in deze zes jaar is er steeds meer ondersteunend bewijsmateriaal. ‘

Naast het mogelijk verkrijgen van kernwapens van elders, hebben de Iraniërs ook vele jaren agressief hun eigen kernwapenprogramma ontwikkeld voordat ze akkoord gingen met de nucleaire deal van Obama. Nog maar een paar jaar geleden heeft een voormalig directeur van de CIA en verschillende andere voormalige Amerikaanse functionarissen heel duidelijk gemaakt dat zij geloven dat Iran waarschijnlijk al hun eigen kernwapens heeft ontwikkeld …

Uit VN-rapporten van het Atomic Energy Agency en andere bronnen beoordelen we dat Iran waarschijnlijk al kernwapens heeft. Meer dan 13 jaar geleden, voorafgaand aan 2003, vervaardigde Iran kernwapencomponenten, zoals detonatoren van brugdraden en neutroneninitiatoren, die niet-splijtbare explosieve experimenten met een implosie-nucleair apparaat uitvoerden, en werkten aan het ontwerp van een nucleaire kernkop voor de Shahab. -III raket.

Dertien jaar geleden was Iran al een nucleaire raketstaat met een drempel. Het is onwaarschijnlijk dat Iran zijn programma voor meer dan een decennium ophield voor een nucleaire deal met president Obama.

Je kunt dit alles afdwingen en doorgaan met oorlog te voeren met Iran als je dat wilt.

Maar wat ga je doen als Iran hun kernwapens gebruikt en miljoenen mensen dood zijn?

Iran wordt gerund door een stel apocalyptische nutjobs die ons haten met een passie die absoluut overweldigend is. Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt in het Midden-Oosten, zouden ze kernwapens tegen ons gebruiken zonder er zelfs maar aan te denken.

Gelukkig hebben ze geen raketten die Noord-Amerika kunnen bereiken, maar ze hebben wel raketten die Amerikaanse doelen in het hele Midden-Oosten kunnen raken, en heel Israël bevindt zich in hun bereik.

Natuurlijk, als Iran begint met het gebruik van kernwapens zullen we ze zeker terugstoten, en een dergelijke ommekeer van de gebeurtenissen zou leiden tot scenario’s die op dit moment absoluut ondenkbaar zijn voor de meesten van ons .

Misschien is het al te laat om een ​​oorlog met Iran te stoppen. Ik hoop echt dat dat niet waar is, want de dood en vernietiging zouden van de kaart zijn, ook al heeft Iran geen kernwapens.

De komende maanden zullen absoluut kritiek zijn en we zullen zien wat er gebeurt. Laten we bidden dat de vrede de overhand krijgt, want het alternatief zal vreselijker zijn dan de meesten van ons zich kunnen voorstellen.Comments

comments