Westerse elites van links en rechts werken om racisme te normaliseren tegen Chinezen

Westerse elites van links en rechts werken om racisme te normaliseren tegen Chinezen

7 juli 2019 0 Door Indignatie redactie

Racisme is nog lang niet uitgeroeid in de rest van de wereld. Naarmate meer mondiaal bewustzijn over onverdraagzaamheid en vooroordelen wordt benadrukt, passen veel landen zich eenvoudig aan om nieuwe vermommingen te creëren voor eeuwenoude onverdraagzaamheid.

In de Verenigde Staten bestaat er een lange en zeer formele geschiedenis van anti-Chinees racisme. In 1875 implementeerden de VS de Page Act, waardoor Chinese vrouwen niet naar de Verenigde Staten konden komen. In 1882 verbood een nog bredere Chinese Exclusiewet alle Chinese migranten en vervolgens werden degenen die al in de VS waren geconfronteerd met een nieuwe golf van discriminatie in de publieke sfeer. De Chinese Exclusion Act was geldig tot 1943 en het was pas in 1965 dat Chinese immigranten ongeveer hetzelfde werden behandeld als die van elders.

Vandaag de dag zijn Chinese studenten vinden dat de Amerikaanse universiteiten zijn minder meegaand dan ze in de tweede helft van de 20 was geweest ste  eeuw. Terwijl de Verenigde Staten onder Donald Trump halsstarrig in een protectionistische handelsmentaliteit duiken, worden jonge Chinezen verbannen uit bepaalde laboratoria op universitair niveau onder het absurde idee dat dergelijke studenten een “nationale veiligheidsbedreiging” zijn.

Afgezien daarvan werd eerder dit jaar een professor aan de Amerikaanse Duke University blootgesteld voor het schrijven van e-mails die probeerden Chinese studenten te bedriegen om tijdens hun vrije tijd in de Chinese taal met elkaar te praten, weg van de collegezalen en laboratoria. Hoewel dit ontstekingsincident geen krantenartikel in de Verenigde Staten maakte, als grote Chinese steden buitenlanders verbiedden om Engels te spreken in restaurants of openbare parken, kon men zich het geschreeuw voorstellen.

Terwijl in de 19 e  en 20 e  eeuw, de Verenigde Staten Chinese mensen die hebben geholpen om de infrastructuur van het Amerikaanse westen bouwen verboden, zijn vandaag Chinese mensen lastiggevallen en Chinese producten zijn verboden. De taal is veranderd, maar de fundamentele onverdraagzaamheid is helaas weer opgedoken.

Lees ook:  De elite verhindert de mooie toekomst van de mensheid

Weinigen in de VS hebben het aangedurfd om dit probleem te melden, maar een Amerikaanse presidentskandidaat heeft dat wel gedaan. Zakenman Andrew Yang is momenteel aan het concurreren om de presidentiële kandidaat van de Democratische Partij van de Verenigde Staten te zijn. Tijdens een recente toespraak verklaarde hij dat hij vreest dat Chinese en andere Aziatisch-Amerikanen, evenals Aziatische migranten die in de VS wonen, te maken zullen krijgen met een verhoogde hoeveelheid racisme en zelfs geweld als gevolg van wat hij omschreef als een Koude Oorlog-mentaliteit gericht tegen de Volksrepubliek van China.

Terwijl de Amerikaanse regering beweert dat Chinezen een “nationale veiligheidsbedreiging” zijn, zou zo’n retoriek degenen met latente haatdragende en gewelddadige neigingen kunnen aanmoedigen om criminele daden te plegen tegen mensen met een Chinese achtergrond of die vals worden verondersteld Chinees te zijn.

Maar het zijn niet alleen de VS die grote problemen hebben op dit gebied. In het verkiezingsseizoen van India is het anti-Chinese racisme omhooggeschoten. Deze maand zagen Indiase jingoisten Chinese goederen in het openbaar branden terwijl ze ontstekingsverklaringen over China aan het schreeuwen waren.

Vorig jaar op de Filippijnen, stelden degenen die zich verzetten tegen de goede betrekkingen van president Rodrigo Duterte met China, beledigende posters op in Manilla, die aangaven dat China de Filippijnen probeert te veroveren, hoewel China een geschiedenis heeft van goede relaties met de pre-koloniale volkeren van wat nu is De Filipijnen.

Tijdens China’s eeuw van vernedering was het gewone racisme tegen Chinezen gebruikelijk onder de westerse mogendheden en Japan. Vandaag heeft het succes van China de racisten niet tot berouw gebracht. In plaats daarvan tonen degenen die ooit Chinese mensen bespotten vanwege de interne zwakte van China nu haat tegen een China wiens succes voortkomt uit economische, technologische en sociale vooruitgang.

Het is niet gemakkelijk om de mentaliteit te veranderen van degenen die vatbaar zijn voor fanatisme en racisme, maar totdat regeringen van New Delhi tot Washington stoppen met het uitbranden van de vlammen van anti-Chinees racisme, kan het slechter worden voordat ze beter worden. Deze keer is het excuus om het racisme te rechtvaardigen “veiligheid”, maar het feit is dat degenen die onzeker zijn met hun eigen culturele kenmerken altijd op zoek zijn naar zondebokken en dit is wat er gebeurt voor de ogen van de wereld.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Waarom de Amerikaanse revolutie niet op de televisie komt

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Voorkennis? EU-elite voorspelde migratie en massamigratie nauwkeurig voor 2015
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments