De Taliban hebben gewonnen in Afghanistan

De Taliban hebben gewonnen in Afghanistan

10 juli 2019 0 Door Indignatie redactie

Op 26 juni werden twee Amerikaanse soldaten van de speciale troepen in Afghanistan vermoord, waardoor het totaal aan militairen van de VS die zijn gestorven in die nutteloze oorlog tot 2429, volgens iCasualties , een onafhankelijke slachtoffer tracker. Ongeacht wat je zou denken over de rechten en het onrecht van de oorlog in Afghanistan, het is triest om dergelijke dodelijke slachtoffers te registreren, en de vraag die opkomt is: waar stierven ze voor?

Volgens het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zijn de militairen daar omdat “we doorgaan met het investeren van Amerikaanse middelen om Afghanistan te helpen zijn veiligheid, bestuur, instellingen en economie te verbeteren”, en het Pentagon zegt: ” het belangrijkste doel … is om de oorlog in Afghanistan te beëindigen onder voorwaarden gunstig voor Afghanistan en de Verenigde Staten. ”

Hoe?

Noch de huidige bewoner van het Witte Huis, noch anderen die in 2020 president willen worden, hebben werkbare voorstellen gedaan om dit rampzalige conflict te beëindigen, en in een gedachtewisseling op 27 juni werpen twee van de democratische kanshebbers enig licht op de duisternis van frustratie. en verwarring. Leden van het Congres Tim Ryan en Tulsi Gabbard hadden een verhit argumentdat betrof Gabbard (die in Irak had gediend) en verklaarde dat “De Taliban er was lang voordat we binnenkwamen; ze zullen er zijn lang voordat we vertrekken. We kunnen niet voorkomen dat Amerikaanse troepen naar Afghanistan worden ingezet, denkend dat we op de een of andere manier deze Taliban zullen platdrukken. “Zelfs als ze geen oplossing bood, heeft ze volkomen gelijk – maar het was de duivelse reactie van congreslid Ryan die oog in oog stond. Hij zei: “Ik heb niet gezegd ze te pletten. Toen we er niet waren, begonnen ze vliegtuigen naar onze gebouwen te vliegen. ‘

Gabbard was ook verbaasd, en antwoordde: “De Taliban hebben ons niet aangevallen op 9/11; al-Qaeda deed dat. Dat is waarom ik en zoveel andere mensen zich bij het leger hebben aangesloten – om achter Al-Qaeda aan te gaan. Niet de Taliban. ”

Lees ook:  Hoe onafhankelijk is de EU van de VS?

Precies. Maar de demonstratie van onwetendheid door Ryan is op zijn zachts gezegd verontrustend. Als een lid van het Congres werkelijk gelooft dat de Taliban op 9/11 vliegtuigen in New York en het Pentagon vloog, dan heeft de Democratische Partij serieuze problemen. Zeker, Mr Ryan zal nooit president worden, maar het gaat erom dat zijn onwetendheid over de geschiedenis overal in Amerika wordt weerspiegeld. (Met één voorbeeld is observatie Trump in zijn Independence Day toespraak dat er luchthavens in Amerika in 1775.)

Vijftien van de 19 Al-Qaeda- kapers waren Saoedi’s, twee kwamen uit de Verenigde Arabische Emiraten en één uit Libanon en Egypte. USA Today meldde dat ze “meerdere links hadden naar medewerkers van Saudi-Arabië Prince Bandar, de voormalige oude ambassadeur in de Verenigde Staten. De documenten tonen mogelijke geldstromen van de Saoedische koninklijke familie naar Saoedi’s woonachtig in de Verenigde Staten en twee kapers in San Diego. De documenten wijzen ook op substantiële steun aan de Californische moskeeën met een hoge mate van radicaal islamistisch sentiment. “Geen enkele Taliban in zicht. Ondanks het feit dat de hoofdman, de kwaadaardige Bin Laden, in Afghanistan was (en later werd gedood in Pakistan tijdens een inval in de VS) was het belangrijkste 9/11-planningscentrum in Hamburg .

En het was intrigerend dat Gabbard de Afghaanse kaart speelde, want zoals Jeffrey St Clair opmerkt in Counterpunch, “bood ze aan om mensen in Irak te gaan doden in 2004, een jaar na het bloedbad in Fallujah en de” casus belli “van de oorlog. onthuld als een hoax, wat hetzelfde is als aanmelden voor een tournee van de dienst in Vietnam na My Lai en de release van de Pentagon Papers. ”

Geen van de presidentiële kanshebbers had iets te zeggen over de steeds erger wordende menselijke situatie in Afghanistan, maar we krijgen wel een indicatie van de New York Times, die een wekelijks ‘War Casualty Report’ heeft waarvan het verslag van de gebeurtenissen ontnuchterend is, hoewel, zoals de NYT aangeeft uit, begrijpelijkerwijs onvolledig.

Lees ook:  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden besluit de militaire bevoegdheden van Trump tegen Iran te beperken

Voor de week van 28 juni tot 4 juli, bijvoorbeeld, merkt het op: “Ten minste 264 pro-regeringstroepen en 58 burgers werden gedood in Afghanistan gedurende de afgelopen week, het hoogste dodental van 2019. Aanvallen door de Taliban spiked door het land toen Amerikaanse onderhandelaars een ontmoeting hadden met Taliban-functionarissen in de zevende ronde van vredesbesprekingen in Doha. “Naast bermbommen en autobommen voerde de Taliban veertig grondaanvallen uit op regeringstroepen. We naderen het einde van fase twee van de drie fasen van revolutionaire oorlog van voorzitter Mao .

De speciale inspecteur-generaal voor wederopbouw van Afghanistan (SIGAR), de heer John Sopko, rapporteerdeop 30 april aan het Congres dat onder meer de resolute ondersteuningsmissie van de NAVO in Afghanistan “niet langer zijn stabiliteitsbeoordeling op districtsniveau van de Afghaanse regering produceert” en opstandige controle en invloed. ”

Het Pentagon heeft geweigerd om dergelijke informatie meer dan een jaar te verstrekken, en de heer Sopko werd  op 1 mei 2019 door de Militaire Times gemeld als te zeggen: “Ik denk niet dat het logisch is. Het Afghaanse volk weet welke districten worden gecontroleerd door de Taliban. De Taliban weten duidelijk welke districten zij controleren. Ons leger weet het. Iedereen in Afghanistan weet het. De enige mensen die niet weten wat er aan de hand is, zijn de mensen die voor dit alles betalen en dat is de Amerikaanse belastingbetaler. ‘

Dat vat het samen: wanneer het Amerikaanse leger weet dat het bergafwaarts gaat, doen ze hun best om de burger in het duister te houden. Ze weigeren te erkennen dat de situatie in Afghanistan is uit de hand van de VS en de Afghaanse regering in Kabul, zelfs wanneer het is zonneklaar dat er chaos en dat, bijvoorbeeld, de heer Sopko als opmerkt , “Met ingang van 11 maart , 2019, de meeste Afghaanse huishoudens werden geconfronteerd met acute voedselonzekerheid – wat betekent dat ze waarschijnlijk acute ondervoeding zouden krijgen of gedwongen zouden worden om activa uit te putten om aan de minimale behoeften te voldoen. ”

Lees ook:  De wereldwijde foutenoorlogen van de VS

Het is onwaarschijnlijk dat dit aanleiding geeft tot bezorgdheid in Washington, waar het officiële beleid ten aanzien van de behandeling van illegale migrantenkinderen inhumaan is tot op het punt van criminaliteit. Het New Yorksetijdschrift meldde dat in een gevangeniskamp in Texas 351 kinderen waren gescheiden van hun families en dat “100 onder de 13 waren, en de jongste iets meer dan 4 maanden was … veel van de kinderen werden gedurende drie weken of langer vastgehouden” in de meest vreselijke fysieke en mentale toestand. Dus er zal niet veel compassie zijn voor hongerende kinderen in Afghanistan.

Niet dat de Taliban humane weldoeners zijn. Verre van dat. Ze zijn barbaars en onnadenkend primitief en houden geen rekening met mensenrechten. Hun behandeling van vrouwen is erger dan middeleeuws en hun idee van bestuur is de sharia-wetgeving te installeren, wat een grondig retrogressieve jurisprudentie is. Maar dit is wat achttien jaar oorlog tot de top hebben gebracht in dat historisch chaotische land.

De belangrijkste recente indicator dat de Taliban ascendant zijn, is hun moord op deze twee Amerikaanse soldaten van de speciale troepen in een klassiek vuurgevecht. Afghanistan hoort niet zo te zijn, vanwege de enorme Amerikaanse luchtmacht die beschikbaar is om opstandelingen te slaan, waar ze zich ook bevinden. Het is verbazingwekkend dat de Taliban op deze manier konden aanvallen. Er zijn geen details over het vuurgevecht gegeven, wat niet verrassend is, gezien het officiële beleid van het verbergen van ongemakkelijke feiten, maar dat de verloving überhaupt plaatsvond, is een zeer ernstig teken dat de Taliban het initiatief hebben genomen.

De huidige reeks onderhandelingen zou een soort overeenkomst tussen de VS en de Taliban tot stand kunnen brengen, maar er is geen vertegenwoordiging van de Kabul-regering bij de besprekingen. Niemand weet of president Ashraf Ghani een Amerikaans-Taliban-akkoord zal accepteren, maar dat is bijna irrelevant omdat de Taliban hem alleen maar hoeven uit te schakelen. Ze hebben al gewonnen in Afghanistan.Comments

comments