Nepotisme bij overheid en stommiteit in bestuur

Nepotisme bij overheid en stommiteit in bestuur

10 juli 2019 0 Door Indignatie redactie

Zoals te zien was tijdens de recente aanwezigheid van Donald Trump op de G20-top in Osaka en zijn uitstapje naar de gedemilitariseerde zone (DMZ) in Korea, leunde alleen vertrouwen op de raad van zijn dochter en schoonzoon ertoe dat Trump voor de wereld zijn totale onwetendheid over de fundamenten van internationale betrekkingen en geopolitiek. Trump stond erop om zijn dochter, Ivanka Trump, en haar man, Jared Kushner, centraal te stellen in Osaka voor het concilie van de G20 en op Panmunjom voor een haastig georganiseerde ontmoeting met Kim Jong Un, de Noord-Koreaanse leider. Mevr. Trump handelde alsof ze op een soort uitje van een studentenvereniging was en wilde haar vrienden imponeren met zinloze uitspraken dat het met haar vader naar Noord-Korea stappen ‘onwerkelijk’ was.

Mevrouw Trump’s echtgenoot slaagde er niet in om iemand een week eerder te imponeren nadat zijn langverwachte en overdreven gehypte Midden-Oosten “vredesplan” werd gepresenteerd in een “werkplaats” in Manama, Bahrein. De naam “Peace to Prosperity”, het plan van Kushner lijkt meer op een prospectusbrochure over vastgoedontwikkeling dan een bonafide vredesvoorstel tussen de Palestijnen en de Israëli’s. De Palestijnen en sommige Arabische landen waren wijs om het plan van Kushner “bij aankomst dood” te beschouwen. De vastgoedbedrijven van Kushner en Trump staan ​​vooral bekend om faillissementen en fraude. In werkelijkheid voorziet het plan van Kushner dat de Palestijnen hun land aan ontwikkelaars verkopen in een snel-rijk-snel schema. Nergens in het plan staat de politieke status van de Westelijke Jordaanoever, de Gazastrook, Oost-Jeruzalem of het recht van terugkeer van de Palestijnse diaspora.

Kushner’s oproep voor de Golf en andere investeerders om $ 50 miljard op te nemen in een tijdsbestek van tien jaar voor de ontwikkeling van infrastructuur, waaronder een vervoersverbinding tussen de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever, ter waarde van vijf miljard dollar, leek meer een rijk schema voor Kushner, zijn vrienden en de trawanten van Trump. De enige mensen die enthousiast over Kushners ontwerp leken, waren voormalig White House Communications Director Anthony Scaramucci, oprichter van Skybridge Capital, en Stephen Schwarzman, CEO van de Blackstone Group en voorzitter van Trump’s kortstondige Strategic and Policy Forum, die beiden in Manama waren om het initiatief van Kushner te prijzen. Billionaire US-minister van Financiën, Steven Mnuchin, zei over het plan van Kushner: “Het zal net een warme IPO [initial public offering] worden.”

Lees ook:  Iets over Julian Assange dat je moet weten

Het plan van Kushner werd terecht gepoogd een onrealistisch project te zijn, verzonnen door iemand die de Israëlische premier Binyamin Netanyahu als een goede vriend beschouwt. In overleg met de orders van Netanyahu en twee andere Kushner-landgenoten – voormalige Trump-advocaten David Friedman, de Amerikaanse ambassadeur in Israël en Jason Greenblatt, adviseur van Trump over Israël – was de kwestie van de Palestijnse soevereiniteit niet opgenomen in het ‘vredesplan’.

Hoewel Kushner niemand in Bahrain imponeerde met zijn vredesplan-onzin, maakte zijn vrouw, Ivanka, een complete idioot uit zichzelf en de Verenigde Staten door op de G20-top centraal te staan. Zelden was mevrouw Trump afwezig van foto’s van de verzamelde wereldleiders. Een korte videolink werd vrijgegeven door de ÉlyséePaleis in Parijs dat Mevr. Trump toont die tracht binnen te dringen op een gesprek tussen de Franse president Emmanuel Macron, de Canadese premier Justin Trudeau, de directeur van het Internationaal Monetair Fonds, Christine Lagarde, en de Britse premier Theresa May. Het is duidelijk uit de audio dat Trump’s dochter ver uit de competitie was en haar insluitsels van kletsende nonsens verzuimden indruk te maken op de vier leiders, van wie er drie verantwoordelijk zijn voor grote landen en één voor een belangrijke internationale organisatie. Mevr. Trump was alleen verantwoordelijk voor het gebruik van haar positie in het Witte Huis om haar portfolio van handtassen, kleding, parfum, schoenen en sieradenbedrijven te verrijken.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenDe neo-conservatieve oorlogszuchtige nationale veiligheidsadviseur van Trump, John Bolton, vergezelde de president niet naar Panmunjom. Noord-Korea heeft geen geheim gemaakt van zijn afkeer voor Bolton, een mening die wordt gedeeld door vele andere landen en een aanzienlijk percentage Amerikanen. In plaats daarvan werd Bolton verbannen naar Ulan Bator, Mongolië, waar hij gesprekken voerde met de Mongolese staatssecretaris voor veiligheid Davaasuren Damdinsuren. De plaats van Bolton in Panmunjom werd ingenomen door Fox News-gastheer Tucker Carlson, die zelfs geen baan zou hebben in de televisiehandel, ware het niet dat zijn vader, Dick Carlson, een vroegere president van de Corporation for Public Broadcasting en regisseur was van de Voice of America. Samen met mevrouw Trump en Kushner vormde Tucker Carlson het Amerikaanse contingent in Panmunjom voor het allereerste “bezoek” van een zittende president van de VS aan de Noord-Koreaanse bodem. Twee vroegere presidenten, Jimmy Carter en Bill Clinton, bereikten veel meer tijdens hun post-presidentiële bezoeken aan Noord-Korea dan Trump voor een zelfbedieningde “foto op”.

Lees ook:  Waarom verandert de regering 11 militaire bases in de Verenigde Staten in quarantainekampen?

Als het gaat om de G20-leiders, ongeacht de politiek, kan veilig worden gezegd dat de Russische president Vladimir Poetin, de Duitse bondskanselier Angela Merkel, de Chinese president Xi Jinping, de Indiase premier Narendra Modi, de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in, de Japanse premier Shinzo Abe, de Indonesische president Joko Widodo en de Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa zijn alleen in een klas als het gaat om ervaren beoefenaars van geo-politieke staatsmanschap.

Aan de andere kant van het spectrum, waar onervaren en ronduit stomme novicen rondzwerven, wordt Trump en de extreem rechtse president van Brazilië, Jair Bolsonaro, aangetroffen. Tijdens een gezamenlijke persconferentie in Osaka, werd Trump gevraagd naar het geloof van president Poetin dat ‘westers liberalisme’ op politiek vlak aansloot. Trump, uiteraard niet vertrouwd met het concept tijdens het tijdperk van de Verlichting voortbewogen door dergelijke 17 e en 18 eeeuwfiguren als John Locke, Thomas Hobbes en Baron Montesquieu – er moet met nadruk op worden gewezen dat iedereen die ooit een politieke wetenschappen- of geschiedeniscursus heeft gevolgd bekend is met het refrein “Hobbes, Locke en Montesquieu” – begon te blaam over liberale democratische steden in Californië, met name met vermelding van Los Angeles en San Francisco. Op een romantisch moment zei Trump ongelovig: “Ik denk dat je kijkt naar wat er gebeurt in Los Angeles, waar het zo triest is om te kijken, en wat er gebeurt in San Francisco, en een paar andere steden die worden gerund door een buitengewone groep liberale mensen .”

Lees ook:  Crisis #FvD is niet het einde van de fascistische dreiging

Het is geen wonder dat Trump zich lijkt te binden met Bolsonaro, een bewonderaar van Adolf Hitler en Benito Mussolini. Bolsonaro is een leerling van de in Richmond, Virginia gevestigde Braziliaanse polemist, Olavo de Carvalho. Een felle tegenstander van de voormalige Braziliaanse presidenten Luiz Inácio Lula da Silva en Dilma Rousseff, Carvalho verwerpt de fysica van Copernicus, Newton en Einstein, en verkiest te geloven dat de aarde niet rond de zon draait; dat het concept van oneindige aantallen, evenals door de mens veroorzaakte klimaatverandering, nepbeelden zijn; dat er niet zoiets bestond als de Spaanse inquisitie; dat vaccinaties mensen doden of ze gek maken; en dat Pepsi zijn drankjes verzacht met afgebroken menselijke foetussen. Carvalho heeft ook gezegd dat er onvoldoende bewijs is om te bewijzen of de aarde vlak is of een bol. Geen wonder dat Trump en Bolsonaro elkaar bewonderen. Ze zijn de antithese van het tijdperk van de verlichting geworden. Ze vertegenwoordigen een moderne “Age of Stupidity.”

Je zou die mensen als Carvalho gemakkelijk kunnen negeren als idiote horzels. Ze hebben echter krachtige bewonderaars en cohorten, zoals te zien was in maart 2019 in het Trump International Hotel in Washington. Voormalig Trump-adviseur en campagnestrateeg Steve Bannon was medeorganisator van een screening van een aanvullende film over Carvalho. Aanwezig was de zoon van president Bolsonaro, Eduardo Bolsonaro, een vertegenwoordiger voor Zuid-Amerika van de wereldwijde fascistische ‘beweging’ van Bannon. Na de vertoning van de film verklaarde Carvalho dat alle journalisten drugsverslaafden zijn. Hoewel veel journalisten genieten van hun favoriete drankje, bewijst zo’n Trump-achtige verklaring van de politieke goeroe van Bannon en Bolsonaro dat onze wereld het tijdperk van domheid is binnengegaan, waar omhoog niet langer naar beneden is, feiten als onjuist worden beschouwd, en imbecielen zoals Trump en Bolsonaro.Comments

comments