Israel ontwikkelt een verplichte cursus voor studenten die in het buitenland reizen


De nieuwe cursus van Israël om middelbare scholieren die naar het buitenland reizen voor te bereiden om goede “ambassadeurs” te zijn, omvat training over het bestrijden van BDS, claims van apartheid en meer.

MIKO PELED

Terwijl Israël probeert een vriendelijk gezicht naar de buitenwereld te schetsen, bevordert het intern racisme en geweld op niveaus die nog alarmerender zijn dan ooit tevoren. Een cursus om jonge middelbare scholieren voor te bereiden die naar het buitenland reizen om goede ‘ambassadeurs’ te zijn staat in schril contrast met racistisch beleid en de bevordering van een leger dat wordt aangemoedigd om ongekend geweld tegen burgers uit te oefenen.

Jonge ambassadeurs

Adalah, het juridische centrum voor de rechten van Arabische minderheden in Israël, heeft onlangs  geëist  dat het Israëlische ministerie van Onderwijs een online cursus stopzet die is bedoeld om jonge Israëliërs die naar het buitenland reizen voor te bereiden als ‘goede ambassadeurs’. De inhoud, in het bijzonder met betrekking tot antisemitisme en BDS ( de Boycott, Divest, Sanctions-beweging), is zo aanstootgevend voor Arabieren en moslims dat een school in Nazareth een uitwisselingsprogramma voor middelbare scholieren uit de stad heeft geannuleerd om naar Zweden te gaan, in plaats van de studenten blootgesteld te laten zijn aan de inhoud van de cursus.

Om de inhoud van de cursus daadwerkelijk te zien, moet men zich inschrijven, en dat deed ik ook. De cursus heeft 12 hoofdstukken, te beginnen met een  inleiding  door voormalig minister van Onderwijs Naftali Bennett. Bennett begint met uit te leggen ‘wat een ambassadeur is’ en geeft vervolgens voorbeelden van hoe je een goede ambassadeur kunt zijn.

De introductie van Bennett is vriendelijk, rechtlijnig en vol lof over Israël. Hij biedt studenten tools waarmee ze Israël kunnen “uitleggen”. Bijvoorbeeld:

Als het niet voor Israël was, zou je ‘s morgens nooit meer wakker kunnen worden, omdat de chip in je mobiele telefoon die werkt als een alarm in Israël wordt gemaakt. Je kon je weg naar het werk niet vinden omdat de applicatie WAZE een Israëlisch product is, dus je zou verdwalen. Als je op de een of andere manier aan het werk zou gaan, zou je geen computer hebben, omdat Intel zijn onderdelen in Israël produceert, en dan zou je account gehackt worden omdat cyberbeveiliging in Israël wordt gemaakt. Bovendien zou je geen komkommers te eten hebben omdat Israël de irrigatiesystemen uitvond die het mogelijk maken om komkommers te laten groeien. “

Bennett vermeldt ook dat de studenten mensen tegenkomen die gekke dingen over Israël zeggen, alsof het een “apartheidsstaat” is, en dat Israëlische soldaten Palestijnen doden, en dat is natuurlijk allemaal onzin. Israël, zegt hij, als een foto van het Palestijnse Knesset-lid Ahmed Tibi wordt getoond, is de enige democratie waar de minderheids Arabische bevolking vrijheid heeft en deelneemt aan een echte democratie.

Andere hoofdstukken zijn onder meer ‘Wat is een staat’, ‘De status van Jeruzalem’, ‘Israëlische prestaties’, ‘Hoe antisemitisme te bestrijden’ en ‘BDS’, onder anderen. Het wordt  verklaard  door Gideon Bachar, een speciale ambassadeur voor vraagstukken van antisemitisme, die in het verleden Joden leed aan vervolging wegens antisemitisme door christenen in Europa en moslims in de Arabische wereld. Vandaag wordt antisemitisme in Europa aangewakkerd door massale immigratie vanuit moslimlanden.

BDS, legt Talia Gorodes  uit , is een coalitie van “groen en rood.” Volgens Gorodes, directeur van “Reut” Instituut voor Strategisch Denken, vertegenwoordigt groen het islamitische fundamentalisme en rood vertegenwoordigt radicale linkse groepen. Samen vormen ze een krachtig front om Israël te delegitimeren. Maar om je geen zorgen te maken, Israël heeft een plan en “jouw studentenambassadeurs maken deel uit van het plan.” De studenten krijgen te horen dat de manier waarop ze zichzelf gedragen en dingen horen en verklaren, de manier waarop de wereld Israël waarneemt en verandert voor des te beter.

Adalah’s brief benadrukte dat het propaganda-examen van het ministerie van Onderwijs zich concentreert op kernkwesties van het Palestijns-Israëlische conflict die het onderwerp zijn van diepe politieke controverse. “De cursus begeleidt studenten – ze moeten inderdaad specifieke” juiste “posities kiezen, alsof” ze weerspiegelen een objectieve feitelijke waarheid. “De cursus, Adalah beweert ook – en, na het aangenomen te hebben, moet ik het eens zijn – presenteert een racistisch ideologisch perspectief dat een gelijkwaardigheid creëert tussen Palestijnen, Arabieren, moslims en antisemitisme en geweld.

Deze cursus is ook verplicht voor Palestijnse middelbare scholieren die onderdaan zijn van Israël en studeren in het Israëlische schoolsysteem.

Beruchte generaal gepromoveerd

Terwijl het ministerie van Onderwijs studenten voorbereidt die naar het buitenland gaan om het vriendelijke en zachte gezicht van Israël te tonen,  rapporteert Ha’aretz   over de promotie van de beruchte gewelddadige IDF-officier Ofer Winter tot de rang van generaal-majoor. Zijn nieuwe baan is een van de meest prestigieuze in de IDF: commandant van de 98th Division, ook bekend als de Fire Formation, die de Paratroopers Brigade, de Commando Brigade en twee reservistenbrigades omvat.

De promotie van Winter werd enkele jaren vertraagd door de voormalige stafchef van de IDF vanwege zijn rol in wat  Black Friday  in Rafah wordt genoemd. “Black Friday” is de naam die werd gegeven aan een massale, irrationele en wraakzuchtige aanval op Rafah tijdens de Israëlische aanval op Gaza in de zomer van 2014. Winter, toen een kolonel en commandant van de beruchte “Givati” -brigade, kwam twee keer publiekelijk onder de aandacht , eenmaal als het resultaat van een  brief die  hij naar de eenheidscommandanten stuurde, waarin hij schreef dat ze vochten tegen “een godslasterlijke vijand die de God van Israël bezoedelt.” Zijn gebruik van religieuze terminologie baarde zelfs in Israël zorgen maar moest komen als geen verrassing.

Winter werd opgeleid in twee radicale, religieus-zionistische onderwijsinstellingen. De eerste is Yeshivat of Zion, die wordt geleid door Haim Drukman, een van de meest beruchte leiders van de ‘kolonistenbeweging’. De tweede is de militaire voorbereidende academie ‘Bnei David’ in de nederzetting van ‘Ali’. Bnei David heeft kom onder ernstige kritiek voor racistische  opmerkingen  gemaakt door fanatieke zionistische rabbijnen die daar lesgeven. Van hen is bekend dat zij een agressief racistisch curriculum volgen en zijn geciteerd dat de Arabieren slaven zijn en dat de Joden meesters zijn en dat Hitler niet verkeerd was, hij was gewoon aan de verkeerde kant.

Winter zorgde ook voor bezorgdheid toen onder zijn leiding de Givati-brigade werd bekritiseerd vanwege zijn gedrag tijdens Black Friday. Het was 1 augustus 2014 in Rafah en er was een staakt-het-vuren op zijn plaats toen honderden onschuldige mensen werden gedood als gevolg van wat bekend staat als de “Hannibal-richtlijn.”  Ha’aretz  rapporteerde destijds dat “[hij] was de meest agressieve actie van dit type ooit uitgevoerd door de IDF. “Codewoord” Hannibal “is een IDF militaire richtlijn die wordt gegeven wanneer een soldaat gevangen wordt genomen. Het maakt een ongebreideld gebruik van vuurkracht mogelijk om de ontvoering te stoppen, zelfs voor de prijs van het leven van de soldaat die werd meegenomen.

In dit geval werd de richtlijn gegeven nadat een Israëlische officier was gevangen genomen na een botsing met Palestijnse strijders waarbij een officier en een soldaat werden gedood. Het was tijdens wat verondersteld werd een staakt-het-vuren te zijn voor humanitaire doeleinden. Volgens een rapport van Amnesty International, toen de IDF-aanvallen begonnen:

De wegen in het oosten van Rafah waren vol met gedesoriënteerde burgers die alle kanten op liepen. Omdat ze geloofden dat er een staakt-het-vuren was begonnen, waren ze teruggekeerd – of waren ze teruggekeerd – naar hun huizen. Velen besloten zich om te draaien en probeerden te vluchten onder een spervuur ​​van bommen en geweerschoten. ‘

Volgens getuigenissen van Palestijnse getuigen omvatte de aanval “straalvliegtuigen, drones, helikopters en artillerie.” De aanval werd beschreven als “regen vuur op voetgangers en voertuigen op de kruispunten, zonder daarbij auto’s, ambulances, motorfietsen en voetgangers te raken.” Ofer Winter was de brigadecommandant. Nu heeft hij gekregen wat volgens velen de meest prestigieuze commando’s in de IDF zijn, wat hem ongetwijfeld een sterke kandidaat zal maken om een ​​toekomstige stafchef van het leger te worden.

Racistische gemeenteverordeningen

Na een verkiezingsbelofte om op te treden tegen de “verovering” door Arabische inwoners van omliggende gemeenschappen van een stadspark, heeft de gemeente Afula een verordening uitgegeven waarin staat dat alleen inwoners van de stad het stadspark mogen betreden. Adalah, het juridische centrum voor de rechten van de Arabische minderheden in Israël,  bericht  vanuit de noordelijke stad Afula dat toen procureur Nareman Shehadeh-Zoabi, die in naburig Nazareth woont, haar baby naar het park bracht, een bewaker hen ervan weerhoudt om naar binnen te gaan omdat ze van Nazareth zijn , dat is een Palestijnse Arabische stad.

Dit is niet de eerste keer dat Afula in het nieuws is vanwege racistische neigingen. In 2018 protesteerden joodse inwoners van Afula en de  burgemeester tegen de verkoop van een huis aan een Arabisch gezin. Afula is niet de enige. De oprichting van  toelatingscommissies  in kibbutzim, moshavim en andere gemeenschappen werden gecreëerd om te voorkomen dat Palestijnse burgers van Israël zouden verhuizen.

Het is geen toeval dat Israël’s  nationale basiswet  een clausule bevat die “een gemeenschap, inclusief die tot één religie of nationaliteit behorend, toestaat om een ​​gescheiden gemeenschapsleven te handhaven.” Deze basiswet bevestigt het segregatiebeleid van Israël en maakt het constitutioneel en dus onbetwistbaar voor de rechtbank.

Israël is meer openlijk racistisch en gewelddadig dan ooit tevoren, en toch bereidt het Israëlische jongeren die overzee reizen voor om het te schilderen met heldere, vriendelijke kleuren. Als er ooit een tijd was dat de oproep tot boycot, desinvestering en sancties – BDS – tegen Israël niet alleen gerechtvaardigd, maar ook dringend was, dan is het nu.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Geef een antwoord