Iran v. Trump Voert de volgende fase in

Iran v. Trump Voert de volgende fase in

13 juli 2019 0 Door Indignatie redactie

Nadat president Trump had besloten geen luchtaanval uit te voeren tegen Iran in reactie op het neerschieten van een Global Hawk bewakingsdron, was de grote vraag: “Oké, wat nu?”

Mijn eerste gedachten hierover concentreerden zich op Rusland . En de bevestiging van Rusland van zijn relatie met Iran zag dat Trump een spil ging vormen naar een andere strategie dan een directe confrontatie.

Hij ging naar Noord-Korea na de G-20 in Osaka, ontmoeting met de DVK-leider Kim Jong-Un om zijn relatie daar te bevorderen.

Hij houdt zijn mond meestal dicht tegen Iran, behalve een beetje voor de hand liggend Twitter-geratel over ‘vernietiging’ als Iran Amerikaanse activa aanvalt.

Dus het lijkt erop dat Trump zelf klaar is om het traject van zijn buitenlandse politiek te veranderen. Het probleem is dat deze acties, zoals herhaaldelijk is opgemerkt, allerlei andere actoren hebben gemachtigd om provocaties aan te gaan die Trump op een bepaald moment zal moeten beantwoorden.

Dit is het geval met de in beslag genomen olie-Iraanse olietanker door Britse mariniers in Gibraltar. Dit is puur buitensporig gedrag. En de details van de aanval zelf zijn zeer verdacht. Beweringen dat de tanker op weg was naar een Syrische haven die zelfs geen tankschip van die omvang kan aanleggen, is een dode weggeefactie.

En dan is er het geplant verhaal over de aanvalsboten van Iran die proberen een Britse tanker te grijpen als vergelding.

Zoals Bernardus op Moon of Alabama opmerkt , kunnen de VS en de Britten hun verhaal niet eens goed begrijpen over hoeveel boten de Iraniërs in deze operatie gebruikten. Was het drie? Vijf?

Wat deed het schip bovendien om zijn AIS-transponder uit te zetten tijdens het passeren van de Straat van Hormuz?

Van belang is ook dat het schip zijn AIS-signaal uitschakelde, zie de stippellijn, tijdens zijn passage door de Hormuz Straat.

CNN merkte ook op dat:

Op 10 juli heeft het schip zijn transponders bijna 24 uur uitgeschakeld, waardoor het niet detecteerbaar was door radars. Toen het zijn transponders omstreeks 13.00 uur Eastern Time aanzette, leek het door de Perzische Golf gevaren te zijn geëscorteerd door de HMS Montrose.

Het uitschakelen van de AIS in een drukke verkeerszone en vooral ‘s nachts is behoorlijk gevaarlijk. De AIS signaleert een scheepstype, snelheid en koers en andere schepen gebruiken die gegevens om hun eigen koers te plannen. Maar zelfs zonder AIS zal het schip nog steeds zichtbaar zijn op de Iraanse toezichtradars die de Hormuz Straat beheersen. Een schip op het radarscherm zonder AIS-informatie zou verdacht zijn.

Dus waarom zou het Britse schip dat doen? Was dat een poging om er speciale aandacht aan te schenken van de Iraanse kustwacht of het leger?

Voor mij lijkt het erop dat de lege Britse ruwe carrier, die overschaduwd werd door een Brits fregat, als lokaas werd gebruikt. Er waren waarschijnlijk Royal Marines aan boord wachtend op een Iraanse poging om het schip te veroveren. Iran viel er niet voor in.

Bernard heeft het waarschijnlijk hier. En het is belachelijk. Maar voor de koers geldt hetzelfde als je bedenkt hoe lang de Amerikaanse en Britse ‘beveiligingsinfrastructuur’ bereid is om een ​​oorlog met Iran en een bredere oorlog in het Midden-Oosten uit te lokken.

Lees ook:  Iran zweert wraak op de Verenigde Staten, en "World War 3" is nu populair ...

Vergeet niet dat het waarschijnlijk Britse, Israëlische en Franse medewerkers waren die het Russische IL-20 ELINT-vliegtuig vorig jaar hebben neergeschoten . En de Russische president Vladimir Poetin moest een sprookje verzinnen over Israëlische Jets en Syrische Luchtverdedigingsbemanningen om te voorkomen dat ze gedwongen werden om wraak te nemen en de Eerste Wereldoorlog te beginnen.

De Britten, vooral onder Theresa May, zijn een non-stop bron geweest van halfbakken geheime inlichtingen en militaire provocaties die fungeerden als de proxy van de Amerikaanse Deep State. En men moet zich afvragen of deze porren naar Iran gewoon een nieuwe set van gifpillen zijn die Boris Johnson vermoedelijk zal moeten verwerken terwijl hij zich vestigt in 10 Downing St.

Johnson zal zich in zijn nek kunnen voorbereiden op de confrontatie met de EU over de Brexit. Deze goedkope theatrale door het Britse leger en het ministerie van Buitenlandse Zaken, dat hij altijd liep, en zijn tegenstander voor premier, Jeremy Hunt, doet dat op dit moment gewoon niet hoog op zijn prioriteitenlijst.

Hij zal niet de energie hebben, als hij zo gewillig is, of de tijd nemen om de mensen achter deze beslissingen uit te roeien en ze op te ruimen. Nogmaals, dat is aannemelijk dat Johnson in de eerste plaats zelfs gekant is tegen oorlog met Iran.

Lees ook:  Staan we op het punt een kleurenrevolutie te zien in de Verenigde Staten?

De reacties van Iran op deze duidelijke agressieve agressie op het uur van het uurwerk was om te doen wat Poetin doet, meestal om ze te negeren. Breng officiële klachten in en laat de agressors simpelweg op slechteriken lijken.

Hoeveel mensen in het VK zijn bereid om te vechten en te sterven in de oorlog van John Bolton en Bibi Netanyahu tegen Iran? Niet veel.

En dat is waar dit interessant wordt. Omdat de passiviteit van Iran deel uitmaakt van zijn manier om terug te slaan. Hoe meer de VS de vijand schreeuwt om olietankers, hoe meer het benadrukt waarom de sancties in de eerste plaats fout zijn.

Het heeft al het gewenste effect gehad om meer dan tien keer de verzekeringstarieven te verhogen sinds de eerste tankers iets meer dan een maand geleden werden aangevallen.

De eerste aanvallen op Fujairah waren waarschijnlijk Iran. Maar elk incident daarna was een van de vijanden van Iran die de aanval erop probeerde vast te pinnen.

Er komt een moment dat de druk van de reële economie de games van ‘intelligence’-agenten overschaduwt en dat ze worden beteugeld.

De Britten zijn hier uit de lucht als ondertekenaar van de JCPOA die zogenaamd in het voordeel van Iran is dat in de deal blijft. En toch zijn ze daar bezig met het handhaven van het Amerikaanse sanctiebeleid door een proxy die uiteindelijk de verkeerde boodschap stuurt.

Lees ook:  Storm op Europa: Erdogan opent de sluizen - Moslimleger marcheert naar Duitsland

En het geeft Iran een veel diplomatiekere dekking om de voorwaarden van de overeenkomst te schenden en voor volledige mislukking te zorgen.

Dat is waar de invloed van Iran is en waarom het juist, strategisch en niet moreel was om Uranium te verrijken boven de 3,67% zoals vastgelegd in de deal.

De voortdurende poging om Iran vanuit elke hoek te wurgen zal uiteindelijk mislukken. Ze zullen passief blijven voor directe confrontaties terwijl ze de druk op Trump verhogen met elke kilogram verwerkt uranium.

Het is een gevaarlijk spel, maar het is het enige dat Iran, denk ik, moet spelen. Ze weten dat de VS niet geïnteresseerd zijn in een deal die de soevereiniteit van Iran intact laat. En Europa wordt geopenbaard als minder dan nutteloos.

Dit is de reden waarom Amerikaanse en Iraanse functionarissen achter de schermen bijeenkomen terwijl vastgeroeste vooroorlogse belangen in zowel het Amerikaanse als het Britse establishment operaties activeren of uitspraken doen om deze vroege stappen van Trump tegen te gaan om weg te lopen van de afgrond van de mondiale oorlog.

Trump wil het onhaalbare. Hij wil een nieuwe nucleaire deal en niet met Iran oorlog voeren. Iran weet dit en gebruikt dat als het steunpunt om hem bij elke draai te verslaan. Rusland en China zijn niet blij dat Iran de VS provoceert door de deal te schenden, maar het is waarschijnlijk het enige dat de VS op tafel zal leggen.

Aan de andere kant duwen de haviken hem terug naar het midden van de ring om Iran te bombarderen.

Trump moet snel een groot gebaar maken, zoals John Bolton ontslaan, maar het is misschien niet genoeg.Comments

comments