De politie in Amerika heeft in de laatste 4 jaar 12,8 keer meer burgers dan massaschutters vermoord

De politie in Amerika heeft in de laatste 4 jaar 12,8 keer meer burgers dan massaschutters vermoord

16 juli 2019 1 Door Indignatie redactie

Het is tragisch dat in Amerika massale schietpartijen – waarin moordende psychopaten in openbare ruimtes op hol slaan –  sinds 2015 het leven van 339 mensen hebben geëist  . Hoewel dit aantal zeker schokkend en veel te hoog is, heeft de politie in Amerika in dezelfde periode eiste het leven van 4.355 burgers.

Sommige van deze burgers waren gewapend en gevaarlijk, anderen waren onschuldig, ongewapend en omvatten kleine kinderen. Daniel Shaver was een van deze mensen wiens leven tot stilstand werd gebracht toen hij op zijn knieën smeekte om de politie hem niet te doodschieten. Hoewel hij onschuldig en ongewapend was, werd deze vader van drie  in koelen bloede vermoord  door Philip Brailsford, die nooit verantwoordelijk werd gehouden en toestemming kreeg om met pensioen van de politie te gaan.

Jeremy Mardis was nog een van deze burgers die door twee moordenaars in koelen bloede werd neergeschoten. Mardis was slechts 6 jaar oud toen hij werd vermoord door deze moordenaars – een van hen werd vorige maand vrijgelaten na minder dan twee jaar te hebben gediend voor zijn rol  in de dood van dit onschuldige kind. 

De lijst gaat verder. Maar ondanks de toenemende lengte, denken de meeste Amerikaanse burgers dat reining in het dodelijke politieprobleem van Amerika op de een of andere manier ‘niet-patriottisch’ of ‘on-Amerikaans’ is. In plaats van het recht te beseffen dat de vrijheid wordt veroorzaakt door politieagenten die duizenden straffeloos kunnen doden, geven ze de schuld links. In plaats van links beseffen ze de bedreiging van de vrijheid veroorzaakt door politieagenten die ongestraft doden, de meesten van hen geven de schuld aan wapens.

Het resultaat van deze zelfgenoegzaamheid en het nalaten om het probleem aan te pakken, was  minder vrijheid en meer geweergrepen. 

Helaas realiseren de meeste mensen die om wapenbeheersing vragen zich niet wat dat eigenlijk betekent – alleen de overheid heeft de wapens. En als de bovenstaande cijfers een indicator zijn van wat dat zou betekenen, zou dit een afschuwelijk scenario zijn.

Elke keer dat een gek,  die zich gewoonlijk in een of andere vormveranderende farmaceutische groep bevindt , op een schietpartij tekeergaat, gaan de do-gooders in Washington, met de hulp van hun burgerkudden, naar de tv en internet om de Amerikaan te ontwapenen mensen.

De burgers die zichzelf en hun buren oproepen om te worden ontwapend, denken waarschijnlijk niet dieper dan de oppervlakkige toespraken van politieke blowhards, alleen bedoeld om te appelleren aan emoties. Ze denken niet na over wat er gebeurt tijdens en na de poging van de regering om geweren uit de samenleving te verwijderen. Ze negeren ook volledig het feit dat criminelen geen wetten gehoorzamen en wapens illegaal maken, hebben geen enkel effect op criminelen die wapens bezitten.

In de perfecte statistische wereld waarin alleen de regering kanonnen heeft, wordt ons verteld dat de misdaadcijfers zouden dalen, mensen niet zouden worden vermoord, geweergeweld op de knieën zou worden gebracht en een ontwapende hemel op aarde zou volgen. Maar hoe effectief zou het ontwapenen van de burgers eigenlijk zijn om gewapend geweld te voorkomen en tegelijkertijd geweren in de handen van de overheid te houden?

Een eenvoudige manier om de uitkomst te bepalen om naar de bovenstaande nummers te kijken en massa-schietpartijen in Amerika te vergelijken met de slachtoffers van de politie. Het is heel eenvoudig om alle zinloze moorden die door de staat worden uitgevoerd te vergelijken met die van burgers, dus we zullen inzoomen met een microscoop.

Maar als referentiepunt, alleen al  in de 20ste eeuw ,  waren regeringen verantwoordelijk voor 260.000.000 doden wereldwijd.  Dat aantal is groter dan alle sterfgevallen door ongeoorloofd drugsgebruik, SOA’s, Moorden en Verkeersongevallen – gecombineerd.

Nu, op de micro-vergelijking.

Volgens een uitgebreide database van alle Amerikaanse massaschieten die hebben plaatsgevonden sinds 2015,  gebouwd door Mother Jones , zijn er precies 339 sterfgevallen toegeschreven aan massa-schietpartijen die op Amerikaanse bodem hebben plaatsgevonden.

Zoals Moeder Jones opmerkt, sluiten ze in hun database schietpartijen uit die voortkomen uit meer conventionele misdaden zoals gewapende overvallen of bendegeweld. Andere nieuwsuitzendingen en onderzoekers hebben grotere aantallen gepubliceerd waarin een breed scala van vuurwapenmisdrijven is opgenomen waarbij vier of meer mensen gewond of gedood zijn. Hoewel die grotere datasets van schietpartijen met meerdere slachtoffers nuttig kunnen zijn om het bredere probleem van geweergeweld te bestuderen, biedt ons onderzoek een diepgaand inzicht in het specifieke fenomeen van massa-schietpartijen – van de  vuurwapens die worden gebruikt voor  psychische gezondheidsfactoren  en het  groeiende  probleem met copycat  .

Lees ook:  De VS openen in stilte detentiekampen voor kleine kinderen

Als we de 339 burgers die in massale schietpartijen zijn gedood, vergelijken met burgers die door de politie zijn gedood in dezelfde periode, dan is de vergelijking buiten de hitlijsten. We hebben het over een verschil van 1280 procent.

Reeds in 2019 heeft de Amerikaanse politie 488 mensen gedood. Dit aantal wordt gemiddeld één keer per 8 uurmet één verhoogd  

Sinds 2015 hebben  cops in Amerika 4.355 burgers gedood. En de meeste mensen zeggen er niets over.

Zoals Truth Out onlangs heeft  gemeld:

Het institutionele racisme dat zijn wortels heeft in de Amerikaanse politie, verhindert het publiek om schietpartijen van de politie te categoriseren als vuurwapen, Natacia Knapper met  Stop Police Terror Project DC  uitgelegd aan  Truthout via e-mail. “Een groot aantal mensen in onze natie – met name blanke mensen, maar ook vele anderen – willen geen rekening houden met de gruwelen die de politie heeft veroorzaakt in kleurengemeenschappen, omdat dit de hele manier waarop we hebben, in twijfel trekt bekeken deze systemen en hun rollen in onze samenleving. “Nieuwsmedia-consumptie, televisieprogramma’s en films versterken voortdurend de overtuiging dat politiewerk een onvervangbare instelling is die de samenleving veilig en stabiel houdt. Het afleren van deze “waarheid” is verwant aan het afleren dat de aarde rond is. Knapper vervolgde: “Voor veel Amerikanen denk ik dat het makkelijker is om het type geweergeweld dat van de politie komt als” andere “te compartimenteren en incidenten die resulteren in het brutaliseren en de dood van Amerikaanse burgers – Zwart, Bruin of anderszins – worden behandeld als individuele gevallen die geen verband houden met een groter, overkoepelend probleem. “Politie en de media gebruiken deze kloof wanneer zij de niet-verwante criminele geschiedenis van het politiegeweld of de slachtoffers van een pistool of zakmes beschrijven ongeacht of het een factor was tijdens het doden. De onderliggende boodschap is dat de overledene het verdiende om te sterven om de rest veilig te houden.

Terwijl de slagschudden hun onzin uitspuwen over het pakken van wapens van gezagsgetrouwe burgers en die van de overheid actie eisen, negeren al deze mensen de gigantische roze olifant in de woonkamer – de  politie in Amerika vermoordt burgers in een alarmerend tempo.

Ironisch genoeg zijn degenen die oproepen tot het nemen van wapens van burgers vaak de meest kritieke van politiemoorden. Hoe, precies, ze rationaliseren het ontwapenen van de burgers en alleen politie hebben, die veel meer mensen doden dan massaschutters, de enige bezitters van wapens zijn, is een raadsel.

Inderdaad, Radley Balko vat de mentale gymnastiek van beide partijen perfect samen met betrekking tot de vervormde realiteiten die als ‘waarheid’ worden beschouwd.

Radley Balko on Twitter

Red: “We need guns to protect us from the government. Also, it is unpatriotic to second-guess when armed government employees kill people.” Blue: “The government has a history of racism and oppression. Guns are instruments of death. Only government employees should have guns.

In de Verenigde Staten is het totale moordcijfer 4,9 per 100.000 onder de burgers.

Dankzij onafhankelijke waakhondgroepen die besloten hebben dit alleen te documenteren, hebben we een totaal aantal burgers gedood door de politie. Gezien het feit dat Amerika ongeveer  765.000 beëdigde politieagenten heeft , betekent dit dat het dodental van de politie tegen de burger meer is dan 145 per 100.000.

Het dodental van de politie is bijna 30 keer zo hoog als dat van de gemiddelde burger, maar toch roepen mensen nog steeds op tot ontwapening van burgers en niets zeggen over de politie. En nee, de burgers worden niet gewelddadiger. Sterker nog, de mensheid is op zijn veiligst in de geschiedenis – en ondanks het feit dat de gekken terroristen op openbare plaatsen schieten, blijven gewelddadige misdaden en alle misdaden aanzienlijk achterwege.

stats

De volgende keer dat je vrienden je proberen te vertellen dat burgers moeten worden ontwapend, vertel hen wat dat werkelijk betekent; ze willen alleen maar dat de overheid, die een geschiedenis van racisme en geweld heeft, zonder onderscheid doden, zonder verantwoording, en veel vaker, degenen met wapens zijn.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Wat we nog steeds niet weten over Russiagate Hoax

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Bioloog Midas Dekkers: ‘Een kind krijgen is véél asocialer dan geen anderhalve meter afstand houden’
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments