Op de rand van WW 3: Hier zijn 5 belangrijke ontwikkelingen binnen de afgelopen 48 uur …

Op de rand van WW 3: Hier zijn 5 belangrijke ontwikkelingen binnen de afgelopen 48 uur …

19 juli 2019 0 Door Indignatie redactie

Is een oorlog tussen de Verenigde Staten en Iran onvermijdelijk geworden? Dat is wat sommigen in de reguliere media lijken te beweren, maar laten we hopen dat dat niet waar is, want zo’n oorlog zou immense dood en vernietiging betekenen. Als het Iraanse regime meende dat hun voortbestaan ​​op het spel stond, gooiden ze alles in hun hele arsenaal naar de Verenigde Staten en Israël en zouden ze Hezbollah ontketenen om gruwelijke terreurdaden over de hele wereld uit te voeren. Dat zou ook terreurdaden in de Verenigde Staten omvatten, en de meeste Amerikanen hebben absoluut geen idee hoe nachtmerrieachtig het zou zijn als Hezbollah-terroristen zachte doelwitten zouden treffen in het hele land.. En om snel een oorlog tegen Iran te winnen, zouden de VS waarschijnlijk kernwapens moeten gebruiken, en dat is een lijn die we niet willen oversteken. Dit zou niet zoiets zijn als onze oorlogen in Afghanistan en Irak, maar heel weinig mensen lijken dit te begrijpen.

En in de afgelopen 48 uur is zo’n conflict veel, veel dichterbij gekomen. Hier zijn 5 van de belangrijkste ontwikkelingen …

# 1 Volgens president Trump schoot de Amerikaanse marine een Iraans gedreun neer over de Straat van Hormuz. Het volgende komt van NBC News …

President Donald Trump zei donderdag dat een Amerikaans marineschip een Iraans drone over de Straat van Hormuz “vernietigde” – het laatste in een reeks gespannen incidenten tussen Washington en Teheran.

Trump vertelde donderdag aan de journalisten in het Witte Huis dat de USS Boxer – een amfibisch aanvalsschip van de Amerikaanse marine – “defensieve actie ondernam” tegen de Iraanse drone die “in een zeer, zeer nabije afstand, ongeveer 1.000 yards” had afgesloten.

De drone “bedreigde de veiligheid van het schip en de bemanning van het schip” en “werd onmiddellijk vernietigd”, zei hij.

# 2 De Iraniërs ontkenden dat het hun drone was. Dus ofwel liegen de Iraniërs (wat een zeer reële mogelijkheid is) of probeert iemand anders een oorlog tussen onze twee naties te beginnen. Toen hem werd gevraagd over de drone, leek de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif erop te wijzen dat de neergeschoten drone niet van hen was …

“We hebben geen informatie over het verliezen van een drone vandaag,” vertelde Zarif aan verslaggevers bij de Verenigde Naties vóór een ontmoeting met secretaris-generaal Antonio Guterres.

# 3 Maar de Iraniërs hebben toegegeven dat ze een onder Panamese vlag varende, in de VAE gevestigde olietanker hebben gegrepen. Volgens Iran werd de tanker in beslag genomen omdat het Iraanse olie illegaal naar buitenlandse klanten smokkelde …

De tanker werd op 14 juli door Revolutionaire Garde- troepen in beslag genomen nadat hij ten zuiden van het Larak-eiland in Iran in de strategische Straat van Hormuz werd onderschept, in de veronderstelling dat de tanker brandstof smokkelde van Iraanse smokkelaars naar buitenlandse klanten.

Het blijft onduidelijk tot welk land of welk bedrijf de tanker behoort, maar een tanker uit de Verenigde Arabische Emiraten is eerder deze week verdwenen.

# 4 Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Iran veroordeeld voor het grijpen van de tanker, en Amerikaanse functionarissen eisen dat ze het onmiddellijk vrijgeven …

In een verklaring zei de woordvoerder van het Ministerie van Buitenlandse Zaken dat de VS “de voortdurende intimidatie van schepen door de Islamitische Revolutionaire Garde van de Korps Marinekamer krachtig veroordeelt en de veilige doorgang in en rond de Straat van Hormuz bemoeilijkt.”

“Iran moet deze illegale activiteit staken en de naar verluidt in beslag genomen bemanning en het schip onmiddellijk vrijlaten. We zullen nauw blijven samenwerken met onze bondgenoten en partners om ervoor te zorgen dat de afpersingstactieken en kwaadaardige activiteiten van het Iraanse regime de maritieme veiligheid en de wereldwijde handel niet verder verstoren “, aldus de woordvoerder.

# 5 Er is aangekondigd dat de VS 500 troepen inzetten op Prins Sultan Luchtmachtbasis in Saoedi-Arabië. Aangezien de spanningen met Iran blijven stijgen, zal het aantal troepen dat op deze basis wordt opgevoerd waarschijnlijk drastisch toenemen. Het volgende komt van CNN …

Naar verluidt zullen er naar verwachting honderdvijftig troepen naar de Prins Sultan Air Base gaan, gelegen in een woestijngebied ten oosten van de Saudische hoofdstad Riyadh, aldus twee Amerikaanse defensieambtenaren. Een klein aantal troepen en ondersteunend personeel zijn al op het terrein met de eerste voorbereidingen getroffen voor een Patriot raketverdedigingsbatterij evenals verbeteringen aan de landingsbaan en het vliegveld, aldus de functionarissen.

De VS wilden daar al enige tijd troepen inzetten omdat uit veiligheidsbeoordelingen is gebleken dat Iraanse raketten het moeilijk hebben om het afgelegen gebied te bereiken.

Ik weet niet wie deze “veiligheidsbeoordelingen” doet, want de waarheid is dat Iraanse raketten die basis gemakkelijk kunnen bereiken.

Een tijdje leek het alsof de zaken wat afgekoeld waren in het Midden-Oosten, en velen hoopten dat de dreiging van een dreigend conflict was afgewend.

Helaas zijn dingen nu meer gespannen dan ooit en een enkele fout zou een reeks gebeurtenissen kunnen veroorzaken die niemand zal kunnen stoppen.

Donderdag maakte de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken de volgende zeer onheilspellende verklaring …

“We leven in een zeer gevaarlijke omgeving”, zei de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Javad Zarif, donderdag bij de Verenigde Naties voordat het nieuws over de drone openbaar werd gemaakt. “De Verenigde Staten hebben zichzelf en de rest van de wereld in de rand van een afgrond geduwd.”

En als we eenmaal in die afgrond duiken, is er geen weg meer terug.

Natuurlijk denken de meeste gewone Amerikanen helemaal niet aan Iran. Ze zijn gewoon druk bezig om hun kinderen groot te brengen en proberen hun leven op te bouwen. Misschien hebben ze een beetje gehoord over spanningen met Iran op het nieuws, maar de meesten van hen hebben absoluut geen idee dat we letterlijk op de rand van een apocalyptische oorlog in het Midden-Oosten zouden kunnen komen.

Als een uitbarstingoorlog met Iran losbarst, zullen de gebeurtenissen zeer snel escaleren en het zal het toneel vormen voor veel van de nachtmerriescenario’s waar ik meedogenloos voor waarschuwde .

Veel van de pratende hoofden op televisie lijken te denken dat “in het slechtste geval” de VS zou worden meegesleept in een ander eindeloos “moeras” zoals we gezien hebben in Afghanistan en Irak.

Nee, dat is beslist niet het slechtste scenario.

De Iraniërs bereiden zich al decennia lang voor op dit conflict en ze zouden ons slaan met alles wat ze hebben.

Om hen snel te verslaan, zouden we verder moeten gaan dan alleen conventionele wapens gebruiken, en dat is iets waar we niet naar toe willen.Comments

comments