Von der Leyen benoemd tot executeur testamentair van de EU

Von der Leyen benoemd tot executeur testamentair van de EU

19 juli 2019 0 Door Indignatie redactie

Ursula von der Leyen is net “verkozen” tot hoofd van de EU. We zijn er niet rouwig om: nu weten we zeker dat het met de Unie bergafwaarts zal gaan. Als tweede puinvrouw naast Merkel heeft zij in eigen land de Bundeswehr al ongeschikt gemaakt voor haar taken. De schade die zij de burgers van de EU zal berokkenen, is vanochtend al duidelijk gemaakt in haar sollicitatiegesprek versus het Europees nepparlement. Het “continent” moet in 2050 “klimaatneutraal” zijn. Dàt op zich zegt al voldoende.

Ursula von der Leyen is gekozen tot voorzitter van de Europese Commissie. Een meerderheid van de parlementsleden stemde vanavond met 383 stemmen in het voordeel van de CDU-politicus uit Duitsland als het toekomstige hoofd van de Europese Commissie. Ze zou 374 stemmen nodig hebben. 327 parlementsleden stemden Nee en 22 onthielden zich van stemming. Eén stem was ongeldig.
Als gevolg hiervan was het resultaat lager dan velen hadden verwacht. Von der Leyen is de eerste vrouw op de post. Met haar 52 jaar na de nazi-oprichter van de EU Walter Hallstein wordt het ideaal van één Europa onder Duitse leiding realiteit.

Ein Volk, ein Reich, eine Führerin.

Voor de verkiezing was Von der Leyen naast de stemmen van de Europese Volkspartij ook op de steun van andere fracties aangewezen. Duitse SPD-leden hadden eerder aangekondigd, evenals de fracties van de Groenen en de linkerzijde, om niet op Von der Leyen te stemmen. De AfD weigerden de CDU-politicus te steunen. Het vooruitzicht dat ze een vrouw tot de top van de EU verkoos, werd ten volle uitgebuit voor propagandadoeleinden.

Lees ook:  ECB is bezig om Europa te vernietigen

In haar toespraak had Von der Leyen in het bijzonder met de Groenen en sociaal-democraten een deal gemaakt (lees: van alles beloofd): ze wil meer doen voor gender-rechtvaardigheid en de bescherming van het klimaat in de EU. De Europese Unie moet het eerste klimaatneutrale continent worden! Zij pleitte ook voor een Europees minimumloon en stond achter de reddingsdiensten in de Middellandse Zee (ofwel: zij wil het “wir schaffen das”-beleid van de bibber-bondskanselier voortzetten en uitbreiden).

We kunnen dus een “Green New Deal” verwachten en er zijn twee onderwerpen die haar beleid zullen overheersen – klimaathysterie en migratie – precies de twee kwesties die de autonomie van de EU-lidstaten ondermijnen. Hongarije en Polen en, hopelijk, Italië (dat echter kan en zal worden gechanteerd vanwege de hoge schulden) zullen hopelijk opstaan en het ergste voorkomen. Nederland heeft zichzelf in een hoek gedrongen.

Moet nu echt eerst alles in puin liggen voordat mensen het eigenlijk beginnen te begrijpen? Kunnen mensen niet meer hun hersens inschakelen vóórdat het te laat is?

Haar rampzalige resultaten als ex-minister van Defensie werden vreemd genoeg door niemand in het Europees nepparlement opgepakt. Deze catastrofale uitvoering van haar eventueel aanwezige capaciteiten werden niet alleen door politici maar ook door de mainstream media doodgezwegen. Maar ja, we wisten nu eenmaal dat Jean-Claude Juncker ook geen speciale vaardigheden nodig had om voorzitter van de Europese Commissie te worden…

Lees ook:  Geen welkome cultuur voor ontkenners van het klimaat


Comments

comments