Ruimteverkenning en de strijd van de mens voor open systeemeconomie

Ruimteverkenning en de strijd van de mens voor open systeemeconomie

20 juli 2019 0 Door Indignatie redactie

De 50 ste verjaardag van de mensheid de eerste landing op de maan op 20 juli 1969 heeft de gelegenheid om enkele van de noodlottige beslissingen die de westerse samenleving ingesteld op een traject van zero-technologische groei en hersenloze consumentisme in de vroege jaren 1970 te heroverwegen gemaakt. In plaats van het momentum te versnellen van ambitieuze doelen voor een permanente maanregering, nucleaire raketten, terraforming en Mars-kolonisatie die leidende NASA-beheerders hadden bevorderd na de succesvolle landing van 1968, deed zich precies het tegenovergestelde voor.

Eerst werd de dollar naar de internationale speculatieve markten gebracht op 15 augustus 1971, gevolgd door de vernietiging van het Apollo-programma in 1975 en de annulering van de meeste van de meest geavanceerde projecten die bedoeld waren om de mensheid te verbreken uit het gesloten systeem van geopolitiek en eindigheid van de grenzen van de aarde voor de eerste keer in de geschiedenis.

Tegenwoordig is Amerika niet alleen de mogelijkheid kwijtgeraakt om een ​​man op de maan te zetten, maar kan hij zelfs geen astronaut de baan in sturen zonder een ritje te maken op een Russische Sojoez-shuttle. Terwijl bepaalde krachten in Amerika onder leiding van de huidige NASA-beheerder Jim Bridenstine en de zittende president serieus die capaciteiten willen doen herleven, heeft Amerika’s 50-jarige visieloze dans met monetarisme de herinnering aan hoedergelijke financiering en langetermijnplanning vonden plaats in de naoorlogse decennia. Ironisch genoeg hebben naties zoals China, Rusland en India deze manieren van denken en economische praktijken zozeer ontdekt dat China snel een leider in de ruimtevaarttechnologie is geworden, omdat het de eerste natie is die een rover aan de andere kant van de maan landt terwijl drie Euraziatische landen hebben ambitieuze programma’s voor de ontwikkeling van maan-Mars onthuld.

Het feit dat Amerika zichzelf op een manier van handelen heeft gezet die zijn technologische capaciteiten heeft uitgehold, en de creatie van de grootste speculatieve zeepbel in de geschiedenis tot stand heeft gebracht, kan grotendeels worden verklaard door het bestaan ​​van twee wereldvisies in oorlog te erkennen. Slechts een daarvan zal winnen.

Open versus gesloten systemen

Het idee dat de mensheid de enige soort is die zich organiseert rond functies van MIND, wil en ideeën is een strijdpunt geweest dat teruggaat tot de oude archieven van Griekenland. Waar andere soorten hun bestaan ​​reguleren op basis van omgevings- en genetische impulsen gemedieerd (in de hogere levensvormen) door plezier / pijn en impulsen om te overleven, is de mensheid op unieke wijze in staat om te KIEZEN welke organisatieprincipes het toepast op haar eigen zelfregulering.

De vraag is altijd geweest: doen de CONCEPTEN die we toestaan ​​om onze wetten te regeren zich aan de ontdekbare wetten van het universum of niet? Hoe dan ook, hoe weten we dat?

Om deze vragen te beantwoorden, is het nuttig om de gedachten van drie anti-gesloten systeemleiders te bezoeken: econoom Henry C. Carey (1793-1879), Amerikaanse president John F. Kennedy (1917-1963) en de Amerikaanse econoom / presidentskandidaat Lyndon LaRouche (1923-2019).

Introductie van Henry C. Carey

Abraham Lincoln’s senior economische adviseur Henry C. Carey was een vooraanstaande Amerikaanse platonist die de Britse gesloten wereldvisie, belichaamd door Thomas Malthus’s bevordering van ontvolking, veroordeelde in zijn honderden boeken en essays. In zijn 1872 Unity of Law (die vandaag door alle waarheidzoekers grondig zou moeten worden bestudeerd) viel Carey het Britse systeem van Malthus, Ricardo, Darwin, JS Mill aan, waarvan hij zei dat het de neiging had om de aangeboren vermogens van de creatieve reden te vernietigen terwijl de wetten werden ingevoerd van materie in dominantie over het leven van de mensheid:

“Zo was de staat van zaken toen de eerwaarde heer Malthus, predikant, zoals hij zichzelf beweerde te zijn, van een alwijze en al genadige God, aan de wereld een theorie gaf waarmee hij de rijken tevredenstelde en krachtig dat de ellende en ellende waardoor ze overal waren omringd noodzakelijke resultaten van dwalingen in goddelijke wetten waren; die bevolking had de neiging om sneller te groeien dan voedsel; dat alle pogingen om de ellende van de armen te verlichten trieste fouten blijken te zijn; die stijging van de lonen zou geen ander effect kunnen hebben dan het stimuleren van de groei van de aantallen; dat ze zelf vrij waren van verantwoordelijkheid voor al deze dingen; en dat ze daarom goed en veilig kunnen eten, drinken en vrolijk zijn,

In tegenstelling tot dit onrechtvaardige gesloten systeem dat zich verdeelt om te overwinnen, was het Amerikaanse systeem zoals hij het toen definieerde, gebaseerd op een beginsel van het verhogen van de levensstandaard en de geestesvermogen door een grenzeloze toewijding aan ontdekkingen en uitvindingen. Carey beschreef welke effecten een gezonde samenleving moet nastreven om zich aan de waarheidsgetrouwe wetten van het universum te houden door te zeggen: “hoe meer zijn macht van associatie, des te groter is de tendens tot ontwikkeling van zijn verschillende vermogens; hoe groter zijn beheersing van de krachten van de natuur wordt, en des te volmaakter zijn eigen kracht voor zelfsturing; mentale kracht dus steeds meer controle krijgen over dat wat materieel is, de arbeid van het heden over de opeenhopingen van het verleden … “

Carey’s open systeemgedachte bracht het beste van Amerika’s anti-keizerlijke wortels tot uitdrukking en trad meestal op wanneer een echte nationalist het roer overnam (vaak ten koste van hun leven) in Washington. Het Amerikaanse systeem dat Carey zowel in Amerika als wereldwijd leidde, was gebaseerd op het gebruik van nationaal bankwezen, openbare kredieten voor ontwikkeling op lange termijn en openbare werken in gehoorzaamheid aan het algemeen belang.

In het naoorlogse tijdperk was de laatste vertegenwoordiger van die geest op hoog niveau de Amerikaanse president John F. Kennedy die de uitdaging aangaat om de grenzen van het bestaan ​​te doorbreken, waardoor de nieuwe Malthusiaanse revival de absolute bevolkingslimieten van de mensheid begon te claimen .

JFK herleeft Carey’s Open System Thinking

Het werk van Henry C. Carey in 1961, dat het ruimteprogramma ontketende, is in de mond van de president te horen zoals hij in zijn inaugurele rede zei :

“De mens houdt in zijn sterfelijke handen de macht om alle vormen van menselijke armoede en alle vormen van menselijk leven af ​​te schaffen. En toch zijn nog steeds dezelfde revolutionaire overtuigingen waar onze voorouders mee hebben gevochten overal ter wereld in het geding. ‘

Lees ook:  Geschiedvervalsing door de DE LANDVERRADERS FAMILIE “VAN ORANJE-NASSAU”

Na het onthullen van de uitdaging om naar de maan te gaan “binnen het decennium”, demonstreerde Kennedy het krachtige denken dat zijn moordenaars ertoe bracht hem te vermoorden toen hij op 20 september 1963 een toespraak hield in de VN waarin hij opriep tot samenwerking tussen de VS en Rusland op de maanlanding als basis voor een ontsnapping uit de Koude Oorlog / gesloten systeemlogica van wederzijds verzekerde vernietiging:

“Ik neem deel aan deze mogelijkheden [voor samenwerking op het gebied van grote macht], een gezamenlijke expeditie naar de maan … Waarom zou de eerste vlucht van de mens naar de maan een zaak van nationale competitie zijn? Waarom zouden de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie betrokken raken bij immense duplicaten van onderzoek, constructie en uitgaven? Natuurlijk moeten we onderzoeken of de wetenschappers en astronauten van onze twee landen – inderdaad van de hele wereld – niet kunnen samenwerken in de verovering van de ruimte, op een dag in dit decennium naar de maan sturen niet de vertegenwoordigers van een enkele natie, maar de vertegenwoordigers van alle van onze landen. “

Kennedy riep niet alleen om een ​​nieuwe wereld van samenwerking, maar lanceerde ook geld voor een nucleaire raket die de mensheid toegang zou verschaffen tot het bredere zonnestelsel, waardoor reizen die maanden in een chemische raket duurden, minder werden in dagen in een kernmotor. De ruimtewedloop was nooit bedoeld als een geopolitieke “race tegen de rode” in het wereldbeeld van Kennedy, maar eerder als de wedergeboorte van de mensheid naar een nieuw tijdperk van de rede.

Kennedy versus de Malthusiaanse opwekking

Kennedy herkende het opnieuw ontwaken van dezelfde gesloten systeemideologie waar Carey al een eeuw eerder mee vocht toen hij de Malthusiaanse revival die toen aan de basis was van het Wereld Natuur Fonds op 11 september 1961 op zich nam. Deze nieuwe ecologische beweging werd gecreëerd door een nest van eugenicten zoals Prins Bernhardt van Nederland, Prins Philip Mountbatten en Sir Julian Huxley (oprichter van UNESCO en President van de Britse Eugencs Society). WWF-ondervoorzitters door de jaren heen waren onder meer Maurice Strong en Sir Louis Mortimer Bloomfield, wiens Permindex Bureau uit Frankrijk werd verbannen omdat hij betrapt werd op een poging om Charles De Gaulle te vermoorden en die door US District Attorney Jim Garrison ontdekt werd als de kern van JFK’s moord in 1963. Al deze figuren waren vrome neo-malthusianen die eisten dat de wereld net zo ontdaan zou zijn van creatieve gedachten als hun eigen geesten.

MFKT aanpakkend, zei JFK op 22 oktober 1963 tegen de National Academy of Sciences:

“Malthus debatteerde anderhalve eeuw geleden dat de mens, door al zijn beschikbare middelen op te gebruiken, de grenzen van het levensonderhoud zou blijven drukken en de mensheid zou veroordelen tot een onbepaalde toekomst van ellende en armoede. We kunnen nu beginnen te hopen en, geloof ik, weten dat Malthus niet een natuurwet uitte, maar slechts de beperking dan van wetenschappelijke en sociale wijsheid. ‘

Binnen een maand na deze toespraak was Kennedy dood en een nieuw groen paradigma van aanpassing aan grenzen groeide als een virus in een giftige omgeving van LSD, cultureel irrationalisme en de oorlog in Vietnam.

Het figuur van Lyndon LaRouche

Tijdens de 47 jaar sinds de annulering van Apollo en de daling in het liberalisme, zag Amerika de unieke figuur van presidentskandidaat en econoom Lyndon LaRouche opstaan ​​om de neo-Malthusiaanse ethiek uit te dagen en een breed scala aan politieke, culturele en wetenschappelijke organisaties zoals de fusie te vormen. Energy Foundation (1976-1987) en het International Schiller Institute (1984-heden). In de loop der jaren hebben deze organisaties duizenden conferenties gesponsord over het vernieuwen van de visie van JFK, het aanzwengelen van fusiekracht, en stonden ze zelfs bekend als de vroegste westerse stemmen die de Nieuwe Zijderoute promoten, die tegenwoordig het grote ontwerp van China is geworden.

In zijn boek uit 1980, Er zijn geen grenzen aan groei , viel Mr. LaRouche de kern van het Malthusiaanse paradigma aan door te zeggen:

“Geen enkel beest, of een andere lagere levensvorm, zou moedwillig in een potentiële relatieve bevolkingsdichtheid kunnen toenemen met zelfs maar een orde van grootte. De mens is fundamenteel anders dan de beesten. De mens is niet alleen een schepsel van instinctieve potentialiteiten, slechts een schepsel van dierenachtige waarnemingen van genot en pijn. De mens is op één of andere manier heel anders. De mens heeft het potentieel van Rede, de kracht om creatieve ontdekkingen te doen die zijn wetenschappelijke kennis bevorderen, en om dergelijke wetenschappelijke vooruitgang om te zetten in technologische vooruitgang. We zijn in staat om, met toenemende perfectie, de wettige, universele principes bloot te leggen die universele schepping bevelen, en de natuur te beheersen met toenemende macht, door onszelf te begeleiden om onze manier van gedrag te veranderen in overeenstemming met universele wetten. “

China heeft de fakkel opgepikt die met de dood van JFK was gevallen.

Binnenkort heeft China het enige functionele ruimtestation als het ISS wordt ontmanteld in 2024. China heeft plannen voor een bemande maanbasis in 2030 en heeft een uitgesproken voornemen om de maan te industrialiseren als een springplank voor bredere interplanetaire vlucht en mijnbouw van zeldzame aardmetalen en vooral Helium-3 (de Heilige Graal voor Fusion-kracht). Rusland is nauw afgestemd op China in het kader van het Belt and Road Initiative, waarbij India zich elke dag sneller bij het proces voegt. Alle drie de landen hebben plannen voor maanontwikkeling en hebben Amerikaanse olijftakken aangeboden om mee te werken aan open systeemontwikkeling.

Of het Amerika van Donald Trump hun aanbod aanvaardt en een militaire confrontatie afwendt die zou kunnen uitmonden in WWIII is een vraag die nog moet worden beantwoord.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Bereid u voor op aanstaande banksteun betaald door de JAWEL belastingbetaler

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Vijf massa-waanideeën Amerikanen houden nog steeds stand over de pandemie van het coronavirus en het economische "herstel"
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments