De VS-NAVO militaire alliantie blijft confrontatie zoeken langs de grenzen van Rusland

De VS-NAVO militaire alliantie blijft confrontatie zoeken langs de grenzen van Rusland

23 juli 2019 0 Door Indignatie redactie

Het Pentagon en haar subkantoor in Brussel, het hoofdkwartier van de NAVO, zijn in haar nieuwe miljard dollar-gebouw van plan militaire druk overal ter wereld te handhaven. De VS zelf is veel breder verspreid, met bases van continent tot continent, waarbij het Pentagon tot 514 toegeeft maar vele landen, waaronder Afghanistan, Syrië en Somalië, weglaat.

Onafhankelijke onderzoekers kwamen met het meer realistische totaal van 883 bases, en onderzoek van het huidige Amerikaanse defensiebudget toont aan dat de uitgavenprioriteiten van het Pentagon verre van bescheiden zijn wat betreft het verspreiden van zijn vleugels, rompen en laarzen ter plaatse om militair te handhaven overheersing door wat Trump ‘de grootste en machtigste natie op aarde’ noemt . Daartoe omvat het uitgebreide militaire uitgavenprogramma:

  • het vergroten van de sterkte van het leger, de marine en de luchtmacht met bijna 26.000;
  • het bouwen van nog eens tien gevechtsschepen voor $ 18,4 miljard;
  • verhoging van de productie van het duurste vliegtuig in de wereldgeschiedenis, de F-35, die meer dan elf miljard kost; en
  • het upgraden en uitbreiden van de triade van nucleaire wapens die kunnen worden geleverd vanuit de lucht, land en zee.

Het Amerikaanse militaire budget voor 2020 is officieel $ 750 miljard. Volgens het Stockholm International Peace Research Institute bedroegen de totale militaire uitgaven van de VS en de NAVO in 2018 “$ 963 miljard, wat neerkomt op 53 procent van de werelduitgaven.” In opvallend (geen humor bedoelde) tegenstelling, was het volledige defensiebudget van Rusland $ 61,4 miljard, de jaarlijkse uitgaven die “met 3,5 procent zijn afgenomen”, wat zelfs de meest gehersenspoelde westerse oorlogsdrummer zou moeten eens zijn, weerspiegelt niet het beleid van een natie die zich voorbereidt om iemand binnen te vallen.

Toch vergroot het bondgenootschap tussen de VS en de NAVO het aantal en de omvang van militaire manoeuvres langs de Russische grenzen, en kondigde aan dat “in 2019 in totaal 102 NAVO-oefeningen zijn gepland; 39 daarvan staan ​​open voor partnerparticipatie. ”De oefeningen omvatten 25 land-, 27 lucht- en 12 maritiem gerichte manoeuvres.

‘Partnerparticipatie’ is een verkapte manier om te zeggen dat niet-NAVO-landen rond de Russische grenzen zijn aangemoedigd om deel te nemen aan alle dure militaire jamborees die erop gericht zijn hun burgers ervan te overtuigen dat ze ‘de grootste en machtigste natie op aarde’ moeten volgen in zijn nooit veroveringen.

Hoofdkwartier van de NAVO kondigde aan dat van 8-22 juni militaire troepen van 18 landen deelnamen aan de BALTOPS-zeemanoeuvres waarbij “maritieme, lucht- en grondtroepen betrokken waren met ongeveer 50 schepen en onderzeeërs en 40 vliegtuigen” in en rond de Oostzee. De NAVO-woordvoerder zei, vermoedelijk met een recht gezicht en geen hint van het wrange amusement dat onafhankelijke waarnemers voelden, dat “BALTOPS nu in zijn 47e jaar is en tegen niemand is gericht.” Zeker. En de paashaas landde net op Mars.

In het meest recente voorbeeld van de confrontatie tussen de VS en de NAVO, volgens US European Command , “heeft de Amerikaanse luchtmacht F-35 Lightning en F-15E Strike Eagles ingezet op Spangdahlem Air Base, Duitsland, als onderdeel van Operatie Rapid Forge onder het ministerie van Defensie Dynamic Force Employment Concept. Rapid Forge zal voorwaartse inzetten naar bases op het grondgebied van NAVO-bondgenoten omvatten om de gereedheid te vergroten … en wordt uitgevoerd in coördinatie met Amerikaanse bondgenoten en partners in Europa. Rapid Forge-vliegtuigen worden voorwaarts ingezet op het grondgebied van NAVO-bondgenoten … Het doel van de operatie is het vergroten van de gereedheid en het reactievermogen van Amerikaanse troepen in Europa … “

Toen op 16 juli meldden Stars and Stripes (een opmerkelijk objectieve commentator overigens) dat het Rapid Forge-aanvalsvliegtuig naar Polen, Litouwen en Estland was gestuurd “in een test van het vermogen van de dienst om snel luchtmacht overzee in te zetten” Deze vliegtuigen waren specifiek ingezet om zo dicht mogelijk bij het Russische luchtruim te opereren.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registreren



Lees ook:  BURGEROORLOG IN DE VS: De extreemrechtse revolutie wachtte op een kans. Nu, het is hier.

De manoeuvres maken deel uit van de voortdurende verfijning van de nieuwe Dynamic Force Employment-strategie van het Pentagon “die is gericht op het gebruik van meer onvoorspelbare inzetten om militaire behendigheid te demonstreren aan mogelijke tegenstanders.” systeem dat kortere maar frequentere stints op zee kan inhouden. En in maart stuurde het leger 1500 soldaten van Fort Bliss, Texas, naar Duitsland en verder naar Polen in een van de grootste snapmobilisaties van de dienst in Europa in jaren. “

Het was intrigerend dat de toename van de confrontatie tussen de militaire NAVO en de VS plaatsvond op hetzelfde moment dat werd onthuld dat de VS al jaren kernwapens in heel Europa opslaan. De meeste analisten wisten dit, hoewel er niets was toegelaten, maar, zoals opgemerkt in de briljante BBC TV-satire Ja, minister van het hoofdpersonage: “Eerste regel in de politiek: geloof nooit iets totdat het officieel wordt geweigerd.”

Zoals de Washington Post meldde, “Een recent vrijgegeven – en vervolgens verwijderd – document gepubliceerd door een bij de NAVO aangesloten orgaan heeft in Europa de krantenkoppen opgeroepen met een duidelijke bevestiging van een lang bewaard geheim: er worden ongeveer 150 Amerikaanse kernwapens opgeslagen in België, Duitsland, Italië, Nederland en Turkije. ”Op het moment dat een“ NAVO-functionaris ”aankondigde dat“ we geen commentaar geven op de details van de nucleaire houding van de NAVO… dit is geen officieel NAVO-document ”, was het duidelijk dat de verwijderde details in het document nauwkeurig. En nu moeten veel vragen worden beantwoord. Bijvoorbeeld: onder wiens bewaking worden deze wapens vastgehouden? Hebben ambtenaren, politici en militairen van gastlanden toegang tot Amerikaanse nucleaire opslagfaciliteiten? Wat zijn de nucleaire paraatheidstoestanden, en zijn de gastlanden hiervan op de hoogte? En het zou heel interessant zijn om te weten of Amerikaanse oefeninrichtingen nucleaire bommen en raketten omvatten.

Een van de belangrijkste aspecten van de sage over nucleaire bases is het waarschijnlijke verband tussen deze Amerikaanse wapens en de militaire manoeuvres van de VS en de NAVO dit jaar. De ‘Rapid Forge’-inzet aan de Russische grenzen omvat F-35A- en F15E-aanvalsvliegtuigen en Lockheed Martin vertelt ons dat’ zodra luchtoverheersing is vastgesteld, de F-35 wordt omgezet in beestmodus, die tot 22.000 pond gecombineerde interne en externe vervoert wapens. ”Evenzo kan de F-15E nu B61-12 nucleaire bommen afleveren.

Zoals gemeld door het Belgische dagblad De Morgen (in het Engels in de Brussels Times op 16 juli), verklaarde het document dat “in de context van de NAVO de Verenigde Staten [ongeveer 150 nucleaire wapens in Europa heeft ingezet, met name B61 gratis- bommen, die kunnen worden geleverd door zowel Amerikaanse als geallieerde vliegtuigen. ”Maar we kunnen er zeker van zijn dat de burgers van de betrokken landen, of van een van de andere NAVO-landen, nooit zullen worden verteld onder welke voorwaarden de Verenigde Staten opslaan kernwapens in hun land en welke internationale ontwikkelingen hun gebruik zouden kunnen beheersen.

Vermoedelijk is het de president van de Verenigde Staten die toestemming zal geven voor de vrijlating van de nucleaire bommen die worden opgeslagen in zes van de Amerikaanse bases in België, Duitsland, Italië (2), Nederland en Turkije – maar gaat hij toestemming vragen aan de regeringen van deze landen om deze wapens te gebruiken? Het is verre van zeker dat er bijvoorbeeld sprake is van een samenloop van de kant van Turkije, wiens relaties met Trump Washington uiterst precair zijn .

Wat zou er gebeuren als president Erdoğan bezwaar maakte tegen een duidelijk aangegeven Amerikaans voornemen om de F-35’s van de USAF om te zetten naar ‘beestmodus’, waarbij B61 nucleaire bommen op vliegbasis Incirlik worden geladen?

Niemand weet het.

En niemand weet of al deze US-NAVO-martiale fandango’s in de lucht rond de Russische grenzen een testuitvoering van aanvalsvliegtuigen in “beestmodus” met zich meebrengen, aangezien de voorbereiding op nucleaire aanvallen zo toepasselijk wordt beschreven door Lockheed Martin, dat prominente lid van het militair-industriële complex van Washington .

Estland, Letland, Litouwen en Polen lijken verheugd te zijn dat de VS en de NAVO Rusland blijven confronteren door met nucleaire aanvalsvliegtuigen in hun luchtruim te vliegen. Maar hebben ze hier echt goed over nagedacht?



Lees ook:  CIA's 'agent Smolenkov' wordt voorbereid voor een hit

Comments

comments