Franse militaire massaal naar de RN-partij van Le Pen

Franse militaire massaal naar de RN-partij van Le Pen

23 juli 2019 0 Door Indignatie redactie

Een Franse studie over het verkiezingsgedrag van soldaten en gendarmes waarin de stemmen in verschillende gemeenten werden onderzocht waar hun aanwezigheid aanzienlijk is, constateerde dat de National Rally groeit op de kiezers van de Republikeinse partij.

Gedaan door  Ifop  voor de Jean Jaurès Foundation, concentreerden de onderzoekers  zich  op de verkiezingsresultaten in de garnizoenssteden en stembureaus waar de mobiele gendarmesbarakken zich bevinden, in een poging om verkiezingsgedrag te identificeren dat moeilijk is waar te nemen door middel van peilingen.

Met deze techniek   onthulde Ifop de groeiende interesse van soldaten en gendarmes in de National Rally (RN), door gemeenten te observeren “waar het gewicht van het leger en hun familie aanzienlijk telt, dat wil zeggen, plaatsen waar de aantallen relatief groot zijn maar waar de gemeentelijke bevolking is relatief beperkt ”.

Daarom heeft de RN van de gemeenten waar het leger is gevestigd 50,4 procent van de stemmen verzameld bij de laatste Europese verkiezingen in Mailly-le-Camp, 17 punten meer dan op het hele departement van de Aube. Ook in Suippes overtuigde de RN 45,5 procent van de kiezers, ongeveer 15 punten boven het gemiddelde dat in de Marne werd genoteerd.

In de weinige geselecteerde gemeenten is de stemming voor de RN ook aanzienlijk gevorderd tussen de eerste ronde van de presidentsverkiezingen van 2002 en de laatste Europese verkiezingen. Tegelijkertijd daalden de stemmen die gunstig waren voor de Republikeinen (LR) tussen de eerste ronde van de presidentsverkiezingen van 2017 en de Europese verkiezingen: minder 15,5 punten in Mailly-le-Camp, minder 10,9 punten in Sissonne, minder 10,1 punten in Mourmelon-le-Grand.

De studie toont aan dat deze trends ook merkbaar zijn in sommige gemeenten waar vliegbases zijn gevestigd, volgens een rapport van  Le Figaro .

In Ventiseri behaalde de RN bijvoorbeeld 43,6 procent van de stemmen bij de Europese verkiezingen tegen gemiddeld 26,5 procent in de rest van Hoog-Corsica.

Zelfs in het buitenland hadden de militaire bases invloed op de verkiezingsresultaten: in Abu Dhabi, waar een van deze instellingen is geïmplanteerd, heeft Marine Le Pen 12,6 procent van de stemmen verzameld in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen in 2017, vergeleken met tot een gemiddelde van 4,9 procent in de stembureaus van Dubai.

Lees ook:  Macron lijdt enorme klap met verlies aan Le Pen

Een ander deel van het onderzoek van  Ifop was  gericht op “stembureaus die in hun perimeter een kazerne van de mobiele gendarmerie huisvestten”, in stedelijke gebieden. Ook hier, de op dat moment geselecteerde gebieden, “toonden ze een stem voor Marine Le Pen in de presidentsverkiezingen ruim boven het gemiddelde van hun stad (of district voor Parijs en Lyon)”.

In Hyères in Zuid-Frankrijk was het verschil tussen de stem van de gendarme voor de National Rally en het stadsgemiddelde meer dan 20 procent. In Toulouse en Dijon was het verschil 17,4 en 12,5 procent in Rennes.

Deze veronderstelling werd ook bevestigd door te kijken naar de laagste scores behaald door de president van het voormalige Nationale Front in stembureaus naast die met een gendarmeriekazerne.

Versailles – dat alleen gendarmes en hun families omvat – registreerde 46,1 procent van de stemmen voor Marine Le Pen, in de eerste ronde, en het stembureau van Nanterre waar alleen de Republikeinse bewakers en hun families vertegenwoordigd zijn, de RN won 37,5 procent van de stemmen in de presidentsverkiezingen van 2012, vergeleken met een gemiddelde van 10,7 procent voor de rest van de stad.

In het departement Aube behaalde de lijst van Jordan Bardella bijvoorbeeld 50,7 procent van de stemmen in Ville-sous-la-Ferte, waar de Clairvaux-gevangenis zich bevindt, tegen een departementaal gemiddelde van 33,4 procent, wat vergelijkbaar in stedelijke gebieden.

De Franse politie handhaaft Le Pen al een tijdje sterk. Een Ifop-  studie uit 2017  uitgevoerd voorafgaand aan de eerste ronde van de presidentsverkiezingen, schatte dat ongeveer 51 procent van de gendarmes waarschijnlijk op Le Pen zou stemmen.

In 2017 de politievakbond  Alliance  drong de politie niet om een back-Le Pen voor het presidentschap, maar veel agenten negeerde de richtlijn, zeggen dat ze voor Le Pen en de RN toch zouden stemmen.

Jerome Fourquet, directeur van de publieke opinie-afdeling van  Ifop , zei: “Dit is de reden waarom we de stem van zeelieden, die in te grote steden wonen, of die van politieagenten, die nooit zijn gegroepeerd, niet hebben kunnen bestuderen dezelfde plaats in voldoende aantal om beslissend te zijn in het lokale electoraat. ‘

Fourquet zei dat de cijfers erg hoog waren. Als de neiging van de RN-kiezers “varieert afhankelijk van het nieuws, is het gemiddelde nog steeds erg hoog”, vertelde hij de Fransen dagelijks.

Deze stemverschillen tussen het leger en de rest van de bevolking kunnen met name worden verklaard door hun “dagelijkse leven dat ver verwijderd is van dat van een” gemiddelde “kiezer”. Bovendien is de LREM-partij van president Macron er niet in geslaagd zichzelf op te leggen als de “partij van de orde”.

“In het proces van politieke hercompositie op het werk, waar we de verzameling van het recht rond Macron observeren, zijn de kazernes nog steeds ondoordringbaar,” legde het hoofd van  Ifop  uit.

Lees ook:  Je kan geen ei bakken zonder ‘m te breken
Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Gemaskerde individuen vallen het konvooi van Marine Le Pen in Dijon aan (video)
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments