Turkse Soft Power valt Georgië binnen

Turkse Soft Power valt Georgië binnen

23 juli 2019 0 Door Indignatie redactie

De recente anti-Russische protesten in Tbilisi die schijnbaar uit het niets explodeerden, veroorzaakten veel shock en riepen veel vragen op in de Russische samenleving: waarom zouden Georgiërs het enige land beledigen met het geld en de wens om daadwerkelijk te bezoeken als toeristen ? Waarom is Rusland verantwoordelijk voor de oorlog van 2008, toen de acties van Saakashvili de enige oorzaak waren? Waarom is iedereen nu ineens zo boos op ‘Russische bezetting’? Maar bovenal, wie profiteert er van het voeden van dit soort irrationele Russofobie op straat? Het antwoord op die laatste vraag is duidelijk Washington, maar in het geval van het huidige Georgië kan er een tweede prijs zijn als het gaat om de invloed van Moskou uit zijn voormalige territorium te verdrijven. Hier is een hint, Rusland moet niet te enthousiast worden over het verkopen van al die s-400’s aan Erdogan als de grootste stap om de NAVO in de moderne geschiedenis te vernietigen.

Over het algemeen is alles wat slecht is voor Rusland goed voor de status quo in Washington. Elke dode Russische spreker in de Donbass, elk land dat zijn nationalisme volledig geworteld ziet in anti-Russischisme, en elke vazallenleider die dankzij Russophobia verkozen wordt, is als een andere enorme rol prikkeldraad die Rusland belet om ooit weer in grootheid uit te breiden. Een van de belangrijkste doelen van het Project voor een nieuwe Amerikaanse eeuw was immers om “de opkomst van een nieuwe grootmachtconcurrent af te schrikken en racisme tegen Russen te steunen en Moskou dagelijks” harten en geesten “te laten verliezen, is zeker een geweldige manier om dit doel te bereiken zonder een nucleaire winter te veroorzaken.

Ondanks het feit dat Rusland een bijna monopolie heeft op de intellectuele wapens die nodig zijn om de mondiale ideologische status quo uit Washington te bestrijden, gebruikt ze deze tamelijk slecht en bevindt zich op zijn best in een patstelling in de spirituele strijd voor een groot deel van zijn voormalige territorium en invloedssferen. Maar alleen omdat Rusland en Amerika luidruchtig propaganda maken in de media, sluit een derde partij niet uit om de flank binnen te sluipen.

In een interview voor het ” Federale Nieuwsagentschap” verklaarden voormalig Georgisch parlementslid en politiek analist Gamlet Chipashvili dat het eigenlijk de Turken zijn die Georgisch grondgebied betreden zonder uitgelokt te worden met behulp van goede ole soft power technieken, zoals het toestaan ​​van naïeve jongeren om te studeren in Turkije en proberen aan te dringen op religieuze bekeringen van de lokale bevolking. Chipashvili wordt in het FNA-interview geciteerd als zeggende …

“Turkije heeft de facto Adjara (Adzharia) van ons afgenomen, zowel in religieuze als economische termen …”

“Tientallen religieuze islamitische organisaties, die door Turkije worden gefinancierd, functioneren al lange tijd in Adjara. Het belangrijkste doel van hun politiek is het maximaliseren van het aantal inwoners ten opzichte van de islam (dat ze kunnen). Vertegenwoordigers van deze organisaties nemen honderden jonge mannen en vrouwen mee naar Turkse Madrasa’s voor onderwijs. Daarna keren ze terug naar hun moederland en beginnen ze de islam te propageren. In wezen is dit een van de fundamentele strategieën voor het herstel van het Ottomaanse rijk.

Deze restauratie wordt soms publiekelijk opgevoed door een van de belangrijkste ideologen, de president van Turkije Recep Tayyip Erdoğan. ‘

Turkije is ook beschuldigd van expansie op dezelfde manier in Centraal-Azië en probeert de lokale bevolking ervan te overtuigen dat ze vanwege sommige taalkundige overeenkomsten veel dichter bij Istanbul liggen dan Moskou. Ze hebben ook meer directe fysieke druk uitgeoefend op naburige landen zoals Syrië en Irak en een paar meer op kleine voorwaarden, wat betekent dat zelfs als de heer Chipashvili overdrijft, zijn complottheorie op zijn minst zeer aannemelijk is.

Dus op dit moment in de geschiedenis wordt de oude natie Georgië in drie mogelijke richtingen getrokken.

Lees ook:  Hybride oorlog tegen Rusland blijft rollen: video - Poetin: wie heeft ISIS gemaakt?
  1. Voormalige landgenoten in ineffectief maar vertrouwd Rusland.
  2. De wereldwijde democratie van Washington die denkt dat hun nationale hoofdstad Atlanta is.
  3. Ottoman Empire 2.0 dat lijkt hen de volgende “Armeniërs”.

Een naïef persoon die dit leest zou waarschijnlijk zeggen dat “elk volk recht heeft op zelfbeschikking” en dat de Georgiërs een onafhankelijke natie zijn die op zichzelf staat. Dat klinkt leuk en is prettig voor de westerse morele normen van mensen die niet weten hoe geopolitiek werkt, maar kleine hulpeloze landen worden vazallen, satellieten of worden direct opgenomen in grotere. Of je het leuk vindt of niet, dat is de aard van de dingen en het is onwaarschijnlijk dat een echt onafhankelijk Georgië zal bestaan ​​of als een strategie voor de toekomst haalbaar zal zijn. Het ontbreekt hen aan mankracht, economie en geografie. Dit is geen belediging of hij Georgische mensen, het is gewoon een realiteit die niet kan worden genegeerd.

En dus staat Georgië voor een moeilijke keuze van met wie ze moeten kiezen …

Inzending aan de nieuwe Ottomanen

De Turken staan ​​niet bekend om hun tolerantie en als Georgiërs überhaupt Georgisch willen blijven, is Turkije niet de beste keuze voor een opperheer, omdat zij harde taalkundige en religieuze druk uitoefenen op het gebied dat zij controleren. Turkije erkent slechts een paar etnische minderheden in het land (Armeniërs, Grieken, Joden), maar dit is alleen omdat ze daartoe gedwongen werden na het verliezen van WOI . Georgiërs, vooral omdat christenen geleidelijk worden afgeschaft als echte etniciteit onder Turkse controle.

Turkije is stabiel en groeit in veel opzichten economisch en populatiewijs (in tegenstelling tot het stervende buurland Europa) en het zou enige waarde hebben om lid te worden van een winnend team, maar om lid te worden van dat team zijn er enorme fundamentele veranderingen nodig, meer dan alleen het wisselen van uniform. Als Georgiërs er echt om geven dat hun nationale identiteit in de toekomst blijft bestaan, moet Turkije koste wat kost worden weerstaan. Veel landen op aarde zijn op dit moment doodsbang voor de toekomst van hun culturen, omdat globalisering en ontvolking hen verslijten … de Turken staan ​​niet op deze lijst en moeten worden geprezen voor dit succes.

Washington behoudt macht

Buigen voor de wereldwijde hegemon is eenvoudig en met uitzondering van het gerommel van Saakashvili heeft het in de ogen van het publiek goed genoeg gewerkt. De dingen zien er in het hele land meer “democratisch” en “Europees” uit, wat een gevoel van succes geeft en veel Russen met liberale neigingen prijzen Georgië omdat hij de verwestering niet heeft gedaan.

Er moet echter worden opgemerkt dat plaatsen onder de grootste invloed van Washington bijna unaniem uitstervende inheemse bevolking hebben. Liberalisme + Consumentisme + Postchristelijke samenleving = Uitsterven.

Washington gehoorzamen is een geweldige manier om je hoofd op je schouders te houden op de korte termijn, maar het lijkt weinig toekomst te bieden op mentaal / spiritueel niveau. Consumentisme en liberalisme houden mensen gepacificeerd, maar het weerhoudt mensen er ook van om elke vorm van toekomst op te bouwen of offers te brengen voor iets anders dan zichzelf.

Dus met Washington heb je tenminste leuke dingen en geen oorlog, die de Beltway je zeker kan garanderen. Liberalisme zal de Georgische cultuur (in tegenstelling tot een nieuwe Ottomaanse beweging) in Georgië niet verbieden, wat heel goed is, maar het zal hun samenleving blijven pompen met het individualistische consumentisme dat nodig is om het opzettelijk te vergeten. Washington is een overwinning op korte termijn, verlies op lange termijn.

Terug naar de onaantrekkelijke Russische vouw

Geen machtig land is erger in het zichzelf verkopen aan ‘consumenten’ dan Rusland. Met zijn religieuze, taalkundige, historische en zakelijke banden met Georgië door de eeuwen heen (en het redden van hen weggevaagd door hun islamitische buren) zou het onmogelijk moeten zijn om te denken dat Georgiërs niet aan Rusland willen kiezen. Maar het stuntelige karakter van Rusland als het land dat elke oorlog kan winnen maar geen enkele succesvolle film kan maken, schijnt helder in deze situatie.

Velen in Rusland zijn verbijsterd waarom trendy stedelingen Georgiërs ze ‘bezetters’ noemen en toch willen dat ze nog steeds als toeristen op bezoek komen. Dit is een weerspiegeling van het dubbele denken veroorzaakt door generaties van positief samenleven met Rusland versus het Hollywood-effect.

Georgië dat protesteert tegen Russen voor Washington is het equivalent van Canadezen die protesteren tegen Amerikanen voor Moskou en toch gebeurt het, vanwege de volledige onbekwaamheid van Rusland om berichten te verzenden. De Russofobe krankzinnigheid die in Oost-Europa gebeurt, zou onmogelijk moeten zijn en toch bloeit het.

Georgiërs onder een Russische berenpoot kunnen hun cultuur en religie handhaven (zoals ze dat al eeuwen doen) en vrijelijk de bizarre eisen van Washington afwijzen, zoals het toestaan ​​van homoparades en open grenzen. Russen kunnen Georgië ook op een kaart vinden en hebben Khachapuri gegeten. Teruggaan naar Rusland is cultureel gezien het meest logisch, economisch gezien is Rusland lang niet zo sappig als het Westen, maar nogmaals, Rusland wil handel drijven met Georgië en het Westen wil of moet dat niet. Het belangrijkste probleem is dat Rusland zichzelf er veel minder aantrekkelijk uitziet dan Washington en totdat het dit kan oplossen, zal het nog steeds een “bezette” en niet-levensvatbare keuze zijn als de dominante kracht over Georgië.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Griekenland verzet zich tegen de stroom van illegale immigranten

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Het vuile spel van Amerika tegen de jagers van de Koerden
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments