Brekend!!! – Erdogan overleden? Geruchtenmachine social media draait op volle toeren

Brekend!!! – Erdogan overleden? Geruchtenmachine social media draait op volle toeren

24 juli 2019 1 Door Indignatie redactie

Sinds 48 uur draait de geruchtenmachine in het Midden Oosten op volle toeren met het bericht dat de Turkse president Erdogan in Istanbul aan een hartaanval is overleden.

Veel is er niet bekend, maar de Turkse regering hult zich in stilzwijgen (links). De felicitatie aan de nieuwe Britse premier werden via Twitter overgebracht. Dat voortdurende stilzwijgen heeft de wildste geruchten op gang gebracht (rechts).

Interessanter is dat dit bericht rechtstreeks van drie nieuwszenders (1,2,3) uit het Midden Oosten afkomstig is. Dat zegt niets, maar is toch opvallend. Met name Palawa (3) is geen kleine site., met een geschatte jaarlijkse 16 miljoen bezoekers. Ook een kleine Griekse site berichtte er vanmiddag voorzichtig over. Ook vanuit Koerdische bronnen komt (hoopvol gestemd) nieuws.

In een land waarin dat pas een paar jaar terug een militaire coup ternauwernood werd afgewend, is het vreemd dat de president niet binnen 24 uur laat zien dat hij nog leeft. Het zou kunnen duiden op groeiende onrust.

Maar indien Erdogan echt zou zijn overleden, is er pas echt reden voor onrust binnen de Turkse regering. Een duidelijke politieke kroonprins ontbreekt, zodat de stilte en onzekerheid die alles nu nog in het ongewisse houdt, kan worden benut om een interne machtsstrijd in een verder stadium te doen belanden dan anders mogelijk zou zijn. Dat kan de stabiliteit van het land alleen maar ten goede komen.

Lees ook:  Kan Recep Erdogan the Magnificent Libië redden?

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenDe internationale implicaties van een ontijdig overlijden van Erdogan zijn enorm. Met een groeiende crisis rond Cyprus en Turkije dat op het punt lijkt te staan de NATO te verlaten en zich meer op Rusland (dè vijand van NATO) te richten, si dit niet het moment dat het land zich veroorloven kan haar leider te verliezen.

Vanzelfsprekend, iets is pas waar als het officieel wordt ontkend. Zo werkt de wereld tegenwoordig. Het zou ook een teken van kracht zijn als de Turkse president thuis rustig achterover geleund alle onrust zou bekijken, dus wie weet? Maar heel waarschijnlijk is dat nu ook weer niet: het zou krachten los kunnen maken die niet meer beheersbaar kunnen blijken. Dat geldt al evenzeer voor de situatie waarin de president nog leeft, maar mogelijk onherstelbare medische handicaps heeft opgelopen – zoals bijvoorbeeld door een beroerte.

Alles bijeen is het een vreemde situatie. De eerste geruchten zijn al vrijwel net zo lang in omloop als dat de president niet meer in het openbaar is gezien. Dat sindsdien al meer dan 48 uur verstreken zijn, lijkt geen goed teken voor Erdogans aanhangers.

WORDT VERVOLGT….

Threat Journal on Twitter

At least THREE Arab media outlets reporting Turkish President @RTErdogan dead of a heart attack. If true, this will have massive implications for #Turkey, Syria, Iraq, #NATO, Russia. https://t.co/rxGFmbB7ub https://t.co/e1CBNUKqam https://t.co/8d7xoRDZo5

Botin Kurdistani on Twitter

Video : Istanbul TV : We asked Justice and Development Party’s headquarter & presidency : #Erdogan is died or alive?Lees ook:  Erdogan heeft maling aan Trump en schaf de S-400 aan

Comments

comments