Speculatie dood Erdogan blijft onbevestigd of ontkend

Speculatie dood Erdogan blijft onbevestigd of ontkend

25 juli 2019 0 Door Indignatie redactie

Geruchten over de dood van de Turkse president Erdogan worden niet bevestigd of ontkend door Turkse ambtenaren als speculatieverspreiding wereldwijd.

Op 21 juli 2019 publiceerden activisten en verschillende Arabische mediawebsites het nieuws van het overlijden van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan na een plotselinge hartaanval zonder enige officiële verklaring van de Turkse ambtenaren.

Een van de Egyptische mediapagina’s op Facebook schreef dat de aankondiging van de dood van de Turkse president Erdogan kort na een acute hartaanval in het Turkse presidentiële paleis werd aangekondigd.

Volgens onze bronnen in Ankara, gebeurde de vermeende dodelijke gebeurtenis op 21 juli 2019, slechts enkele minuten voor middernacht. Onze bronnen zeggen dat een vergadering op zeer hoog niveau rond 6 a.m.lokale tijd in werking werd gesteld en er een nationale media graporde is. Veel activisten in Turkije hebben informatie online geplaatst sinds de vermeende gebeurtenis heeft plaatsgevonden.

Jonathan (Yoni) Michanie on Twitter

BREAKING NEWS: Turkish President Erdogan had a heart attack, he is currently 61 years old. Doctors fight for his life. Turkish sources haven’t confirmed or denied the reports. – Some reports saying he’s dead.

I am ToRe 🎙️ on Twitter

Rumors that : #Turkey “Over the past several hours on Monday, social media sites have reported that Turkish President Recep Tayyip Erdogan died, following a heart attack. The presidential presidential palace in Ankara, Turkey has remained silent on the matter.” @SecPompeo ??

‘We kunnen niets bevestigen of ontkennen over de gezondheid van president Erdogan. We kunnen bevestigen dat de Iraanse centrale bankfunctionaris dit weekend in Turkije was om hem te ontmoeten om handel te bespreken en de inzet van de EU voor INSTEX. “

INSTEX is iets dat van groot belang is voor Turkije, Iran en Qatar.

In januari 2019 kondigden het VK, Frankrijk en Duitsland de opening aan van een nieuw kanaal voor niet-dollarhandel waarmee EU-entiteiten zaken kunnen doen met Iran , waarbij de Amerikaanse sancties worden omzeild. Met andere woorden, ze implementeren een manier om Amerikaanse sancties tegen Iran te voorkomen, wat een belangrijk onderwerp van discussie was tussen de VS en Turkije.

“De Amerikanen hebben van hun dollar een wapen van de economische oorlog gemaakt. Dit zal op de middellange en lange termijn negatieve gevolgen hebben voor de invloed van de dollar op de internationale handel. Je ziet dat veel Amerikaanse bondgenoten afstand nemen van het gebruik van de dollar en hun eigen nationale valuta gebruiken. Vorig jaar gebruikten Iran en Turkije hun nationale valuta voor 35% van hun handelsvolume en andere landen volgen dit voorbeeld. ”

CNN’s Farid Zakaria 17 juli 2019 interview van de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif in de residentie van Iran Ambassador bij de VN uitgezonden zondag 21JUL2019

Het Iran State News Agency werkte het bezoek van Zarif uit en voegde ook het idee toe dat een bewapende Amerikaanse dollar geen plaats heeft in het Shanghai Corp, maar ze spraken niet over INSTEX , waarover dit weekend in Turkije en vorige week met president werd gesproken Poetintoen hij EU-ambtenaren ontmoette. We dachten dat de EU sancties tegen Rusland had opgelegd, maar zijn ze nu bereid om ze toe te laten tot het nieuwe banksysteem ?

Lees ook:  Het Syrische beleid van Trump is niet eerst Amerika - het is alleen Amerika

Er zijn in het verleden veel geruchten geweest over de dood van president Erdogan, maar dit is de EERSTE keer dat de Turkse autoriteiten niet BEVESTIGEN of ONTKENNEN. Het meest interessante is dat dit gerucht ongeveer 24 uur live is geweest zonder officieel antwoord en komt op een moment dat Turkije “bruggen brandt”.

Onlangs heeft Turkije vuren aangestoken met “bondgenoten”.

Verenigde Staten van Amerika

  • Hun ontvangst van S-400-raketten uit Rusland heeft hen uitgesloten van deelname en het ontvangen van F-35-vliegtuigen uit de VS en hoewel president Trump zei dat hij niet van plan is om anders congresstaten sancties op te leggen. Minister van Buitenlandse Zaken Çavuşoğlu zei dat Turkije wraak zou nemen op eventuele sancties.
  • Vandaag heeft Turkije gedreigd om door de VS gesteunde Syrisch-Koerden aan te vallen

Europeese Unie

  • Vandaag werd door EU-media gemeld dat Turkije verklaarde dat als de EU hen niet het geld betaalt dat beloofd is om hun noordelijke grenzen te beveiligen tegen vluchtelingen die de EU binnenstromen, ze zullen stoppen met het beëindigen van de overeenkomst en verplicht alle Syriërs Istanbul te verlaten.
  • De EU heeft sancties opgelegd aan Turkije voor illegaal boren in door de EU gecontroleerde wateren en dat deze in strijd zijn met internationale wetten die de soevereine grenzen van zowel Griekenland als Turkije schenden. Turkije is het ENIGE land dat Noord-Cyprus als legitiem grondgebied van Turkije beschouwt nadat het in 1974 was binnengevallen en bezet.
  • Op vrijdag zei Erdogan dat hij er geen probleem mee heeft Cyprus opnieuw binnen te vallen zoals 45 jaar geleden om hun land op te eisen en

Libië

Alle Arabische landen, inclusief Israël en de VS, zijn in de war over waarom Turkije vorige week de defensieovereenkomst met Tripoli als hun leger ondertekende. De Turkse moslimbroederschapsregering heeft de regering van de regering van National Accord (GNA) van Tripoli (VN gekozen) volledig gesteund. De GNA wordt in feite gerund door de Libische Moslimbroederschap, ondersteund door de staat Qatar. De betrokkenheid van Turkije bij de Libische burgeroorlog om het Libische Nationale Leger (LNA) te bestrijden, dat de Verenigde Staten en veel andere landen steunen, heeft veel vragen opgeroepen waarom zij dit doen. Veel landen beweren dat het voor hen een manier is om bovendien het centrale Middellandse Zeegebied te veroveren waardoor ze militaire patrouille en toegang krijgen, wat bijdraagt ​​aan de toch al zware aanwezigheid in het oostelijke Middellandse Zeegebied om hun illegale olieboringen voor de kust van Cyprus te beschermen.

Lees ook:  Een andere reden om GEEN gefrituurd voedsel te eten, het echte probleem met blootgestelde plantaardige olie

Als de geruchten waar zijn, wie volgt Erdogan dan op?

In het geval van de dood van president Erdogan zou zijn opvolger Fuat Oktay zijn , de vice-president van Turkije. Oktay is een fervent voorstander van moslimbroederschap en niet zo “welsprekend” als Erdogan als het gaat om buitenlandse betrekkingen.

Is president Erdogan dood? Niemand weet. In het verleden, toen geruchten dat Erdogan dood was verspreid, heeft de Turkse regering ze snel weerlegd en dat gebeurt nu niet.

We hebben niet veel MSM-persberichten vet genoeg gezien om de vraag te stellen aan slechts een handvol “geverifieerde” Twitter-gebruikers en veel onderzoeksjournalisten in het buitenland. Onze medewerker heeft contact opgenomen met Ilhan Omar om haar te vragen met Turkije te communiceren, omdat ze vaak wordt gebeld door de minister van Buitenlandse Zaken van Turkije en achter gesloten deuren luncht met de ambassadeur van Turkije.

I am ToRe 🎙️ on Twitter

Seems like @Jerusalem_Post contributors a d my sources in Cyprus say this is legit? @Ilhan call @MevlutCavusoglu since you have his cell or text him. We got a FISA on you so we will hear it . #RumorOrFact https://t.co/V6BVzFccbo

Op het moment van publicatie begon Griekenland, het buurland van Turkije, te rapporteren over de “geruchten” dat de president van Turkije is overleden.

Volgens een Grieks media-rapport:

VERTALING: Het is belangrijk op te merken dat in het verleden de Turkse persdienst en het presidentiële paleis geruchten onmiddellijk hebben weerlegd. Ondanks de geruchten over de dood van Erdogan die bijna 24 uur duurt, blijft het Turkse presidentiële paleis en perskantoor zwijgen, voedt het nieuwe geruchten en bevestigt het de geruchten over zijn dood.

“We weten ook niets. Ik werd twee keer opgehangen en TRT zal ons niets bevestigen of ontkennen wanneer ze meestal snel zijn. ”

Journalist SKAI NIEUWS GRIEKENLAND

Dit verhaal ontwikkelt zich nog steeds.

Lees ook:  Foto's van de Griekse grens: wat gebeurt er met de kinderen op de video-opnamen? (Update)

Als de geruchten waar zijn, wordt Ilhan Omar waarschijnlijk verwacht de begrafenis bij te wonen.

Tore  is een landelijk gesyndiceerde talk radio-host die live MF 12-2PM EST uitzendt op  Red State Talk Radio  en een medewerker voor LauraLoomer.US.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments