CNN: Gij zult geen andere media vóór ons hebben, China-men!

CNN: Gij zult geen andere media vóór ons hebben, China-men!

28 juli 2019 0 Door Indignatie redactie

De magische term “Nepnieuws” van Donald Trump sloeg absoluut de spijker op de kop wat betreft het sombere gedrag van de huidige Mainstream Media wanneer zij hun product fabriceren. Maar onder Fake News moet er nog een subcategorie van “Fake Outrage” zijn. Dit betekent dat het nieuws feitelijk wordt gepresenteerd en van waarde kan zijn voor het publiek, maar de reactie binnen dit nieuws is hysterisch en / of enorm overdreven.

Neem bijvoorbeeld de nogal gedetailleerde analyse van CNN over hoe China zich beweegt in de Afrikaanse mediawereld . De verstrekte informatie lijkt waar te zijn, maar het is geschreven om de westerse lezer te vullen met een soort dreigende angst. Het artikel eindigt op een perfecte doomsday quote van een promovendus die ze hebben geïnterviewd …

“In de afweging tussen het loslaten van enige soevereiniteit en het bouwen van een ultramodern telecommunicatienetwerk hebben de meeste Afrikaanse landen voor dit laatste gekozen,”

Blijkbaar kun je vreselijk naïef en bevooroordeeld zijn terwijl je aan een promotie werkt en / of je volgende salaris van CNN krijgt. Het idee dat modern Afrika volledig onafhankelijk en gratis is, zolang de Chinezen stoppen met het verzenden van telefoons en kabel-tv-schotels naar het continent is mentaal.

‘Post-koloniaal’ Frankrijk heeft volgens Business Insider 3000 troepen verspreid over 5 Afrikaanse landen die zich uitstrekken van het uiterste westen van het continent tot de Hoorn van Afrika. De Washington Post zegt dat de VStijdens het presidentschap van Obama troepen hadden in ten minste 13 Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara . Het is duidelijk dat niet alle bases openbare kennis zijn, dus er zijn ‘tenminste’ 13 bases. Vrije en onafhankelijke landen worden niet gesmoord door buitenlandse troepen.

Sub-Sahara Afrika wordt ook geplaagd door massale overheidsschulden, waarvan ongeveer de helft van de naties rood staat tot de helft van hun nationale BBP volgens de econoom. Dit roept de vraag op aan wie zij schuldig zijn? Natuurlijk zijn het mooie witte gezichten bij het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank, niet hun buren. De African Development bank is een speler, maar achter hun lokale uiterlijk hebben ze veel buitenlandse (westerse) partners . Het Westen heeft nog steeds een financiële wurggreep in Afrika. Is dit de eigen schuld van Afrika voor het hebben van corrupte leiders die IMF-leningen hebben afgesloten die ze onmogelijk zouden kunnen terugbetalen? Ja dat is het waarschijnlijk, maar het maakt niet uit hoe de schuld is ontstaan, de Afrikaan is hiertoe verplicht, dus niet erg puur en onafhankelijk.

Lees ook:  Hoe dom denken ze dat we zijn?

CNN vergat bij hun analyse van de Chinese expansie in de Afrikaanse informatieruimte ook dat de media over de hele wereld standaard Amerikaans zijn. Het is onjuist om arm Afrika te portretteren (wat niet meer zo arm is als je via Google Maps een virtuele reis door hun steden maakt), omdat deze volledig gratis mediaruimte alleen gevuld is met wat ongelukkige lokale inhoud die verpletterd zal worden door Xi ‘kwaadaardige 10.000 dorpen plan. Als je de wereld rondreist en een bioscoop ziet, zijn Hollywoodfilms gegarandeerd en worden vertaalde Amerikaanse shows / films op tv gegarandeerd in de hotelkamer. Het hele campy genre van Oegandese actiefilms (de enige in Afrika gemaakte film die je waarschijnlijk ooit zult zien) is gebaseerd op het imiteren van Hollywood.

Om te zeggen dat Afrika leeg is van media is gek, moet de auteur van CNN minder oneerlijk of meer zelfreflectief zijn. Hun echte probleem met China dat in 10.000 dorpen tv-schotels aanbiedt en smartphones verkoopt die zijn gebouwd voor Afrikaanse realiteiten (goedkoop, goede batterijduur om lange stroomuitval te overleven, telefoons op lokale talen richten) is dat het een bedreiging vormt voor de Amerikaanse / westerse dominantie van het continent. De Chinese communisten doen het kapitalisme beter dan het Westen in Afrika en op zijn minst onbewust schrikken sommige mensen bij CNN.

There is nothing wrong with an American news outlet saying that they want to keep the world’s eyes seeing history and events through a primarily American filter. There is nothing wrong with wanting America to step up its game in Africa to make sure hearts and minds are won over on a continent that has lots of lovely natural resources. It would be a normal healthy attitude to say something like “If the Chinese want to take Africa, then they’re going to have fight for it, right boys!?”. But somehow trying to make the Chinese look evil for attempting to make money selling products and services and gain soft power influence is Fake Outrage.

Lees ook:  LOL: CNN promoveert klimaattiener Greta Thunberg tot heuse coronavirus-expert

China probeert gewoon de rationele dingen te doen die Amerika tientallen jaren na de Tweede Wereldoorlog heel goed deed – hun mediatechnologie naar zoveel mogelijk markten brengen om zoet geld te verdienen en die allemaal zo belangrijke soft power overwinningen te behalen. Als je een probleem hebt met de Chinezen die aan bepaalde marktbehoeften in Afrika beantwoorden, dan moet je eerlijk pleiten voor een economische strijd voor het grondgebied. Veel van de grootste technologiebedrijven ter wereld komen uit het Westen. Als je je infokolonies zo graag terug wilt hebben, ga er dan voor uit en win ze met goede technologie en geweldige inhoud. Lieg niet tegen het Engelssprekende publiek, wat impliceert dat Beijing op een of andere manier enorm inherent verschilt van Washington en door zijn aard kwaad doet.

CNN is zowel racistisch als een perfect voorbeeld van “Fake Outrage”.

Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Comments

comments