Door de getuigenis van Mueller was ‘Russiagate’ weer kortstondig in het nieuws

Door de getuigenis van Mueller was ‘Russiagate’ weer kortstondig in het nieuws

28 juli 2019 0 Door Indignatie redactie

Die getuigenis leverde niks op. Of het moest zijn dat uiteenlopende commentatoren nu mogelijkheden zien om de FBI te onderzoeken. Wat bracht hen op het idee om een onderzoek tegen Trump te starten? Anderen vinden het een mooie gelegenheid om de landen te noemen die wél overduidelijk geprobeerd hebben de verkiezingen te beïnvloeden. Meer in het bijzonder Israël, Oekraïne en het Verenigd Koninkrijk, waarvan Oekraïne en het Verenigd Koninkrijk ook druk in de weer zijn geweest om Mueller te helpen. Bij Israël lag dat anders, want die hebben met Trump een ‘Aas’ in het ‘Witte Huis’.

De ‘Democraten’ hoopten op het startschot voor ‘Impeachment’, maar dat kwam niet. En nu vreest men dat deze hele schertsvertoning zal leiden tot nog vier jaar Trump, omdat deze onzin een ‘volksheld’ van Trump heeft gemaakt. Wat daarbij echter ook een rol speelt, dat is de rol van de machtige ‘Non State Actors die proberen de verkiezingen te beïnvloeden door de publieke opinie te beïnvloeden. Menigeen in het Trump-kamp denkt er niet over om op Joe Biden te stemmen, die de meest kansrijke kandidaat lijkt om de nominatie voor de ‘Democraten’ binnen te slepen. Maar ze zouden wel op Tulsi Gabbard kunnen stemmen, die echter door de ‘Warparty’ wordt tegengewerkt, en nu ook Google aanklaagt. En niet alléén omdat ze wil dat de Verenigde Staten zich terugtrekt uit al die oorlogen, maar ook omdat zij zich keert tegen de ‘Banken’ en andere partijen in het gevecht om de macht waar men in de VS helemaal klaar mee is. Anderzijds schijnt Trump al meer dan twee miljard aan champagnedonaties binnen te hebben, en Gabbard gaat dat met haar programma nooit halen. En geld is de ‘olie’ waarmee de politiek in de Verenigde Staten wordt gesmeerd. En ja, veel van dat geld komt van de ‘oliemaatschappijen’, en daaraan gelieerde donoren.

Lees ook:  Het Witte Huis weet dat het verliest van beschuldiging

De verkiezingen zijn nog te ver weg, om er iets zinnigs over te kunnen zeggen, maar ‘Russiagate’ is een dood paard. Het zal hooguit postuum nog worden opgegraven voor een politiek proces als Biden, of een andere ‘Warparty’-kandidaat wint. Maar in de aanloop naar die volgende ronde in de ‘Trump-saga’ is er een dossier dat véél belangrijker is, en dat is Epstein.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenDeze week werd het bijna levenloze lichaam van Epstein, zoals Raúl Ilargi Meijer al had voorspeld, in zijn cel aangetroffen. Die bronnen waren het er niet over eens of het een poging tot zelfmoord was, een geënsceneerde aanval om te bewerkstelligen dat hij overgeplaatst wordt naar een andere gevangenis, of dat iemand getracht heeft hem van kant te maken. Pedoseksuelen hebben het niet makkelijk in de gevangenis, zoals bekend. Maar er zijn ook nogal wat ‘geïnteresseerde partijen’ die hem liever niet horen ‘zingen’ in de rechtbank, of zitten te wachten op zijn memoires. Er gaat geen dag voorbij, of er komen nieuwe onthullingen voorbij. Het gros van die onthullingen bevatten volop speculatieve verbanden op grond van ontmoetingen die het nieuws haalden, maar ook over het gebruik van een Saoedisch paspoort, en zijn trips naar voormalig Joegoslavië, waar hij op onduidelijke wijze betrokken was bij de ontwikkelingen toen dat land uiteen viel, samen met enkele andere ‘namen’ in de wereld van de macht.

Lees ook:  Greta Thunberg als een projectievlakGreta Thunberg als een projectievlak

De nu in zwaar weer verkerende ‘Deutsche Bank’ had al stevig aan de bel getrokken vanwege verdenkingen, maar er werd blijkbaar niks mee gedaan. ‘Deutsche Bank’ was trouwens pas in beeld gekomen bij Epstein nadat Morgan Stanley formeel alle banden met hem verbrak, nadat hij werd veroordeeld. Maar de Amerikaanse bank zou informeel nog wel goede ‘deals’ in de aanbieding hebben gehad.

Zijn inmiddels steeds vaker genoemde partner, Ghislaine Maxwell, is ondertussen ook druk met het liquideren van bepaalde activiteiten, waarvan nu nog niet gezegd kan worden of er een verband is met het fijnmazige financiële netwerk van Epstein, maar je kunt er vergif op innemen dat er naar gekeken gaat worden.

Ja, het is waar dat het verhaal van Epstein nóg makkelijker te verkopen is aan bange mensen dan de angst voor obscure Russen die hun rechtmatige president (‘Hillary‘) de das omdoen met een handjevol onduidelijke advertenties via een bedrijf in St Petersburg. En dat dat ook een gevaar is. Waar een bijna terloopse berichtgeving in de ‘mainstream’ media afdoende was om het vuiltje over te laten waaien in het verleden, kan ik mij niet voorstellen dat het deze keer ook te ‘managen’ is. Dat geldt niet alleen voor het feitelijke verhaal, maar ook voor de consequenties voor de komende verkiezingen. Veel zal afhangen van de mate waarin we zicht krijgen op ‘spelletjes’ waar burgers in de Verenigde Staten persoonlijk schade van ondervonden, door beslissingen van individuele politici die zich lieten chanteren, en of er een verband opduikt met geheime diensten die het land waarvoor ze werkten in diskrediet brachten, of zelf chantabel werden, en handelden in strijd met de belangen van dat land.

Lees ook:  Extreem-rechts en nazi´s zijn in opkomst

Dat er al bloggers zijn die ‘Russiagate’ en Epstein in elkaar proberen te schuiven, verbaast mij niet. Maar vergeet dan niet dat ‘Russiagate’ een ‘Hoax’ was, en Epstein levensecht. En waar er ook volop vrouwen een ondersteunende rol in dat Epstein verhaal hebben, of er beter van geworden zouden zijn, is het niet te verkopen als een ‘MeToo’-verhaal naar het model van Weinstein. Dit gaat ook de ‘Teflon-klasse’ in de wereld van de ‘Identity Politics’ pijn doen.Comments

comments