De decadentie van het late stadium van Amerika

De decadentie van het late stadium van Amerika

29 juli 2019 0 Door Indignatie redactie

Internationale mens : Economisch, politiek en sociaal lijken de Verenigde Staten een weg in te slaan die niet alleen in strijd is met de grondbeginselen van het land, maar ook snel versnelt naar grenzeloos verval.

Het woord “decadentie” wordt vaak geassocieerd met de val van het Romeinse rijk, dat moreel corrupt werd – de mensen lui, verspillend en gebrek aan discipline. Veel waarnemers hebben erop gewezen dat de VS op dezelfde manier decedent wordt. Hoe zie je het

Doug Casey : Er is geen twijfel over; de cultuur in de VS verandert. Waar te beginnen? Het is een boeklengte onderwerp. Een ding dat me absoluut verbaast, is dat de term “culturele toe-eigening” voor veel mensen tegenwoordig een modewoord is geworden. Het concept is eigenlijk helemaal gek.

Het is bizar – pervers, eigenlijk – dat de mensen die het meest zeuren over culturele toe-eigening door Amerikanen zelf geen waardevolle culturen hebben. Het feit is dat de enige cultuur in de geschiedenis van de wereld die op iets neerkomt die van de westerse beschaving is. Het Westen heeft alle concepten van de mensheid gegeven, zoals vrijheid van meningsuiting, vrijheid van gedachte, persvrijheid, vrije markten, individualisme, wetenschap en rationaliteit. Bovendien heeft het Westen bijna alle geweldige muziek, literatuur, architectuur en filosofie ter wereld gecreëerd

Mensen die van Amerikanen culturele toe-eigening tot schandaal proberen te maken, zijn in feite oplichters en racehustlers. Ik heb het over zwarten die woedend zijn over blanke vrouwen die Afrikaanse oorbellen dragen. Of Hispanics die een paar blanke meisjes uitkiezen die een taco-stand opzetten na een bezoek aan Mexico.

Ik heb veel tijd doorgebracht in de Spaanstalige wereld ten zuiden van de Amerikaanse grens. Anders dan schilderachtige sombrero’s, wat lokaal eten en sommige in wezen primitieve ambachten, hebben ze geen cultuur die alles waard is.

Dat geldt absoluut voor Afrika. Afrikanen moeten eeuwig dankbaar naar het Westen zijn als wanneer da Gama de Kaap werd afronding in de 15 ste  eeuw, had hij gewoon weggegooid een wiel. Maar hij zou ook een instructieboek moeten weggooien. Maar niemand kon het lezen, omdat het hele continent ten zuiden van de Sahara analfabeet was.

Dit geldt voor het grootste deel van de primitieve wereld. Ik aarzel om ‘ontwikkelingslanden’ te zeggen, omdat ontwikkeling uitsluitend te danken is aan geïmporteerd kapitaal en expertise. Als die instroom stopt, kan Afrika teruggaan naar de bush, met massale honger.

De enige culturen ter wereld die kunnen concurreren met de westerse beschaving zijn die in het oosten. Maar wat hebben ze? Eerlijk gezegd, niet veel, afgezien van taoïsme, zen, yoga, vechtsporten en een aantal geweldige keukens. Sommige dingen van waarde, maar niet veel in vergelijking met het Westen.

Het feit dat westerlingen zich schamen voor hun cultuur is een teken van de ineenstorting van het Westen. De meeste Europeanen en Amerikanen zijn zo geïntimideerd door deze mensen die belachelijk zijn over belachelijke dingen dat ze zichzelf niet eens proberen te verdedigen.

In plaats daarvan zijn ze het met hun aanvallers eens, steken hun staarten tussen hun benen en dwalen weg. Ik twijfel er niet aan dat Amerikanen zullen instemmen met het betalen van ‘herstelbetalingen’ aan zwarten voor slavernij. Het is een absurd concept, ongeveer net zo belachelijk als de Engelsen me schadevergoeding betalen vanwege wat ze 200 jaar geleden met mijn voorouders in Ierland hebben gedaan.

In feite waren de Afrikanen die naar de Nieuwe Wereld werden geëxporteerd de gelukkigen. Hun nakomelingen hebben een levensstandaard en kansen die 10 of 20 keer groter zijn dan die nog steeds op het continent.

Maar het feit dat deze dingen zelfs worden besproken, is een duidelijk teken van de ineenstorting van het Westen. Het lijkt erg op wat er gebeurde in het late Romeinse rijk.

Toen Rome in zijn bloei en op zijn hoogtepunt was, waren de leiders van Rome allemaal inheemse Romeinen of op zijn minst inheemse Italianen. Als ze in andere delen van het rijk werden geboren, waren ze van de Romeinse cultuur en hadden ze Romeinse namen en Romeinse waarden. Ze hadden belang bij hun beschaving.

Maar naarmate de tijd verstreek, begon dit allemaal te veranderen.

Tegen de tijd dat de barbaren het rijk binnenvielen – beginnend met de slag om Adrianople in 378 AD – was het handschrift al aan de muur. Binnen 30 jaar beheersten de barbaren het hele rijk.

De oude politieke structuur was volledig ingestort. Inheemse Romeinen verlieten het rijk en gingen naar barbaarse landen om zware belastingen te vermijden. De valuta was waardeloos. De economie was in een puinhoop. De militaire structuur was volledig ingestort. Geen van de soldaten waren Italianen; het waren allemaal barbaren ingehuurd als huurlingen. Evenzo willen hier in de VS weinig Amerikanen in de afnemende middenklasse zich bij het leger voegen. De stad Rome zelf werd ontslagen in 410 AD en het heeft nooit echt hersteld.

International Man : Economisch blijft de Amerikaanse overheid steeds meer geld uitgeven. Alleen al in 2018 bedroeg het federale tekort $ 779 miljard, een toename van $ 113 miljard ten opzichte van het jaar ervoor. Politici aan beide zijden van het gangpad vallen over zichzelf heen om nieuwe regeringsfreebies aan te bieden die kunnen betalen voor school, medische zorg, en de lijst gaat maar door.

Hoe speelt dit in op het thema van de decadentie van de VS?

Doug Casey : Nou, of u nu een individu of een gezin of een land bent, als u boven uw middelen leeft, bent u bijna door dat feit decadent. Je bent niet van plan voor de toekomst.

Maar de schulden en gerapporteerde tekorten van de Amerikaanse overheid vertegenwoordigen alleen de huidige contante uitgaven, geen verplichtingen in de vorm van toekomstige uitgaven. Als de tekorten zouden worden weergegeven met boekhouding op transactiebasis – wat bedrijven moeten doen – zouden de jaarlijkse tekorten waarschijnlijk meer op $ 3 biljoen liggen.

Om nog maar te zwijgen van het feit dat de rentetarieven kunstmatig worden onderdrukt tot ongeveer 2% in de VS. Bij meer normale niveaus van, zeg, 6%, zou het jaarlijkse tekort ongeveer $ 800 miljard hoger zijn. Dus de financiële situatie is eigenlijk veel, veel slechter dan het lijkt.

Bovendien is dit het feit dat deze tekorten ontstaan ​​in een tijd van verondersteld herstel. Maar het ‘herstel’ is opgevoerd door triljoenen nieuwe dollars te creëren en mensen in staat te stellen te lenen tegen effectief negatieve rentetarieven, zeker na inflatie. Dit is allemaal heel decadent.

Eet, drink en wees vrolijk, want morgen sterven we. Dat is niet de houding van een opkomende beschaving.

Het tegenovergestelde van “decadent” is constructief, gedisciplineerd, vooruitstrevend en zelfrespecterend. U produceert meer dan u verbruikt en bespaart het verschil.

Lees ook:  Veel kiezers uit etnische minderheden steunden ook de Brexit

Dat is precies het tegenovergestelde van wat Amerikanen vandaag doen.

We zijn helemaal decadent.

Klein troost dat de Europeanen nog slechter af zijn dan wij.

International Man:  Op individueel niveau leven Amerikanen boven hun middelen. Veel Amerikanen hebben minder dan $ 1.000 aan besparingen.

Wat zegt dit over een samenleving?

Doug Casey:  Het voorspelt heel slecht.

De gemiddelde Amerikaan is één salaris omdat hij zijn huur niet kon betalen. Wanneer de verstoringen die de afgelopen 10 jaar de economie zijn binnengedrongen, tot rust komen en de economie als geheel weer bergafwaarts gaat, zullen er miljoenen mensen zijn die hun huur niet kunnen betalen. Vele miljoenen meer gaan zich aansluiten bij de 42 miljoen Amerikanen die nu op voedselbonnen leven.

De sociale gevolgen hiervan zijn voorspelbaar.

De bevolking zal boos worden; velen zullen de straat op gaan en oproer hebben. Ze gaan overweldigend stemmen voor een politicus die zegt dat hij – of misschien wel zij – al hun problemen kan verhelpen door hen gratis spullen te geven die zijn gestolen van rijke mensen.

In zekere zin is het begrijpelijk, want het feit van de kwestie is dat de rijken inderdaad steeds sneller rijker worden.

Waarom?

Omdat zij degenen zijn die naast de firehose van geld komen die uit Washington komt. Ze krijgen het eerst; ze krijgen er het meeste van. Het is een ander teken van een samenleving in verval: de dominantie van trawanten. Dat zorgt voor veel klasseantagonisme.

Het gaat ontploffen en echt lelijk zijn. Misschien is een ding dat de situatie in de gaten houdt het enorme aantal Amerikanen dat psychiatrische medicijnen gebruikt: Zoloft, Prozac en honderd anderen. Misschien geven miljoenen anderen er niet om, zolang hun internetverbinding hen in staat stelt om videogames te spelen.

International Man : Wat gebeurt er, afgezien van het financiële aspect van decadentie, cultureel en intellectueel in de Verenigde Staten? Veel Amerikanen verwerpen bijvoorbeeld biologische feiten ten gunste van de politiek correcte rage van de dag. Is dit een teken van achteruitgang?

Doug Casey : De pc-types zeggen dat er 30 of 40 of 50 verschillende geslachten zijn – het is een vloeiend aantal. Het laat zien dat grote delen van het land geen grip meer hebben op de feitelijke fysieke, wetenschappelijke realiteit. Dat is meer dan een teken van achteruitgang; het is een teken van massapsychose.

Er is geen twijfel dat sommige mannen zijn bedraad om zich als vrouwen te gedragen en sommige vrouwen zijn bedraad om zich als mannen te gedragen. Het is zeker een psychologische afwijking, maar heeft waarschijnlijk een basis in de biologie.

Het probleem is wanneer deze mensen hun psychologische eigenaardigheden politiseren, proberen het in wetgeving om te zetten en de rest van de samenleving dwingen om hen een speciaal beschermde status te verlenen.

Duizenden mensen gaan elk jaar naar artsen om zichzelf te laten verminken zodat ze iets anders kunnen worden. Tegenwoordig kunnen ze vaak de overheid of verzekeraars ertoe brengen om ervoor te betalen.

Als je jezelf wilt verminken, is dat prima; dat is jouw zaak, ook al is het krankzinnig. Anderen ervoor laten betalen is strafbaar. Maar het wordt nu door het grootste deel van de samenleving als normaal geaccepteerd.

De acceptatie van politiek correcte waarden – ‘diversiteit’, ‘inclusiviteit’ – triggermeldingen, veilige ruimtes, genderfluïditeit, multiculturaliteit en een hele reeks soortgelijke dingen die laten zien hoe gedegradeerd de samenleving is geworden. Tegenstanders van de westerse beschaving zoals de Mohammedaanse wereld en de Chinezen zien het terecht als zwak, zelfs verachtelijk.

Net als bij Rome komt ineenstorting echt voort uit interne rotting.

Kijk naar wie mensen stemmen. Het is niet zo dat Amerikanen ooit Obama hebben gekozen – een menigte kan gemakkelijk genoeg worden overgehaald om een ​​fout te maken – maar ze hebben hem herkozen. Het is niet zo dat New Yorkers ooit Bill de Blasio hebben gekozen, maar ze hebben hem herkozen door een aardverschuiving. Alle Democratische kandidaten die er zijn, zeggen dingen die klinisch krankzinnig zijn en worden toegejuicht.

Internationale man : in het recente democratische debat noemde kandidaat Julián Castro zelfs het geven van door de overheid gefinancierde abortussen aan transgender vrouwen – biologische mannen. Het ontving een van de luidste applaus van het publiek.

Dat wil niet zeggen dat twee andere kandidaten in gebroken Spaans spraken bij het beantwoorden van de vragen van de moderator.

Doug Casey:  Zoals je zei, kreeg het veel applaus.

Amerikaanse presidentskandidaten die in het Spaans spreken, zouden heel erg op een oude Romein lijken die het Forum in het Gotisch toespreekt, niet in het Latijn. Het is allemaal voorbij voor een cultuur wanneer het de taal van zijn overwinnaar begint te gebruiken. In een restaurant hier in Aspen hebben de eigenaren een bord in het Spaans dat verwijst naar de voortgang van de Reconquista – de herovering van het Amerikaanse zuidwesten van de Anglos. Misschien spreekt iemand Arabisch in de volgende debatten.

Ik haat het om nederlaag te klinken, maar het is allemaal voorbij voor wat ooit bekend stond als de Amerikaanse beschaving. De bekendheid van AOC is indicatief. Hoe anders kon een 29-jarige Puerto Ricaanse serveerster, laag opgeleid en niet erg slim, de politieke toon zetten voor het hele land?

International Man : Is de late decadentie van Amerika een product van zijn politieke en economische achteruitgang of vice versa?

Doug Casey : De decadentie die we overal om ons heen zien, komt uit elke bron. Cultureel, economisch en politiek. Culturele achteruitgang is het meest elementaire gebied. Massale immigratie van mensen met verschillende culturen, talen en religies garanderen het. Vooral als ze komen vanwege gratis voordelen. Velen verachten eigenlijk de traditionele Amerikaanse cultuur, en houden de huidige cultuur minachtend.

Hun opvattingen worden vervolgens weerspiegeld in een corruptie van de politiek. We zien dat met de kennelijke acceptatie van de ploeg – hoewel ik ze liever de ‘bende van vier’ noem. Politiek veroorzaakt economische verstoringen. Een deel van het probleem is dat de politiek vandaag de dag de economie volledig domineert.

Het is naïef voor Trumpers om te denken dat het bouwen van een muur dingen gaat veranderen. Een muur zal ongeveer net zo effectief zijn als een zandkasteel op het strand om de golven tegen te houden.

De barbaren zijn al binnen de poorten.Lees ook:  'Verbluffend en tiranniek': Mike Pompeo aan de kaak gesteld wegens gezworen soepele overgang ... voor de tweede termijn van Trump

Comments

comments