ISIS-vrouwen waarschuwen dat ze een “tikkende tijdbom” zijn in nieuw opgedoken video

ISIS-vrouwen waarschuwen dat ze een “tikkende tijdbom” zijn in nieuw opgedoken video

29 juli 2019 0 Door Indignatie redactie

Kinderen van vrouwen en vechters van het verfrommelde ISIS-kalifaat die nu voor zichzelf moeten zorgen in ellendige vluchtelingenkampen in heel Syrië worden op steeds jongere leeftijd geradicaliseerd, een onheilspellende trend die naar voren kwam als het nieuwste front in de voortdurende strijd om terreur te stoppen tegen wortel schieten in nieuwe generaties.

In het al-Hol-kamp in de noordoostelijke regio van Rojava in Syrië is het probleem volledig zichtbaar.

“We zullen op de hoofden van de afvalligen staan ​​en ze één voor één verpletteren. Bij de wil van Allah blijft het kalifaat van de Islamitische Staat bestaan, ‘zingen vijf jonge jongens en een klein meisje vol vertrouwen met vingers zwaaiend, een ISIS-handtekening, vanuit een tent naar verluidt bij al-Hol.

De verontrustende nieuwe video, deze week verkregen door jihadistische monitoringdienst Jihadoscope na te zijn verspreid via pro-ISIS Telegram-kanalen, komt na twee andere video’s die vorige week opduiken van al-Hol, met een groep zwarte burqa-geklede vrouwen naast een ISIS-vlag.

“De zon kwam op in de Islamitische Staat; gelovigen zijn uit alle hoeken van de wereld gekomen om zich bij de glorie van de jihad te voegen. De niet-gelovigen gingen echter niet staan ​​en verzamelden hun troepen onder de vlag van de kwaadaardige coalitie om de Mujahedeen te doden, ‘zeggen de vrouwen, verwijzend naar ISIS-militanten als vrijheidsstrijders. “De Mujahedeen bleek moedig en legendarisch … We leven in vreselijke omstandigheden. We zien ze vrij rondlopen op hun (ongelovige) manieren … We verlangen ernaar terug te keren naar het land van (het kalifaat). ‘

De vrouwen schreeuwen ook hun ‘broeders in de gevangenissen’ uit en houden vol dat ze zowel ‘trouw’ als ‘puur’ blijven en nu ‘woester dan de leeuwin wanneer ze een dreiging voelt aankomen’. Ze spreken ook met ISIS ‘mysterieuze gezochte leider.

“Onze laatste boodschap is aan onze lieve, onze kroon, Abu Bakr de Khalifa, wij zeggen tegen u: blijf op dit rechtvaardige pad”, zeggen ze. “Er is geen leven hier met deze varkens en apen, en leven onder hun bommen en machinegeweren … We zouden liever sterven dan onder hen leven. En voor jullie vijanden van God, denk je echt dat je wegkomt met wat je in Baghouz hebt gedaan? We zijn als een tikkende bom. Je wacht en ziet wat er met je zal gebeuren. ”

is

ISIS-vrouwen waarschuwen dat ze een “tikkende tijdbom” zijn in nieuw opgedoken video (Courtesy Jihadoscope)

De meeste vrouwen en kinderen – van wie velen van Syrische en Iraakse afkomst zijn – arriveerden in het kamp in open veewagens voordat en nadat de door de VS gesteunde Syrische Democratische strijdkrachten eind maart het laatste ISIS-bolwerk van Baghouz overnamen.

Lees ook:  Twitter schorst de eerbetoonvideo van Donald Trump aan George Floyd vanwege een auteursrechtklacht

“Tijdens het hoogtepunt van het ISIS-kalifaat werden letterlijk duizenden kinderen geradicaliseerd door ISIS. Nagesynchroniseerde ‘welpen van het kalifaat’, veel van deze jongens en jonge tieners verschenen vaak in segmenten die zich concentreerden op trainingskampen waar kinderen werden klaargemaakt voor de strijd, ‘vertelde Raphael Gluck, oprichter van Jihadoscope, aan Fox News. “En nu is er een hevige strijd in het kamp, ​​met een zeer vocaal element dat loyaal is aan ISIS. De vrouwen merkten ook op dat ze de ‘welpen’, de volgende generatie ISIS-jagers, opvoeden. ‘

Inderdaad, veel van de kinderen in al-Hol zorgen nog steeds voor hun moeders, die mogelijk ook geradicaliseerd zijn, en er is weinig professionele hulp of programma’s die zijn ontworpen om te radicaliseren.

“Hoewel hulporganisaties proberen kinderen in educatieve omgevingen te krijgen en hen andere noodzakelijke zorg te geven, blijven ze omringd door ISIS-leden – zowel weduwen als vechters die zich onder de vluchtelingen hebben ingebed,” zei David Ibsen, directeur van het Counter Extremism Project. “Ze geloven nog steeds in de ideologie en zijn toegewijd aan het verspreiden ervan, wat betekent dat ze alles zullen doen wat ze kunnen om de ideologie bij de kinderen te versterken.”

Volgens een rapport van mei van het VN-bureau voor de coördinatie van humanitaire zaken zijn er in de afgelopen vijf jaar ongeveer 11.000 kinderen in het kamp helemaal niet naar school geweest, aldus Ibsen onderstreepte: “deze kinderen hebben niet veel anders gekend dan het leven onder ISIS. ”

Lees ook:  BEKIJK: Dolle Trump belooft 'diefstal van de verkiezingen' te stoppen in 9 minuten durende Twitter-manifest

Steven Stalinsky, uitvoerend directeur van het Middle East Research Institute onderstreepte het voortdurende gebruik van kinderen in ISIS-propaganda. Vorige week bracht de terroristische outfit een video uit getiteld “Victory is to the Most Pious” met gewapende jongens die de Koran zitten en bestuderen, en weken eerder verspreidde een poster van een jongen in vermoeienissen met de tekst “Londen, blijf op de hoogte voor de invasie van de kalifaatwelpen! ‘

is

Op deze foto van zondag 31 maart 2019 wacht een vrouw met haar baby op hulpgoederen in het Al-Hol-kamp, ​​in de provincie Hassakeh, Syrië. Een internationale hulpgroep zegt dat het 31 doden heeft geregistreerd in de laatste week van maart onder mensen die zich een weg banen uit het laatste stuk grondgebied van de groep Islamitische Staat en naar een kamp voor de ontheemden. Het International Rescue Committee zegt maandag dat het hoogste wekelijkse sterftecijfer de wanhopige omstandigheden weerspiegelt van de voornamelijk vrouwen en kinderen die het dorp Baghouz verlaten voor het kamp al-Hol. De IRC-cijfers konden niet onafhankelijk worden bevestigd. (AP Photo / Maya Alleruzzo)

Diezelfde week waren jongens in het Al-Hol-kamp te zien in beelden die hun eigen zelfgemaakte ISIS-vlag omhoog brachten, zei Stalinsky.

Sinds de laatste herfst van Baghouz dit jaar zouden volgens de Wereldgezondheidsorganisatie volgens de Wereldgezondheidsorganisatie meer dan 150 kinderen zijn overleden aan oorlogswonden en ziekten. Al die tijd aarzelen de meeste buitenlandse regeringen om de families van jagers thuis te brengen met ontelbare redenen, waaronder juridische en veiligheidsvalletjes en een gebrek aan adequate psychologische middelen. Evenzo is er bijna geen politieke wens van Bagdad of Damascus om de wegkwijnende ISIS-families te assimileren.

Het smerige kamp Al-Hol is opgelopen tot meer dan 70.000 ontheemden – ongeveer 30.000 overcapaciteit, waarvan meer dan de helft jonger dan 12 jaar. .

Lees ook:  “We zullen jullie afslachten”: Britse journalist sprak met kinderen en geradicaliseerde moeders in berucht Syrisch vluchtelingenkamp

De bewakers die zijn ingesteld door de Koerdische Syrische leiding die Rojava regeert, hebben al lang hun bezorgdheid geuit over de extremistische vrouwen en kinderen die ook een inherent gevaar vormen voor hun eigen veiligheid en de veiligheid van de bredere burgerbevolking. Begin maart stak een vrouwelijke ISIS-militant een bewaker neer en een paar weken later werden kampbewakers gedwongen te schieten terwijl een menigte ISIS-gerichte vrouwen aanvallen lanceerde.

“ISIS-vrouwen worden soms geschilderd als onschuldige slachtoffers, maar veel van deze vrouwen speelden een cruciale rol bij het indoctrineren van hun kinderen door middel van formeel onderwijs en indoctrinatie thuis”, aldus Thomas McClure, een onderzoeker voor het Rojava Informatiecentrum. “Deze indoctrinatie is aan de gang, aangezien ISIS-vrouwen ideologische training organiseren voor hun kinderen in tenten, buiten het zicht van de kampautoriteiten.”

Hij wees erop dat de salarissen van SDF-jagers zijn verlaagd alleen om de exorbitante dagelijkse kosten van het kamperen te dekken, en dat dekt alleen de basisbenodigdheden en nauwelijks de beveiliging die nodig is. Al die tijd manifesteert de radicalisering zich door vijandigheid tegenover buitenstaanders, onderwijs en kampautoriteiten.

In mei riep UNICEF de lidstaten van de VN op om de ontheemde kinderen te helpen en benadrukte dat ze zo snel mogelijk naar hun thuisland moeten worden gerepatrieerd en dat ze ‘tot de meest kwetsbare ter wereld behoren’.

“Kinderen zijn in wezen blanco leien en ISIS profiteerde van hun onschuld om de volgende generatie jagers te indoctrineren,” voegde Ibsen toe. “Maar de dreiging is dat deze kinderen zullen blijven vasthouden aan de ideologie van ISIS en op een dag in actie zullen komen. Totdat de kinderen goed zijn gedeprogrammeerd, blijven ze voor iedereen een bedreiging. Daarom is het zo belangrijk om ervoor te zorgen dat ze worden verwijderd uit de invloed van ISIS. “Comments

comments