Weersvoorspelling in de ruimte: zonnestorm wordt voorspeld voor volgende week – en kan chaos veroorzaken

Weersvoorspelling in de ruimte: zonnestorm wordt voorspeld voor volgende week – en kan chaos veroorzaken

30 juli 2019 0 Door Indignatie redactie

Een GAT heeft zich geopend op het oppervlak van de Zon en het zal een reeks zonnedeeltjes recht naar de Aarde schieten, hebben wetenschappers verklaard.

De baan van de aarde rond de zon zal binnenkort worden uitgelijnd met een coronaal gat – een gat in de bovenste atmosfeer van de zon – en zonnedeeltjes zullen de planeet vervolgens bombarderen nadat ze zich een weg door de ruimte hebben gevonden . Experts voorspellen dat de zonnestorm de aarde zal treffen op 31 juli of 1 augustus. Mensen op het noordelijk halfrond zullen waarschijnlijk worden getrakteerd op noorderlicht – of aurora borealis – terwijl de zonnewinden de bovenloop van de planeet bombarderen.

Aurora’s, waaronder ook zuidelijk licht – Aurora australis – worden veroorzaakt wanneer zonnedeeltjes de atmosfeer raken.

Terwijl de magnetosfeer wordt gebombardeerd door zonnewinden, kunnen verbluffende blauwe lichten verschijnen als die laag van de atmosfeer de deeltjes afbuigt.

Website Space Weather zei: “Een gat in de atmosfeer van de zon draait naar de aarde en spuit een stroom een ​​zonnewind in onze richting.

“Geschatte aankomsttijd: 31 juli of 1 augustus. Sky-watchers op grote breedtegraad moeten op die data alert zijn op aurora’s. ‘

De gevolgen kunnen echter veel ernstiger zijn dan het uiterlijk van het noorder- of zuidlicht.

Voor het grootste deel beschermt het magnetische veld van de mens tegen het spervuur ​​van straling, maar zonnestormen kunnen van invloed zijn op satellietgebaseerde technologie.

Zonnewinden kunnen de buitenatmosfeer van de aarde verwarmen, waardoor deze uitzet.

Dit kan invloed hebben op satellieten in een baan, wat mogelijk kan leiden tot een gebrek aan GPS-navigatie, gsm-signaal en satelliet-tv zoals Sky.

Lees ook:  "Als iets uit het boek Exodus": sprinkhaan-legers verslinden hele boerderijen in Kenia "In slechts 30 seconden"

Bovendien kan een golf van deeltjes leiden tot hoge stromen in de magnetosfeer, wat kan leiden tot meer dan normale elektriciteit in hoogspanningsleidingen, wat resulteert in elektrische transformatoren en krachtcentrales en stroomverlies. De hogere hoeveelheden straling kunnen ook mensen kwetsbaar maken voor kanker.

De voorspelling voor deze week werd verstrekt door SpaceWeather.com , een site gewijd aan het monitoren van kosmisch weer en de effecten ervan op aarde. Onlangs zag de site coronale gaten op het oppervlak van de zon. Deze gaten zijn gebieden die niet langer worden beïnvloed door het magnetische veld van de zon, waardoor zonnewinden kunnen ontsnappen.

Vanwege de rotatie van de zon is een van zijn coronale gaten in de richting van de aarde gericht. SpaceWeather.com voorspelde dat de zonnewinden en -stormen die uit dit gat ontsnappen vanaf 1 augustus de aarde zullen raken.

“De eerste van de stromen wordt verwacht op 1 augustus aan te komen st , gevolgd door nog twee vlak na elkaar op 4 augustus th ”, aldus de site. “Polaire geomagnetische onrust en mogelijk enkele kleine magnetische stormen zijn mogelijk op die data.”

Volgens de site zal de naderende zonnestorm aurora’s of poollicht prominenter maken. Degenen op het zuidelijk halfrond zullen binnen enkele dagen getuige kunnen zijn van de prachtige natuurlijke lichtweergave.

Afgezien van het poollicht hebben zonnestormen andere gevaarlijke effecten op de aarde. Volgens experts kan een directe inslag van een zonnestorm de elektrische installaties van de aarde verlammen. Kosmologisch onderzoeker Randall Carlson legde uit dat de enorme golf van energie door een zonnestorm ervoor zou kunnen zorgen dat elektrische netten uitbarsten.     

Zodra dit gebeurt, worden voorzieningen en apparatuur die op elektriciteit vertrouwen onbruikbaar gemaakt. Afgezien van het gebrek aan kracht, zullen getroffen gebieden ook geen communicatiemiddelen hebben.

“Energiecentrales zouden ten onder gaan, onderstations zouden ten onder gaan, transmissielijnen, gsm-torens zouden ten onder gaan”, zei Carlson tegen RT . “Er zou vrijwel een ineenstorting van het elektronische rastersysteem zijn.”

“Dit zou betekenen dat grote delen van de planeet in volledige duisternis kunnen worden ondergedompeld, zonder elektriciteit en zonder communicatiemiddelen,” voegde hij eraan toe. “Voor delen van de aarde zou het zijn alsof we weer teruggaan naar de donkere eeuwen omdat we zo afhankelijk werden.”

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Een grote zonnestorm zal de aarde treffen op 31 juli of 1 augustus op hetzelfde moment dat de "Black Supermoon" gebeurt

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  6 Afschuwelijke gevolgen van de aarde die zijn magnetisch veld verliest
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments