George Soros was een Rothschild Agent in 1996…

George Soros was een Rothschild Agent in 1996…

31 juli 2019 0 Door Indignatie redactie
0
()

Het dossier dat volgt is gebaseerd op een rapport uitgebracht op 1 oktober 1996 door het bureau van EIR in Wiesbaden, Duitsland, getiteld “A Profile of Mega-Speculator George Soros.” Onderzoek werd bijgedragen door Mark Burdman, Elisabeth Hellenbroich, Paolo Raimondi, en Scott Thompson.

Tijdschrift heeft financier George Soros gekenmerkt als een ‘moderne Robin Hood’, die berooft van de rijken om aan de arme landen van Oost-Europa en Rusland te geven. Het beweerde dat Soros enorme financiële winsten maakt door te speculeren tegen de westerse centrale banken, om zijn winst te gebruiken om de opkomende postcommunistische economieën van Oost-Europa en de voormalige Sovjetunie te helpen, om hen te helpen bij het creëren van wat hij een ‘ open samenleving ‘ noemt . ”

De Time-instructie is in het eerste deel volledig nauwkeurig en in het tweede volledig onnauwkeurig. Hij berooft uit rijke westerse landen en gebruikt zijn winst om nog bruter uit het oosten te beroven, onder de mantel van ‘filantropie’.

Zijn doel is om te plunderen waar en hoe hij maar kan. Soros wordt de meester-manipulator van het “hit-and-run-kapitalisme” genoemd.

Zoals we zullen zien, is wat Soros bedoelt met “open”, een samenleving die hem en zijn financiële roofdiervrienden toestaat om de middelen en kostbare activa van voormalige economieën van het Warschaupact te plunderen. Door mensen zoals Jeffrey Sachs of de Zweedse Anders Aslund en hun economische shocktherapie naar deze economieën te brengen, legt Soros de basis voor het opkopen van de activa van hele regio’s van de wereld tegen spotgoedkope prijzen.

De man die de Bank of England heeft gebroken?

Een onderzoek naar het geheime financiële netwerk van Soros is van vitaal belang om de ware dimensie van het “Soros-probleem” in Oost-Europa en andere landen te begrijpen.

Na de crisis van het Europese wisselkoersmechanisme van september 1992, toen de Bank of England werd gedwongen de inspanningen om het Britse pond te stabiliseren, op te geven, kwam een ​​weinig bekende financiële figuur uit de schaduwen op te scheppen dat hij persoonlijk meer dan $ 1 miljard had verdiend in speculatie tegen het Britse pond.

De speculant was de in Hongarije geboren George Soros, die de oorlog in Hongarije doorbracht onder valse papieren die voor de nazi-regering werkten en het eigendom van rijke mede-joden identificeerden en onteigenden. Soros verliet Hongarije na de oorlog en vestigde het Amerikaans staatsburgerschap na enkele jaren in Londen. Tegenwoordig is Soros gevestigd in New York, maar dat vertelt weinig of niets over wie en wat hij is.

In navolging van zijn indrukwekkende claims op het bezit van een ‘Midas-touch’, heeft Soros zijn naam publiekelijk gebruikt in een flagrante poging om de financiële markten van de wereld te beïnvloeden – een buitengewone daad voor de meeste financiële beleggers, die liever profiteren van situaties nog niet ontdekt door rivalen, en houd ze geheim. Soros de financier is evenzeer een politiek dier, als een financiële speculant.

Soros verklaarde in maart 1993, met grote publiciteit, dat de goudprijs op het punt stond scherp te stijgen; hij zei dat hij net “voorkennis” had gekregen dat China op het punt stond enorme sommen goud te kopen voor zijn bloeiende economie.

Soros was in staat om haast in het kopen van goud te veroorzaken, waardoor de prijzen in vier maanden met meer dan 20% stegen, tot het hoogste niveau sinds 1991. Typisch voor Soros, zodra de dwazen naar binnen snelden om de prijzen te verhogen, Soros en zijn vriend Sir James Goldsmith begon in het geheim hun goud te verkopen met een enorme winst.

Toen, begin juni 1993, kondigde Soros zijn intentie aan om een ​​uitverkoop in Duitse staatsobligaties ten gunste van de Fransen af ​​te dwingen, in een open brief aan London Times financieel redacteur Anatole Kaletsky, waarin Soros verklaarde: “Weg met de D- Mark!”

Soros heeft op verschillende tijdstippen de valuta’s van Thailand, Maleisië, Indonesië en Mexico aangevallen en nieuwe financiële markten betreden die weinig ervaring hebben met buitenlandse investeerders, laat staan ​​met grote fondsen zoals Soros.

Soros begint aandelen of obligaties op de lokale markt te kopen, waardoor anderen naïef gaan veronderstellen dat hij iets weet wat zij niet weten. Net als bij goud begint Soros, wanneer de kleinere beleggers Soros beginnen te volgen, prijzen van aandelen of iets hoger te drijven, aan de enthousiaste nieuwe kopers te verkopen, zijn 40% of 100% winst te verzilveren en vervolgens de markt te verlaten, en vaak, de hele land, om een ​​ander doelwit voor zijn speculatie te zoeken.

Deze techniek leidde tot de term ‘hit and run’. Wat Soros altijd achterlaat, is een ingestorte lokale markt en een financiële ondergang van nationale investeerders.

Het geheim van het Quantum Fund NV

Soros is de zichtbare kant van een uitgebreid en smerig geheim netwerk van particuliere financiële belangen, gecontroleerd door de toonaangevende aristocratische en koninklijke families van Europa, gecentreerd in het Britse Huis van Windsor. Dit netwerk, door zijn leden de Club of Isles genoemd, werd na de Tweede Wereldoorlog gebouwd op het wrak van het Britse Rijk.

In plaats van de macht van de staat te gebruiken om hun geopolitieke doelen te bereiken, werd een geheim verknoopt bezit van particuliere financiële belangen ontwikkeld, gekoppeld aan de oude aristocratische oligarchie van West-Europa.

Het was in veel opzichten gemodelleerd naar de Britse en Nederlandse Oost-Indische bedrijven uit de 17e eeuw. Het hart van deze Club of the Isles is het financiële centrum van het oude Britse rijk, de City of London . Soros is een van wat in de middeleeuwen Hofjuden werden genoemd, de ‘hofjoden’, die door de aristocratische families werden ingezet.

De belangrijkste van dergelijke ‘ Joden die geen Joden zijn’, zijn de Rothschilds, die de carrière van Soros hebben gelanceerd . Ze zijn lid van de Club of the Isles en houders van de Britse koninklijke familie. Dit is waar sinds Amschel Rothschild de Britse Hessische troepen verkocht om tegen George Washington te vechten tijdens de Amerikaanse revolutie.

Soros is alleen Amerikaans in zijn paspoort. Hij is een wereldwijde financiële operator , die toevallig in New York is, simpelweg omdat ‘daar het geld is’, zoals de bankrover Willy Sutton ooit zei, toen hem werd gevraagd waarom hij altijd banken beroofde.

Soros speculeert op de internationale financiële markten via zijn offshore-bedrijf, Quantum Fund NV, een particulier investeringsfonds of “hedgefonds”. Zijn hedgefonds beheert naar verluidt ongeveer $ 11-14 miljard aan fondsen namens zijn klanten of investeerders – een van de de meest prominente is volgens Soros, de Britse koningin Elizabeth , [een van] de rijkste persoon [s] in Europa.

Het Quantum-fonds is geregistreerd in het belastingparadijs van de Nederlandse Antillen, in het Caribisch gebied. Dit om belasting te voorkomen en om de ware aard van zijn investeerders en wat hij met hun geld doet te verbergen.

Juridisch hoofdkantoor verhuisde naar de belasting hemel Curacao

Om toezicht van de Amerikaanse overheid op zijn financiële activiteiten te vermijden, moet iets wat in de VS gevestigde beleggingsfondsen wettelijk verplicht zijn om te kunnen opereren, zijn juridische hoofdkantoor verplaatsen naar het Caribische belastingparadijs Curaçao.

De Nederlandse Antillen zijn herhaaldelijk door de Task Force voor het witwassen van geld van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) aangehaald als een van ‘s werelds belangrijkste centra voor het witwassen van illegale opbrengsten van de Latijns-Amerikaanse cocaïne en ander drugsverkeer. Het is een bezit van Nederland.

Soros heeft ervoor gezorgd dat geen van de 99 individuele beleggers die deelnemen aan zijn verschillende fondsen een Amerikaans staatsburger is. Volgens de Amerikaanse effectenwetgeving is een hedgefonds beperkt tot niet meer dan 99 zeer vermogende particulieren, zogenaamde ‘geavanceerde beleggers’. Door zijn beleggingsmaatschappij te structureren als een offshore hedgefonds, vermijdt Soros openbaar onderzoek.

Soros zelf zit niet eens in het bestuur van Quantum Fund. In plaats daarvan dient hij om juridische redenen het Quantum Fund als officiële ‘beleggingsadviseur’ via een ander bedrijf, Soros Fund Management, in New York City. Als er enige eis zou worden gesteld aan Soros om de details van de activiteiten van Quantum Fund bekend te maken, kan hij beweren dat hij ‘slechts de beleggingsadviseur’ is.

Elke bevoegde politie-onderzoeker die naar de complexe juridische structuur van de bedrijven van Soros kijkt, zou concluderen dat er prima facie aanwijzingen zijn voor ofwel enorm witwassen van illegale gelden, of massale illegale belastingontduiking. Beide kunnen waar zijn.

Om het voor Amerikaanse belastingautoriteiten of andere functionarissen onmogelijk te maken om de financiële transacties van zijn web van bedrijven te onderzoeken, omvat de raad van bestuur van Quantum Fund NV ook geen Amerikaanse burgers. Zijn directeuren zijn Zwitserse, Italiaanse en Britse financiers.

George Soros maakt deel uit van een hechte financiële maffia – ‘maffia’ in de zin van een gesloten vrijmetselaars-achtige broederschap van gezinnen die gemeenschappelijke doelen nastreven. Iedereen die Soros of een van zijn medewerkers durft te bekritiseren, wordt onmiddellijk getroffen met de beschuldiging ‘ antisemitisch ‘ te zijn – een kritiek die vaak echte critici van de gewetenloze activiteiten van Soros tot zwijgen brengt of intimideert.

De Anti-Defamation League van B’nai B’rith beschouwt het als een topprioriteit om Soros te “beschermen” tegen de beschuldigingen van “antisemieten” in Hongarije en elders in Centraal-Europa, volgens ADL National Director Abraham Foxman. De staat van dienst van de ADL aan de Britse oligarchie is ruimschoots gedocumenteerd door EIR (bijv. The Ugly Truth About the Anti-Defamation League [Washington, DC, Executive Intelligence Review: 1992]).

Volgens goed geïnformeerde Amerikaanse en Europese onderzoekers, omvat de cirkel van Soros aangeklaagd metaal en commodity speculator en voortvluchtige Marc Rich uit Zug, Zwitserland en Tel Aviv; geheimzinnige Israëlische wapen- en goederenhandelaar Shaul Eisenberg, en ‘Dirty Rafi’ Eytan, beide verbonden met de financiële kant van de Israëlische Mossad; en de familie van Jacob Lord Rothschild .

Het is begrijpelijk dat Soros en de Rothschild-belangen hun verbinding liever verborgen houden voor het publiek , om de goed verbonden vrienden te verbergen die Soros geniet in de City of London , het British Foreign Office, Israël en de Amerikaanse financiële instelling.

Lees ook:  Trump's geestdodende mediamanipulatiemachine

3 bedrijven run the world: City of London, Washington DC en Vaticaanstad

De mythe is daarom ontstaan, dat Soros een eenzame financiële investering “genie” is die, door zijn pure persoonlijke schittering in het detecteren van verschuivingen in markten, een van ‘s werelds meest succesvolle speculanten is geworden. Volgens degenen die zaken met hem hebben gedaan, doet Soros nooit een grote investering zonder gevoelige voorkennis .

In de raad van bestuur van Quantos Fund van Soros zit Richard Katz, een Rothschild-man die ook deel uitmaakt van de koopvaardijbank van NM Rothschild and Sons in Londen, en het hoofd van Rothschild Italia SpA in Milaan .

Een andere Rothschild-familiale band met het Quantum-fonds van Soros is Quantum-bestuurslid Nils O. Taube, de partner van de Londense investeringsgroep St. James Place Capital, wiens belangrijkste partner Lord Rothschild is.

London Times-columnist Lord William Rees-Mogg zit ook in het bestuur van St. James Place Capital, Rothschild.

Een veel voorkomende zakenpartner van Soros in verschillende speculatieve deals, waaronder de manipulatie van goud in 1993, hoewel niet rechtstreeks in het Quantum Fund, is de Engels-Franse speculant Sir James Goldsmith, een neef van de familie Rothschild .

Vanaf de allereerste dagen toen Soros zijn eigen investeringsfonds oprichtte in 1969, dankte hij zijn succes aan zijn relatie met het Rothschild-netwerk voor familiebankieren. Soros werkte in de jaren zestig in New York voor een kleine particuliere bank dicht bij de Rothschilds , Arnhold & S. Bleichroeder, Inc., een bankfamilie die de belangen van Rothschild in Duitsland vertegenwoordigde in de tijd van Bismarck.

Tot op de dag van vandaag blijft A. & S. Bleichroeder, Inc. de belangrijkste bewaarder, samen met Citibank, van fondsen van het Quantum Fund van Soros. George C. Karlweiss, van de inZwitserland gevestigde Banque Privee SA van Edmond de Rothschild in Lugano, evenals de met schandalen bezette Rothschild Bank AG uit Zürich, verleende Soros financiële steun. Karlweiss zorgde voor een deel van het vitale startkapitaal en de investeerders voor het Quantum Fund van Soros.

Union Banque Privee en de ‘Zwitserse connectie’

Een ander lid van het bestuur van het Quantum-fonds van Soros is het hoofd van een van de meest controversiële Zwitserse particuliere banken, Edgar de Picciotto, die ‘een van de slimste bankiers in Genève’ wordt genoemd – en een van de meest schandaal-besmette is.

De Picciotto, van een oude Portugese joodse handelsfamilie, die werd geboren in Libanon, is hoofd van de private bank van Genève CBI-TDB Union Bancaire Privee, een belangrijke speler in de goud- en offshore hedgefondsen. Hedgefondsen zijn door internationale politiebureaus geïdentificeerd als de snelstgroeiende uitlaatklep voor illegaal witwassen van geld vandaag.

De Picciotto is een oude vriend en zakenpartner van bankier Edmond Safra, ook geboren in Libanon, wiens familie uit Aleppo, Syrië kwam, en die nu de Republic Bank van New York controleert. Republic Bank is geïdentificeerd in Amerikaanse onderzoeken naar Russische georganiseerde misdaad, omdat de bank betrokken was bij het overboeken van miljarden Amerikaanse Federal Reserve-bankbiljetten uit New York naar georganiseerde, door misdaad gecontroleerde Moskou-banken, namens Russische georganiseerde misdaadcijfers.

Safra wordt door Amerikaanse en Zwitserse autoriteiten onderzocht wegens het witwassen van Turks en Colombiaans drugsgeld. In 1990 werd Safra’s Trade Development Bank (TDB) van Genève samengevoegd met de CBI van de Picciotto om de CBI-TDB Union Banque Privee op te richten. De details van de fusie zijn tot op de dag van vandaag in het geheim gehuld.

Als onderdeel van de deal werd de Picciotto bestuurslid van de American Express Bank (Zwitserland) SA van Genève, en twee American Express Bank of New York-bestuurders zitten in het bestuur van Union Picque Bank Privee van de Picciotto.

Safra had zijn Trade Development Bank in de jaren tachtig verkocht aan American Express, Inc. Henry Kissinger zit in het bestuur van American Express, Inc., dat herhaaldelijk betrokken is geweest bij internationale witwasschandalen.

De start van De Picciotto als bankier uit Genève kwam van Nicholas Baring van de London Barings Bank, die op de Picciotto tikte om het geheime Zwitserse bankbedrijf van de bank te leiden. Barings is al eeuwen privé-bankier van het Britse koningshuis en sinds de val van de bank in maart 1995 werd het gereviseerd door de Nederlandse ING Bank, die naar verluidt een belangrijke witwasinstelling is.

De Picciotto is ook een langdurige zakenpartner van de Venetiaanse zakenman Carlo De Benedetti, die onlangs werd gedwongen af ​​te treden als hoofd van Olivetti Corp. Beide personen zitten in het bestuur van de investeringsholding Societe Financiere de Geneve in Genève. De Benedetti wordt onderzocht in Italië wegens het vermoeden dat de Italiaanse Banco Ambrosiano begin jaren tachtig is ingestort.

Het hoofd van die bank, Roberto Calvi, werd later gevonden hangend aan de London Blackfriar’s Bridge, in wat volgens de politie een vrijmetselaarsrituele moord was.

De Picciotto en zijn Union Banque Privee zijn betrokken geweest bij tal van drugs- en illegale witwasoperaties. In november 1994 arresteerden Amerikaanse federale agenten een hoge functionaris van de Picciotto’s bank in Genève, Jean-Jacques Handali, samen met twee andere UBP-ambtenaren, op beschuldiging van het leiden van een ring van miljoenen dollars voor het witwassen van drugsgeld.

Volgens het US Attorney’s Office in Miami waren Handali en Union Banque Privee de ‘Zwitserse connectie’ in een internationale witwasring verbonden aan Colombiaanse en Turkse cocaïne- en heroïne-organisaties.

Een nauwe zakelijke en politieke medewerker van de Picciotto is een mysterieuze wapenhandelaar, Helmut Raiser, die in zakelijke contacten is verbonden met de befaamde Russische georganiseerde misdaad kingpin Grigori Luchansky, die de Russische en Zwitserse holding Nordex Group controleert.

Een andere directeur van het Quantum Fund van Soros is Isodoro Albertini, eigenaar van de beursvennootschap Albertini and Co. in Milaan. Beat Notz van de Geneva Banque Worms is een andere private bankier in het bestuur van het Quantum Fund van Soros, net als Alberto Foglia, hoofd van de Lugano, Zwitserland Banca del Ceresio.

Lugano, net over de Zwitserse grens van Milaan, is berucht als de financiële geheime bankparadijs voor Italiaanse georganiseerde misdaadfamilies, waaronder de heroïnemaffia achter de zaak ‘Pizza Connection’ uit de jaren tachtig. De Banca del Ceresio is een van de geheime Zwitserse banken die in de recente Italiaanse politieke corruptieschandalen zijn geïdentificeerd als de opslagplaats van omkopingsfondsen van verschillende Italiaanse politici die nu in de gevangenis zitten.

De sponsoring van de Rothschilds

Soros ‘relatie tot de Rothschild-financieringskring vertegenwoordigt geen gewone of informele bankverbinding . Het gaat een lange weg om het buitengewone succes van een loutere privé-speculant en het griezelige vermogen van Soros om zo vaak “goed te gokken” te verklaren in dergelijke risicovolle markten. Soros heeft toegang tot de ‘insider track’ in enkele van de belangrijkste overheids- en privékanalen ter wereld .

Sinds de Tweede Wereldoorlog heeft de familie Rothschild, in het hart van het financiële apparaat van de Club of the Isles , veel moeite gedaan om een ​​publieke mythe te creëren over zijn eigen onbeduidendheid. De familie heeft aanzienlijke bedragen besteed aan het cultiveren van een publiek imago als een familie van rijke, maar rustige ‘heren’, van wie sommigen de voorkeur geven aan het cultiveren van goede Franse wijnen, van wie sommigen zijn gewijd aan het goede doel.

Sinds de Britse minister van Buitenlandse Zaken Arthur Balfour zijn beroemde brief van november 1917 aan Lord Rothschild schreef, waarin hij de officiële Britse regering steundevoor de oprichting van een Palestijns nationaal huis voor het Joodse volk, waren de Rothschilds nauw betrokken bij de oprichting van Israël .

Maar achter hun openbare gevel van een familie die geld doneert voor projecten zoals het planten van bomen in de woestijnen van Israël, staat NM Rothschild in Londen in het centrum van verschillende inlichtingenoperaties en is meer dan eens gekoppeld aan de meer ongure elementen van internationale georganiseerde misdrijf.

De familie geeft er de voorkeur aan dergelijke banden op afstand te houden, en weg van haar Londense hoofdkantoor, via haar minder bekende buitenposten zoals hun Zurich Rothschild Bank AG en Rothschild Italia van Milaan, de bank van Soros-partner Richard Katz.

NM Rothschild wordt door City of London bronnen beschouwd als een van de meest invloedrijke delen van het Britse inlichtingenbedrijf, verbonden aan de Thatcher “vrije markt” vleugel van de Tory Party.

Rothschild en Sons hebben enorme bedragen verdiend om voor Thatcher de privatisering van miljarden dollars van Britse staatsbedrijven in de jaren tachtig en vandaag voor de regering van John Major te beheren.

Rothschilds bevindt zich ook in het hart van de wereldhandel in goud, als de bank waar tweemaal per dag de London Gold Fix wordt getroffen door een groep van de vijf meest invloedrijke goudhandelsbanken. Goud vormt wereldwijd een belangrijk onderdeel van de economie van drugshandel.

NM Rothschild and Sons is ook betrokken bij enkele van de smerigste geheime inlichtingenoperaties met drugs voor wapens. Omdat het verbonden is met de hoogste niveaus van het Britse inlichtingenbedrijf, slaagde Rothschilds erin om elke prominente vermelding van zijn medeplichtigheid te ontlopen in een van de meer smerige zwarte geheime intelligentienetwerken, die van de Bank of Credit and Commerce International (BCCI).

Rothschilds stond centraal in het internationale web van witwasbanken die in de jaren 1970 en 1980 door de Britse MI-6 en de netwerken van kolonel Oliver North en George Bush werden gebruikt om projecten als de Nicaraguaanse Contra’s te financieren .

# 1 Drugdealers ter wereld? Overweldigend bewijs dat de CIA al decennia lang drugs smokkelt

Op 8 juni 1993 hield de voorzitter van de Bankcommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Henry Gonzalez (D-Tex.), Een toespraak dat de Amerikaanse regering, onder de vorige Bush- en Reagan-administraties, systematisch had geweigerd de BCCI vervolgen, en dat het ministerie van Justitie herhaaldelijk had geweigerd mee te werken aan congresonderzoeken van zowel het BCCI-schandaal als wat Gonzalez beweert het nauw verwante schandaal is van het Atlanta, Georgia Banca Nationale del Lavoro, dat naar verluidt miljarden zou hebben veiliggesteld in leningen van de Bush-administratie aan Saddam Hussein , vlak voor de Golfoorlog van 1990-91.

Lees ook:  Migratiecrisis op vier fronten er komen steeds meer migranten: George Soros, Prinses Mabel en de 'de grote vervanging'

Gonzalez beschuldigde dat de regering Bush “een ministerie van justitie had dat ik zeg, en ik herhaal, dat het het meest corrupte, ongelooflijk corrupte rechtssysteem is dat ik heb gezien in de 32 jaar dat ik in het congres ben geweest”.

De BCCI heeft talloze wetten overtreden, waaronder het witwassen van drugsgeld, het financieren van illegaal wapenverkeer en het vervalsen van bankgegevens. In juli 1991 kondigde de New Yorkse districtsprocureur Robert Morgenthau een grote juryaanklacht aan tegen BCCI en beschuldigde hij ervan ‘de grootste bankfraude in de financiële wereldgeschiedenis te hebben gepleegd. BCCI opereerde als een corrupte criminele organisatie gedurende de hele 19-jarige geschiedenis. ”

De BCCI had links rechtstreeks naar het Bush White House. Saoedi-sjeik Kamal Adham, een BCCI-directeur en voormalig hoofd van Saoedi-Arabische inlichtingendienst toen George Bush hoofd van de CIA was, was een van de BCCI-aandeelhouders die in de Verenigde Staten werden aangeklaagd.

Dagen na zijn aanklacht vertrok Edward Bush, voormalig topman van het Witte Huis, naar Saoedi-Arabië als particulier om een ​​contract te ondertekenen om Sheikh Adham in de Verenigde Staten te vertegenwoordigen.

Maar wat nooit is geïdentificeerd in één groot westers personderzoek, was dat de Rothschild-groep centraal stond in het enorme illegale web van BCCI.

De sleutelfiguur was Dr. Alfred Hartmann, de algemeen directeur van de Zwitserse dochteronderneming van BCCI, Banque de Commerce et de Placement SA; tegelijkertijd leidde hij de Zurich Rothschild Bank AG en zat hij in Londen als lid van de raad van bestuur van NM Rothschild and Sons. Hartmann was ook een zakenpartner van Helmut Raiser, vriend van de Picciotto, en verbonden aan Nordex.

Hartmann was ook voorzitter van het Zwitserse filiaal van de Italiaanse BNL-bank, die betrokken was bij de illegale administratie van de Bush-administratie naar Irak vóór de Iraakse invasie in Koeweit in 1990. De Atlanta-tak van BNL, met de kennis van George Bush toen hij vice-president was , gaf geld door aan Helmut Raiser’s Zug, het Zwitserse bedrijf Consen, voor de ontwikkeling van het CondorII-raketprogramma door Irak, Egypte en Argentinië, tijdens de Iran-Irak Oorlog.

Hartmann was vice-voorzitter van een andere geheime private bank in Genève, de Bank of NY-Inter-Maritime Bank, een bank waarvan de voorzitter, Bruce Rappaport, een van de illegale financiële kanalen was voor het contra-drugs-voor-wapennetwerk van kolonel Oliver North tijdens eind 1980. North gebruikte de BCCI ook als een van zijn favoriete banken om zijn illegale fondsen te verbergen.

De Israëlische links van Rich, Reichmann en Soros

Volgens rapporten van voormalige inlichtingenofficieren van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken die bekend zijn met de Soros-zaak, heeft Soros ‘Quantum Fund een oorlogskist van meer dan $ 10 miljard verzameld, met de hulp van een krachtige groep’ stille ‘investeerders die Soros de hoofdstad liet inzetten om de Europese sloop af te breken monetaire stabiliteit in september 1992.

Onder de stille investeerders van Soros, zeggen deze bronnen, zijn de voortvluchtige handelaar in metalen en olie Marc Rich, gevestigd in Zug, Zwitserland; en Shaul Eisenberg, een decennia lang lid van de Israëlische Mossad-intelligentie, die functioneert als een belangrijke wapenhandelaar in Azië en het Nabije Oosten.

Eisenberg werd onlangs verbannen zaken te doen in Oezbekistan, waar hij door de regering was beschuldigd van massale fraude en corruptie. Een derde Soros-partner is Israëls “Dirty Rafi” Eytan, die eerder in Londen diende als Mossad-contactpersoon voor Britse inlichtingendiensten.

Rich was een van de meest actieve westerse handelaren in olie, aluminium en andere grondstoffen in de Sovjetunie en Rusland tussen 1989 en 1993. Dit is niet toevallig de periode waarin Grigori Luchansky’s Nordex Group een miljardenbedrijf werd dat Russische olie, aluminium en andere grondstoffen.

De Canadese vastgoedondernemer Paul Reichmann, voorheen bekend van Olympia en York, een in Hongaar geboren jood zoals Soros, is een zakenpartner in Quantos Realty van Soros, een investeringsfonds van $ 525 miljoen.

De Reichmann-band verbindt Soros ook met Henry Kissinger en voormalig Tory minister van Buitenlandse Zaken Lord Carrington (die ook lid is van Kissinger Associates, Inc. in New York). Reichmann zit met Kissinger en Carrington in het bestuur van de invloedrijke Brits-Canadese uitgeverij Hollinger, Inc.

Hollinger bezit een groot aantal kranten in Canada en de Verenigde Staten, de London Daily Telegraph en het grootste Engelstalige dagblad in Israël, de Jerusalem Post. Hollinger valt president Clinton en het vredesproces in het Midden-Oosten aan sinds de verkiezing van Clinton in november 1992.

Soros en geopolitiek

Soros is weinig meer dan een van de vele belangrijke voertuigen voor economische en financiële oorlogvoering door de Club of the Isles- factie. Omdat zijn voorkeuren bij deze belangen niet eerder in de schijnwerpers werden gezet, vervult hij uiterst nuttige functies voor de oligarchie, zoals in 1992 en 1993, toen hij zijn aanval op het Europese koersmechanisme lanceerde.

Hoewel de speculatie van Soros een rol speelde bij het uiteindelijk volledig uit de ERM-valutagroep halen van het Britse pond, zou het een vergissing zijn om die actie als ‘anti-Brits’ te beschouwen. Soros ging voor het eerst naar Londen, waar hij studeerde onder Karl Popper en Friedrich von Hayek aan de London School of Economics.

Soros ‘zakelijke banden met Sir James Goldsmith en Lord Rothschild plaatsen hem in de binnenste cirkels van de Thatcher-vleugel van het Britse establishment.

Door de “anti-Europa” Thatcherites te helpen Groot-Brittannië uit het ERM te halen in september 1992 (en meer dan $ 1 miljard te verdienen in het proces op kosten van de Britse belastingbetaler), hielp Soros het langetermijndoel van de Thatcherites bij het verzwakken van de economische stabiliteit van continentaal Europa .

Sinds 1904 is het een Britse geopolitieke strategie om met alle middelen succesvolle economische banden tussen West-Europese continentale economieën, met name die van Duitsland, met Rusland en de landen van Oost-Europa te voorkomen.

Soros ‘persoonlijke kijk is in overeenstemming met die van de Thatcher-vleugel van de Tory-partij, zij die drie jaar geleden de haatcampagne’ Duitsland, het Vierde Rijk ‘tegen het verenigde Duitsland hebben gelanceerd, waarbij kanselier Helmut Kohl werd vergeleken met Adolf Hitler. Soros is persoonlijk extreem anti-Duits.

In zijn autobiografie 1991, Underwriting Democracy , waarschuwde Soros dat een herenigd Duitsland ‘het evenwicht van Europa zou verstoren…. Het is gemakkelijk om te zien hoe het interbellum scenario kan worden afgespeeld. Een verenigd Duitsland wordt de sterkste economische macht en ontwikkelt Oost-Europa als zijn Lebensraum … een krachtig heksenbrouwsel. ”

Soros ‘recente publieke aanvallen op de Duitse economie en de Duitse mark zijn fundamenteel gemotiveerd door deze geopolitieke visie.

Soros is vrij dicht bij de kringen van George Bush in de Amerikaanse inlichtingengemeenschap en financiën. Zijn belangrijkste bankbewaarder, en befaamde grote geldschieter in de aanval van 1992 op Europa’s ERM, is Citicorp NA, de grootste bank van het land. Citicorp is meer dan een kredietinstelling; het is een kernonderdeel van het Amerikaanse liberale establishment.

In 1989, toen duidelijk werd dat Duitse eenwording een reële mogelijkheid was, vertelde een hoge functionaris bij Citicorp, een voormalig adviseur van de presidentiële campagne van Michael Dukakis, een Europese zakenpartner dat …

“Duitse eenheid zal een ramp voor onze belangen zijn; we moeten maatregelen nemen om te zorgen voor een scherpe instorting van de D-Mark in de orde van 30%, zodat ze niet in staat zal zijn Oost-Duitsland te reconstrueren tot de economische motor van een nieuw Europa. ”

Terwijl Soros de internationale investeerders opriep om de Duitse mark te verlagen in 1993, speelde hij sinds eind 1992 een sterke rol in de Franse media om zichzelf af te schilderen als een ‘vriend van Franse belangen’.

Soros is naar verluidt dicht bij hoge cijfers van de Franse vestiging, de Schatkist, en in het bijzonder, Jean-Claude Trichet, hoofd van de Bank of France. Soros is in feite een echo van de oude Entente Cordiale alliantie tegen Duitsland, die hielp de Eerste Wereldoorlog te versnellen.

Soros geeft toe dat hij als jood in nazi-Hongarije heeft overleefd door een dubbele persoonlijkheid aan te nemen.

“Ik heb vrijwel mijn hele leven met een dubbele persoonlijkheid geleefd,” verklaarde Soros onlangs. “Het begon op veertienjarige leeftijd in Hongarije, toen ik een valse identiteit aannam om aan de vervolging als Jood te ontsnappen.”

Soros gaf in een radio-interview toe dat zijn vader hem tijdens de oorlog Nazi-referenties in Hongarije gaf en hij plunderde rijke Joodse landgoederen. Nader onderzoek toonde aan dat deze operatie waarschijnlijk werd uitgevoerd door de SS.

Soros verliet het land pas twee jaar na de oorlog. Hoewel hij en zijn vrienden in de media snel elke beleidstegenstander van Soros, vooral in Oost-Europa, aanvallen als zijnde “antisemitisch”, heeft de Joodse identiteit van Soros blijkbaar alleen utilitaire waarde voor hem, in plaats van morele fundamenten te bieden.

Kortom, de jonge Soros was een cynisch, ambitieus persoon, de ideale rekruut voor het Britse naoorlogse inlichtingennetwerk.

Soros wilden Oost-Europa

Soros heeft maar liefst 19 ‘liefdadigheidsinstellingen’ opgericht in Oost-Europa en de voormalige Sovjetunie. Hij heeft ‘vredes’-concerten in voormalig Joegoslavië gesponsord met artiesten als Joan Baez. Hij helpt jonge Oost-Europeanen naar de universiteit van Oxford te sturen. Een modelburger is het beeld dat hij uitzendt.

De realiteit is iets anders . Soros is sinds 1989 persoonlijk verantwoordelijk voor het introduceren van schoktherapie in de opkomende economieën van Oost-Europa.

Hij heeft met opzet breekbare nieuwe regeringen in het oosten de meest draconische economische waanzin bevorderd, beleid waardoor Soros en zijn financiële roofdiervrienden, zoals Marc Rich en Shaul Eisenberg, de middelen van grote delen van Oost-Europa konden plunderen tegen spotgoedkoop prijzen.

Hier zijn illustratieve case-geschiedenissen van het oosterse ‘goede doel’ van Soros:

Polen: Eind 1989 organiseerde Soros een geheime ontmoeting tussen de “hervormings” -communistische regering van premier Mieczyslaw Rakowski en de leiders van de toen illegale vakbondsorganisatie in Solidarnosc.

Lees ook:  Douma lijkt steeds meer op een geënsceneerde chemische aanval door het Westen

Volgens goed geïnformeerde Poolse bronnen onthulde Soros tijdens die bijeenkomst in 1989 zijn ‘plan’ voor Polen: de communisten moeten Solidarnosc de regering laten overnemen om het vertrouwen van de bevolking te winnen.

Vervolgens, zei Soros, moet de staat optreden om zijn eigen industriële en agrarische ondernemingen failliet te laten gaan, met behulp van astronomische rentetarieven, het inhouden van staatskredieten en bedrijven belasten met onbetaalbare schulden. Toen ze klaar waren, beloofde Soros dat hij zijn rijke internationale zakenvrienden zou aanmoedigen om naar Polen te komen, als potentiële kopers van de geprivatiseerde staatsbedrijven.

Een recent voorbeeld van dit privatiseringsplan is het geval van de grote staalfabriek Huta Warsawa.

Volgens staalexperts zou dit moderne complex 3-4 miljard dollar kosten voor een westers bedrijf om nieuw te bouwen. Enkele maanden geleden stemde de Poolse regering ermee in om de schulden van Huta Warsawa op zich te nemen en de schuldenvrije onderneming te verkopen aan een bedrijf in Milaan, Lucchini, voor $ 30 miljoen !.

Soros rekruteerde zijn vriend, Harvard University econoom Jeffery Sachs, die eerder de Boliviaanse regering had geadviseerd in economisch beleid, wat leidde tot de overname van de economie van dat land door de cocaïnehandel. Om zijn plan in Polen te bevorderen, richtte Soros een van zijn vele stichtingen op, de Stefan Batory Foundation, de officiële sponsor van het werk van Sach in Polen in 1989-90.

Soros gaat prat op: ‘Ik heb nauw persoonlijk contact gelegd met de hoofdadviseur van Walesa, Bronislaw Geremek. Ik werd ook ontvangen door [president Gen Wojciech] Jaruzelski, het staatshoofd, om zijn zegen voor mijn stichting te verkrijgen. ‘

Hij werkte nauw samen met de eminentie gris van de Poolse shocktherapie, Witold Trzeciakowski, een schaduwadviseur van minister van Financiën Leszek Balcerowicz. Soros cultiveerde ook relaties met Balcerowicz, de man die eerst de shocktherapie van Sach aan Polen zou opleggen.

Soros zegt toen Walesa tot president werd gekozen, dat “grotendeels door westerse druk, Walesa Balcerowicz als minister behield.” De industriële productie is in twee jaar tijd met meer dan 30% gedaald.

Soros geeft toe dat hij van tevoren wist dat zijn shocktherapie enorme werkloosheid, sluiting van fabrieken en sociale onrust zou veroorzaken. Om deze reden stond hij erop dat Solidarnosc in de regering zou worden gebracht om de onrust te helpen aanpakken.

Via de Batory Foundation werkte Soros samen met belangrijke media-opiniemakers zoals Adam Michnik, en door samenwerking met de Amerikaanse ambassade in Warschau, legde een mediacensuur op die gunstig was voor de schoktherapie van Soros en vijandig tegenover alle critici.

Rusland en de Gemeenschap van Onafhankelijke Staten (GOS): Soros leidde een delegatie naar Rusland, waar hij sinds het einde van de jaren tachtig samenwerkte met Raisa Gorbachova, om de Stichting Cultureel Initiatief op te richten.

Net als bij zijn andere ‘liefdadigheidsinstellingen’ was dit een belastingvrij voertuig voor Soros en zijn invloedrijke westerse vrienden om de top van het beleidsniveau van het land te betreden, en voor kleine bedragen van schaarse harde valuta, maar belangrijke politieke en intellectuele figuren. Na een valse start onder Michail Gorbachov in 1988-91, verschoof Soros naar de nieuwe Jeltsin-cirkel.

Het was Soros die eind 1991 Jeffery Sachs en shocktherapie in Rusland introduceerde. Soros beschrijft zijn inspanning:

“Ik begon een groep economen te mobiliseren om naar de Sovjetunie te gaan (juli 1990). Professor Jeffery Sachs, met wie ik in Polen had gewerkt, was klaar en enthousiast om deel te nemen. Hij stelde een aantal andere deelnemers voor: Romano Prodi uit Italië; David Finch, een gepensioneerde ambtenaar van het IMF [Internationaal Monetair Fonds]. Ik wilde Stanley Fischer en Jacob Frenkel opnemen , respectievelijk onderzoekshoofden van de Wereldbank en het IMF ; Larry Summers van Harvard en Michael Bruno van de Centrale Bank van Israël. ”

Sinds 2 januari 1992 heeft schoktherapie chaos en hyperinflatie in Rusland geïntroduceerd . Onvervangbare groepen van geavanceerde wetenschappelijke onderzoeksinstituten zijn gevlucht om banen in het Westen te zoeken.

Yegor Gaidar en de overheid van Jeltsin hebben draconische bezuinigingen opgelegd aan de industrie en de landbouw, ook al was de hele economie in handen van de staat. Een doelstelling van een tekort van nul binnen drie maanden werd aangekondigd. Het krediet aan de industrie werd beëindigd en ondernemingen stapelden astronomische schulden op, terwijl de inflatie van de roebel uit de hand liep.

De vrienden van Soros verloren geen tijd met het verzilveren van deze situatie. Marc Rich begon Russisch aluminium te kopen tegen absurd goedkope prijzen, met zijn harde valuta. Rich heeft vervolgens het aluminium vorig jaar op de westerse industriële markten gedumpt, waardoor de prijs van het metaal met 30% is ingestort, omdat de westerse industrie niet kon concurreren.

Vorig jaar was er zo’n uitstroom van aluminium uit Rusland, dat er een tekort was aan aluminium voor Russische conservenfabrieken. Tegelijkertijd ging Rich naar verluidt naar binnen om exportcontrole te verzekeren over de levering van de meeste West-Siberische ruwe olie aan de westerse markten. Rich’s bedrijven zijn onderzocht voor fraude in Rusland, volgens een rapport in de Wall Street Journal van 13 mei 1993.

Een andere stille partner van Soros die is ingetrokken om de chaos in de voormalige Sovjet-Unie te exploiteren, is Shaul Eisenberg. Eisenberg, naar verluidt met een introductiebrief van de toenmalige Europese bankchef Jacques Attali, slaagde erin een exclusieve concessie voor textiel en andere handel in Oezbekistan te verkrijgen.

Toen Oezbeekse functionarissen de fraude van de regering door Eisenberg bevestigden, werden zijn concessies summier ingetrokken. Het incident heeft naar verluidt een groot verlies veroorzaakt voor de Israëlische Mossad strategische belangen in de Centraal-Aziatische republieken.

Soros heeft uitgebreide invloed in Hongarije . Toen nationalistische oppositieparlementslid Istvan Csurka probeerde te protesteren tegen wat er werd gedaan om de Hongaarse economie te vernietigen, onder het beleid van Soros en vrienden, werd Csurka bestempeld als een “antisemiet” en in juni 1993 werd hij gedwongen de regeringsdemocratie te verlaten Forum, onder druk van Soros-gelieerde kringen in Hongarije en in het buitenland, waaronder de goede vriend van Soros, de Amerikaanse vertegenwoordiger Tom Lantos.

Fast-forward naar 2018: ‘Lijst van Soros’ noemt 226 Europarlementariërs in Europa die onder de volledige controle van George Soros staan

De Balkan Fuse aansteken

Begin 1990, in wat toen nog Joegoslavië was, hielp Soros ‘interventie met shocktherapie, in samenwerking met het IMF, de economische lont aan te steken die leidde tot het uitbreken van de oorlog in juni 1991 .

Soros roemde toen:

“Joegoslavië is een bijzonder interessant geval. Hoewel nationale rivaliteit het land op de rand van een breuk heeft gebracht, is een radicaal monetair stabilisatieprogramma, dat op dezelfde datum als in Polen werd ingevoerd – 1 januari 1990 – begonnen het politieke landschap te veranderen. Het programma verloopt sterk volgens de Poolse lijnen en had aanvankelijk meer succes. Tegen het midden van het jaar begonnen mensen weer Joegoslavisch te denken. ‘

Soros is bevriend met voormalig plaatsvervangend staatssecretaris Lawrence Eagleburger, de voormalige Amerikaanse ambassadeur in Belgrado en de patroonheilige van de Servische communistische leider Slobodan Milosevic. Eagleburger is een voormalige president van Kissinger Associates, op wiens bestuur Lord Carrington zit, wiens Balkanbemiddelingen de Servische agressie in Kroatië en Bosnië ondersteunden.

Vandaag [ie 1996] heeft Soros zijn stichtingscentra gevestigd in Bosnië, Kroatië, Slovenië, en een Soros Joegoslavië-stichting in Belgrado, Servië . In Kroatië heeft hij geprobeerd zijn stichtingsgelden te gebruiken om invloedrijke journalisten na te jagen of tegenstanders van zijn shocktherapie te belasteren, door ze verschillend “antisemitisch” of “neo-nazi” te noemen.

Het hoofd van het Open Society Fund van Soros – Kroatië, prof. Zarko Puhovski, is een man die naar verluidt een recente dramatische omschakeling heeft gemaakt van orthodox marxisme naar de radicale vrije markt van Soros.

Volgens een van zijn oud-studenten, als hoogleraar filosofie aan de Universiteit van Zagreb, viel Puhovski slechts zeven jaar geleden studenten aan die een kritiek op het communisme probeerden uit te drukken, door erop te staan: “Het is niet principieel om het marxisme vanuit een liberaal standpunt te bekritiseren.”

Zijn werk voor de Soros Foundation in Zagreb heeft een anti-nationalistische ‘mondiale cultuur’ bevorderd, waarbij hij een netwerk van anti-Kroatische journalisten inhuurt om in feite voor de Servische zaak te propageren.

Deze voorbeelden kunnen worden uitgewerkt voor elk van de andere 19 locaties in Oost-Europa waar George Soros actief is. De politieke agenda van Soros en deze groep financiële ‘globalisten’zullen de voorwaarden scheppen voor een nieuwe uitbraak van oorlog, zelfs een wereldoorlog, als deze wordt getolereerd.

De organisaties van George Soros werken onvermoeibaar door om het Europese continent te overspoelen met illegale migranten | Stop de Bankiers

Het netwerk van organisaties van George Soros werkt onvermoeibaar om het Europese continent met migranten te overspoelen. De Hongaarse ” Stop Soros ” -wetten zijn bedoeld om zijn inspanningen te dwarsbomen. De Open Society Foundations (OSF), de subversieve globalistische organisatie onder leiding van de beruchte internationale plutocraat George Soros, wil de soevereiniteit van natiestaten over de hele wereld ondermijnen.

donatie Voordat je gaat... 2020 zal naar verwachting ongekende hoeveelheden desinformatie bevatten. Bij Indignatie doen we ons best om journalistiek te produceren, geschreven door experts, op basis van hun onderzoek. Uw donatie zal helpen ervoor te zorgen dat deze journalistiek gratis wordt verspreid waar het nodig is.
IBAN: DE97100110012628055249
BIC:NTSBDEB1XXX
Op naam van: Erich brink
Onderwerp: Indignatie

Dit artikel is gekozen voor herpublicatie op basis van de interesse van onze lezers. Indignatie publiceert verhalen uit een aantal andere onafhankelijke nieuwsbronnen. De meningen in dit artikel zijn van de auteur en weerspiegelen niet het redactionele beleid van Indignatie.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments