Meer dan 80.000 aardbevingen hebben Californië getroffen sinds 4 juli, en de naschokken worden geleid “Op weg naar de Garlock Fault”

Meer dan 80.000 aardbevingen hebben Californië getroffen sinds 4 juli, en de naschokken worden geleid “Op weg naar de Garlock Fault”

31 juli 2019 0 Door Indignatie redactie
0
()

De recente seismische activiteit in de staat Californië heeft een vreemde wending genomen. Volgens de Los Angeles Times zijn er sinds 4 juli meer dan 80.000 aardbevingen in de staat geweest, en de meeste van die aardbevingen waren naschokken van de twee zeer grote evenementen die begin deze maand het Ridgecrest-gebied troffen. De afgelopen weken is er echter een heel ongewoon patroon ontstaan. We zijn begonnen met het zien van naschokken naar twee van de grootste breuklijnen in Zuid-Californië, en dit maakt seismologen erg nerveus. Het feit dat we naschokken zien “naderen van de Owens Valley-fout” is absoluut alarmerend, maar veel zorgwekkender is het feit dat de Ridgecrest-naschokken ook op weg zijn “in de richting van de Garlock-fout”. Het volgende komt uiteen lokale nieuwsbron uit Californië …

Volgens een artikel in Los Angeles Times zijn naschokken van de aardbeving van magnitude 7.1 nabij Ridgecrest in gebieden geslopen die dicht bij twee grote aardbevingsfouten liggen, wat voor sommige seismologen bezorgd is over de vraag of het nog een enorme temblor zou kunnen veroorzaken.

“Sommige naschokken hebben gerommel ten noordwesten van de aardbeving in de Searles Valley en naderen de fout van Owens Valley. Die fout veroorzaakte een aardbeving van misschien magnitude 7,8 of 7,9 in 1872, een van de grootste in het moderne record van Californië ‘, legt het artikel uit. “ De naschokken van Ridgecrest zijn ook naar het zuidoosten gegaan in de richting van de Garlock-fout, een minder bekende fout die een aardbeving van magnitude 8 of meer kan veroorzaken . De fout langs de noordrand van de Mojave-woestijn kan het zuiden en westen doen schudden naar de provincies Bakersfield en Ventura en Los Angeles. ‘

Uiteindelijk kan dit niets blijken te zijn, maar er zijn een aantal redenen waarom we de Garlock-fout nauwlettend in de gaten willen houden.

Allereerst is de Garlock-fout de op een na grootste breuklijn in de hele staat Californië, en het vormt een grote bedreiging voor Zuid-Californië.

Ten tweede komt de Garlock-fout direct in de San Andreas-fout terecht en velen geloven dat een grote aardbeving langs de ene mogelijk een grote aardbeving langs de andere kan veroorzaken.

Als u niet bekend bent met de Garlock-fout, volgt hier enkele basisinformatie van Wikipedia …

De Garlock Fault markeert de noordelijke grens van het gebied dat bekend staat als het Mojave-blok, evenals de zuidelijke uiteinden van de Sierra Nevada en de valleien van de meest westelijke provincie Basin en Range . Het is 250 kilometer lang en is de op een na langste fout in Californië en een van de meest prominente geologische kenmerken in het zuidelijke deel van de staat .

De Garlock Fault loopt van een kruising met de San Andreas Fault in de Antelope Valley , oostwaarts tot een kruising met de Death Valley Fault Zone in de oostelijke Mojave-woestijn. Het is vernoemd naar de historische mijnstad Garlock , in 1894 gesticht door Eugene Garlock en nu een spookstad .

Dus hoe zou een grote beving langs de Garlock-fout er precies uitzien?

Hier is hoe de Los Angeles Times beschreef hoe een “worst-case scenario” eruit zou zien …

Een worstcasescenario zou een aardbeving met een kracht van 7,7 zijn die begint aan het oostelijke uiteinde van de Garlock-fout in het oosten van San Bernardino County en de schuld naar het zuidwesten ontgrendelt, waardoor steden als California City en Tehachapi hevig schudden; Edwards Air Force Base en Lancaster zouden heel sterk trillen. Zelfs Santa Clarita en de San Fernando Valley zouden sterk trillen, waarbij veel van het LA Basin en de San Gabriel Valley gematigd trilden – erger dan wat LA vorige week tegenkwam.

Nee, dat is absoluut geen “worst-case scenario” voor de Garlock-fout, maar zonder twijfel zou een grote aardbeving langs de fout veel destructiever zijn dan de aardbevingen die we net op 4 en 5 juli hebben meegemaakt.

Ons werd verteld dat die aardbevingen “niet veel schade hebben aangericht”, maar nu leren we dat die aardbevingen “naar schatting $ 200 miljoen schade hebben veroorzaakt” …

De krachtige aardbeving die Californië eerder deze maand op zijn kop zette, veroorzaakte naar schatting $ 200 miljoen schade.

De kosten van schade door de aardbeving met kracht 7.1 die op 5 juli Zuidoost-Californië trof en de foreshocks die een dag eerder kwamen, werden geschat door catastrofe modelleringsbedrijf Karen Clark & ​​Company.

Dus als relatief kleine aardbevingen zoveel economische schade kunnen veroorzaken, wat zou een aardbeving dan 1000 keer krachtiger doen?

Omdat op een dag “de Grote” de San Andreas-fout zal raken, en het zal zoveel energie vrijgeven dat de aardbevingen die we deze maand zagen, het zelfs niet waard zijn om ermee te vergelijken. Als een aardbeving van magnitude 9.1 Zuid-Californië zou treffen, zou het in feite precies 1000 keer krachtiger zijn dan de aardbeving van magnitude 7.1 die plaatsvond op 5 juli.

En hoewel het niet waarschijnlijk is, hebben wetenschappers toegegeven dat de grote aardbevingen die eerder deze maand plaatsvonden, een aardbeving op de San Andreas-fout konden veroorzaken …

Wetenschappers wisten vrijwel onmiddellijk dat twee grote aardbevingen die eerder deze maand nabij Ridgecrest troffen, niet van de San Andreas kwamen. Maar sindsdien hebben ze onderzocht of de aardbevingen meer seismische activiteit konden veroorzaken door andere fouten – waaronder de San Andreas op bijna 160 km afstand. Een nieuwe berekening die de afgelopen weken bij de US Geological Survey werd uitgevoerd, toonde aan dat de kans groot is dat de San Andreas zou kunnen worden geactiveerd door de aardbevingen in Ridgecrest.

Hopelijk zal het niet snel gebeuren, maar seismologen verzekeren ons dat het slechts een kwestie van tijd is voordat ‘de Grote’ Californië treft. Ze hebben ons herhaaldelijk gewaarschuwd dat de San Andreas-fout ‘vergrendeld en geladen’ is en dat deze de mogelijkheid heeft ‘alles in één keer uit te pakken’ . En wanneer die dag eindelijk aankomt, hebben wetenschappers vastgesteld dat het maaiveld tot 3 voet zou kunnen dalen, en dat zou ertoe leiden dat grote delen van Zuid-Californië plotseling door de Stille Oceaan worden bedekt .

We leven in een tijd waarin onze planeet steeds onstabieler wordt , en we zijn dagelijks getuige van grote aardbevingen en enorme vulkaanuitbarstingen over de hele wereld.

Lange tijd waren de Verenigde Staten gespaard gebleven, maar op 4 en 5 juli veranderde dat plotseling.

Sinds die tijd zijn er meer dan 80.000 aardbevingen geweest in de staat Californië, en dit is slechts het begin van het schudden dat eraan komt.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments