We zijn net getuige geweest van 3 belangrijke ontwikkelingen die gemakkelijk tot een wereldwijde oorlog kunnen leiden

We zijn net getuige geweest van 3 belangrijke ontwikkelingen die gemakkelijk tot een wereldwijde oorlog kunnen leiden

31 juli 2019 1 Door Indignatie redactie

Het is tot nu toe een ogenschijnlijk rustige zomer in Amerika geweest, maar ondertussen zijn we getuige van belangrijke ontwikkelingen aan de andere kant van de wereld die alles kunnen veranderen. We zijn zo dicht bij oorlog, en toch hebben de meeste mensen absoluut geen idee wat er gebeurt. 

Als je de meeste Amerikanen een lege wereldkaart zou laten zien, zouden ze zelfs Iran, Hong Kong of Noord-Korea niet kunnen uitkiezen. Er is tegenwoordig zoveel apathie in onze samenleving, en zo weinig kennis over buitenlandse zaken, en daarom begrijpen de meeste mensen eenvoudigweg niet het belang van het drama dat zich recht voor onze ogen afspeelt. Maar als er een grote oorlog uitbreekt, zal geen van ons leven ooit meer hetzelfde zijn. Dus ik blijf over deze dingen schrijven, omdat ik geloof dat we een absoluut kritiek punt in onze geschiedenis hebben bereikt.

Laten we beginnen met een verbluffende nieuwe ontwikkeling in het Midden-Oosten.

Hoewel de meeste Amerikanen het niet beseffen, schieten Israël en Iran al op elkaar. Israël slaat al maanden Iraanse militaire doelen in Syrië, maar nu zijn de engagementregels blijkbaar veranderd, omdat de IDF de afgelopen dagen luchtaanvallen tegen Iraanse doelen in Irak is begonnen …

In een ongekende beweging heeft Israël zijn aanvallen op Iraanse doelen uitgebreid, met twee bombardementen op door Iran gerunde bases in Irak in tien dagen tijd. De Israëlische luchtmacht voerde de militaire aanvallen uit met F-35-stralen, volgens Asharq Al-Awsat, een krant in Arabisch taal die in Londen is gepubliceerd. Het nieuws van de aanslagen komt slechts een dag nadat de VS en Israël een raketafweersysteem hebben getest dat doelen gebruikte “vergelijkbaar met Iraanse nucleaire raketten”.

De reden dat dit “een ongekende zet” wordt genoemd, is omdat dit de eerste keer sinds 1981 is dat we Israëlische luchtaanvallen in Irak hebben gezien.

Onnodig te zeggen dat deze laatste luchtaanvallen de Iraniërs absoluut woedend hebben gemaakt. Het lijkt erop dat de Israëlische regering heeft vastgesteld dat alle Iraanse militaire doelen buiten Iran zelf fair game zijn, en het is waarschijnlijk slechts een kwestie van tijd voordat Iran op een belangrijke manier terugslaat.

En als Iran uiteindelijk besluit dat een van de beste manieren om terug te slaan is om doelen in Israël te raken, kan dat de vonk zijn die een grote oorlog in het Midden-Oosten veroorzaakt.

Ondertussen lijkt er iets belangrijks te brouwen in China.

De politieke protesten die de afgelopen weken wereldwijd de krantenkoppen hebben gehaald, hebben de Chinese regering enorm kwaad gemaakt. Ze hoopten waarschijnlijk dat de protesten snel zouden verdwijnen en snel zouden worden vergeten, maar dat is niet gebeurd.

Dus nu staat China voor een beslissing. Als dergelijke protesten elders in China zouden plaatsvinden, zouden ze bruut worden verpletterd, maar Hong Kong is een speciaal geval.

Als de Chinezen te hard zijn tegen de demonstranten in Hong Kong, kan dat de wereldvisie tegen hen keren, maar als ze niets doen dat protesten kan aanmoedigen om in andere delen van het land te beginnen.

Uiteindelijk zullen de Chinezen waarschijnlijk doen wat ze altijd doen, en dat betekent het vernietigen van de oppositie. En Zero Hedge meldt dat Chinese troepen zich momenteel ‘aan de grens van Hong Kong’ verzamelen …

Enorme anti-Beijing protesten die Hong Kong in de afgelopen maand hebben gegrepen, en steeds gewelddadiger zijn geworden omdat zowel een overweldigde lokale politie als tegen-demonstranten met geweld zijn teruggeslagen, dreigen te escaleren op een grotere geopolitieke schaal na het Witte Huis gewogen in deze week.

Nu China snel zijn geduld verliest, zijn er nieuwe meldingen van een aanzienlijke opbouw van Chinese veiligheidstroepen aan de grens van Hong Kong, zoals Bloomberg meldt :

Het Witte Huis volgt wat een hoge ambtenaar een congregatie van Chinese troepen aan de grens van Hong Kong noemde.

Technisch gezien wordt Hong Kong beschouwd als onderdeel van China, maar het is altijd toegestaan ​​om zichzelf te besturen sinds het werd overgedragen aan de Chinezen.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Joden, witte schuld en de dood van de kerk van Engeland

Maar nu kunnen dingen drastisch veranderen, en sommigen gebruiken zelfs het woord ‘binnenvallen’ om te beschrijven wat er gaat gebeuren. Denk bijvoorbeeld eens aan deze tweet van Kyle Bass …

“Het Witte Huis volgt een opeenstapeling van Chinese troepen aan de grens van Hong Kong, zei een hoge ambtenaar.” Hier gaan we … het moment dat het leger uit Shenzhen marcheert, is het voorbij. het leger van China gaat HK binnenvallen. Het is onvermijdelijk. #hk #china

Als Chinese troepen Hongkong binnenstromen, zal de regering Trump een aanval gooien. De relaties tussen onze twee landen zijn al het slechtst sinds het einde van de Koreaanse oorlog, en de situatie in Hong Kong zou de zaken mogelijk over de rand kunnen duwen.

In feite leggen de Chinezen al de schuld voor de protesten in Hong Kong bij de Amerikaanse regering …

“Het is duidelijk dat de heer Pompeo zich in de verkeerde positie heeft gezet en nog steeds beschouwt zichzelf als het hoofd van de CIA,” zei Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken woordvoerster Hua Chunying op een persconferentie . “Hij denkt misschien dat gewelddadige activiteiten in Hong Kong redelijk zijn, want dit is tenslotte de oprichting van de VS”

Het standpunt van China is om recentelijk de protesten te verklaren die “veel verder gaan” dan legaal en “vreedzaam” te midden van botsingen met de politie.

We zullen zien wat er gebeurt, maar dit kan zeker de Verenigde Staten en China veel, veel dichter bij conflict brengen.

Bovenop al het andere schoot Noord-Korea nog twee raketten in de oceaan …

Noord-Korea vuurde woensdag twee korteafstands-ballistische raketten af, zei het Zuid-Koreaanse leger, slechts enkele dagen nadat het twee andere raketten had gelanceerd om Zuid-Korea en de Verenigde Staten onder druk te zetten om aankomende militaire oefeningen te stoppen.

De nieuwste lanceringen waren van het Hodo-schiereiland aan de oostkust van Noord-Korea, hetzelfde gebied als waar vorige week werd uitgevoerd, zeiden de Joint Chiefs of Staff (JCS) van Zuid-Korea in een verklaring. Het zei dat het toezicht hield op aanvullende lanceringen.

De Noord-Koreanen zijn enorm gealarmeerd door de gezamenlijke militaire oefeningen die de VS en Zuid-Korea binnenkort zullen uitvoeren, en wanneer ze erg overstuur raken over iets lijken ze dat ongenoegen te uiten door meer raketten af ​​te vuren.

Ja, president Trump en Kim Jong-Un hebben gesproken, maar de dingen blijven extreem gespannen en het zou helemaal niet zo lang duren voordat een groot conflict op het Koreaanse schiereiland uitbarst.

Zonder twijfel leven we in een tijd van “oorlogen en geruchten van oorlogen” , en degenen met kritische ogen kunnen zien wat er gebeurt.

De schaakstukken worden langzaam op hun plaats gebracht en de strijders zijn bijna klaar.

Elk aantal dingen zou uiteindelijk de Tweede Wereldoorlog kunnen veroorzaken, en zodra het begint, zal het bijna onmogelijk zijn om te stoppen.Lees ook:  D66 kan simpele boeren, die 'natuur' als vak hebben, missen als kiespijn. 

Comments

comments