De ‘speciale relatie’ stort in … en dat is een goede zaak

De ‘speciale relatie’ stort in … en dat is een goede zaak

1 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie

De terugkeer van de Britse ambassadeur Kim Darroch na zijn mislukte missie in Amerika wordt door veel naïeve commentatoren geprezen als nog een ander bewijs dat president Trump een gestoorde ego-maniak is die geen kritiek van een ervaren professionele diplomaat kan verdragen.

In de weken sinds het “Darroch-memo” -schandaal uitbrak, hebben de reguliere media de aard van de storing in de Amerikaans-Britse betrekkingen volledig verkeerd gediagnosticeerd en het meest relevante bewijsmateriaal aan het licht gebracht dat door de kabels van Darroch aan het licht is gebracht. Dit ronddraaien van het verhaal heeft ervoor gezorgd dat de ambassadeur de president alleen maar bekritiseerde als “onhandig, diplomatiek onbekwaam, onvoorspelbaar en disfunctioneel” en werd dus ten onrechte aangevallen door de president waardoor de arme diplomaat aftrad en zei: “de huidige situatie maakt het onmogelijk voor mij om mijn rol uit te voeren zoals ik zou willen. “ Voormalige Britse minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt ging zover dat hij zei dat Darroch ” de beste van Groot-Brittannië was “en moedigde alle diplomaten aan om te blijven ‘de waarheid spreken aan de macht’. Internationale pers aan beide kanten van de oceaan volgde en beeldde Darroch af als een held onder de mensen.

Hog wassen.

De realiteit is dat Darroch’s berichten aan het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken veel dieper gaan en iets lelijks onthullen dat de diepste veronderstellingen over de recente geschiedenis en moderne geopolitiek uitdaagt.

Sir Darroch en de onzichtbare hand van Groot-Brittannië

Sir Darroch, (riddercommandant van St. Michael en St. George) is niet uw typische Britse diplomaat. De ridder maakte naam als een vooraanstaand agent van Tony Blair, terwijl hij van 2007-2011 als ambassadeur bij de Europese Unie optrad in een poging internationale steun te winnen voor een regime-change-operatie tegen Iran, Syrië en Libië.

Blair en de hoogste niveaus van de Britse oligarchie hadden Amerika beheerd als zijn ‘domme reus’ in het hele post-9/11 regime-veranderingsprogramma in het Midden-Oosten. Hoewel velen dit beleid als ‘Amerikaans’ hebben bestempeld, zullen we zien dat het slechts de uitvoering was van de ‘Blair-doctrine’ die in 1999 in Chicago werdaangekondigd en waarin werd opgeroepen tot een wereldorde na de natie (post-Westfaalse staat). .

Het is belangrijk om onszelf eraan te herinneren dat het onbetrouwbare WMD-dossier  door het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken was opgesteld voordat het door neocon-haviken zoals John Bolton en Cheney werd gebruikt als rechtvaardiging om Irak in 2003 op te blazen. Het was ook de eerder door Anglo-Saoedi gesponsorde BAE zwarte operatie gerund door Prins Bandar bin Sultan die eerder 9/11 financierde en regisseerde. Als Amerikaanse ambassadeur vanaf januari 2016 speelde Sir Darroch een belangrijke rol bij het controleren van Christopher Steele als “absoluut legitiem”. Steele’s “dodgy dossier” over Trump werd gebruikt om de grootste heksenjacht van een zittende president in de geschiedenis te rechtvaardigen.

Wanneer ze in hetzelfde licht worden bekeken als de door Rusland geleide Russische poorten van de president, werpen deze memo’s waardevol licht op de Byzantijnse methoden die Britse intelligentie heeft gebruikt om zijn subtiele manipulatie van Amerika al heel lang uit te voeren.

Trump Whisperers en andere tools van Groot-Brittannië

In zijn memo’s riep Sir Darroch op tot “overstroming van de zone” met Trump-fluisteraars die de perceptie van de president van de wereld kunnen beïnvloeden en hem naar de Britse agenda kunnen duwen over kwesties zoals de-carbonisatie, vrijhandel en oorlog met Iran.

Sir Darroch zei tegen zijn superieuren dat ‘we jarenlang hebben gewerkt aan het opbouwen van de relaties; zij zijn de poortwachters … de individuen waarop we vertrouwen om ervoor te zorgen dat de Britse stem wordt gehoord in de West Wing. “ Wie zijn deze stemmen die in de loop der jaren zijn opgebouwd? Nationale veiligheidsadviseur John Bolton is een langdurige bezoeker van de Britse ambassade en voormalig stafchef John Kelly heeft regelmatig vroege ochtendontbijtdates gehad. Een Washington Post beoordeling van juli 8 ste beschreven Darroch’s “coterie- waaronder Kellyanne Conway, Stephen Miller, Mick Mulvaney, Sarah Sanders en Trump bondgenoot Chris Ruddy” die hebben ontmoet op de ambassade en “delen over de president en zijn besluitvorming.”

Darroch bleek ook dat Trump’s verzet tegen de Britse positie op oorlog met Iran niet aanvaardbaar was toen de president ervoor gekozen om een aanval op Iran op 21 juni te annuleren st na een Amerika drone werd neergeschoten. Even nadat Trump de aanval had geannuleerd, klaagde een memo van Darroch dat Trump “onsamenhangend en chaotisch” was en dat Trump in de rij kon vallen zodra hij ” omringd was door een meer haveloze groep adviseurs … Nog een Iraanse aanval ergens in de regio kon nog een Trump U-bocht activeren. “

Slechts twee weken na het versturen van deze kabel, Groot-Brittannië georkestreerd een crisis door het grijpen van een Iraans schip op 5 juli th , die een sneeuwbaleffect in een Iraanse aanval van een Britse tanker en groter gevaar van confrontatie tussen de NAVO-as en Iran.

De grootste verwarring die wordt verspreid door de controleurs van “officieel geaccepteerde verhalen” bij het beoordelen van zaken als 9-11, regeringswisseloorlogen of het huidige debacle in Iran bevindt zich in een handomdraai die beweert dat Amerika de Britten in de speciale relatie leidt . Dit geloof in een “Amerikaans imperium” verraadt een diepgaand misverstand van de geschiedenis.

De valse geschiedenis van de Amerikaans-Britse ‘vriendschap’

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Roep om ontslag Donald Trump wordt steeds groter

Voor een groot deel van de 19 steeeuw hadden Amerikanen over het algemeen een beter begrip van hun antikoloniale oorsprong dan velen tegenwoordig doen. Hoewel de laatste officiële oorlog tussen Groot-Brittannië en Amerika in 1812-15 plaatsvond, zorgde het Britse falen om Amerika militair te vernietigen ervoor dat het Britse buitenlandse beleid zijn inspanningen opnieuw richtte op het ondermijnen van Amerika van binnenuit … in het algemeen door de dubbele besmetting van door Britse gesponsorde ideologieën vervuiling van het Amerikaanse schoolsysteem enerzijds en Britse bankpraktijken van de heersende klasse van Wall Street anderzijds. Deze aanval van binnenuit vereiste meer geduld, maar was succesvoller en leidde tot de ineenstorting van Amerika in 1860 toen Lord Palmerston snel de roep van de Zuidelijke slavenmacht om onafhankelijkheid van de Unie erkende.Alabama Claims in 1872.

Zoals de informatieve 2010 LPAC documentaire “The Special Relationship is voor Verraders” tentoongesteld, tijdens het begin van de 20 ste eeuw toonaangevende Amerikaanse militaire figuren als Brig. Generaal Billy Mitchell begreep de rol van Groot-Brittannië bij het ondersteunen van de Confederatie en de Britse manipulatie van wereldwijde oorlogen. Generaal Mitchell vocht tegen de “speciale relatie” met tand en spijker en leidde het leger om “Oorlogsplan Rood en Oorlogsplan Oranje” te creëren om Groot-Brittannië te verslaan in het kader van een uiteindelijke oorlog tussen de Engelstalige machten. Deze plannen werden in 1930 gemaakt door de Amerikaanse militaire doctrine en werden pas uit de boeken gehaald toen Amerika besloot dat het belangrijker was om de fascistische Frankenstein-dreiging in Londen neer te zetten dan Groot-Brittannië rechtstreeks te bestrijden in de Tweede Wereldoorlog.

De Rhodes Scholars nemen het over

Voordat de ‘Churchill-bende’ ( die Stalin beschuldigde van vergiftiging van de FDR ) de controle over Amerika kon overnemen, beschreef Franklin Roosevelt zijn begrip van de Britse invloed op het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken toen hij zijn zoon vertelde:“You know, any number of times the men in the State Department have tried to conceal messages to me, delay them, hold them up somehow, just because some of those career diplomats over there aren’t in accord with what they know I think. They should be working for Winston. As a matter of fact, a lot of the time, they are [working for Churchill]. Stop to think of ’em: any number of ’em are convinced that the way for America to conduct its foreign policy is to find out what the British are doing and then copy that!” I was told… six years ago, to clean out that State Department. It’s like the British Foreign Office….”

Met de dood van de FDR namen deze Britse agenten het Amerikaanse buitenlandse beleid over en vernietigden de resterende pro-Amerikaanse troepen in het State Department, ontbonden de OSS en reconstrueerden de Amerikaanse inlichtingendiensten als de MI6-gemodelleerde CIA in 1948.

In 1951 publiceerde de Chicago Tribune een ongelooflijke reeks onthullingen van journalist William Fulton die de kankerachtige penetratie van honderden door Oxford opgeleide Rhodos-geleerden documenteerden die het Amerikaanse buitenlandse beleid hadden overgenomen en Amerika naar een derde wereldoorlog hadden geleid. Op 14 juli 1951 schreef Fulton:“Sleutelposities in het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken worden bekleed door een netwerk van Amerikaanse geleerden in Rhodos. Rhodes-geleerden zijn mannen die aanvullend onderwijs en indoctrinatie aan de Oxford University in Engeland hebben verkregen met de rekeningen die worden betaald door het landgoed van Cecil John Rhodes, Britse imperiumbouwer. Rhodes schreef over zijn ambitie om ‘het ultieme herstel van de Verenigde Staten van Amerika als een integraal onderdeel van het Britse rijk’ te veroorzaken.

Sir Kissinger opent de sluisdeuren

Een sterleerling van William Yandall Elliot (een toonaangevende Rhodes Scholar uit Harvard) was een jonge misantropische Duitser genaamd Henry Kissinger.

Tien jaar voordat hij ridder van het Britse rijk werd, hield Kissinger een opmerkelijke toespraak tijdens een evenement in mei 1981 over de Brits-Amerikaanse betrekkingen in het London Royal Institute for International Affairs . Tijdens dit evenement beschreef Kissinger de tegengestelde wereldvisies van Churchill versus Roosevelt, gutsende dat hij veel de voorkeur gaf aan het naoorlogse beeld van Churchill. Vervolgens beschreef hij zijn tijd bij het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken als staatssecretaris en zei:“De Britten waren zo nuchter dat ze deelnamen aan interne Amerikaanse beraadslagingen, tot op zekere hoogte waarschijnlijk nooit beoefend tussen soevereine naties … In mijn incarnatie in het Witte Huis hield ik het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken beter op de hoogte en nauwer betrokken dan ik het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken deed … Het was symptomatisch ”.

Terwijl Kissinger deze woorden sprak, werd een andere anglofiele verrader geïnstalleerd als vice-president van Amerika. George Bush Sr. was niet alleen de zoon van een door de nazi’s gefinancierde Wall Street-tool en voormalig directeur van de CIA, maar werd in 1993 ook benoemd tot Ridder van het Grote Kruis en de Orde van Bath . Het meest rampzalige buitenlands beleid onder Reagan’s leiderschap in de jaren tachtig is direct terug te voeren op deze twee figuren.

De potentiële heropleving van het ‘echte’ Amerika

Bedenk wat je van Donald Trump mag. Het feit is dat hij geen oorlogen is begonnen die een Jeb of Hillary graag wilden lanceren. Hij heeft een regime-veranderingsprogramma teruggedraaid dat actief is sinds 9/11. Hij heeft gevochten om Amerika in een samenwerkingspositie met Rusland te brengen. Hij heeft tientallen jaren van vrije handel van de WTO / City of London ongedaan gemaakt. Hij heeft opgeroepen om de productieve industrieën weer op te bouwen door het beschermende tarief te doen herleven. Om het af te maken, is hij al meer dan drie jaar in oorlog met de door Engeland geleide diepe staat en overleefde hij. Nu Bolton een bondgenoot van Sir Darroch is geworden, is er een open erkenning dat Trump zich opmaakt om de neocon-verrader op dit moment te vervangen. Trump heeft veel problemen, maar een Britse aanwinst is daar niet een van.

Als je zo ver bent gekomen, zou je niet verbaasd moeten zijn dat de ineenstorting van de speciale relatie een heel goede zaak is, omdat Amerika nu een echte kans heeft om zijn ware anti-imperiale karakter te herontdekken door samen te werken met Rusland, China, India en andere landen onder het nieuwe coöperatieve kader van ruimteverkenning en het Belt and Road Initiative .Lees ook:  De Trump-campagne zet een "leger" van opiniepeilers in om kiezers te intimideren

Comments

comments