Nieuwe tarieven, aandelen duiken, productie valt opnieuw en meer ontslagen – maar alles is “prima”?

Nieuwe tarieven, aandelen duiken, productie valt opnieuw en meer ontslagen – maar alles is “prima”?

2 augustus 2019 1 Door Indignatie redactie

Het begint nu vrij snel bergafwaarts te gaan. Een dag nadat de Federal Reserve voor het eerst in meer dan een decennium de rente verlaagde , ontvingen we heel wat meer slecht economisch nieuws. De meeste Amerikanen realiseren het zich nog niet, maar onze economie zit in ernstige problemen. We hebben zoiets sinds de laatste recessie niet meer gezien, maar de meeste mensen lijken te denken dat omdat de aandelenkoersen nog steeds erg hoog zijn, alles goed moet zijn. Nee, alles is absoluut niet “goed”, en zoals ik gisteren al opmerkte , luiden veel prominente namen luid alarm. Veel analisten verwachten dat dingen echt gaan losbarsten naarmate we dieper in de tweede helft van dit jaar komen, en wat we donderdag zagen, heeft de vooruitzichten zeker niet beter gemaakt.

President Trump schokte Wall Street volledig toen hij aankondigde dat nog een nieuwe ronde van tarieven op Chinese goederen zal worden opgelegd. Volgens CNBC worden deze nieuwe tarieven van kracht op 1 september …

Trump zei in een reeks tweets dat het tarief zal worden opgelegd aan $ 300 miljard aan Chinese goederen . De heffing treedt in werking op 1 september.

Hij zei later op de dag dat die heffingen tot 25% konden oplopen. De opmerkingen van Trump kwamen nadat een Amerikaanse delegatie eerder deze week een ontmoeting had gehad met Chinese handelsambtenaren. Dat waren de eerste persoonlijke handelsbesprekingen tussen China en de VS, omdat beide landen een wapenstilstand bereikten.

Dit is in wezen het equivalent van een “onderbuik” en het brengt onze handelsoorlog met China absoluut naar een geheel nieuw niveau.

En Trump vertelde de pers dat de tarieven van kracht zullen blijven totdat de VS en China een deal overeenkomen. Het volgende komt van Fox Business …

President Trump zei donderdag dat de VS China zullen blijven belasten totdat de twee grootste economieën ter wereld een handelsovereenkomst bereiken.

“Toen mijn mensen thuiskwamen, zeiden ze dat we aan het praten waren. We hebben nog een vergadering in september. Tot het moment dat er een deal is, zullen we ze belasten, ‘zei hij vanaf het zuidelijke gazon van het Witte Huis.

Maar zoals ik mijn lezers herhaaldelijk heb uitgelegd, komt er binnenkort geen overeenkomst. Het is zelfs uiterst twijfelachtig dat we er vóór de presidentsverkiezingen van 2020 een zullen zien. Trump zal niet terugdeinzen voor zijn kernvereisten, de Chinezen zullen deze nooit accepteren en China zou veel liever onderhandelen met degene die Trump volgt in het Ovale Kantoor.

Deze tarieven blijven dus bestaan, China zal onvermijdelijk opnieuw wraak nemen en de wereldwijde economische activiteit zal lijden.

Maar Trump lijkt niet gealarmeerd. Donderdag vertelde hij ook aan verslaggevers dat als China niet meer met de Verenigde Staten wil handelen “dat met mij in orde zou zijn”

“China neemt al jaren geld op met honderden miljarden dollars per jaar. We hebben China herbouwd, dus nu is het tijd dat we dingen veranderen. Als ze niet meer met ons wilden ruilen, zou dat goed met me zijn. Het zou ons veel geld besparen, ‘vertelde Trump donderdag aan verslaggevers.

Dat zijn hele sterke woorden, en Trump heeft eigenlijk een punt.

Op korte termijn zal de ontkoppeling van de Chinese economie voor ons uiterst pijnlijk zijn. Maar de waarheid is dat we onze economie nooit zo diep hadden moeten integreren met de Chinese economie. De Chinese regering is een van de meest tirannieke regimes op de hele planeet, en ze hebben geen respect voor fundamentele mensenrechten. Dankzij handelsovereenkomsten die voor de Verenigde Staten buitengewoon ongunstig waren, kon China op onze kosten buitengewoon rijk worden en de Chinezen zouden voor onbepaalde tijd van ons willen blijven profiteren als ze konden.

Er moest dus absoluut iets aan China worden gedaan, maar het wordt een heel, heel pijnlijke periode van aanpassing voor de Amerikaanse economie.

Lees ook:  Obama breekt met verdragsprotocol om Trump een bedreiging te noemen tijdens DNC Night Three

Nadat Wall Street donderdag over de nieuwe tarieven hoorde, begonnen de aandelenkoersen onmiddellijk te dalen …

Toen president Donald Trump donderdag een nieuwe tariefronde op de Chinese invoer aankondigde, steeg de Dow met 311 punten. Toen daalde het bijna 300 punten.

Dat was de grootste schommel sinds begin januari.

En het zou zeker geen verrassing zijn als de aandelenkoersen bleven dalen. Zoals ik de andere dag , de beurs is klaar voor een crash dan het ooit is geweest.

Op dit moment staan ​​aandelenkoersen volledig en volledig los van de economische realiteit. Terwijl aandelen in juli recordhoogte bereikten, bleef slecht economisch nieuws binnenstromen.

Natuurlijk begon August zeker net met een knal. Op donderdag hebben we vernomen dat een belangrijke graadmeter voor de Amerikaanse productieactiviteit is gedaald tot het laagste niveau sinds september 2009 …

De IHS Markit Manufacturing Purchasing Managers ‘Index daalde naar 50,4 in juli, tegen 50,6 in juni, gedreven door een zwakkere vraag. Het bedrijf merkte ook op dat managers langzamer aanwerven.

Bovendien heeft Lowe zojuist aangekondigd dat ze “duizenden werknemers zullen ontslaan” …

Lowe’s ontslaat duizenden werknemers.

Ontslagen zullen assembleurs zijn, die items zoals grills en terrasmeubels samenstellen. Het bedrijf zal ook banen in onderhoud en facilitaire dienstverlening verminderen, zoals conciërges. Het bedrijf zei dat het die posities uitbesteedt aan externe bedrijven.

Lowe’s (LAAG) weigerde precies te zeggen hoeveel werknemers zullen worden ontslagen. Het zei dat werknemers wier banen worden geëlimineerd, een transitievergoeding krijgen en de mogelijkheid krijgen om te solliciteren naar open functies bij Lowe. De Wall Street Journal rapporteerde eerst het plan van Lowe.

Dit is de voortzetting van een trend die ik al maanden volg. Grote bedrijven hebben werknemers ontslagen op een niveau dat we sinds de laatste recessie niet hebben gezien, en velen geloven dat wat we tot nu toe hebben gezien, nog maar het begin is.

Ook blijft de “apocalyps voor vrachtwagens” alleen maar versnellen. Het volgende komt van Zero Hedge …

Volgens FreightWaves is dit jaar weer een ander vrachtwagenbedrijf het slachtoffer geworden van de recessie in vrachtvervoer . Terrill Transportation uit Livermore, Californië sloot onverwachts zijn deuren op 30 juli. Het bedrijf bestond al 25 jaar.

Klant Manny Bhandal, president van Bhandal Bros. Inc., zei dat drie van zijn vrachtwagens op 30 juli in Terrill aankwamen om een ​​zending af te leveren en werden weggestuurd. Kevin Terrill, president van Terrill Transportation, reageerde niet op FreightWaves.

Als de Amerikaanse economie echt in ‘goede’ vorm was, zou het vrachtvervoerbedrijf na vrachtvervoerbedrijf niet de deuren sluiten.

Helaas, in plaats van acht te slaan op de waarschuwingssignalen en deze tijd te gebruiken om zich voor te bereiden op zware tijden , kiezen de meeste Amerikanen ervoor om deze tijd te gebruiken om te feesten.

En er is zeker niets mis met genieten van het leven, maar we zijn op het punt gekomen dat het glashelder is dat er een nieuwe crisis op ons afkomt, en de meeste Amerikanen zijn volledig en volkomen onvoorbereid op wat er gaat gebeuren.

Ik zal deze ontwikkelingen blijven volgen terwijl ze zich ontvouwen. We bevinden ons echt in een ongekend gebied en ik heb het gevoel dat de tweede helft van 2019 veel “interessanter” zal zijn dan de eerste helft was.Lees ook:  Waarom de komende economische ineenstorting NIET wordt veroorzaakt door het Corona-virus

Comments

comments