Verhoogd risico op hartaanval bij jongere vrouwen

Verhoogd risico op hartaanval bij jongere vrouwen

2 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie

De locatie van extra kilo’s op het lichaam maakt een verschil in de eerste van hartaandoeningen bij vrouwen. 

Een studie van postmenopauzale vrouwen, gepubliceerd in het European Heart Journal, toonde aan dat vrouwen met een peervorm een ​​aanzienlijk lager risico hadden op atherosclerose of verharding van de slagaders, terwijl vrouwen met een appelvorm of meer vet op de romp van hun lichaam een ​​verhoogd risico hadden van dit type kransslagaderziekte.

De kicker is dat al deze vrouwen binnen een BMI met een gezonde body mass index zaten. De relatie tussen rompvet en verhoogd risico bleek nog steeds waar wanneer andere factoren zoals roken werden geïntroduceerd.

Hartaanvallen bij vrouwen

Dit volgt op een verontrustende stijgende trend van hartaanvallen bij jonge vrouwen, vooral Afro-Amerikaanse vrouwen in de Verenigde Staten.

“Het gezicht van hartaandoeningen verandert met verhoogde hartaandoeningen bij jongere mensen en een grotere waardering voor hartaandoeningen bij vrouwen,” zei Dr. Richard Honaker, een arts bij Your Doctors Online.

In een artikel gepubliceerd in de American Heart Association Journal Circulation, werd opgemerkt dat jongere vrouwen meer dan twintig jaar geleden aan hartaanvallen lijden. Hieruit bleek dat 31% van de hartaanvallen jongere vrouwen waren.

Het veranderende gezicht van hartziekten

Dit is misschien niet zo verwonderlijk gezien het stijgende percentage obesitas in de Verenigde Staten. Volgens de CDC is hartziekte verantwoordelijk voor ongeveer 1 op de 4 sterfgevallen per jaar. Hartziekten zijn ook de belangrijkste doodsoorzaak bij vrouwen in de Verenigde Staten.

Lees ook:  Schotse Liberalen beledigd om het feit dat de wedstrijd "Miss Scotland" alleen Schotse vrouwen bevat

Dr. Honaker merkt op dat zowel obesitas als roken het gezicht van hartaandoeningen veranderen. Roken is namelijk een gigantische producent van plaque en hartaanval, maar roken resulteert in een lager omgevingsgewicht. Bij minder rokers zien we een toename van obesitas als een factor bij hartaandoeningen.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenObesitas over de hele wereld

Volgens de WHO is obesitas sinds 1975 wereldwijd verdrievoudigd. In 2016 hadden meer dan 1,9 miljard volwassenen, 18 jaar en ouder, overgewicht. Hiervan waren ruim 650 miljoen zwaarlijvig.

Overgewicht is te voorkomen. Ooit werd gedacht dat het een probleem van de rijken was, nemen overgewicht en obesitas nu toe in landen met lage en middeninkomens, met name in stedelijke omgevingen.

“De zwarte en Spaanse bevolking is een beetje meer vatbaar voor zwaarlijvigheid en diabetes, dus dat heeft een negatieve invloed op die demografie,” verklaarde Dr. Honaker. “Hypertensie is moeilijker voor de fysiologie van Afrikaanse Amerikanen dan Europese Amerikanen om biochemische en onbekende redenen.”

Women at Risk

Wat alarmerend lijkt te zijn, zijn de bevindingen van de studie waaruit bleek dat vrouwen minder geneigd waren medicijnen te zoeken om hun risico op een andere aanval te verminderen dan hun mannelijke collega’s.

Dr. Honaker legde uit dat vrouwen mogelijk een groter risico lopen hun symptomen van een hartaanval verkeerd te lezen, omdat het bekend is dat de symptomen van vrouwen voor een hartaanval atypisch zijn voor mannelijke symptomen.

Lees ook:  CO-2 heffing 'goedkoper'

“In plaats van pijn op de borst te persen met een koud zweet en kortademigheid en straling in de nek en linkerarm, kunnen vrouwen alleen kortademigheid of vermoeidheid ervaren.”

Vrouwen zullen ook minder snel een ziekenhuis willen bezoeken om hun symptomen te laten controleren, omdat ze vaak in de rol van ‘verzorger’ of ‘martelaar’ in het gezin worden geplaatst. Dit is vooral gevaarlijk omdat ongeveer 47% van de hartdoden buiten een ziekenhuis plaatsvindt. 

Hartaanvallen hebben verschillende belangrijke waarschuwingssignalen en symptomen:

  • Pijn op de borst of ongemak.
  • Pijn in het bovenlichaam of ongemak in de armen, rug, nek, kaak of bovenbuik.
  • Kortademigheid.
  • Misselijkheid, duizeligheid of koud zweet.

Veranderingen in levensstijl

Om uw persoonlijk risico op hartaandoeningen te verminderen, stelt Dr. Honaker voor om te stoppen met roken, een gezond gewicht te behouden en om de 1 à 2 jaar een regelmatige lichamelijke conditie te krijgen.Comments

comments