China is extreem boos, en nu beschouwen ze de Verenigde Staten als vijand # 1

China is extreem boos, en nu beschouwen ze de Verenigde Staten als vijand # 1

3 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie

Hebben de betrekkingen tussen de Verenigde Staten en China eindelijk het punt bereikt waarop geen terugkeer meer mogelijk is? Op dit moment zou het moeilijk zijn om te overdrijven hoe boos de Chinezen zijn op de Verenigde Staten. Chinese ambtenaren beschuldigen de Verenigde Staten krachtig van de enorme politieke protesten die we de afgelopen weken in Hong Kong hebben gezien, en president Trump sloeg donderdag opnieuw een tariefronde op Chinese invoer. Helaas besteden de meeste Amerikanen niet eens veel aandacht aan deze ontwikkelingen, maar in China praat iedereen over deze dingen. En natuurlijk is de waarheid dat ze niet alleen praten – de Chinezen zijn absoluut woedend van woede naar de VS, en ze zijn niet bang om het uit te drukken.

Laat me u een perfect voorbeeld geven van waar ik het over heb. Een van de meest gerespecteerde nieuwsankers in China, Kang Hui, gebruikte eigenlijk een expletief bij het verwijzen naar de Verenigde Staten tijdens een nieuwsuitzending eerder deze week. Normaal gesproken zou ik nooit zo’n taal in een van mijn artikelen hebben, maar deze opmerking haalde krantenkoppen over de hele wereld en ik denk dat het voor ons allemaal heel belangrijk is om te begrijpen wat de Chinezen over ons zeggen. Omdat dit een nieuwsitem van cruciaal belang is, heb ik besloten dit citaat helemaal niet te censureren. Het volgende komt uit de New York Times …

“Ze zorgen voor meer problemen en hunkeren naar de hele wereld om in chaos te zijn en zich te gedragen als een rotzooi”, zei Kang in het meestal stoere nationale nieuwsprogramma om 19.00 uur op CCTV, de Chinese staatsomroeporganisatie. Het explosief werd al snel een van de meest gezochte zinnen op Chinese sociale media.

In een vervolgvideo op een CCTV-account op sociale media, pochte de heer Kang over hoe hij de Verenigde Staten had beschimpt.

“Als een handvol Amerikanen altijd problemen veroorzaken, dan spijt het ons,” zei hij. “We praten niet meer over bepaalde kwesties. We zullen ons ook op u richten. We zullen je bashen totdat je gezichten zijn bedekt met modder. We zullen je bashen totdat je sprakeloos bent. “

Kun je je voorstellen dat Anderson Cooper op CNN iets soortgelijks over China zegt?

En eigenlijk heeft Mr. Kang waarschijnlijk veel meer kijkers dan Anderson Cooper.

De meeste Amerikanen besteden heel weinig tijd om na te denken over de betrekkingen met China, maar nu zijn ze in China absoluut woedend op ons, en de zich ontwikkelende situatie in Hong Kong is een van de grootste redenen voor die woede. Miljoenen mensen hebben de afgelopen weken de straten van Hong Kong overspoeld en het lijkt erop dat de Chinezen hebben besloten dat genoeg genoeg is. Volgens Bloomberg houden Amerikaanse functionarissen nauwlettend toezicht op “een congregatie van Chinese troepen aan de grens van Hong Kong” …

Het Witte Huis volgt wat een hoge ambtenaar een congregatie van Chinese troepen aan de grens van Hong Kong noemde.

Weken van onrust op het Chinese grondgebied zijn begonnen de politie van Hong Kong te overweldigen, die zich in gewelddadige botsingen met demonstranten bevinden. China waarschuwde maandag dat de burgerlijke wanorde ‘ver voorbij’ vreedzaam protest was gegaan nadat de politie in het weekend traangas had ingezet.

Zou het kunnen dat Chinese troepen snel de grens over kunnen stormen?

En er zijn ook andere tekenen dat China op het punt staat iets drastisch te doen …

En ook op woensdag zei Chen Daoxiang , de commandant van het militaire garnizoen van China in Hong Kong – dat ongeveer 6.000 troepen heeft – dat zijn troepen “vastbesloten waren om de nationale soevereiniteit, veiligheid, stabiliteit en de welvaart van Hong Kong te beschermen.” Zijn opmerkingen kwamen als China heeft een nieuwe propagandavideo uitgebracht met onder meer strijdkrachten die op demonstranten schieten, waarna hij zijn steun aan de stadsbestuurder onderstreepte voor het “strikt handhaven van de wet”.

Ja, Hong Kong maakt nu technisch deel uit van China. Maar volgens de overeenkomst die werd ondertekend toen de Britten Hong Kong overhandigden, zou de stad zichzelf tot 2047 in hoge mate mogen regeren …

Na de overname van Hong Kong in een oorlog in de 19e eeuw, bracht Groot-Brittannië het in 1997 terug naar China met een belangrijke bepaling: de stad zou zichzelf gedeeltelijk regeren gedurende 50 jaar voordat hij volledig onder controle van Beijing zou vallen. Dus tot 2047 was de verwachting dat de stad en het vasteland zouden werken volgens het principe dat bekend staat als ‘één land, twee systemen’.

Dus als China troepen naar Hong Kong stuurt om de politieke protesten te beëindigen, zal de Trump-regering zeer overstuur zijn en zullen de spanningen tussen onze twee naties nog meer oplopen.

Een nieuwe ontwikkeling in de handelsoorlog is de andere reden waarom de Chinezen nu zo boos op ons zijn.

Nadat president Trump donderdag met nieuwe tarieven in China raakte, waarschuwde de Chinese ambassadeur bij de Verenigde Naties dat de Chinezen bereid zijn “noodzakelijke tegenmaatregelen” te nemen …

De nieuwe ambassadeur van China bij de Verenigde Naties, Zhang Jun, zei dat Beijing ‘noodzakelijke tegenmaatregelen’ zou nemen om zijn rechten te beschermen en beschreef de beweging van Trump botweg als ‘een irrationele, onverantwoordelijke daad’.

“Het standpunt van China is heel duidelijk dat als de VS willen praten, we zullen praten, als ze willen vechten, dan zullen we vechten,” vertelde Zhang aan verslaggevers in New York, ook signalerend dat handelsspanningen de samenwerking tussen de landen op het gebied van handel kunnen schaden met Noord-Korea.

Met andere woorden, de Chinezen gaan niet een stap achteruit en ze zullen ons hard terugslaan.

En de woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, Hua Chunying, zei soortgelijke dingen toen ze vrijdag verslaggevers toesprak …

“China accepteert geen enkele vorm van druk, intimidatie of misleiding”, zei de woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken Hua Chunying vrijdag tijdens een persconferentie. Het Chinese ministerie van Handel heeft een verklaring vrijgegeven waarin staat dat Beijing tegenmaatregelen zou opleggen.

“De VS moeten alle gevolgen dragen”, aldus de verklaring. “China gelooft dat er geen winnaars van deze handelsoorlog zullen zijn en wil niet vechten. Maar we zijn niet bang om te vechten en zullen vechten als dat nodig is. ‘

Uiteindelijk is het heel waar dat er “geen winnaars zullen zijn” in deze handelsoorlog. De Chinezen weten waar onze pijnpunten liggen en ze zullen niet bang zijn om vies te vechten.

Een snel verslechterende relatie met China is een groot deel van het scenario waarop we hebben geanticipeerd . Zoals ik gisteren heb besproken , is het buitengewoon onwaarschijnlijk dat er vóór de presidentsverkiezingen in 2020 een handelsovereenkomst tussen de Verenigde Staten en China zal zijn. En om eerlijk te zijn, is het veel waarschijnlijker dat ons conflict met China de komende maanden veel verder zal escaleren dan alleen een “handelsoorlog”.

De twee grootste economische grootmachten op de hele planeet zijn nu opgesloten in een monumentale strijd om dominantie, en het zal resulteren in een enorme hoeveelheid economische pijn voor de hele planeet.

Helaas hebben de meeste Amerikanen geen idee wat er aan de hand is en daarom zijn de meesten nog steeds ervan overtuigd dat alles goed komt.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments