FBI classificeert nu ‘complottheorieën’ als bedreiging voor binnenlands terrorisme

FBI classificeert nu ‘complottheorieën’ als bedreiging voor binnenlands terrorisme

3 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie

Het Federal Bureau of Investigators beschouwt complottheorieën nu als een binnenlandse terreurdreiging. Ernstig. Deze week  meldt Yahoo News dat de FBI  ‘voor het eerst marginale samenzweringstheorieën heeft geïdentificeerd als een binnenlandse terroristische dreiging’.

Volgens het rapport:

Het FBI-inlichtingenbulletin van het Phoenix-veldkantoor van het bureau, gedateerd 30 mei 2019, beschrijft ‘door complottheorie gedreven binnenlandse extremisten’ als een groeiende bedreiging en merkt op dat dit het eerste rapport is dat dit doet. Het geeft een aantal arrestaties weer, waaronder enkele arrestaties die verband houden met gewelddadige incidenten die worden veroorzaakt door overtuigingen van buitenaf.

Het document vermeldt specifiek QAnon, een schimmig netwerk dat gelooft in een diepe samenzwering van de staat tegen president Trump en Pizzagate, de theorie dat een pedofiele ring met Clinton-medewerkers uit de kelder van een pizzarestaurant in Washington, DC werd gerund hebben eigenlijk geen kelder).

“De FBI beoordeelt dat deze samenzweringstheorieën zeer waarschijnlijk zullen opduiken, zich verspreiden en evolueren op de moderne informatiemarkt, en zo nu en dan zowel groepen als individuele extremisten ertoe aanzetten criminele of gewelddadige handelingen te verrichten”, stelt het document. Het gaat ook verder met te zeggen dat de FBI gelooft dat samenzweringstheorie-gedreven extremisten volgens de Yahoo waarschijnlijk zullen toenemen tijdens de 2020 presidentsverkiezingen.

De FBI erkende vervolgens dat echte dekmantels en samenzweringen waarvan bewezen is dat ze ook mensen van streek maken over hun regering, en merkt op dat de “dreiging” wordt versterkt door “het blootleggen van echte samenzweringen of dekmantels met illegale, schadelijke of ongrondwettelijke activiteiten van overheidsfunctionarissen of vooraanstaande politieke figuren. “

Blijkbaar, als je erachter komt dat de overheid liegt, bedriegt, steelt of moord, ben je een bedreiging en moet je worden behandeld als een binnenlandse terrorist.

Terwijl QAnon en andere groepen zeker belachelijke claims hebben gedaan, lokt dit document vervolgens miljoenen onschuldige mensen in de val omdat ze niets anders doen dan hun regering ondervragen. Er is geen twijfel dat gekke mensen – die geloven in complottheorieën – gekke handelingen verrichten. Het is zeer waarschijnlijk dat de meeste binnenlandse terroristen hebben gehandeld op basis van een irrationele samenzwering waarvan zij dachten dat die echt was. Maar tientallen miljoenen andere mensen handelen niet en vragen stellen is de enige manier om echte samenzweringen te achterhalen. Dit moet nooit worden beschouwd als ‘binnenlands terrorisme’.

Omdat een paar onwetende mensen dreigen op basis van ongegronde complottheorieën, betekent niet dat iemand het zwijgen op moet leggen of een terrorist moet worden genoemd.

Dit is echter al begonnen.

In 2017 werd r / Pizzagate op Reddit zonder  pardon verbannen  door het sociale mediabedrijf – met een disclaimer die verklaarde dat de subreddit specifiek werd verbannen vanwege “de verspreiding van persoonlijke en vertrouwelijke informatie”, met dien verstande dat “we geen heksenjacht willen op onze site. “

Vervolgens probeerden de FBI en andere groepen de krankzinnige man die een AR-15 naar de komeetpizzeria bracht te associëren met degenen die de regering in twijfel trekken.

Hoewel pizzagate vals bleek te zijn, is het stellen van vragen over deze dingen noodzakelijk omdat pedofilie zeker een echt probleem is bij veel van de zware verhuizers en schudders in de inrichting.

Er is zeker geen tekort aan onwetende en oorlogvoerende mensen in deze wereld die een bedreiging zouden vormen tegen onschuldige mensen. Maar dit betekent niet dat de verspreiding van informatie tot zwijgen moet worden gebracht – ongeacht of dit feitelijk is of niet.

Als de staat een censuurcampagne begint, ongeacht zijn intenties om ‘bedreigingen te voorkomen’, zal deze worden gebruikt om iedereen tot zwijgen te brengen met wie het establishment het niet eens is – de geschiedenis bewijst dat dit elke keer het geval is.

Lees ook:  Het imperium is de wortel van de vijandelijkheden tussen de VS en China

Als Duitse journalist en dichter, Christian Johann Heinrich Heine, zei beroemd:

Waar ze boeken hebben verbrand, zullen ze eindigen met het verbranden van mensen.

Omdat een paar gemakkelijk te slingeren personen kleine stukjes informatie nemen en brutale beslissingen nemen, betekent niet dat deze informatie moet worden gestopt.

Als we terugkijken op de afgelopen decennia, hebben we gezien dat de gevestigde media de daders zijn van de meest gevaarlijke en dodelijke samenzweringstheorieën aller tijden. Wapens van massavernietiging in Irak, de Golf van Tonkin en de oorlog tegen drugs zijn  slechts enkele  van de complottheorieën die door de gevestigde media worden verspreid en die hebben geleid tot de dood en het lijden van miljoenen.

Helaas is de nieuwe FBI-memo niets nieuws.

Ondanks het feit dat er geen echte reden is om achter ‘complottheoretici’ en ‘patriotgroepen’ aan te gaan, heeft de regering een lange geschiedenis van infiltrerende groepen en degenen die de status quo betwijfelen als een bedreiging bestempelen. Het heeft zelfs een naam: PATCON , een  afkorting voor “Patriot Conspiracy.”

In feite is een groot deel van de politiestaat die in het hele land is opgekomen, een reactie op de in wezen niet-bestaande dreiging van degenen die de misdaden van de staat willen blootleggen die als extremistische groeperingen worden  bestempeld. YouTube en Google zijn zelfs ingegaan op de actie en zijn verhuisd naar het bewijs van Amerikaanse oorlogsmisdaden en historische beelden van oorlog.

Een brigadier in Morgan County, Indiana gaf in mei 2014 dat zijn afdeling had  een pantservoertuig verkregen voor een deel  als gevolg van de terugkeer militaire veteranen werden  geacht binnenlandse terroristische dreigingen  door Homeland Security in 2009.

In augustus 2013 nam Concord, politiecommissaris van New Hampshire, John Duval, in het  geheim contact op met Homeland Security  en eiste een gepantserd voertuig  vanwege de vermeende ‘dreiging’ van vreedzame libertariërs.

Het  MIAC-rapport , een federaal trainingsdocument dat in 2009 beroemd werd gepresenteerd aan de politie van Missouri, ging zelfs zo vals als bindende aanhangers van de voormalige presidentiële kandidaat Ron Paul en de grondwet aan “extremistische groepen”.

In 2014 gaf een hulpsheriff  op video toe  dat deze oorlogswapens nodig waren om “constitutionalists” af te  weren met vuurwapens.

Het enige dat deze memo doet, is verder gaan met deze eerdere aanvallen op degenen die vrede en vrijheid willen en het doet dit door de grenzen tussen echte extremisten en vrijheidslievende activisten te vervagen. Immers, als tirannen haat en extremisme kunnen associëren met de ideeën van vrede en vrijheid, zal de kudde veel gemakkelijker onder controle te houden zijn en geen probleem hebben om hun rechten om deze niet-bestaande dreiging te bestrijden weg te stemmen.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  De Volksgezondheidsautoriteit brengt het leven van duizenden Zweden in gevaar!

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Surrogate Angels of Death een schokkende foto van Trump en de First lady Melania
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments