Is Washington lid geworden van de lijst van door Israël bezette gebieden?

Is Washington lid geworden van de lijst van door Israël bezette gebieden?

4 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie

De betrekkingen tussen Washington en Damascus zijn nooit hartelijk geweest, vooral na de oprichting van Israël in 1948 en de algemene steun van Washington voor de nieuw opgerichte staat. Met de verkiezing van Obama in 2008 was er een sprankje hoop op verbeterde relaties tussen de twee hoofdsteden. Hoewel de hoge verwachtingen van verbeterde betrekkingen tussen Washington en Damascus niet merkbaar zijn uitgekomen, kan de Obama-periode worden gezien als de ‘goede oude tijd’ in vergelijking met het Trump-presidentschap. Helaas is de vijandigheid in Washington tegenover Syrië niet exclusief voor het Witte Huis, maar het omvat het Congres en Foggy Bottom, en het is contraproductief voor de belangen van beide landen.

Afgezien van de “onhandige en onbeholpen” karakterisering van de regering van Trump, de Britse ambassadeur Sir Kim Darroch, volstaat het te verwijzen naar Trump’s eigen karakterisering van Syrië: “We hebben het niet over enorme rijkdom. We hebben het over zand en dood ”. Het is onvoorstelbaar dat een zittende Amerikaanse president het huis van de historische Vruchtbare Halve maan en Mesopotamië, een land dat zeer rijk is aan grond, een overvloed aan regenval en rivieren waaronder de Eufraat en Tigris, heeft bestempeld als ‘zand en dood’. Syrië is ook de bakermat van de beschavingen, de thuisbasis van de drie monotheïstische religies en de thuisbasis van drie van de vijf oudste continu bewoonde steden ter wereld.

Ongeacht de onwetende opmerkingen van Trump over Syrië, bewijzen zijn acties dat hij een dummy is voor buikspreker Netanyahu. Oost-Jeruzalem en de Syrische Golan werden bezet in de oorlog van ’67. Van 1967 tot de regering Trump hebben de VS negen administraties doorlopen. Veel van de presidentskandidaten spraken openlijk over het verplaatsen van de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem, maar geen enkele keer in het Witte Huis zag een regering de wijsheid in om dit te doen. Trump kwam langs en verplaatste de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem, waarbij het verenigde Jeruzalem werd erkend als de hoofdstad van Israël en de soevereiniteit van Israël over de Golan.

Het congres, het tweede centrum van macht en besluitvorming in Washington, wordt al lang beschouwd als door Israël bezet gebied. In een artikel getiteld ‘ De enige strategische reden voor Amerika’s betrokkenheid bij Syrië eindelijk onthuld, ‘Schreef ik dat bijna vierhonderd congresleden; ongeveer vijfenzeventig procent van het totale aantal congresleden uit beide kamers en beide partijen had een brief aan Trump geschreven. De ironie, zoals ik in het artikel heb opgemerkt, is het feit dat “vierhonderd congresleden, die door Amerikanen zijn gekozen om Amerikaanse belangen te dienen, in een tijd dat de VS vastzitten in de Arabische regio, een brief ondertekenen en indienen bij de Amerikaanse president die zich vrijwel uitsluitend bezighoudt met de Israëlische veiligheid ‘, concludeer ik:’ Deze congresleden hadden de gelegenheid om een ​​coherente aanbeveling te doen over het Amerikaanse beleid in de Arabische regio in het belang van het Amerikaanse nationale belang, maar kozen ervoor om aanbevelingen te doen om het welzijn en veiligheid van een buitenlandse staat: Israël. ”Meer recentelijk ook kozen bijna vierhonderd leden van het Huis van Afgevaardigden de vrijheid van meningsuiting te beschermen die werd beschermd in het Eerste Amendement van de Amerikaanse grondwet en te stemmen voor een resolutie die de campagne Boycott, Desinvestering en Sancties – BDS – tegen Israël verwerpt. Het idee dat het Amerikaanse Congres door Israël bezet gebied is, is dus niet overdreven.

Lees ook:  Onderzoekers beschuldigen huwelijkscijfer door een 'gebrek aan economisch aantrekkelijke mannen'

In Foggy Bottom, een paar decennia geleden, was er altijd een groep Arabisten, voornamelijk Amerikaanse diplomaten die in Arabische staten hadden gediend. Ze hadden zich gerealiseerd dat Israël een last is voor de Amerikaanse belastingbetalers en dat Amerikaanse overmatige ondersteuning van Israël niet in het beste Amerikaanse belang is, terwijl Amerikaans belang beter gediend zou zijn met vriendschappelijke en verbeterde betrekkingen met de Arabische staten. De arabisten zijn niet meer, alleen zionisten; als er nog iets over is, zijn ze terughoudend om vocaal te zijn uit angst voor antisemitische aanklachten. Niet alleen de Arabisten zijn verdwenen, maar om het af te maken, is er nu Mike Pompeo, een evangelische christelijke zionist, die het ministerie van Buitenlandse Zaken leidt. Ron Dermer, de Israëlische ambassadeur in Washington, in verheugd over de eregast, secretaris Pompeo, tijdens de Israëlische 71 stVieringen van de onafhankelijkheidsdag, zeiden: “Ik kan eerlijk zeggen dat Israël nog nooit een betere vriend in Foggy Bottom heeft gehad dan jij.” Bij een andere gelegenheid merkte Pompeo op dat “het werk van onze regering is gedaan om ervoor te zorgen dat deze democratie in het Midden-Oosten, dat deze joodse staat blijft. Ik ben ervan overtuigd dat de Heer hier aan het werk is. ”Dus God is weer bezig; oorspronkelijk het land aan de Joden had verleend, bewaakt hij nu Israël. Om het af te maken, zei Pompeo in een toespraak op de meest recente AIPAC-jaarlijkse conferentie: “Als staatssecretaris en als christen ben ik er trots op de Amerikaanse diplomatie te leiden ter ondersteuning van het recht van Israël om zichzelf te verdedigen.” Israël, Gods geschenk aan het Joodse volk en haar voogd, volgens Pompeo, en de enige regionale nucleaire grootmacht,

Ik herinner me een gesprek dat ik jaren geleden had met Dr. Dori Gold, een nauwe medewerker van Netanyahu. Tijdens het gesprek zei hij dat we bang voor je zijn; verwijzend naar Syrië. Ik zei Dori, dat meen je niet, je luchtmacht zwerft ongehinderd door heel Syrië. Hij zei dat duizenden Syrische tanks met gemonteerde kanonnen op Israël gericht zijn, zodat we niet rustig kunnen slapen. Bij een andere gelegenheid uitten de Israëli’s in Damascus de wens om hummus, een traditioneel Syrisch Libanees kikkererwtenvoorgerecht, te eten; als gevolg van de schizofrenie van Israël tegenover Syrië.

Momenteel is een centrale kwestie de veilige zone in Noord-Syrië en de Turkse, Koerdische, Syrische en Israëlische configuratie met betrekking tot de zone. Vooral Israël zal heimelijk een belangrijke rol spelen. De zone loopt enkele honderden kilometers ten oosten van de Eufraat naar de Iraakse grens en ten zuiden van de grens tussen de Turks-Syrische Orient Express-spoorwegen tot een nader overeen te komen diepte die tussen twintig en veertig kilometer kan lopen. Israël heeft de Golan bezet en vervolgens geannexeerd en onlangs erkende Trump de soevereiniteit van Israël over de Golan. Israël zal een militaire aanwezigheid in de Golan in het zuiden van Syrië behouden, niet te ver van Damascus, aangezien het al een halve eeuw in strijd is met de territoriale integriteit van Syrië en een bedreiging voor de nationale veiligheid. Wat betreft de noordelijke grens van Syrië, een door Turkije bezette zone in Noord-Syrië, a la Noord-Cyprus zou ook een schending zijn van de Syrische territoriale integriteit en een bedreiging voor de nationale veiligheid. Syrië gevangen tussen de hamer en het aambeeld; een droom die uitkomt voor Israël en het zal zijn best doen om te zien dat de droom is vervuld. Het offerlam zal de Koerden zijn; maar wie geeft er dan om de Koerden anders dan hen te gebruiken als pionnen in grote machtsconflicten wanneer dat nodig is.

Syrië, de aartsvijand van Israël, zou aan zijn noordelijke en zuidelijke grenzen worden omringd door twee vijandige en krachtige vijanden die het Syrische land bezetten en zou verdere bezetting overwegen, de Syrische territoriale integriteit schenden en de Syrische nationale veiligheid permanent bedreigen. Let echter op, Syrië is geen pushover en het is ook niet alleen.Lees ook:  De race om het vaccin: Farmaceuten krijgen immuniteit tegen rechtszaken voor schadelijke bijwerkingen

Comments

comments