De media missen het echte verhaal van het racisme van Trump

De media missen het echte verhaal van het racisme van Trump

5 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie

In augustus 2017 trokken drie mannen uit het landelijke Illinois – leden van een van de vele zwaar bewapende en nogal slecht gereguleerde ‘milities’ – naar Bloomington, Minnesota, net ten zuiden van Minneapolis, om een ​​IED te planten in het Islamitische centrum van Dar al-Farooq . Na hun arrestatie gaven twee mannen hun schuld toe. Ze waren uit Illinois vertrokken, zeiden ze, vastbesloten moslims bang te maken om de Verenigde Staten te verlaten.

Het verhaal maakte nauwelijks een rimpeling in de politieke pers, zoals het was, gefocust op de toch al routinematige chaos van Washington van Donald Trump – de president was verwikkeld in een ingewikkeld rundvlees met senator Richard Blumenthal; Mike Pence zou een ” schaduwcampagne ” opzetten voor 2020; Noord-Korea zou ons misschien gaan vernietigen. Al deze smerige executive-branch rancor liet het recht vrij om het incident te draaien voordat de feiten bekend waren. (Kort na het bombardement werd Sebastian Gorka, de Breitbart-redacteur, adviseur van het Witte Huis voor Buitenlands Beleid, voorgesteld op MSNBC dat de aanval een valse vlag was geweest die ‘door links was gepropageerd’. De “Unite the Right” -rally in Charlottesville zou een week later plaatsvinden, waardoor nog een nieuwe nieuwscyclus werd gedwongen die was gewijd aan de reactie van de president, of non-respons, op de rechtse politieke geweld.

Deze zomer richtte Trump zich op Twitter op vertegenwoordigers Alexandria Ocasio-Cortez uit New York, Ilhan Omar uit Minnesota, Ayanna Pressley uit Massachusetts en Rashida Tlaib uit Michigan, die, zei hij, ‘oorspronkelijk afkomstig waren uit landen waarvan de regeringen een complete en totale catastrofe, de ergste, meest corrupte en onbeholpen waar ook ter wereld (als ze zelfs maar een functionerende regering hebben). ”

“Waarom,” vroeg hij, “gaan ze niet terug en helpen ze de volledig gebroken en door misdaad aangetaste plaatsen waar ze vandaan kwamen te repareren?”

Zoals de feiten controleren in hun analyses van Trump’s nieuwste ‘New Low’, werd alleen Omar in een ander land geboren . Voor een keer nam de president de Pinocchios ter harte: hij woonde enkele dagen later Omar in een diatribe bij een bijeenkomst in Greenville, North Carolina, die een litanie van algemeen islamofobe claims doorliep totdat de enthousiaste menigte begon te zingen, voor 13 ononderbroken seconden, “stuur haar terug.”

Lees ook:  Trump en zijn WALK OF SHAME: Alle redenen waarom Tulsa Rally een complete ramp was

Dit is nu een bekend refrein geworden – in juli noemde Trump het district Baltimore van vertegenwoordiger Elijah Cummings een ” walgelijke, door ratten en knaagdieren aangetaste puinhoop ” en zei hem vaker daarheen te gaan – maar de bijeenkomst in Greenville betekende een belangrijke verandering in dat gesprek. Een politieke pers die Omar tot nu toe vooral als een kook, een naïef of een extremist had behandeld, leek plotseling een beetje nerveus. De rally verdiende vergelijkingen met Neurenberg, hoewel voornamelijk vanwege het slechte begrip van het commentaar door de geschiedenis. (Ons eigen land heeft een aandeel gehad in gevaarlijke nativistische hysterie, zelfs in Minnesota van Omar. In 1917 creëerde de staatswetgever de ” Minnesota Commission of Public Safety”“Om Wobblies en Duitsers aan te vallen, twee groepen die alom worden verdacht van opruiende neigingen. Het volgende jaar werd een Duitse boer gekidnapt en gemarteld door een menigte, voordat ze hem in South Dakota dumpten en dreigden hem te doden als hij terugkeerde. Als de familie Trump zich daar had gevestigd, in plaats van in New York City, hadden ze dergelijke aanvallen gemakkelijk kunnen ondergaan.)

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenIn hun fixatie op de details van de aflevering – zoals het aantal seconden dat het gezang duurde en of Ivanka later wel of niet op Trump duwde om het gezang te veroordelen – verloor de expertklasse het feitelijke, gemakkelijk te volgen verhaal uit het oog. Omar is een vluchteling, een moslim en een jonge vrouw. De dominante politieke macht in dit land wordt gevoed door zijn toewijding aan het patriarchaat, zijn wrok tegen de jongeren en zijn intense angst voor demografische veranderingen, verpersoonlijkt door immigranten in het algemeen en vluchtelingen in het bijzonder. Donald Trump won de nominatie van zijn partij omdat hij erin slaagde om elk van zijn rivalen te overtreffen in de wreedheid en onredelijkheid van zijn oppositie tegen de verschillende gehate klassen van de partij. In 2015 was bijna elke Republikeinse presidentskandidaat tegen het toelaten van moslimvluchtelingenvan Syrië naar de Verenigde Staten. De gevestigde orde vestigde zich als Jeb Bush in hun standpunt dat ze alleen christelijke vluchtelingen het land wilden toelaten, maar Trump probeerde niet eens zijn reactionaire voorstellen een humanitaire glans te geven. Hij kondigde eenvoudigweg aan dat hij elke moslim ter wereld zou verbieden het land binnen te gaan, en degenen die hier al zijn te registreren en te volgen. “In 20 jaar heb ik dergelijke onverdraagzaamheid en haat niet gehoord van politieke leiders in deze samenleving,” vertelde Nihad Awad, de uitvoerend directeur van de Council on American-Islamic Relations, destijds aan The Guardian .

Lees ook:  De Bezeten Wereld: Oranjes financiële escapades

Veel van de pers en het politieke establishment ziet het racisme van Trump als iets dat hij in een fundamenteel goed systeem heeft geïnjecteerd, in plaats van als een bestaande kracht waar hij alleen maar gebruik van maakte – hetzij omdat ze het liever zo zien, of omdat ze moreel of financieel worden geïnvesteerd in geloven in de essentiële onschuld van Amerika. Dat is de enige manier om zinvol te zijn, om maar één voorbeeld te geven, van de komisch verknipte aankondiging van CNN’s Chris Cillizza op Twitter nadat de hele Republikeinse Partij in de rij stond om het gedrag van de president te verdedigen: “Elke dag word ik getroffen door hoe radicaal de GOP is veranderd van 2015 tot vandaag. ”Zie je, experts zoals Cillizza hadden geloofd dat de Tea Party-mannen in hoeden met drie riemen gek waren op de schuld / bbp-ratio, hoewel die jongens eigenlijk het grootste deel van hun tijd doorbrachtenkrijsen over de sharia-wetgeving .

Een les van de Bloomington-moskee-aanval, die nu meestal buiten de Somalische moslimgemeenschap van Minnesota wordt vergeten, is dat het veel uitmaakt wie je gemeenschap opmerkt, en waarom. Zouden drie dimwits van enkele uren weg die specifieke bestemming hebben gekozen als ze niet een figuratieve kaart aan de gemeenschap hadden gekregen door rechtse blogs die paranoïde fantasieën ronddraaiden die door de huidige president van de Verenigde Staten waren onderschreven?

Lees ook:  Donald Trump is nu 'Amerika's nummer één verrader', zegt Veterans Group

Ik ben opgegroeid in Minneapolis en ging naar school met talloze kinderen wier familieverhalen op die van Omar leken. De meesten van hen arriveerden nadat de Twin Cities al thuis waren geworden voor duizenden Oromo-mensen uit Ethiopië en duizenden Hmong-mensen uit Laos. De staat heeft momenteel de grootste vluchtelingenpopulatie per hoofd van de bevolking.

Deze vluchtelingengemeenschappen in Minnesota bestaan ​​in een vreemd soort kwantumsuperpositie: onzichtbaar voor de Beltway-journalisten die zich een beeld vormen van de monolithische witte Midwest en vaak denken aan de ingebeelde behoeften en verlangens van het Midwesten , ze bestaan ​​ook als een angstaanjagende karikatuur in de geest van de mensen die conservatieve media consumeren. Uw gemiddelde Meet the Press -lid zou u waarschijnlijk bijna niets kunnen vertellen over de grootste Somalische gemeenschap van het land, in het hart van het zeer vereerde hartland. De gemiddelde Amerikaanse consument van rechtse media kan je er waarschijnlijk duizend valse dingen over vertellen . Republikeinse politici weten precies hoe ze deze selectieve onwetendheid moeten benutten. Wanneer een senator er tegenin gaat“Elite kosmopolieten”, weet hij dat de oude politieke verslaggever zal denken, Upper East Side snobs , terwijl een ander publiek denkt dat George Soros samenzweert met de Verenigde Naties om Minnesota bruin te maken. Aangezien de intensiteit van anti-moslim en anti-vluchtelingenretoriek aan de rechterkant is toegenomen, heeft de niet-partijgebonden pers zich vooral beziggehouden met hoe die retoriek de witte opkomst beïnvloedt, niet hoe het gemeenschappen zoals die van Omar beïnvloedt. En wanneer het volgende ergste gebeurt, vragen ze allemaal How We Got Here op de manier waarop een aangeschoten student wakker wordt bij de laatste halte van een onbekende metrolijn.Comments

comments