$ 1.400.000.000.000 verdwenen in minder dan een week – Aandelenmarkt in beroering terwijl de handelsoorlog dramatisch escaleert

$ 1.400.000.000.000 verdwenen in minder dan een week – Aandelenmarkt in beroering terwijl de handelsoorlog dramatisch escaleert

6 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie

De handelsoorlog met China is uit de hand gelopen en als gevolg daarvan zijn de wereldwijde financiële markten in een staat van onrust terechtgekomen. Op maandag daalde het industriële gemiddelde van Dow Jones met 767 punten en dat was de zesde grootste daling van de aandelenmarkt in de hele Amerikaanse geschiedenis.

Om dat in perspectief te plaatsen, de grootste daling van één dag tijdens de financiële crisis van 2008 bedroeg slechts 777 punten. Dus wat we maandag zagen, was absoluut heel serieus. En de Nasdaq is net ook absoluut met apen geslagen. Op procentuele basis daalde het zelfs meer dan de Dow en het is nu zes dagen achter elkaar gedaald. We hebben sinds de verkiezing van president Trump niet zo lang een streak voor de Nasdaq gezien, en sommige analisten zijn ervan overtuigd dat er nog meer chaos op komst is.

Over het geheel genomen is 1,4 biljoen dollar aan aandelenrijkdom volledig weggevaagd in minder dan een week …

Het duurde slechts vier brute handelsdagen voor een $ 1,4 biljoen wipeout in de S&P 500 aandelenwaarde. Van de teleurstellende opmerkingen van de Federal Reserve over de toekomst van de rentetarieven tot de verrassende tarieven van president Donald Trump tot de bewapening van de yuan door China, de recordlange bullmarkt werd in relatief korte tijd een grote hit.

Europese aandelen raken ook in de war. In feite hebben ze net hun grootste tweedaagse achteruitgang in drie jaar ervaren.

Nadat Trump eind vorige week weer een golf van tarieven aan China oplegde, wisten we dat de Chinezen wraak zouden nemen. Maar we verwachtten dat de vergelding op zijn minst enigszins evenredig zou zijn.

In plaats daarvan besloten ze de hamer neer te halen.

Toen Chris Krueger werd gevraagd naar de vergelding van China, zei hij dat “op een schaal van 1-10, het een 11 is” . De Chinezen hebben aangekondigd dat ze volledig zullen stoppen met het kopen van Amerikaanse landbouwproducten, en ze schokten de wereldwijde financiële markten toen ze de yuan toestonden om maandag vroeg als een rots te vallen. In reactie daarop heeft het Amerikaanse ministerie van Financiën China formeel aangewezen als een “valutamanipulator”, en het lijkt erop dat alle hoop op een handelsovereenkomst tussen de Verenigde Staten en China vóór de presidentsverkiezingen in 2020 volledig en volkomen dood is. Voor een uitgebreide analyse van deze gebeurtenissen, zie het artikel dat ik zojuist heb gepost getiteld “China is net nucleair in de handelsoorlog en er is geen weg meer terug” .

Lees ook:  Babyboom onder migrantenvrouwen islamisering gaat sneller dan men dacht

Al die tijd leken de meeste beleggers te geloven dat alle boze praatjes uiteindelijk zouden vervagen en dat de VS en China dingen zouden kunnen oplossen.

Maar dat gebeurde niet, en nu zijn we het punt van geen terugkeer gepasseerd. Financiële markten beginnen eindelijk te beseffen dat deze handelsoorlog zeer ernstige gevolgen zal hebben voor grote Amerikaanse bedrijven, en dit geldt met name voor onze grootste technologiebedrijven.

In de afgelopen twee handelsdagen hebben de vijf grote technologiebedrijven samen 228 miljard dollar aan marktwaarde verloren …

De vijf grote bedrijven van Tech verloren vrijdag $ 66 miljard aan marktwaarde en de val van maandag bracht de tweedaagse daling op $ 228 miljard. Applehad de grootste procentuele daling en daalde met 5,2%. Apple vertelde de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer in juni dat de nieuwste voorgestelde tarieven ‘alle belangrijke producten van Apple’ zouden raken . Sommige analisten hebben een aanzienlijke impact.

Ondertussen is de prijs van goud trouwens enorm gestegen .

Zoals ik herhaaldelijk heb betoogd , moest er absoluut iets aan China worden gedaan, maar proberen ze te pesten om een ​​deal te sluiten, is nooit, ooit aan het werk gegaan.

Ze zijn erg trotse mensen, en toen we ze herhaaldelijk extreem hard gingen pushen, was het gewoon een kwestie van tijd voordat ze begonnen terug te duwen …

“Je rug wordt tegen de muur gezet en je wordt constant aangevallen. Trots begint toe te treden, en het is niet verwonderlijk dat China een deel van zijn kracht begint te laten gelden, ”zei Greg Peters, hoofd van multisector en strategie bij PGIM Fixed Income. “Ik weet niet zeker wat dat in reële termen betekent. Het is niet anders dan andere levenssituaties. Je duwt iemand hard genoeg en ze beginnen terug te duwen. … Ik heb nooit gedacht dat het een goed idee was om te doen alsof het een verschroeid aardebeleid was – ik win, jij verliest. Ik blijf denken dat dat nooit levensvatbaar was voor de Chinezen. “

Agressief zijn kan een effectief onderhandelingsinstrument zijn, maar als u te hard en te snel duwt, loopt u het risico de andere partij volledig te vervreemden.

Lees ook:  Bilderberg Kajsa Ollongren volledig ontmaskerd…!

Dat lijkt te zijn wat er in dit geval is gebeurd, en nu is alle hoop op een handelsovereenkomst volledig dood. Zoals Bonnie Glaser heeft opgemerkt , is het “compromispotentieel voorbij” …

“De timing kon niet slechter zijn,” zei Bonnie Glaser, directeur van het China Power Project bij het Center for Strategic and International Studies in Washington. “Het potentieel voor compromissen is verleden tijd. Beide partijen graven zich in en beide leiders maken zich allereerst zorgen over hun binnenlandse doelgroepen. De politiek loopt voorop. ‘

Hopelijk stuiteren de markten dinsdag terug. Na een behoorlijk eerdere down te zijn, worden de futures op Dow Jones Industrial Average iets hoger verhandeld terwijl ik dit artikel schrijf.

De waarheid is echter dat deze crisis niet weggaat. Er komt geen handelsovereenkomst met China, en dat gaat een enorme hoeveelheid pijn betekenen voor de wereldeconomie.

Wanneer een financiële zeepbel opduikt, is er meestal een soort trigger die ervoor zorgt dat dit gebeurt. In 2008 was het de instorting van de subprime-hypotheek. Deze keer lijkt het erop dat de trigger onze handelsoorlog met China zou kunnen zijn.

Zoals ik een paar dagen geleden heb opgemerkt , zijn onze financiële markten meer voorbereid op een crash dan ooit tevoren. En we gaan het seizoen in waarin grote crashes plaatsvinden .

De dingen zien er sinds 2008 niet zo onheilspellend uit en veel beleggers worden erg nerveus.

We zullen zien hoe de rest van dit jaar verloopt, maar op dit moment lijken de gebeurtenissen zich zeker in een zeer alarmerende richting te bewegen.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  De Amerikaanse Federal Reserve heeft zijn geheime geldsluizen weer naar Wall Street open gezet

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments